Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Poza tym uznali Go juz trzykrotnie. I co?
|
So paź 22, 2016 20:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): przyjdzie taki dzień, że Polacy uznają Jezusa Chrystusa Królem naszej Ojczyzny POLSKI. Na szczęście mamy światłych biskupów i nie sądzę, aby ich zabrakło do końca świata albo i dłużej i nie poddadzą się herezji głoszonej przez ciemne masy.
|
N paź 23, 2016 5:20 |
|
 |
JAWA25
|
wybrana napisał(a): JAWA25 napisał(a): wybrana napisał(a): W Sanhedrynie największą władzę mieli kapłani i to oni byli najbardziej aktywni by oskarżyć i ukrzyżować Jezusa. Biblia wyraźnie i dokładnie to opisuje. Katolicki biblista Joachim Gnilka w książce "Jezus z Nazaretu" powątpiewa czy miała miejsce jakaś rozprawa przed Sanhedrynem. Podobnie wątpliwości miał jezuita Xavier Léon-Dufour w "Słowniku Nowego Testamentu". A gdyby nawet, to tylko Piłat miał ius gladii, a antyczne źródła przypisują mu okrucieństwo. Co ty za brednie i wymysły piszesz. Kto osądzał Jezusa opisują 4 Ewangelie, które stanowią podstawę naszej wiary. O wybrana, jak pięknie piszesz, język na medal. Gdzie cię tego uczono? "kto brata nazwie głupcem" (Mt 5,22) doczytaj, co jest dalej. Cóż, wybaczam ci i mam nadzieję, że Joachim i Leon wybaczą ci również. Bo to ich obrażasz pisząc o "bredniach i wymysłach". Opis procesu Jezusa w Piśmie nie jest stenogramem sądowym, lecz chrześcijańską apologią. Mieli Jezusa skazać "wszyscy arcykapłani i starsi" (Mt 27,1) "cała Wysoka Rada" (Mk 15,1) "całe ich zgromadzenie" (Łk 23,1) Jezusa pochował Józef z Arymatei "członek Wysokiej Rady. który nie przystał na ich uchwałę i postępowanie" (Łk 23,50n) Czyli nie cała Wysoka Rada była jednomyślna. Wg J 18,12 Jezusa uwięziła kohorta pod dowództwem trybuna (χιλιαρχος), co jest mało prawdopodobne viewtopic.php?f=1&t=31529 i tak dalej Helenka napisał(a): noOne napisał(a): przyjdzie taki dzień, że Polacy uznają Jezusa Chrystusa Królem naszej Ojczyzny POLSKI. Na szczęście mamy światłych biskupów i nie sądzę, aby ich zabrakło do końca świata albo i dłużej i nie poddadzą się herezji głoszonej przez ciemne masy. Obyśmy mieli światłych biskupów, co odróżniają boskie od "cesarskiego". Oby.
_________________ Gdzie krzywdy nie będą pomszczone Lecz wynagrodzone do cna Gdzie dziecko bezpiecznie zrodzone Siądzie obok jagnięcia i lwa.
|
Pn lis 07, 2016 22:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Króluj nam Chryste
Jak wygląda to przygotowywanie ? Jeden jedyny raz na Mszy Świętej i to na samym końcu w moim Kościele odczytano tak nie wyraźnie list Episkopatu informujący o uroczystości 19.11.2016. Więcej nic na ten temat nie słyszałam w Kościele na żadnym kazaniu. Jak wierni są duchowo i emocjonalnie przygotowywani przez Kościół do te uroczystości. Wiele ludzi nie będąc akurat w tą niedzielę odczytu listu na Mszy, nie wie, że taka uroczystość będzie miała w ogóle miejsce. A co z sercami wiernych. Jak one są przygotowane ? Po co czytać Akt, gdy serce jest zimne. Gdzie chcemy, by Jezus Chrystus Królował ? Dla mnie, jest to niepojęte. Wierni nie wiedzą i w ogóle duchowo nie są przygotowywani.
|
Cz lis 10, 2016 0:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Cz lis 10, 2016 7:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn lis 14, 2016 13:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciekawi mnie jak bedą się zachowywać zwolennicy gdy odkryją ze Kościół zrobił coś co nie do końca jest tym o co oni walczyli. Oczywiście ja popieram naszych biskupów bo najważniejsze miejsce królowania Jezusa to moje serce.
|
Pn lis 14, 2016 16:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Ciekawi mnie jak bedą się zachowywać zwolennicy gdy odkryją ze Kościół zrobił coś co nie do końca jest tym o co oni walczyli. Nie odkryją. Będą triumfować posadzenie Chrystusa na tronie w Zamku Królewskim i nam wciskać kit. Wielokrotnie była tłumaczona idea tego aktu. Na próżno.
|
Pn lis 14, 2016 16:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Ciekawi mnie jak bedą się zachowywać zwolennicy gdy odkryją ze Kościół zrobił coś co nie do końca jest tym o co oni walczyli. Oczywiście ja popieram naszych biskupów bo najważniejsze miejsce królowania Jezusa to moje serce. Kropla drąży skałę. Początek daje zapowiedz czegoś większego. Największym sukcesem jest głoszenie chwały Jezusa, by Jezus Królował na naszych Ołtarzach w Kościele, na Ołtarzach naszych serc. Przyjąć Królowanie Jezusa, to przyjąć wszystko to, co Jezus nauczał, co pragnął nam przekazać i żyć zgodnie z nimi. Kościół się zmienia i to jest najpiękniejsze.
|
Pn lis 14, 2016 17:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): Coroner napisał(a): Ciekawi mnie jak bedą się zachowywać zwolennicy gdy odkryją ze Kościół zrobił coś co nie do końca jest tym o co oni walczyli. Oczywiście ja popieram naszych biskupów bo najważniejsze miejsce królowania Jezusa to moje serce. Kropla drąży skałę. Początek daje zapowiedz czegoś większego. Największym sukcesem jest głoszenie chwały Jezusa, by Jezus Królował na naszych Ołtarzach w Kościele, na Ołtarzach naszych serc. Przyjąć Królowanie Jezusa, to przyjąć wszystko to, co Jezus nauczał, co pragnął nam przekazać i żyć zgodnie z nimi. Kościół się zmienia i to jest najpiękniejsze. Ta kropla drąży skałę już od grudnia 1925r wprowadzona Encykliką Quas Primas.
|
Pn lis 14, 2016 17:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): wybrana napisał(a): Coroner napisał(a): Ciekawi mnie jak bedą się zachowywać zwolennicy gdy odkryją ze Kościół zrobił coś co nie do końca jest tym o co oni walczyli. Oczywiście ja popieram naszych biskupów bo najważniejsze miejsce królowania Jezusa to moje serce. Kropla drąży skałę. Początek daje zapowiedz czegoś większego. Największym sukcesem jest głoszenie chwały Jezusa, by Jezus Królował na naszych Ołtarzach w Kościele, na Ołtarzach naszych serc. Przyjąć Królowanie Jezusa, to przyjąć wszystko to, co Jezus nauczał, co pragnął nam przekazać i żyć zgodnie z nimi. Kościół się zmienia i to jest najpiękniejsze. Ta kropla drąży skałę już od grudnia 1925r wprowadzona Encykliką Quas Primas.Trafiła na twardą skałę, ale jej upór zwyciężył.
|
Pn lis 14, 2016 17:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I co? Jaki efekt? Chrystus dostał tron po Stanisławie Auguście Poniatowskim? 
|
Pn lis 14, 2016 17:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Kropla drąży skałę. Początek daje zapowiedz czegoś większego. Największym sukcesem jest głoszenie chwały Jezusa, by Jezus Królował na naszych Ołtarzach w Kościele, na Ołtarzach naszych serc. Przyjąć Królowanie Jezusa, to przyjąć wszystko to, co Jezus nauczał, co pragnął nam przekazać i żyć zgodnie z nimi. Kościół się zmienia i to jest najpiękniejsze. Ta kropla drąży skałę już od grudnia 1925r wprowadzona Encykliką Quas Primas.[/quote] Cytuj: Trafiła na twardą skałę, ale jej upór zwyciężył. Tak rozumują ci, którzy nie są zdolni przyjąć, że 19 listopada 2016 dokonany zostanie JUBILEUSZOWY Akt Przyjęcia Jezusa Chrystusa za Króla i Pana - jubileuszowy tego sprzed dziesięcioleci - który głosi chwałę Jezusa Królującego na wszystkich ołtarzach świata i na ołtarzach serc wierzących w Niego. W roku Nadzwyczajnego Jubileuszu Miłosierdzia ...... Panie Jezu Chryste Królu naszych serc .....z pokorą chyląc swe czoła przed Tobą Królem Wszechświata....Jedyny Władco państw, narodów i całego stworzenia.
|
Pn lis 14, 2016 17:36 |
|
 |
Marek144
|
Słyszałem, że Pan Jezus chce być królem Niemiec 
|
Pn lis 14, 2016 21:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek144 napisał(a): Słyszałem, że Pan Jezus chce być królem Niemiec  Błąd. Pan Jezus jest Królem całego świata, tylko świat o tym nie wie.
|
Wt lis 15, 2016 10:45 |
|
|
|