Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 18:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 589 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 40  Następna strona
 Dlaczego Bóg stworzył Choroby 
Autor Wiadomość

Chcesz napisac ze zaostrzajac prawo antyaborcyjne przy jednoczesnych maksymalnych ulatwieniach adopcji takich dzieci , ilosc aborcji sie nie zmniejszy
To chcesz mi udowodnic ?
Az tak nisko oceniasz morale i sumienie rodzacych kobiet jesli bada mogly oddac dziecko zaraz po urodzeniu , to beda go wolaly zabic ?

To Ty do tego tak podchodzisz. Morale to rzecz subiektywna. Dla mnie to zadne zabojstwo :roll:

gabriel napisał(a):
Piszesz tak jakbys nie zapomnial o co idzie stawka w tej grze! Wiec Ci przypomen, stawka jest mozliwosc zycia tysiecy dzieci !!!

Dla mnie zycie jest najwyzsza wartoscia, i JEDYNYM argumentem przeciwko zyciu jednego czlowieka jest zagrozenie zycia dugiego czlowieka
Nie jego potencjalne problemy zdrowotne, nie jego potencjalne problemy psychiczne lub finansowe..a bezposrednie zagrozenie zycia

Tak wiec Twoje argumenty o traktowaniu takim czy owakim kobiety ..nie maja dla mnei ZADNEJ wagi jesli stawka idzie o zycie innego czlowieka

To sie nie dogadamy. Wolisz wybrac cierpienie tysiecy kobiet i cierpienie tysiecy porzuconych dzieci, ktore czesto beda naznaczone na cale zycie(np. te ktore urodzily sie przez gwalt). Ja mimo wszystko wole dac tym kobietom wolnosc wyboru. A to czy kobiety beda korzystac z tego prawa czy nie, powinno byc ich indywidualna decyzja. Takie ktore mysla podobnie do mnie - skorzystaja z tego, takie ktore mysla podobnie do Ciebie - oddadza dziecko do adopcji. Wolnosc wyboru.

Pn paź 09, 2006 16:51

Jak sadzisz kto bedzie pracowal na nasze emerytury za 30- 50 lat jesli przyrost naturalny bedze ujemny
Uwazasz ze sam masz wystarczajaco pieniedzy aby zyc bez pracy od 65 roku zycia ?
O mnie się nie martw, ja zamierzam wyjechać bo czuję się już samotnie - wszyscy znajomi wyjechali z kraju... Nawet moje babcie - teraz już druga leci do Kanady.

TZN, że ja nie będę utrzymywał polskich emerytów, tylko naturalną drogą tego świata, zrobią to tak niechętni Ci imigranci.

Pn paź 09, 2006 17:03

Jak sadzisz kto bedzie pracowal na nasze emerytury za 30- 50 lat jesli przyrost naturalny bedze ujemny
Uwazasz ze sam masz wystarczajaco pieniedzy aby zyc bez pracy od 65 roku zycia ?

Ale pobredziłes Gabrielu :o
Totalnie nie znasz praw fizyki, nic nie może rosnąc w nieskończoność także przyrost naturalny.
Wiesz co to system piramidalny ? ... przypomnij sobie Bezpieczna Kasę Osczędności p. Grobelnego.
Im wcześniej przyrost naturalny się zawali (tzn. będzie ujemny) tym lepiej dla wszystkich ludzi tego swiata, dla przyrody w szczególności :D

Pn paź 09, 2006 17:19

Cytuj:
To Ty do tego tak podchodzisz. Morale to rzecz subiektywna. Dla mnie to zadne zabojstwo

No coz, dla Ciebie 2 miesieczny plod to nie czlowiek tylko co w takim razie ? rzecz ? czy inne zwierze ?

Cytuj:
To sie nie dogadamy. Wolisz wybrac cierpienie tysiecy kobiet i cierpienie tysiecy porzuconych dzieci, ktore czesto beda naznaczone na cale zycie(np. te ktore urodzily sie przez gwalt)

Tak wole, poniewaz nie cale zycie czlowieka jest cierpieniem

Zapytaj sie kobiet ktore nie zdecydowaly sie na aborcje a mialy taki zamiar czy teggo zaluja ? Zdecydowana wiekszosc Ci odpowie ze dobrze zrobila ze tej aborcji nie dokonala
A moze zapytaj sie dzieci , lub pozniej doroslych ludzi czy zaluja ze sa na swiecie ?

Cytuj:
A to czy kobiety beda korzystac z tego prawa czy nie, powinno byc ich indywidualna decyzja

Morderstwo nigdy nie bedzie dla mnie opcjonalnym wyborem jesli nie zagraza zyciu innego czlowieka

Pn paź 09, 2006 19:26

gabriel napisał(a):
O mnie się nie martw, ja zamierzam wyjechać bo czuję się już samotnie - wszyscy znajomi wyjechali z kraju... Nawet moje babcie - teraz już druga leci do Kanady.

TZN, że ja nie będę utrzymywał polskich emerytów, tylko naturalną drogą tego świata, zrobią to tak niechętni Ci imigranci.

Taaa..a reszte polakow masz w glebokim powazaniu skad na emeryture wezma pieniadze...gratuluje podejscia do sprawy

Pn paź 09, 2006 19:27

gabriel napisał(a):

Ale pobredziłes Gabrielu :o
Totalnie nie znasz praw fizyki, nic nie może rosnąc w nieskończoność także przyrost naturalny.
Wiesz co to system piramidalny ? ... przypomnij sobie Bezpieczna Kasę Osczędności p. Grobelnego.
Im wcześniej przyrost naturalny się zawali (tzn. będzie ujemny) tym lepiej dla wszystkich ludzi tego swiata, dla przyrody w szczególności :D

Zostawie ten post bez odpowiedzi ...bo rece opadaja jak sie czyta takie teksty

Pn paź 09, 2006 19:28

Gabrielu, w ciagu ostatnich 30 lat ludnośc globu wzrosła chyba z 2 mld do 6,5 mld. Jak tak dalej pójdzie za kolejne 30 lat będzie nas 3 razy więcej czyli 20mld .... itd

Ręce opadają gdy czyta się teksty takie jak twoje, marzące o wiecznym dodatnim przyroście naturalnym :o

Dalej jesteś za wiecznym dodatnim przyrostem naturalnym ludzkości ? :o

P.S.
Przepraszam za "pobredziłeś"... tu nie ma możliwości edycji.

Pn paź 09, 2006 19:35

Cytuj:
Gabrielu, w ciagu ostatnich 30 lat ludnośc globu wzrosła chyba z 2 mld do 6,5 mld. Jak tak dalej pójdzie za kolejne 30 lat będzie nas 3 razy więcej czyli 20mld

Rozumiem ze 95 % tego przyrostu w ostatnich 30 latach zrobili europejczycy wg Ciebie prawda ?
I to europejski przyrost naturalny jest wg Ciebie najwiekszym wyzwaniem dla swiata skoro masz zastrzezenia co do dodatniego przyrostu naturalnego w Polsce

Pn paź 09, 2006 19:45

Taaa..a reszte polakow masz w glebokim powazaniu skad na emeryture wezma pieniadze...gratuluje podejscia do sprawy
A co ja galernik? Nie ma zakazu wyjazdów, mi się po prostu coraz gorzej TU żyje... A co do emerytur - od tego są rządy, politycy, specjaliści, reformy, itp. Ja chcę tylko spokoju i braku stresu, że kasy na żarcie brakuje.

Pn paź 09, 2006 19:45

gabriel napisał(a):
A co ja galernik? Nie ma zakazu wyjazdów, mi się po prostu coraz gorzej TU żyje... A co do emerytur - od tego są rządy, politycy, specjaliści, reformy, itp. Ja chcę tylko spokoju i braku stresu, że kasy na żarcie brakuje.

Znasz takie powiedzenie ? "Nie pytaj co kraj moze zrobic dla Ciebie , ale co Ty mozesz zrobic dla kraju"
Zgadnij kto to powiedzial ?

Czy Ty sadzisz ze politycy , specjalici zmienia kraj ? Tak wezma cudowna rozdzke i wybuduja sie same autostrady , fabryki....domy

Wyciagac reke i mowic daj .....potrafi nawet najprymitywniejszy czlowiek

Pn paź 09, 2006 20:00

Rafal3006
Cytuj:
Gabrielu, w ciagu ostatnich 30 lat ludnośc globu wzrosła chyba z 2 mld do 6,5 mld. Jak tak dalej pójdzie za kolejne 30 lat będzie nas 3 razy więcej czyli 20mld

Rozumiem ze 95 % tego przyrostu w ostatnich 30 latach zrobili europejczycy wg Ciebie prawda ?
I to europejski przyrost naturalny jest wg Ciebie najwiekszym wyzwaniem dla swiata skoro masz zastrzezenia co do dodatniego przyrostu naturalnego w Polsce

Gabrielu, im szybciej przyrost naturalny w Polsce będzie ujemny np. dzieki takim ludziom jak Filipiarz (brawa dla Filipiarza - nikt nie może byc niewolnikiem) tym lepiej dla Polski. Czy marzy ci się Afryka w Polsce ?

W wysoko cywilizowanych krajach przyrost stanął albo maleje, ludzie doszli do słusznego wniosku że dalsza ekspansja człowieka na ziemi to samobójstwo ! ... zagłada przyrody, nieodwracalne zmiany klimatyczne .... a Afryka ? Ludzie zawsze będa uprawiać seks dla przyjemności a np. misje KrK w Afryce zakazują srodków antykoncepcyjnych bo to wbrew prawu Bożemu, nieprawdaż ?

Europejczycy, w tym Polacy, mają dostęp do prezerwatyw na kazdej stacji benzynowej ... na szczęscie dla nas wszystkich :D

Dlaczego KrK zakazuje czegoś tak elementarnie potrzebnego ?

Może zamiast zawozić miliony ton zywności dla Afryki należałoby tam wysłać kilka wagonów prezerwatyw ?

Pn paź 09, 2006 20:01

Znasz takie powiedzenie ? "Nie pytaj co kraj moze zrobic dla Ciebie , ale co Ty mozesz zrobic dla kraju"
Zgadnij kto to powiedzial ?
Nie muszę zgadywać - wiem, tyle, że tego pana zastrzelili :)
gabriel napisał(a):
Wyciagac reke i mowic daj .....potrafi nawet najprymitywniejszy czlowiek
Sami prymitywi z tych emerytów, no nie? ;-)
Ja o nic nie proszę, zabieram zabawki i spadam - państwo zaoszczędzi na mojej emeryturze...

Pn paź 09, 2006 20:21

Rafal widze ze kompletnie nie pojmujesz co sie dzieje na swiecie, wybacz ale po tym co piszesz tak to wyglada
Cytuj:
Gabrielu, im szybciej przyrost naturalny w Polsce będzie ujemny np. dzieki takim ludziom jak Filipiarz (brawa dla Filipiarza - nikt nie może byc niewolnikiem) tym lepiej dla Polski. Czy marzy ci się Afryka w Polsce ?

Powiadasz ze tym lepiej dla Polski tak ? A pod jakim wzgledem ?
Bo wg mnie jesli w Poslce bedzie ubywac ludzi ( ujemny przyrost naturalny ) to trzeba bedzie to jakos zrekompensowac
Jedyna alternatywa jest immigracja z tych panstw ktore maja duzy przyrost naturalny
A jakie to kraje zgadnij ?

Idzmy dalej , popatrz sie co sie dzieje we Francji ...tam tylko wsrod tych immigrantow przyrost naturalny jest bardzo duzy , a wg praw demokracji ..rzadzi wiekoszsc..to jak Ci sie wydaje ..za 20 lat na kogo beda glosowali Ci immigrancji z algerii , maroka , ..czy innych krajow afrykanskich ( przy zerowej prawei asymilacji z francuskim spolecznestwem )?
Jaka beda kulture promowac i obyczaje ?
Podobnie jest w innych europejskich krajach , anglii ...holandii..niemczech

Jesli Ci sie marzy na emeryturze obchodzic ramadan we Francji jako swieto panstwoe...a to samo chcesz zafundowac swoim wnukom w Polsce to popieraj ujemny przyrost naturalny

Pn paź 09, 2006 20:30

Cytuj:
Nie muszę zgadywać - wiem, tyle, że tego pana zastrzelili

Ciesze sie ze choc tyle wiesz o tym panu

Cytuj:
Sami prymitywi z tych emerytów, no nie?

Nie sadzilem ze Twoj intelekt bedzie mial problem ze zrozumieniem tego przeslania
Ale skoro widze jest problem to uscislam..nie mam na mysli emerytow , chorych, kalek...czyli ludzi ktorzy z jakis przyczyn fizycznych nie moga pracowac
Cytuj:
państwo zaoszczędzi na mojej emeryturze...

Skoro jestes taki niezalezny...to moze wpierw oddasz panstwu za Twoje wyksztalcenie chociaz..bo nie sadze abys ten dlug juz splacil

Pn paź 09, 2006 20:34

Jesli Ci sie marzy na emeryturze obchodzic ramadan we Francji jako swieto panstwoe...a to samo chcesz zafundowac swoim wnukom w Polsce to popieraj ujemny przyrost naturalny

Gabrielu, ja po prostu uważam że 36mln w Polsce wystarczy - prawami fizyki niech to osculuje w granicach 30-36mln, po co wiecej ludzi na tak małym teretorim jak Polska .... że o Afryce w Polsce nie wspomnę ?

Tylko przy ograniczonej ludności mamy sznasę na zdrowe środowisko naturalne !

Czemu tak boisz sie remadanu we Francji ?
Co cie to obchodzi, niech francuzi sie martwią :D

Pn paź 09, 2006 20:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 589 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 40  Następna strona