Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 28, 2025 23:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 190 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
 Bóg nie ma prawa wsadzać ludzi do piekła 
Autor Wiadomość
Post Re: Bóg nie ma prawa wsadzać ludzi do piekła
Moja wypowiedź w innym wątku: viewtopic.php?f=46&t=31610&p=721969#p721969

Tu też jakby pasuje. Nie powtarzam się. To wątki się powtarzają.

Cz sty 03, 2013 13:58

świadectwo nastoletniej dziewczyny która przeżyła śmierć kliniczną i widziała piekło, polecam każdemu
Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=SpMkhUADltM

N sty 06, 2013 1:04
Zobacz profil WWW

boni napisał(a):
A dlaczego Ci naprawdę źli ludzie maja dostać tą sama nagrodę nieba jak Ci dobrzy starający się żyć uczciwie i godnie.

A dlaczego nie?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

N sty 06, 2013 10:12
JedenPost napisał(a):
boni napisał(a):
A dlaczego Ci naprawdę źli ludzie maja dostać tą sama nagrodę nieba jak Ci dobrzy starający się żyć uczciwie i godnie.

A dlaczego nie?

A dlatego, że co źli nie potrafiliby zaakceptować dobra w niebie, którego nienawidzili na ziemi.

N sty 06, 2013 10:23

luk1407 napisał(a):
świadectwo nastoletniej dziewczyny która przeżyła śmierć kliniczną i widziała piekło, polecam każdemu

A skąd wiadomo, że to było piekło,a nie np zebranie Episkopatu?

N sty 06, 2013 11:33

DrzewoMalinowe napisał(a):
jeżeli tak robi to po co w ogóle stwarzał człowieka ,żeby go potem torturować w piekle

W piekle są same stworzenia boże a Boga tam nikt nie ogląda. Wychodzi, że dręczenia piekielne to dzielo stworzeń nie Boga. Zatem, do kogo te pretensje?
Wszystkie stworzenia maja cos takiego jak wolną wolę i jezeli trafiają do piekieł, to jest to ich wybór, któty to wybór Bóg jako że jest dżentelmenem, szanuje.

Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).

N sty 06, 2013 11:39

Alus napisał(a):
JedenPost napisał(a):
boni napisał(a):

A dlaczego nie?

A dlatego, że co źli nie potrafiliby zaakceptować dobra w niebie, którego nienawidzili na ziemi.

Wydaje mi się, że zarówno "boni", "JedenPost", "Alus" jak i większość z nas patrzymy na te sprawy za bardzo po ludzku. A tak naprawde nie jesteśmy w stanie naszym ludzkim umysłem ogarnąć zarówno Milosierdzia i Sprawiedliwości.
Co do osób które przeżyły tzw. śmierć kliniczną - zauważmy że ich życie często odmienia się. Może zwyczajnie dlatego, że zobaczyły odrobine więcej niż my. Myśle, że warto uzbroić się w cierpliwość i zaczekać bo każdy z nas przekona się o tym napewno osobiście.

"Teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno; wtedy zaś [zobaczymy] twarzą w twarz. Teraz poznaję po części, wtedy zaś poznam tak, jak i zostałem poznany." (1Kor 13;12)

N sty 06, 2013 12:34

Wysłuchałam tego świadectwa - bardzo prawdziwe. Jest ostatnio sporo różnych świadectw ludzi. Trzeba być bardzo zatwardziałym żeby to ignorować i nie wierzyć że to prawda. Myślę że z tego powodu coraz więcej takich nawróceń,że szatan ma swój ostatni czas i działa cała swoją mocą. tak, ze bardzo trudno nie wpaść w jego sieć. A więc i Pan Jezus teraz objawia się jak nigdy w historii. Zresztą zapowiedziane było, w Biblii, "że biada mieszkańcom ziemi bo zstąpił do was diabeł aby zwieść o ile to możliwe także wybranych." W Biblii też chyba jest, ze tam gdzie wzmógł się grzech tam jeszcze bardziej rozlała się łaska", a na świecie widać to wyraźnie że wszystkie grzechy się wzmogły więc i Pan Jezus nie żałuje łaski, byle tylko człowiek wyrzekł się zła - i to wystarczy aby Jezus stał się jego Panem, nawet jeśli taki nie wierzy w Jezusa. Chodzi o to żeby potępić zło, wyrzec się go, nie pochwalać go, ani dla zabawy ani w żartach a tym bardziej na poważnie - bo to właśnie sprowadza szatana na ziemię i pozwala mu tak działać - pochwała zła przez człowieka.
Jest taki tekst w Biblii - że: "dobry się umocni, a nieprawy jeszcze bardzie się znieprawi" - i są już takie czasy że dobry musi bardzo się starać aby zachować tę dobroć, ale przez to się hartuje, natomiast zły znajduje wszędzie szerokie usprawiedliwienie dla swoich złych czynów i przez to już całkiem zabija ostatnie wyrzuty swojego sumienia i bez przeszkód całkowicie "usprawiedliwiony" może czynić co mu się podoba.
Jedyny ratunek - to wyrzec się zła, chociaż długi czas na pewno będzie trudno opanować się i nie czynić zła, ważne jest aby przestać zło pochwalać, gloryfikować, a nawet usprawiedliwiać, jak np. powiedzenie że: trzeba być w dzisiejszych czasach egoistą, nieczułym bo inaczej się nie da - klasyczna pochwała zła, która sprawia że szatan staje się naszym panem, co byśmy nie wyznawali.

N sty 06, 2013 12:57

23 minuty w piekle
http://www.youtube.com/watch?v=8Iaj4atgsSI

N sty 06, 2013 19:00
noOne napisał(a):

Ależ dyrdymały.

N sty 06, 2013 19:11

Alus napisał(a):
JedenPost napisał(a):
boni napisał(a):

A dlaczego nie?

Dlaczego? Czy mądry Bóg nie mógłby głupim ludziom tego wszystkiego wytłumaczyć? Uleczyć ich z ich głupoty?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

N sty 06, 2013 21:58
Alus napisał(a):
JedenPost napisał(a):
boni napisał(a):

A dlaczego nie?

Nie pomyślałaś , że może "źli" nie mieli okazji poznać dobra na ziemi?
Może tych złych od początku ich życia dotykało tylko zło?
Może Ci źli nie znali Chrystusa?
Może Ci źli napotykali tylko na ludzi którzy nigdy nie widzieli w nich nic dobrego? którzy ciągle wytykali im zło? którzy nimi gardzili ...
Jak traktujesz takiego złego człowieka na ziemi? co mu mówisz?
Jesteś zły zasługujesz na piekło? to by usłyszał od Ciebie?
Może warto takiego złego Alusia zapytać - co tak poraniło Jego serce?
Nie Ty decydujesz kto jest zły a kto nie jest...więc nie mów że źli zasługują na piekło

So sty 12, 2013 4:10
Cytuj:
Nie pomyślałaś , że może "źli" nie mieli okazji poznać dobra na ziemi?
Może tych złych od początku ich życia dotykało tylko zło?
Może Ci źli nie znali Chrystusa?
Może Ci źli napotykali tylko na ludzi którzy nigdy nie widzieli w nich nic dobrego? którzy ciągle wytykali im zło? którzy nimi gardzili ...
Jak traktujesz takiego złego człowieka na ziemi? co mu mówisz?
Jesteś zły zasługujesz na piekło? to by usłyszał od Ciebie?
Może warto takiego złego Alusia zapytać - co tak poraniło Jego serce?
Nie Ty decydujesz kto jest zły a kto nie jest...więc nie mów że źli zasługują na piekło

Nie istnieje w realu taka opcja aby ktoś nigdy nie spotkał się z dobrem.
Dobro nie jest warunkowane znajomością Chrystusa.
A jeśli sama piszesz, że może istnieć człowiek, który nie zna dobra, to logiczne, że nie będzie zdolny funkcjonować w sferze gdzie istnieje samo dobro.
Nie ja decyduję kto jest zły - zawsze o tym decyduje sam człowiek. Bo nikt nie rodzi się złym, osobisty wybór przesądza jakim się staje.

So sty 12, 2013 10:12

A czy na sądzie Bożym będę miał prawo do adwokata. Czy Bóg będzie domniemał mojej niewinności czy od razu będzie wiedział ze jetem winny. Czy będę miał prawo odwołania od wyroku do wyższej instancji?

Jeśli to będzie sprawiedliwy sąd. No to na pewno pójdę do nieba. Już mam swoją linie obrony. Gdy Bóg spyta mnie czemu nie przestrzegałem praw Bożych. To ja mu powiem które prawa Boże miałem przestrzegać? Urodziłem się w czasach globalizacji znam prawa boże wielu religii i są ze sobą sprzeczne. A więc jedynie co mogłem robić to przestrzegać praw świeckich. I ze tylko na podstawie praw świeckich może mnie osądzić.
Tak jak w Strasburgu mogą sądzić na podstawie tylko Polskich praw gdy sprawy dotyczą Polaków tak samo Bóg będzie mógł mnie sądzić na podstawie polskiego Prawa. Bo inne prawo nie było mi znane. A po za tym jest sprzeczne z tym które jako obywatel Polski muszę przestrzegać. Nie mogę być skazany według praw Izraela sprzed 2000 lat tylko według Polskich praw bo jestem polakiem.

So sty 12, 2013 11:09
Vacarius napisał(a):
A czy na sądzie Bożym będę miał prawo do adwokata. Czy Bóg będzie domniemał mojej niewinności czy od razu będzie wiedział ze jetem winny. Czy będę miał prawo odwołania od wyroku do wyższej instancji?
Sam Pan Bóg jest adwokatem.

So sty 12, 2013 14:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 190 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona