Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 02, 2025 20:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 261 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna strona
 Jak zbudować silną wiarę? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jak zbudować silną wiarę?
Ja najpierw sprawdzam wiarygodnosc autora. W tym przypadku zerowa. Koniec dyskusji.

Pt lis 29, 2013 21:16
Moderator

Dla mnie szukasz dla siebie usprawiedliwienia. I unikasz o tym dyskusji. :D

Pt lis 29, 2013 21:36
Zobacz profil WWW

Ja unikam dyskusji? Ciagle ktos mi "ucieka" jak wykaze nastepna bzdure. Chcesz jeszce podyskutowac, np, na temat przezuwania?

Pt lis 29, 2013 22:23
Moderator

Mnie przeżuwanie w Biblii wcale nie interesuje, tylko to, co Bóg mówi o sobie i o człowieku.

Czytałem kilka książek medycznych i znalazłem trochę błędów (także ortograficznych), ale wiem, że błędy ortograficzne nie są w nich istotne, podobnie jak nieścisłości przyrodnicze nie są ważne w Biblii.

Zrzucając nieścisłości w Biblii na karb Boga dowodzisz, że wierzysz wto, że On jest jej autorem, co jest tylko częściową prawdą,

Pt lis 29, 2013 23:12
Zobacz profil WWW

Czesciowa prawda? Ladny wykret, tego jeszce nie slyszalam. Jest w "Cyberiadzie" opowiadanie o maszynie, ktora na pytanie - ile jaest dwa razy dwa - odpowiada niezmiennie - PIEC! Radze przeczytac.

Pt lis 29, 2013 23:22

...siedem...

I co więcej, ginie za swoje poglądy.

Orkiestra!

Pt lis 29, 2013 23:24
O czym ty @tredje piszesz? Przeciez systematyka podziału zwierząt jest zupełnie umowna, nie jest sprawą niezmienną, czy absolutna. Zwierzęta możemy dzielic różnie wg różnych kryteriów. Dlaczego miałby ktoś kilka tysięcy lat temu przejmowac się dzisiejsza systematyką, dzisiejszym spojrzeniem na swiat?

Pt lis 29, 2013 23:26

Na temat ilosci nog/kopyt oczywiscie nie masz juz nic do powiedzenia? Bo to latwo sprawdzic, nie jakies bla bla na temat ducha/boga/ innych cudow.

Pt lis 29, 2013 23:27

Kozioł
to nie bylo do Ciebie. po prostu odpowiadalam medieval-mæn. A Twoj post wszedl wczesniej.
Ja nie czepiam sie systematyki, Wiem, ze zaczal Linneusz. Dlatego nie pisalam o nietoperzu -ptaku. Ale jakby bylo, ze nietoperz ma piora, to bym sprostowala.
Caly czas nie chodzi o systematyke, tylko FAKTY. Pajak ma 8 nog, wielblad 4 kopyta, zajac nie przezuwa. KONIEC; KROPKA.

Pt lis 29, 2013 23:32
A ile nóg ma modliszka? Na piszesz 4 - źle, 6 - też źle.

A widziałas nadobnika, czy inne szarańcze? Chodzą na 2 parach, 3-ciej nawet mozna nie zauwazyc. Pasuje idealnie do opisu szarańczy o 4 nogach. Jest wiele innych podgatunków u których odnóża skoczne nie sa eksponowane. By może własnie ten podgatunek odróżniał się mało eksponowanymi skocznymi.

Jak ludzie widzieli tak pisali. Podobnie jest i dzis - jak widzą (lub sadza, ze widzą) tak opisują. Przykład : grzyby długo były zaliczane do flory.

Pt lis 29, 2013 23:42
Kopyto (kopyta? ;) ) wielbłąda

Załączniki:
kopyto_wielblada.jpg
kopyto_wielblada.jpg [ 12.92 KiB | Przeglądane 805 razy ]
Pt lis 29, 2013 23:46

Cytuj:
Przeciez systematyka podziału zwierząt jest zupełnie umowna,

Na dobra sprawe, prawie wszystko jest umowne.
Uciekacie od konkretnej odpowiedzi, to juz umownym nie jest (chociaz stosowane na prawo i lewo). :)

Pt lis 29, 2013 23:47
Obrazku jedzacego zajączka nie znalazłem ale jeżeli nikt w pobliżu nie choduje króli, to zobacz w Zoo jak je królik, jak to wyglada.

Pt lis 29, 2013 23:48
Kozioł napisał(a):
O czym ty @tredje piszesz? Przeciez systematyka podziału zwierząt jest zupełnie umowna, nie jest sprawą niezmienną, czy absolutna. Zwierzęta możemy dzielic różnie wg różnych kryteriów. Dlaczego miałby ktoś kilka tysięcy lat temu przejmowac się dzisiejsza systematyką, dzisiejszym spojrzeniem na swiat?

Tredje nie zauważyła jak UE zakwalifikowała ślimaka do ryb, a marchew do owoców.
Więc zapewne zastosuje wobec współczesnych adekwatną miarę

tredje napisał(a):
Ja najpierw sprawdzam wiarygodnosc autora. W tym przypadku zerowa. Koniec dyskusji.

So lis 30, 2013 10:05

Znaczy, ja się nie znam, ale z tego co czytałem o królikach (nie wiem, jak mają zające), to faktycznie przeżuwają. Na swój sposób.

Wydalają mianowicie odchody dwóch rodzajów. Normalne czarne bobki zostawiają w spokoju, a biały kał natychmiast zjadają, przepuszczając w ten sposób żarcie drugi raz przez drogi pokarmowe. A o to właśnie chodzi w przeżuwaniu: o dwukrotne trawienie trudno przyswajalnego pożywienia.

Natomiast w kwestii formalnej, całe to czepianie się tredje zaczyna być nudne.

Orkiestra!

So lis 30, 2013 10:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 261 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna strona