Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Toteż klaruję ci, że miłość ma wiele oblicz, i to, które sprzedajesz jako miłość Boga, jakoby dobrego i życzliwego ludziom, pasuje raczej wrogom takiego Boga, nie baczącym na nic, byle tylko spętać jak najwięcej osób – a choćby i miłością.
Zresztą, "Lód" Dukaja się w tym momencie kłania; tam jest zarysowany postęp świata w kierunku życia wiecznego w doczesności, i to życia wiecznego absolutnie, tzn. że jak umrzesz, zostaniesz wskrzeszona, i od nowa, i apiat', choćby ci się już rzygać tym życiem chciało; a dlaczego? Bo masz to nieszczęście, że cię Gierosławski kocha. (Zresztą on cię tak wykieruje – fizyką świata przedstawionego! – że myśl o samobójstwie nawet nie przyjdzie ci do głowy.)
|
N lis 20, 2016 18:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): Jutro 19.11.2016 w sobotę w sanktuarium w Łagiewnikach odbędzie się intronizacja Chrystusa. Prezydent Andrzej Duda zapowiedział swoją obecność w uroczystości, do Krakowa zmierzają też pielgrzymi z Polski, USA, Kanady i Niemiec. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... ydent.htmlPoczytaj komenatrze pod tym artykułem w gazeta.pl........ Niektóre z nich a jest ponad tysiąc - No i królem państwa wolskiego został poczęty z in vitro żyd, uchodźca, skazany prawomocnym wyrokiem za sprzeciw wobec władzy i podburzanie ludzi, produkujący wino bez stosownych zezwoleń i akcyzy oraz będący w związku partnerskim z dwunastoma mężczyznami.Na kolana bydło przed Żydem bulandzka ciemnota - jednooki królem w królestwie niewidomychGdzie on był w 1939 roku? Dlaczego pozwolił na 50 lat cierpień, dlaczego dziś pozwala na rządy ludzi nieodpowiedzialnych? Żeby nie skończył jak Ludwik XVI.W polsce debil debila debilem pogania i tyle w temacieo k.rwa jeb lem. co za zjeby na czele ze ścierą bezzębnego kurdupla, co hańbi urząd prezydenta Żyd królem Polski - świat nie widział! I gdzie tu miejsce na rasizm i ksenofobię??No i możemy wypisać się z NATO. Już teraz nikt nam nie podskoczy..... Anteeeek ! Już nie kupuj tych helikopterów ! Nie potrzebne już są.Zyd krolem durnego, katolickiego rodu piastowskiego? No nie do wiary:DNie dość, że Żydówka Maryja jest nasza królową, to Żyd Jezus jest naszym królem. Koszmar...Patologia religijna najwyższej klasy ,wyżej się nie daTo nie są pojedyńcze komentarze... ale zdecydowana wiekszość, te komentarze - za - to możesz na placach policzyć... i to jest przyjęcie Jezusa jako Króla w sercach ludzi.......? I to jest ta ochrzczona dla tradycji, papierkowo procentowa fantomowa katolicka Polska....... http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21000510,tlumy-na-intronizacji-jezusa-na-krola-polski-uroczystosc-trwa.html?v=1&obxx=21000510&offset=19#opinions
|
N lis 20, 2016 18:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mówiłem już, i to nie wczoraj, że polski Naród nam pęka na dwa narody potomne, a władze państwowe, tudzież duchowne, jak kretyni, zamiast jednoczyć i zasypywać podziały, jeszcze takimi uroczystościami jątrzą i podburzają tłuszczę. Dawno w Polszcze nie lała się krew; na dodatek o ile narodek, nazwijmy go roboczo esbecki, smak krwi na rękach zna, to narodek, nazwijmy go roboczo pisdecki, chadza w glorii niepokalanej niewinności. Że zbrodnia? Cooo, myyy? Gdzie, kiedy?
Jak mnie to wkurza. Chyba cała Europa to przerobiła, jak nie za pierwszej światowej, to za drugiej, albo za komuny, co to znaczy: wina za posłanie swoich obywateli do piachu. Tylko pisjaniści czują się wiecznie niewinną ofiarą na ołtarzu historii. Zaprawdę, zaprawdę powiadam wam: to się źle skończy.
|
N lis 20, 2016 19:13 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
ErgoProxy napisał(a): Mówiłem już, i to nie wczoraj, że polski Naród nam pęka na dwa narody potomne, a władze państwowe, tudzież duchowne, jak kretyni, zamiast jednoczyć i zasypywać podziały, jeszcze takimi uroczystościami jątrzą i podburzają tłuszczę. Ten akt nikogo nie podburza ani nie jątrzy. Przeciwnie. Wzywa do wzajemnego szacunku, do chrześcijańskiej miłości i jeśli dzięki niemu niewielka część zrozumie co znaczy być chrześcijaninem, to warto było. Władze duchowne są zobowiązane do przypominania o tym, Kto i w jaki sposób króluje.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
N lis 20, 2016 20:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To może ustalcie najpierw, razem z Aluś, czy mam tutaj w ogóle coś do gadania, czy mam zamknąć... twarz i wbić kolana w bruk, bo ksiundz z Miłością Królującą akurat idą ulicą – i chociaż ja tej Miłości nie wyznaję, a dalibóg, podejrzewam niezłe przekręty na linii Transcendencja-doczesność, tudzież antyk-nowożytność – to winien jestem, wbrew swojej, jakoby wolnej, woli, ryczeć razem z tłumem: kyrios, kyrios, kyrios!
W ogóle, powinienem już nic nie pisać, bo się Taszlan rozgniewa...
|
N lis 20, 2016 20:12 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Zaparz sobie melisę  . Ksiundz tyż człowiek tak samo grzeszny jak kużden inszy.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
N lis 20, 2016 20:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Puszczę sobie fajerwejrki na cześć salamandry z ognia żywego, co w Podziemiu buzuje. : PPP
|
N lis 20, 2016 20:18 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Obyś przy tym spodni lub w spodniach czego nie spalił  .
|
N lis 20, 2016 20:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Małgosiaa napisał(a): ErgoProxy napisał(a): Mówiłem już, i to nie wczoraj, że polski Naród nam pęka na dwa narody potomne, a władze państwowe, tudzież duchowne, jak kretyni, zamiast jednoczyć i zasypywać podziały, jeszcze takimi uroczystościami jątrzą i podburzają tłuszczę. Ten akt nikogo nie podburza ani nie jątrzy. Przeciwnie. Wzywa do wzajemnego szacunku, do chrześcijańskiej miłości i jeśli dzięki niemu niewielka część zrozumie co znaczy być chrześcijaninem, to warto było. Władze duchowne są zobowiązane do przypominania o tym, Kto i w jaki sposób króluje. Wiesz, Malgosiaa, w twoim tekscie jest slowo- klucz: niewielka część zrozumie. Dla tych, co maja dostep do facebooka https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3278691136Holownia pisze mniej wiecej to, co mi chodzi po glowie. A zdjecia uzbrojonych po zeby antyterrorystow w kosciele (naprawde tam byli?) to pokazanie, ze komus bardzo sie porzadek transcedencji z porzadkiem tego swiata pomylil.
|
N lis 20, 2016 21:02 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
ErgoProxy napisał(a): Mówiłem już, i to nie wczoraj, że polski Naród nam pęka na dwa narody potomne, a władze państwowe, tudzież duchowne, jak kretyni, zamiast jednoczyć i zasypywać podziały, jeszcze takimi uroczystościami jątrzą i podburzają tłuszczę. Dawno w Polszcze nie lała się krew; na dodatek o ile narodek, nazwijmy go roboczo esbecki, smak krwi na rękach zna, to narodek, nazwijmy go roboczo pisdecki, chadza w glorii niepokalanej niewinności. Że zbrodnia? Cooo, myyy? Gdzie, kiedy?
Jak mnie to wkurza. Chyba cała Europa to przerobiła, jak nie za pierwszej światowej, to za drugiej, albo za komuny, co to znaczy: wina za posłanie swoich obywateli do piachu. Tylko pisjaniści czują się wiecznie niewinną ofiarą na ołtarzu historii. Zaprawdę, zaprawdę powiadam wam: to się źle skończy. Gdzie tu widzisz podstawy do przelewania krwi? Gdzie tu widzisz jątrzenie przez organizowanie takich pobożnych uroczystości? Skąd przekonanie, że to się źle skończy? Jakieś przeczucie wieszcze, czy po prostu pogoda na ciebie źle wpływa?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
N lis 20, 2016 21:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeżu. Przeca to jest elementarne: mamy dwa narodki, oba poczuwające się do polskości, a więc do wyłącznej własności i suwerenności prawnej na pewnym kawałku ziemi, roboczo nazwijmy go Odrowiślem, na którym ten drugi, fałszywy uzurpator, chce się rządzić. Nie może być dwóch porządków prawnych na jednym terytorium. Któryś narodek musi ustąpić, a więc popełnić polityczne seppuku, rozejść się potulnie do domów i dać grzecznie wchłonąć temu drugiemu.
Pytanie: czy medieval widzi siebie regularnie uczęszczającego na manify KODu? A czy medieval widzi takiego Kijowskiego regularnie pielgrzymującego na Jasną Górę z tymi wszystkimi a-na-wiosnę-zamiast-liści? Przecież to są jawne absurdy.
Już jest źle. A nikt tego nie artykułuje, nie ma w ogóle tematu w debacie publicznej; zamiast tego obie strony okopują się tylko i zwołują więcej popleczników. Twój narodek coś przebąkuje o broni maszynowej, nawet o prawie do jej użycia przeciwko obywatelom Państwa Polskiego – to prawda jest?
|
N lis 20, 2016 21:26 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Dżizas.... To nie czas jakichś autorytarnych rządów, żeby ludzie wychodzili ideologicznie bić się i przelewać krew na ulicach za jakąś partię polityczną. Nie żyjemy w czasach, gdy idea jest ważniejsza od życia.
Skoro przez poprzednie 8 lat nikt do nikogo nie strzelał (no poza wariatem, który zastrzelił w biurze poselskim PiS w Łodzi Marka Rosiaka) to i teraz nie będzie. Dopuszczam co najwyżej pojawienia się jakiegoś wariata, ale to będzie znowu jednostkowe wydarzenie chorobowe, a nie ideowe usiłowanie przejęcia władzy.
A jeśli nie widzę siebie na marszach KOD to po prostu tam nie idę. Mogę popyszczyć w necie i tyle. Kijowski też nie przyłączy się do marszów niepodległościowców, co najwyżej popyszczy na Twitterze.
Straszenie przelewem krwi dziwnym trafem pojawiło się kiedy jedynie POprawna partia przegrała wybory i nie wie jak odzyskać zaufanie. Zwykła manipulacja, której, jak widzę uległeś
|
N lis 20, 2016 21:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale ja tylko powtarzam to, co pisałem jeszcze grubo przed wyborami, tzn. pod miłościwie nam panującą Ewą Kopacz, jeśli nie pod Tuskiem. O ile w ogóle można mówić o inspiracji, to ktoś z manipulantów nas tutaj czyta...
A co powiesz na casus takiej Wenezueli? Budowanie realnego socjalizmu w XXI wieku, ale takiego z odcinaniem obywateli od świata zewnętrznego, kiedy nawet bracia Castro układają się z Ameryką? No nie może być już nikt na świecie tak durny, żeby pchać się w to z własnej woli – prawda?
Ty mi lepiej odpowiedz, co to za historia z tą Obroną Terytorialną Macierewicza. Podobno mają ją formować w Podkarpackim. Ukraina nam grozi, że Lwowa nie odda, czy jak?
|
N lis 20, 2016 21:43 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
ErgoProxy napisał(a): Ale ja tylko powtarzam to, co pisałem jeszcze grubo przed wyborami, tzn. pod miłościwie nam panującą Ewą Kopacz, jeśli nie pod Tuskiem. O ile w ogóle można mówić o inspiracji, to ktoś z manipulantów nas tutaj czyta...
Nie rozumiem twoich spiskowych teorii ErgoProxy napisał(a): A co powiesz na casus takiej Wenezueli? Budowanie realnego socjalizmu w XXI wieku, ale takiego z odcinaniem obywateli od świata zewnętrznego, kiedy nawet bracia Castro układają się z Ameryką? No nie może być już nikt na świecie tak durny, żeby pchać się w to z własnej woli – prawda?
Wybacz.... nie chwytam związku. ErgoProxy napisał(a): Ty mi lepiej odpowiedz, co to za historia z tą Obroną Terytorialną Macierewicza. Podobno mają ją formować w Podkarpackim. Ukraina nam grozi, że Lwowa nie odda, czy jak? Szczerze mówiąc to mało mnie to obchodzi i raczej śpię spokojnie. Tobie też to doradzam. Mniej telewizji, mniej prasy, zwłaszcza politycznej. Człowiek jest zdrowszy.
|
N lis 20, 2016 21:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moderacja rżnie głupa innymi słowy. Bo zamiast rzeczowo wypunktować idiotę, albo powiedzieć prosto: nie wiem, ale się dowiem, względnie: nie wiem, a nie mam czasu, sorry – moderacja jedzie sama w czcze, niczym nie poparte manipulacje. Dosyć wołyńskie w tonie zresztą: śpijcie spokojnie, nikt was nie napadnie, przecież jesteśmy sąsiadami...
Medieval – mniejsza o Twoje cele, jakie one tam są, ale naprawdę: zmień środki.
|
N lis 20, 2016 22:06 |
|
|
|