Autor |
Wiadomość |
Magda4
|
 Re: BÓG NIE JEST MIŁOŚCIĄ
a pomyśl w ten sposób Bóg jest kochajacym Ojcem czy więc będzie postępował z nami tak aby tu wszystko było cacy a potem na wieki byśmy się zatracili dla kilka chwil na ziemi?? Nie pojmuje tez wyroków Boskich ale trzeba ufac że są słuszne i chodzi o nasze dobro w wieczności
|
Pn sie 29, 2011 17:52 |
|
|
|
 |
Asparagus
|
Magda4 napisał(a): a pomyśl w ten sposób Bóg jest kochajacym Ojcem czy więc będzie postępował z nami tak aby tu wszystko było cacy a potem na wieki byśmy się zatracili dla kilka chwil na ziemi?? Nie pojmuje tez wyroków Boskich ale trzeba ufac że są słuszne i chodzi o nasze dobro w wieczności Ale czyż to nie Bóg ustanowił te zasady? Po co ustanawiać taki mechanizm, który rodzi niebezpieczeństwo straszliwego końca dla kogoś kogo się kocha?
|
Pn sie 29, 2011 19:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gargamel napisał(a): Ja nauczycielem? Nieformalnie od seksu  bo papierów nie mam. A to co wyżej napisałem rozwiązuję np. starą zagwozdkę o Panu Bogu i kamieniu. ł Łudzisz się, że rozwiązujesz....niektórzy widać kochają złudzenia. Sam sobie odpowiedziałeś - starą zagwozdę - skoro uczone umysły przez wieki nie rozsupłały tej zagwozdki, to nikt postrzegający rzeczywistość wycinkowo, nawet nie uchyli rąbka tej tajemnicy. A wiesz czemu biją dzwony? 
|
Pn sie 29, 2011 19:11 |
|
|
|
 |
gargamel
zbanowany na stałe
|
Asparagus napisał(a): Ale czyż to nie Bóg ustanowił te zasady? Po co ustanawiać taki mechanizm, który rodzi niebezpieczeństwo straszliwego końca dla kogoś kogo się kocha? No właśnie! Alus napisał(a): Łudzisz się, że rozwiązujesz....niektórzy widać kochają złudzenia. Tak jak Alus Cytuj: Sam sobie odpowiedziałeś - starą zagwozdę - skoro uczone umysły przez wieki nie rozsupłały tej zagwozdki, to nikt postrzegający rzeczywistość wycinkowo, nawet nie uchyli rąbka tej tajemnicy. To jest jedno z wytłumaczeń, lepsze takie niż żadne. A dla mnie jest zrozumiałe. Cytuj: A wiesz czemu biją dzwony?  Wiem, ale nie powiem o co cho z tymi dzwonami?
_________________ http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=42&t=30168 http://pajacyk.pl/
Ostatnio edytowano Pn sie 29, 2011 19:45 przez gargamel, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn sie 29, 2011 19:44 |
|
 |
TomMR
|
Ciągle ta sama śpiewka Bóg uznał to za najlepsze rozwiązanie takie stworzenie Świata dal ludziom mnóstwo łask Bóg nikogo nie potępia piekło nie jest dziełem Boga a szatana Świat w którym wszystko przychodzi nam bez wysiłku też nie był by idealny http://mateusz.pl/pow/011209.htm
_________________ "Siła bez sprawiedliwości to przemoc. Sprawiedliwość bez siły to nieudolność sosai Masutatsu Oyama
|
Pn sie 29, 2011 19:45 |
|
|
|
 |
gargamel
zbanowany na stałe
|
TomMR napisał(a): Ciągle ta sama śpiewka Bóg uznał to za najlepsze rozwiązanie takie stworzenie Świata dal ludziom mnóstwo łask Bóg nikogo nie potępia piekło nie jest dziełem Boga a szatana Świat w którym wszystko przychodzi nam bez wysiłku też nie był by idealny http://mateusz.pl/pow/011209.htmNo właśnie "Ciągle ta sama śpiewka". A szatan jest czyim dziełem? A skoro piekło jest dziełem szatana to dlaczego posyłać do niego ludzi, i dawać szatanowi satysfakcję. A skoro... i tak jeszcze długo można
_________________ http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=42&t=30168 http://pajacyk.pl/
|
Pn sie 29, 2011 19:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gargamel napisał(a): TomMR napisał(a): Ciągle ta sama śpiewka Bóg uznał to za najlepsze rozwiązanie takie stworzenie Świata dal ludziom mnóstwo łask Bóg nikogo nie potępia piekło nie jest dziełem Boga a szatana Świat w którym wszystko przychodzi nam bez wysiłku też nie był by idealny http://mateusz.pl/pow/011209.htmNo właśnie "Ciągle ta sama śpiewka". A szatan jest czyim dziełem? A skoro piekło jest dziełem szatana to dlaczego posyłać do niego ludzi, i dawać szatanowi satysfakcję. A skoro... i tak jeszcze długo można Baaaardzo długo, zwłaszcza z ludźmi, którzy pędzą w stronę szatana z szybkością światła, a krzyczą, że to Bóg ich tam niesie. Cytuj: Tak jak Alus Nie porywam się, bo jestem świadoma ludzkich ograniczeń..... Tajemnicę Boga chcesz odkryć, a nie łapiesz o co chodzi z dzwonami 
Ostatnio edytowano Pn sie 29, 2011 20:50 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn sie 29, 2011 20:40 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Baaaardzo długo, zwłaszcza z ludźmi, którzy pędzą w stronę szatana z szybkością światła, a krzyczą, że to Bóg ich tam niesie. A może jednak jest tak ,że w piekle nie jest źle. Intuicja ludzka jest zastanawiająca 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Pn sie 29, 2011 20:47 |
|
 |
mareta
|
Kris65 napisał(a): Cytuj: Baaaardzo długo, zwłaszcza z ludźmi, którzy pędzą w stronę szatana z szybkością światła, a krzyczą, że to Bóg ich tam niesie. A może jednak jest tak ,że w piekle nie jest źle. Intuicja ludzka jest zastanawiająca  Na pewno nie jest dobrze, skoro dostać się można do niego bez wysiłku
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Pn sie 29, 2011 21:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Bóg niejest miłością Duch Święty Jest Panem Wszechświata
Witam serdecznie,nazywam się Piotr Bartosz i bardzo chcę dac świadectwo o Bogu ! Kiedyś mieszkałem w Sosnowcu i byłem bardzo chory,tak że nie dałem rady chdzic 1 p a mieszkałem na5p.Czułem że nie jestem nikomu potrzebny do życia.Moje życie to nie było życie ! To była męczarnia ! I wtedy przyszedł Jezus ze wspólnotą Mamre.Jezus zaprosił mnie do Częstochowy Sanktuarium Św.Józefa.Tam zostałem uzdrowiony przez Ducha Świętego  ! Duch Święty jest jednym jedynym Lekarzem dla nieuleczalnie chorych ludzi  ! Ci co nie mają rąk,nóg,oczu - ręce,nogi,oczy im odrosną.Bo Jego Miłosierdzie jest Ogromne  ! A ci co są na wózkach wstaną i pójdą do domu  ! Nie będzie szpitali i bólu  ! Wszyscy ludzie będą zdrowi  ! Tak mówi PAN  ! Widziałem na własne oczy, Potęgę Ducha Świętego w Sanktuarium Św. Józefa w Częstochowie przed Najświętszym Sakramentem  ! Jego Potęga jest Ogromna  ! Chce iśc do ludzi całego świata i powiedziec im to. Że Duch Święty bardzo ich kocha i zrobi dla nich wszystko  ! Aby byli zdrowi i szczęśliwi. A zrobi to z czystego serca za darmo bo ich tak bardzo kocha. Piotr Bartosz
|
Pn sie 29, 2011 21:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Witam serdecznie wszystkich.Bóg Jest Wielką Miłością potrafi uzdrowic każdego chorego człowieka.Zapraszam do Częstochowy Sanktuarium Św.Józefa.Tam Duch Święty uzdrawia przed Najświętszym Sakramentem.Duch Święty jest jednym jedynym lekarzem dla wszystkich nieuleczalnie chorych ludzi.Ja tam zostałem uzdrowiony przez Ducha Świętego i teraz wszystkim o tym mówie.Nie ma innego lekarza który leczy z beznadziejnych przypadków.Duch Święty wyleczy każdą chorą osobę za darmo z czystego serca.Bo Was wszystkich bardzo kocha  !
|
Pn sie 29, 2011 21:33 |
|
 |
TomMR
|
Kris65 napisał(a): A może jednak jest tak ,że w piekle nie jest źle. Intuicja ludzka jest zastanawiająca  Oj nikomu nie życzył bym żeby tam trafił choćby ze względu na towarzystwo  Hitler Stalin i par innych A tak na poważnie to Bóg wybiera dla nas zawsze najlepsze rozwiązania a skoro piekło to domena szatana to jest to rozwiązanie najgorsze Piotr38 rozumiem twoją radość ale może pisz jaśniej i dokładniej bo dalej ciężko to czytać
_________________ "Siła bez sprawiedliwości to przemoc. Sprawiedliwość bez siły to nieudolność sosai Masutatsu Oyama
|
Pn sie 29, 2011 21:34 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Oj nikomu nie życzył bym żeby tam trafił choćby ze względu na towarzystwo Hitler Stalin i par innych Jednak ludzie tworzący historię,wyborowe towarzystwo 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Pn sie 29, 2011 21:44 |
|
 |
owieczka91
zbanowana na stałe
|
TomMR napisał(a): Oj nikomu nie życzył bym żeby tam trafił choćby ze względu na towarzystwo  Hitler Stalin i par innych W sumie mając do wyboru wiecznośc z Hitlerem czy pobożna babcinką, to chyba lepszy Hitler. Oczytany był, mozna porozmawiac, dowiedziec się czegos z pierwszej reki. A z babcinką to o czym? Chyba tylko o pogodzie.
|
Pn sie 29, 2011 22:00 |
|
 |
Andy72
|
owieczka91 napisał(a): W sumie mając do wyboru wiecznośc z Hitlerem czy pobożna babcinką, to chyba lepszy Hitler. Oczytany był, mozna porozmawiac, dowiedziec się czegos z pierwszej reki. A z babcinką to o czym? Chyba tylko o pogodzie. Oj nie wiesz co mówisz, w Niebie będzie towarzystwo samego Boga, a w piekle będziesz dręczony przez szatana.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pn sie 29, 2011 22:13 |
|
|
|