Najświętsza Maryja Panna z Guadalupe/Egzorcymy - jako dowody
Autor |
Wiadomość |
Asienkka
|
 Re: Najświętsza Maryja Panna z Guadalupe/Egzorcymy - jako do
fuller napisał(a): Asienkka napisał(a): fuller napisał(a): Pamiętaj, Diabeł jest inteligentny a największą jego sztuczką jest to, że przejawia sie on w rzeczach powszechnie uznawanych za święte  Mógłbyś to jakoś rozwinąć? Bo chyba nie rozumiem... Ano już spieszę z wyjaśnieniem. Przepraszam, że nie zrobiłem tego wcześniej, ale zaraz po odpowiedzi na post Kaela, ponaglany uciekajacym czasem spieszyłem ile sił w nogach skosztować i zobaczyć jak dobry jest Pan.Naszła mnie bowiem ostatnio myśl. Najwiekszym sukcesem diabła - mówi się - jest to, że przekonał ludzi że go nie ma. Ale to nie w stylu - jak ktoś to zauważył - Diabła którego jednym z atrybutów jest pycha. I tak sobie pomyslałem - a co jesli tak naprawdę największą sztuczką Diabła jest to, że wmówił ludziom, że jest synem bożym, samym Bogiem a ludzie w to uwierzyli? Że chrześcijaństwo założył właśnie Diabeł a to całe mówienie o miłości to tylko propaganda mająca przyciągnąć ich ku sobie - jak wiemy miłość ta później wogóle sie nie przejawia w człowieku (poza nielicznymi przypadkami) a jej miejsce zastępuje gama negatywnych emocji postaw zachaczające o nienawiśc, pogardę, które czynią, rozsiewają zło. Pyszny Diabeł tak żądny w swej pysze pokłonów, oddawania czci, padania przed nim na kolana zaspokaja swoją potrzebę podczas niedzielnych mszy. Dodatkowo bluźniąc Bogu wystawia jego ciało na pożarcie przez grzeszników w których wcześniej wywołuje to co najgorsze. I jak absurdalnie by to brzmiało tłumaczyło by skąd wśród tych wierzących tak wiele tego zła. A co jeśli to jest prawda? I jak to zweryfikować? Zaznaczę, że nie jest tak, że ja sobie kpię czy wyśmiewam się. Nic z tych rzeczy. Jestem równie zaskoczony i zaniepokojony jak Reeves na tym zdjęciu (moja mina wyglada również mnie więcej taksamo): Dobra, a gdzie odpowiedź na moje pytanie? Powtórzyć? 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pn mar 11, 2013 1:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Taki mały szybki OT Prosze o poprawienie tematu bo jest ni gruszki ni z pietruszki  "Najświetsza Maryja Panna z Guadalupe/Egzorcyzmy - jako dowódy" Zmieńcie ten błąd na " dowody" lub " do wódy", a tak to ni pies ni wydra i nie wiadomo do czego sie odnieść lub co wypić...
|
Pn mar 11, 2013 8:53 |
|
 |
Qwerty2011
|
fuller napisał(a): Naszła mnie bowiem ostatnio myśl.  Najwiekszym sukcesem diabła - mówi się - jest to, że przekonał ludzi że go nie ma. Ale to nie w stylu - jak ktoś to zauważył - Diabła którego jednym z atrybutów jest pycha. I tak sobie pomyslałem - a co jesli tak naprawdę największą sztuczką Diabła jest to, że wmówił ludziom, że jest synem bożym, samym Bogiem a ludzie w to uwierzyli? Niczego nowego nie wymyśliłeś. Powtarzasz tezę faryzeuszy i uczonych w piśmie. Jezus w NT odniósł się do niej, mówiąc o tym, że Gdyby był Belzebubem, nie wypędzałby złych duchów (o królestwie wewnętrznie sprzecznym). Taką tezę nazwał grzechem przeciwko Duchowi Świętemu i ta kategoria grzechów nie będzie odpuszczona. Co do pychy szatana. Rzeczywiście pragnie on czci należnej Bogu. Jest jednak w tym pragnieniu niezaspokojony. Objawiając się zaś traci z reguły możliwość realizacji innej swojej żądzy - szkodzenia ludziom. Jest między młotem i kowadłem, co potęguje tylko jego wściekłość,
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Pn mar 11, 2013 10:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Asienkka napisał(a): Dobra, a gdzie odpowiedź na moje pytanie? Powtórzyć?  To była odpowiedź. Jesli osoba powszechnie uważana za Boga w rzeczywistości jest Diabłem - to siłą rzeczy to co święte de facto jest diabelskie bo od niego sie wywodzi i do niego prowadzi Qwerty2011 napisał(a): Co do pychy szatana. Rzeczywiście pragnie on czci należnej Bogu. Jest jednak w tym pragnieniu niezaspokojony. Objawiając się zaś traci z reguły możliwość realizacji innej swojej żądzy - szkodzenia ludziom., Wiemy, ze Diabeł jest brzydki, przerażający i że śmierdzi, zatem oczywiste jest, ze ujawniając się człowiekowi działaby wbrew swojemu interesowi. Człowiek widząc go zaraz by uciekł i nici z przekabacannia ludzi i sprowadzania ich na manowce. Ale wiemy też, że Diabeł jest inteligentny. Diabeł wie, że człowiek gdzies w srodku pragnie i poszukuje miłości - i być może własnie tutaj znalazł szanse dla siebie. Aby przyciągnąc ludzi do siebie musi jawić się im jako ktos przyjazny, zyczliwy, kochający - zatem przebrał się za syna bozego. Mówiąc inaczej wilczą sierść skrył pod pod wełną baranka a wilcze zęby za łagodnym uśmiechem. (i odór siarki przykryła woń odświerzacza o zapachu fiołkowym) Prosty myk i już moze odbierać cześc należna Bogu. I zwodzić. I jak wiele to tłumaczy. Każda nowa afera, przekręt, zło płynące z kościoła juz na nikim nie robia wrazenia. Kazda wiadomośc spotyka sie juz tylko z reakcja - no tak, znowu oni.Mam znajomego - człowiek jest uczciwy, pomocny ogólnie dobry człowiek z niego. Gdyby ktos mi powiedział, ze pożyczył on od kogoś pieniadze i nie oddał albo oszukał kogoś, to byłbym w szoku. Nie wierzyłbym, jak to, on? To niemozliwe. Gdyby zaś w prasie napisano, że w Watykanie kardynałowie odprawiali jakies dziwne rytuały podczas których zabijano kozła - to podejrzewam większośc pomyslałaby tylko że to całkiem prawdopodobne, po nich wszystkiego mozna sie spodziewać. Nikt by nie pomyslał - to niemozliwe.Albo uwierzyłby kto na słowo chrześciajninowi - wszak kłamac im nie wolno zatem teoretycznie powinni prawde mówić? Jednak juz taką opinie o sobie oni wyrobili, że tylko ktoś naiwny byłby w stanie tak postąpić. I co jeśli biedni parafianie diabłu cześć oddają o tym nie wiedząc. Cos jak w przypadku kibiców Lecha Poznan co to chodzą na mecze swojej druzyny ubrani w niebieskie koszulki, z okrzykami" Kolejorz" na ustach gdy po murawie tak naprawdę śmiga Amica Wronki. Zaznacze tylko, ze to co napisałem to tylko przejaw jakies gdybologi i nie oznacza, ze faktycznie tak myślę... Ale co jeśli ?
Ostatnio edytowano Pn mar 11, 2013 16:07 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn mar 11, 2013 16:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No prosze, jak to diabel nam prosto moze wyjasnic, ze tak naprawde to Pan Bog jest diablem. Tak samo jak w raju.
A teraz specjalista od diabla, czyli fuller wyjasni nam, kim w takim razie jest Bog (ten prawdziwy) jezeli wedlug diabla ten powszechnie uwazany za Boga jest diablem.
To na pewno jest dziecinnie proste, wiec fuller: do dziela.
|
Pn mar 11, 2013 16:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ponoć - Bóg jest Miłością. A kto trwa w miłości trwa w Bogu.Zatem jeden rzut okiem wysarczy by pomyslec sobie, ze wiekszośc wierzących to szatanisci podążający za Diabłem. 
|
Pn mar 11, 2013 16:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aha, czyli prawdzi satanisci, to wyznawcy Boga, ktory jest Miloscia i tak naprawde to oni sa chrzescijanami, bo przeciez nikogo nie nienawidza, miluja prawde, nic nie zaciemniaja, troszcza sie o kazdego potrzebujacego i oddaja ostatni grosz dla potrzebujacych?
fuller, pytanie osobiste: jestes satanista (wedlug twojej definicji)?
|
Pn mar 11, 2013 16:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Aha, czyli prawdzi satanisci, to wyznawcy Boga, ktory jest Miloscia i tak naprawde to oni sa chrzescijanami, bo przeciez nikogo nie nienawidza, miluja prawde, nic nie zaciemniaja, troszcza sie o kazdego potrzebujacego i oddaja ostatni grosz dla potrzebujacych? Satanizm nie ma nic do tego. Gdybys doczytał do końca to co napisałem zauważyłbyć słowa " zaznacze tylko, ze to co napisałem to tylko przejaw jakies gdybologi".Nie wciagaj zbyt daleko idących wniosków. Kael napisał(a): fuller, pytanie osobiste: jestes satanista (wedlug twojej definicji)? Nie. W tym momencie jestem Nikim 
|
Pn mar 11, 2013 16:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To jeszcze raz: wedlug twojej gdybologii: kim jest prawdziwy Bog i jak go odrozniasz od diabla?
|
Pn mar 11, 2013 16:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem kim prawdziwy Bóg (zakładajac dla celów tej gdybologii, że jest) ale odrózniłbym go po zapachu. Diabeł śmierdzi siarką mówia wierzacy a kto jak kto, oni to chyba wiedza najlepiej. O ile nie zakamufluje sowjego odoru zapachem fiołków. Wtedy nie sposób odróżnić 
|
Pn mar 11, 2013 16:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No coz, jest lepszy sposob, ale nie tak prosty: po owocach ich poznacie. Wymaga czasu, rozumu i cierpliwosci.
|
Pn mar 11, 2013 16:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nadal nie odpowiedziałes kim jest prawdziwy Bóg i jak go odróznisz od Diabła.
I skąd wiesz, ze prawdziwy Bóg wydaje własnie takie a nie inne owoce. Jak to zweryfikujesz?
|
Pn mar 11, 2013 17:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ty miales na to odpowiedziec. Bo to ty twierdzisz w swoim gdybaniu, ze Bog, w ktorego wierza chrzescijanie nie jest prawdziwy, bo jest tak naprawde diablem. no wiec wiesz z pewnoscia, kim jest bog prawdziwy, i jak Go rpzpoznac, zeby na pewno nie dac sie zwiesc diablowi.
Ja wiem jak, ale ty w to nie wierzysz, wiec podaj swoja definicje.
|
Pn mar 11, 2013 17:33 |
|
 |
lokis
|
Historia sie powtarza. Komunizm upadl, kapitalizm juz mamy, chyba czas na sredniowieczne uciechy. Ks. Marek Wasąg: "Około 80 proc. ludzi przynajmniej raz miało do czynienia z jakąkolwiek formą okultyzmu. Mieliśmy sytuację, że w gospodarstwie zachorowało w jednej chwili całe bydło. Nawet weterynarz nie pomógł. Ale zauważyliśmy porozrzucane na podwórku łupy z jaj. Okazało się, że to zawistni sąsiedzi działali magicznie na zwierzęta" Czym predzej sklepy z suszonymi nietoperzami, pajakami, ropuchami, kotlami do gotowania mikstur otwierac. Towar eksportowy to nie bedzie, jednak rynek krajowy wystarczajaco chlonnym sie wydaje. 
|
Cz mar 14, 2013 23:00 |
|
 |
panMK
|
https://www.youtube.com/watch?v=CQpPMJ5-uOka to jeden z wielu dowodów na to że nasza mama zawsze jest z nami .
_________________ JEZU UFAM TOBIE Święta Faustyna Kowalska
|
Śr kwi 01, 2015 21:33 |
|
|
|