Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Autor |
Wiadomość |
JedenPost
|
 Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
wybrana napisał(a): Na czele Sanhedrynu stał najwyższy arcykapłan Który był saduceuszem, czyli przeciwnikiem faryzeuszy. Jesteś w stanie to pojąć?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
So wrz 24, 2016 12:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Spisek przeciwko Jezusowi 26:1 A gdy Jezus dokończył wszystkich tych mów, rzekł do uczniów swoich: 26:2 Wiecie, że za dwa dni będzie Pascha i Syn Człowieczy będzie wydany na ukrzyżowanie. 26:3 W tym czasie zebrali się arcykapłani i starsi ludu w pałacu arcykapłana, którego zwano Kaifasz. 26:4 I naradzali się, aby Jezusa podstępem pojmać i zabić. 26:5 Mówili jednak: Tylko nie w święto, aby nie powstały rozruchy między ludem.
Helenko to przykre, ale Jezusa oskarżyli nie urzędnicy świeccy, ale głównie kapłani, którzy byli członkami Sanhedrynu. Oczywiście faryzeusze również, bo oni również byli członkami Sanhedrynu. Raczej w Biblii zaznaczone jest, że to właśnie kapłanom bardziej na tym zależało.
|
So wrz 24, 2016 13:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i? Mowilam: nie rob projekcji dzisiejszych stosunkow na tamte czasy. To tak latwo chlapnac: kaplani wczoraj i dzis to najwieksi, smiertelni wrogowie Pana Jezusa.
Ale z takich slow ty bedziesz osadzona. Oczerniasz powszechnie tych, ktorzy laska Pana Jezusa i w Jego imieniu sprowadzaja Go na oltarz.
|
So wrz 24, 2016 13:16 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): wybrana napisał(a): Na czele Sanhedrynu stał najwyższy arcykapłan Który był saduceuszem, czyli przeciwnikiem faryzeuszy. Jesteś w stanie to pojąć? 26:63 Ale Jezus milczał: Wtedy arcykapłan rzekł do niego: Zaklinam cię na Boga żywego, abyś nam powiedział, czy Ty jesteś Chrystus, Syn Boga. 26:64 Rzecze mu Jezus: Tyś powiedział. Nadto powiadam wam: Odtąd ujrzycie Syna Człowieczego siedzącego na prawicy mocy Bożej i przychodzącego na obłokach nieba. 26:65 Wtedy arcykapłan rozdarł swe szaty i zawołał: Zbluźnił! Czyż potrzeba nam jeszcze świadków? Oto słyszeliście bluźnierstwo.
|
So wrz 24, 2016 13:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): No i? Mowilam: nie rob projekcji dzisiejszych stosunkow na tamte czasy. To tak latwo chlapnac: kaplani wczoraj i dzis to najwieksi, smiertelni wrogowie Pana Jezusa.
Ale z takich slow ty bedziesz osadzona. Oczerniasz powszechnie tych, ktorzy laska Pana Jezusa i w Jego imieniu sprowadzaja Go na oltarz. Ja nie robię projekcji. Wnioski wyciągnęłaś ty. Jezusa nie trzeba sprowadzać na ołtarz. Jezus jest na ołtarzu wedle własnej woli. Jezusa można tylko wielbić na tym ołtarzu.
|
So wrz 24, 2016 13:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): Helenko to przykre, ale Jezusa oskarżyli nie urzędnicy świeccy, ale głównie kapłani, którzy byli członkami Sanhedrynu. Nie o tym z Tobą dyskutowałam. Twierdziłas, że nie znam Biblii, gdyz faryzeusze wg Ciebie byli kapłanami. Wycofujesz się rakiem, ale nie przyznałaś, że wykazałas sie w tym temacie ignorantką. Próbujesz wyjść z twarzą projektując sąd nad Jezusem dokonany przez Sanhedryn i arcykapłanów na dzień dzisiejszy. Jak długo jeszcze zamierzasz nas "oświecać" swoimi mundrościami?
|
So wrz 24, 2016 13:28 |
|
 |
JedenPost
|
wybrana napisał(a): JedenPost napisał(a): wybrana napisał(a): Na czele Sanhedrynu stał najwyższy arcykapłan Który był saduceuszem, czyli przeciwnikiem faryzeuszy. Jesteś w stanie to pojąć? 26:63 Ale Jezus milczał: Wtedy arcykapłan rzekł do niego: Zaklinam cię na Boga żywego, abyś nam powiedział, czy Ty jesteś Chrystus, Syn Boga. 26:64 Rzecze mu Jezus: Tyś powiedział. Nadto powiadam wam: Odtąd ujrzycie Syna Człowieczego siedzącego na prawicy mocy Bożej i przychodzącego na obłokach nieba. 26:65 Wtedy arcykapłan rozdarł swe szaty i zawołał: Zbluźnił! Czyż potrzeba nam jeszcze świadków? Oto słyszeliście bluźnierstwo. Nie umiesz nic od siebie napisać?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
So wrz 24, 2016 13:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): Kael napisał(a): No i? Mowilam: nie rob projekcji dzisiejszych stosunkow na tamte czasy. To tak latwo chlapnac: kaplani wczoraj i dzis to najwieksi, smiertelni wrogowie Pana Jezusa.
Ale z takich slow ty bedziesz osadzona. Oczerniasz powszechnie tych, ktorzy laska Pana Jezusa i w Jego imieniu sprowadzaja Go na oltarz. Ja nie robię projekcji. Wnioski wyciągnęłaś ty. Jezusa nie trzeba sprowadzać na ołtarz. Jezus jest na ołtarzu wedle własnej woli. Jezusa można tylko wielbić na tym ołtarzu. A skad Pan Jezus na tym oltarzu jest? Sila woli wybranej? Sorry, ale zanim bedziesz dalej brnela w idiotyzmy, bo nie lubisz Kosciola instytucjonalnego i wolalabys demokratyczny, ezoteryczny i w ogole inny, ochlon troche, poczytaj chocby i te uproszczona wikipedie i nie wypisuj durnych tez. Osmieszasz sie.
|
So wrz 24, 2016 13:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): wybrana napisał(a): Kael napisał(a): No i? Mowilam: nie rob projekcji dzisiejszych stosunkow na tamte czasy. To tak latwo chlapnac: kaplani wczoraj i dzis to najwieksi, smiertelni wrogowie Pana Jezusa.
Ale z takich slow ty bedziesz osadzona. Oczerniasz powszechnie tych, ktorzy laska Pana Jezusa i w Jego imieniu sprowadzaja Go na oltarz. Ja nie robię projekcji. Wnioski wyciągnęłaś ty. Jezusa nie trzeba sprowadzać na ołtarz. Jezus jest na ołtarzu wedle własnej woli. Jezusa można tylko wielbić na tym ołtarzu. A skad Pan Jezus na tym oltarzu jest? Sila woli wybranej? Sorry, ale zanim bedziesz dalej brnela w idiotyzmy, bo nie lubisz Kosciola instytucjonalnego i wolalabys demokratyczny, ezoteryczny i w ogole inny, ochlon troche, poczytaj chocby i te uproszczona wikipedie i nie wypisuj durnych tez. Osmieszasz sie. Czyżby prawda,że nie miałaś racji cię tak rozdrażniła. Czyżbyś chciała być adwokatem diabła. Osądzać i używać epitety obraźliwe jest najłatwiej, ale Kael naprawdę nie wypada tak robić na forum katolickim.
|
So wrz 24, 2016 13:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale to ty wypisujesz idiotyzmy. Ja ciebie tylko po bratersku napominam, zebys dalej nie szla w zaparte i nie ujawniala swojej ignorancji.
Moze to nieprawda, ze nie lubisz Kosciola instytucjonalnego? Nieprawda, ze tworzysz jakies tezy na bazie skojarzen “kaplan tu - kaplan tam, to to samo“?
Doucz sie, to moze i sama zrozumiesz, cos ty tu nawypisywala.
Np: skad ten Pan Jezus na oltarzu, jesli ksiadz do tego nie potrzebny?
|
So wrz 24, 2016 13:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael - tak na marginesie, to lubię Kościół instytucjonalny. Staram się by w każdą niedzielę uczestniczyć we Mszy Świętej i przyjmować Komunię Świętą. Uczestniczymy we Mszy Świętej po to by wspólnie z innymi wierzącymi wielbić Boga. Ksiądz czyni w Kościele posługę kapłańską dla nas wiernych i dla Boga.
|
So wrz 24, 2016 13:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pan Jezus jest wszędzie i w każdym miejscu. Przede wszystkim jest w sercu każdego wiernego wielbiącego Go. To człowiek jest główną Świątynią Boga - a jego serce Jej Ołtarzem.
|
So wrz 24, 2016 13:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Epistoły piszesz o potrzebie pokory, a przyznać się do błędu - faryzeusze wedle Ciebie byli kapłanami - nie potrafisz 
|
So wrz 24, 2016 14:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zauważ, wybrana, że dziwnym trafem wszyscy mają inne zdanie od Ciebie i w dodatku tożsame ze sobą i z nauczaniem UNK. Ty idziesz swoją ścieżką, a właściwie po bezdrożach, bo z Kosciołem Ci nie po drodze.
|
So wrz 24, 2016 14:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): Zauważ, wybrana, że dziwnym trafem wszyscy mają inne zdanie od Ciebie i w dodatku tożsame ze sobą i z nauczaniem UNK. Ty idziesz swoją ścieżką, a właściwie po bezdrożach, bo z Kosciołem Ci nie po drodze. Zauważ Halenko, że ja tylko potwierdzałam to, co mamy napisane w Biblii. Wszyscy, to znaczy ty, Alus, Kael. Znam to trio wzajemnej adoracji. Ale wy to nie jesteście - wszyscy. Jeżeli chodzi o Kapłanów Sanhedrynu, to nie napisałam, że byli faryzeuszami. Napisałam, że wchodzili w skład Sanhedrynu i to Sanhedryn oskarżył Jezusa. Faryzeusze również należeli do tej organizacji kościelnej. Obecnych Księży bardzo cenię i podziwiam. Gdyby nie byli powołani przez Boga do tej posługi, to nie byli by nimi. Ksiądz jednak to również człowiek, który jest kuszony i dlatego módlmy się za Księży aby nie błądzili, aby zgodnie z wolą Bożą wypełniali swoją misję.
|
So wrz 24, 2016 14:49 |
|
|
|