Czy dla KK są religie "bardziej i mniej strawne"
Autor |
Wiadomość |
gabriel
|
Belizariusz napisał(a): Cytuj: Chyle czolo przed wybitnym autorytetem teologicznym , Nie musisz chylić czoła bom ani teolog, ani autorytet, a tym barzdiej wybitny. Pochyl raczej czoło nad Biblia i dowiedz sie kim był św. Paweł z tarsu... [...]Cytuj: ale napewno Sw Pawel byl inny (mniej zydowski ) niz pozostali apostolowie
[...] Cytuj: O zydowskich korzeniach Berii...nie od dzis glosno i wcale nie jest to pewne ze tylko byl czystym Gruzinem Gdzie głośno? W srodowisku Radia Maryja? czyzby "Żyd" Rydzyk miał kompleksy?
[...]
|
Wt sty 10, 2006 22:55 |
|
|
|
 |
Asienkka
|
Bardzo proszę o zaprzestanie wzajemnego obrażania ! Będę niezmiernie wdzięczna - jeżeli powrócicie do merytorycznej dyskusji  Dla przypomnienia:
viewtopic.php?t=6189&start=0
Pod tym linkiem znajdziecie - wyjaśnienie założyciela tego wątku - na jaki temat powinna toczyć się dyskusja - jak zauważyłam, część z was już zdążyła zapomnieć...
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Wt sty 10, 2006 23:42 |
|
 |
gabriel
|
Asienkka napisał(a): Bardzo proszę o zaprzestanie wzajemnego obrażania ! Będę niezmiernie wdzięczna - jeżeli powrócicie do merytorycznej dyskusji  Dla przypomnienia:
viewtopic.php?t=6189&start=0
Pod tym linkiem znajdziecie - wyjaśnienie założyciela tego wątku - na jaki temat powinna toczyć się dyskusja - jak zauważyłam, część z was już zdążyła zapomnieć...
[...]
Prosiłam....
|
Wt sty 10, 2006 23:58 |
|
|
|
 |
gabriel
|
Wracajac do Sw Pawla z Tarsu
Zasługą św. Pawła było przede wszystkim ujęcie chrześcijaństwa jako religii o zasięgu uniwersalnym (stąd przypisywane mu tytuły: „Apostoł pogan”, „Apostoł Narodów”) : wyrwanie chrześcijaństwa z narodowo – religijnego kontekstu żydowskiego i stworzenia greckojęzycznych wspólnot chrześcijańskich. Po drugie przez swoje listy pisane do Kościołów św. Paweł wywarł znaczący wpływ na orientację i treść religii
chrześcijańskiej
To co wytluscilem jest istotnym elementem mniejszego niz mieli inni apostolowie zydowskiego nacjonalizmu ( tj hermetyzacji chrzescijanstwa w obrebie jednej grupu narodowosciowej ) i jego orientacji na inne ludy i nacje w szerzeniu chrzescijanstwa
I to mialem na mysli piszac ze sw Pawel z Trasu byl mniej zydowski niz inni apostolowie
[...]
|
Śr sty 11, 2006 0:10 |
|
 |
Oozie
|
gabriel napisał(a): twierdze tyle ze Polsce od zydow nalezy sie cos wiecej niz zwykle szczekanie i opluwanie Polski w wysokonakladowych amerykanskich gazetach A jaki niby ma wpływ polski obywatel na to co piszą w USA??? Bo polski obywatel na to co robią Polacy w Polsce ma znacznie większe. gabriel napisał(a): Co to za idiotyczne pytanie ? No wiesz czy nie wiesz? gabriel napisał(a): To wg Ciebie 100 % ludzi powinno byc jednomyslnych , wystarczy ze kilka osob mysli inanzcej juz polacy to antysemici..jasne Doprawdy? Kilka? Popierający Kolbego, Oskara Kolberga, Dmowskiego, Hallera, numerus clausus i numerus nullus? Ty zaprawdę nie znasz historii własnego narodu - a głosisz ideologię typową dla Weszpolaka... gabriel napisał(a): Rozumiem ze inne kraje ktore wyrzucaly zydow w 13 wieku byly przeludnione i nie potrzeba bylo im takich ludzi A guzik rozumiesz. Emigracja do Polski miała miejsce znacznie później, w XIII wieku była jedna gmina na ziemiach polskich. gabriel napisał(a): i mam zal do zydow ze keidy Polska jest w klopocie nie pomagaja jej.. Ty analitycznie - ale jaja. A o liście katyńskiej mi nie odpowiedziałeś... Znaczy co - według ciebienie pomogli? [...] Spidy P.S. gabriel napisał(a): pochodzenie zydowskie Berii jest ciagle dyskusyjne gabriel napisał(a): pewna liczba przywodcow sowieckiej biurokracji wierzyla gabriel napisał(a): posadzili Berie gabriel napisał(a): Zoya Zarubina ...slyszala
No właśnie dyskusyjne, wierzyła, słyszała posądzili...
Plotki, pomówienia, pogłoski.
Prof. Geremka paru światłych narodowców też nazywa "Żyd".
Jacka Kuronia też tak chętnie nazywano, doklejajac mu jeszcze łatę Czerwonego Harcerstwa.
Mazowieckiego też...
Otóż wyobraź sobie że to jest czystej wody antysemityzm - przyklejanie komuś łaty o pejoratywnym zabarwieniu.
[...] Spidy
A może zechesz mi udowodnić że to komplement???
|
Śr sty 11, 2006 12:21 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Oozie napisał(a): Prof. Geremka paru światłych narodowców też nazywa "Żyd". Jacka Kuronia też tak chętnie nazywano, doklejajac mu jeszcze łatę Czerwonego Harcerstwa. Mazowieckiego też...
Podobno Kopernik też była Żydówką. Dlatego na złość KK poruszyła Ziemię i zatrzymała Słońce 
|
Śr sty 11, 2006 12:44 |
|
 |
gabriel
|
Cytuj: A jaki niby ma wpływ polski obywatel na to co piszą w USA? Bo polski obywatel na to co robią Polacy w Polsce ma znacznie większe. Nie polski obywatel ale lobby zydowskie , to duza roznica Nie o Tobie pisze nie schlebiaj sobie Cytuj: Popierający Kolbego, Oskara Kolberga, Dmowskiego, Hallera, numerus clausus i numerus nullus? Ty zaprawdę nie znasz historii własnego narodu - a głosisz ideologię typową dla Weszpolaka...
Nie bede analizowal wypowiedzi poszczegolnych osob, nie mam na to czasu ...ja patrze na fakty a fakty sa takie ze 700 lat Polska goscila zydow u siebie Cytuj: A guzik rozumiesz. Emigracja do Polski miała miejsce znacznie później, w XIII wieku była jedna gmina na ziemiach polskich.
Pojde Ci na reke mozemy rozpatrywac zaludnienie europy nawet do 17 wieku ....i co dalej byla przeludniona ?  Nic cie nie utratuje przez osmieszeniem sie  Cytuj: Znaczy co - według ciebienie pomogli? Oczywisie ze nie pomogli i jeszcze opluwaja Cytuj: gabrielu - ja rozumiem że twoje faszyzujące poglądy i postękiwania jak i niezrozumienie pojęcia "państwo" i "obywatel" to wynik nieuctwa i młodego wieku To moze zalozysz sonde i przekonasz sie ilu polakow mysli podobnie jak i ja .Masz patent na nieomylnosc , Ty jestes wyrocznia ..mr right  Cytuj: No właśnie dyskusyjne, wierzyła, słyszała posądzili... Plotki, pomówienia, pogłoski.
Wiesz kto to byl Pavel Sudoplatov ? To nie nie byl wozny , czy szatniowy ani sprzatacz ..
Poczytaj sobie kto to byl Pavel Sudoplatv..a pozniej pogadamy czy ON pisal bzdury 
|
Śr sty 11, 2006 13:08 |
|
 |
jo_tka
|
A ja tylko profilaktycznie uprzedzam, że każdy kolejny post zawierający uwagi personalne, dotyczące poziomu umysłowego rozmówców i inne podobne będzie usuwany w całości, bez względu na sens pozostałej części wypowiedzi. Żeby nikt się nie dziwił i nie pytał "dlaczego"...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Śr sty 11, 2006 13:10 |
|
 |
gabriel
|
Oto link o skali zjawiska opluwania Polski w zachodnich gazetach
http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wyd ... t_a_1.html
Cytuj: co ty tak ciągle na tę Rosję zjeżdżasz *
Jesli piszemy o Berii i cytuje Sudoplatova to nie bede pisal o Madagaskarze czy wyspach Kula Gula..tylko pisze o jednym z szefow wywiadu sowieckiego ktory byl jedna z najbardziej kompetentnych osob znajacych prawde o Berii
*cytat z fragmentu postu Oozie usunietego z powodów jw - jo_tka
|
Śr sty 11, 2006 13:25 |
|
 |
Oozie
|
jo_tka napisał(a): [color=red]A ja tylko profilaktycznie uprzedzam, color]
A ja profilaktycznie zapytam dlaczego moderator toleruje lansowanie na forum treści faszystowskich?
Wybiórcza moralność czy co?
|
Śr sty 11, 2006 15:38 |
|
 |
gabriel
|
Oozie napisał(a): jo_tka napisał(a): [color=red]A ja tylko profilaktycznie uprzedzam, color] A ja profilaktycznie zapytam dlaczego moderator toleruje lansowanie na forum treści faszystowskich? Wybiórcza moralność czy co?
Rozumiem ze to do mnie sie pije .A moge dostac cytat w ktorym propaguje tresci faszystowskie i na czym one polegaja ?:)
|
Śr sty 11, 2006 15:40 |
|
 |
Oozie
|
gabriel napisał(a): Nie bede analizowal wypowiedzi poszczegolnych osob, nie mam na to czasu ...ja patrze na fakty acha gabriel napisał(a): Poczytaj sobie kto to byl Pavel Sudoplatv..a pozniej pogadamy czy ON pisal bzdury  Niewygodnych nie będzie analizował a wygodnego może. Kolberg, Kolbe, Dmowski czy Haller są źli do ananlizowania. Staszic też zły... gabriel napisał(a): Nic cie nie utratuje przez osmieszeniem sie
Mnie?
Zdaje się ty sam sobie przeczysz.
I tyle. Nudzi mnie to [...].
Od tej pory - ignor.
[...] - jo_tka
|
Śr sty 11, 2006 15:43 |
|
 |
gabriel
|
Cytuj: Nie bede analizowal wypowiedzi poszczegolnych osob, nie mam na to czasu ...ja patrze na fakty
Idac Twoim tokiem myslenia musialbym przyjac ze to caly narod zydowski to faszysci poniewaz np i tu cytat z tego linku ktory podalem
"Tymczasem "polskie obozy koncentracyjne" pojawiają się nie tylko w izraelskich gazetach, ale nawet na stronie internetowej Centrum Szymona Wiesenthala. W tym miesiącu na przykład w dzienniku "Jerusalem Post" znalazło się stwierdzenie, że w "polskim obozie śmierci" zginęło od miliona do półtora miliona więźniów "
Pomijam juz CNN czy Washington Times'a ..gdzie duzy kapital maja tam srodowiska zydowskie
Napisalem tylko ze sa niewdzieczni jako narod i pluja w dodatku na polske co pokazuje ewidentnie
No i jestem faszysta wg Ooziego bo smiem Berie posadzac o narodowosc zydowska....tak jakby to bylo cos zlego byc zydem
Otoz Oozie , nic zlego nie jest byc zydem naprawde  ..no chyba ze Ty tak myslisz 
|
Śr sty 11, 2006 15:56 |
|
 |
SweetChild
|
gabriel napisał(a): No i jestem faszysta wg Ooziego bo smiem Berie posadzac o narodowosc zydowska....tak jakby to bylo cos zlego byc zydem 
Problem w tym, gabriel, czy to posądzenie jest solidnie uzasadnione, czy tylko oparte na jakiś plotkach. Jeśli bowiem się mylisz i Beria nie miał nic wspólnego z Żydami, to jest to oszczerstwo podobne do "polskich obozów zagłady". Dlatego uważam, że tego typu zarzuty powinno się formułować niezwykle ostrożnie, tym bardziej, że ich ewentualna nieprawdziwość ułatwia zadanie antypolonistom w wykazywaniu polskiego antysemityzmu.
|
Śr sty 11, 2006 16:03 |
|
 |
gabriel
|
Aha i zapewniam Cie ze obrona dobrego imienia Polski to napewno nie faszyzm
Zydzi zreszta postepuje bardzo podobnie tzw klamstwo oswiecimskie jest scigane z natury prawa miedzynarodowego , i tak samo powinno byc sciagne klamliwe oswiadczenia o polskich obozach koncentracyjnych
Roznica polaga tylko na tym ze polacy nie maja nawet 1/ 100 kasy i wplywow tyle co zydzi i dlatego to "mozna" robic
Faszyzmem nie jest dyskutowanie jakiej jest ktos narodowosci ( to odnosnie Berii )
|
Śr sty 11, 2006 16:05 |
|
|
|