Autor |
Wiadomość |
Orion
|
Cytuj: 15 stycznia 1957 roku zakonnik, Ojciec Pio miał widzenie, w którym Chrystus oznajmił mu:
"Przyjdę na ten przeładowany grzechem glob ziemski z przerażającym wyciem grzmotów. Przyjdę w mroźną noc zimową. Gwałtownie wzmagające się wiatry poprzedzą wielkie zamieszanie na ziemi, która drżeć będzie na skutek gwałtownych wstrząsów. Błyskawice i pioruny z ognistych chmur będą zapalać i obracać w popiół wszystko, co miało związek z grzechem i cokolwiek było nim zagrożone lub spodlone. To wszystko będzie zniszczone. Powietrze będzie przesycone dymiącymi gazami. Duszące dymy oraz podmuchy trąb powietrznych będą zmiatać i niszczyć wszystko. Wspaniałe budowle legną w gruzach"
Jesli mowimy tu o sianiu strachu, to juz wiadomo prawie wszystkim z kim mamy do czynienia.Nie powiem jednak z kim.
Jesli chodzi o nie przywiazywanie sie do okreslonej daty w przepowiedniach to tutaj jest ona wyliczona.No ale wszystko sie moze zdazyc.Wiadomo jednaj ze po roku 12-tym nic nie bedzie takie samo.
snafu___ powiem, ze jest to dosyc ciekawe to co tutaj przedstawiłes.
Nareszcie wiekszosc zaczyna pisac co mysla a nie odrazu uznawac nasze przemyslenia za brednie. 
|
Pt sie 17, 2007 15:04 |
|
|
|
 |
snafu
|
Orion napisał(a): snafu___ powiem, ze jest to dosyc ciekawe to co tutaj przedstawiłes. Nareszcie wiekszosc zaczyna pisac co mysla a nie odrazu uznawac nasze przemyslenia za brednie. 
Sorry Orion, ale nie zrozumiałeś intencji mojej wypowiedzi.
Problem polega na tym, że przyglądając się rzeczywistości możesz odnaleźć prawidłowości, które będą dziełem jedynie przypadku.
Ktoś widzi znak szatana w karcie VISA. Ja go "znalazłem" w PESELu. Jeśli odpowiednio długo będziesz szukać to zawsze Twój umysł znajdzie określone wzory czy prawidłowości, obojętnie czy faktycznie będą one cokolwiek znaczyły czy też nie. Tak właśnie on działa.
Świat już kończył się nie raz, zawsze były "twarde dowody", sprawdzające się przepowiednie. Skąd wiesz że tak nie jest tym razem?
_________________ "Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny." (Mt 25,13)
|
Pt sie 17, 2007 16:15 |
|
 |
Orion
|
SNAFU_____ świat sie nie skonczy, przejdzie tylko pewien okres, ktory cos zmieni.Tylko o to chodzi.
Cytuj: Skąd wiesz że tak nie jest tym razem? Wiem bo wszystko wskazuje na ten własnie rok. Duzo czytam, analizuje, rozmawiam z osobami, ktore sa z tym zwiazane. A to, ze cos leci w strone Ziemi to inna sprawa i ma piepsznac w 2012 . To moze wywołac strach a wiadomo kto zywi sie strachem. Cytuj: Ktoś widzi znak szatana w karcie VISA. Ja go "znalazłem" w PESELu. Jeśli odpowiednio długo będziesz szukać to zawsze Twój umysł znajdzie określone wzory czy prawidłowości, obojętnie czy faktycznie będą one cokolwiek znaczyły czy też nie. Tak właśnie on działa
Zgadzam sie. Znak szatana znajdujemy tez w naszym internecie"www", czy tez komputer w Brukseli, ktory zwie sie "Bestią".
Z drogiej strony liczba 666 wcale nie musi okazac sie liczba szatanska.
I tu znowu dochodzimy do tego alez jak to.Ale o tym nie ma potrzeby pisac.
|
Pt sie 17, 2007 16:54 |
|
|
|
 |
snafu
|
Pożyjemy zobaczymy co i jak będzie.
_________________ "Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny." (Mt 25,13)
|
Pt sie 17, 2007 17:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jedna z przepowiedni która objawił sam Jezus ( nie pamietam komu) mowi o komecie którą bedzie widac na niebie 2 tygodnie az w koncu uderzy ... z tego co pamietam nie chodzi o koniec swiata ale o przełom ...jak znajde źródło oraz komu to objawiono wrzuce
|
Pt sie 17, 2007 18:48 |
|
|
|
 |
Orion
|
lereeeek____
Nic mi o tym nie wiadomo.Obys cos tam znalazł  bo moze cos to oznaczac.
Czekamy zatem na źródło.
|
Pt sie 17, 2007 19:51 |
|
 |
linia
|
prawdę mówiąc, kilka lat temu uważałam takie rozważania co to ma niby być owo "znamię Bestii" bez którego ani kupić ani sprzedać nic nie będzie można, za bajki o żelaznym wilku. Byłam przekonana, że Pismo mówi o czymś ze sfery wyłącznie duchowej.Od jakiegoś czasu jednak, zaczyna mnie to zastanawiać: no bo spróbuj człowieku załatwić coś, czy w ogóle funkcjonować normalnie w społeczeństwie bez tych ciągów cyferek, które cię identyfikują: PESEL, konto, nr telefonu, nr IP, nr, nr, nr... czy aby to numerowanie nie zaczęło się w nazistowskich obozach?
Ciągi cyfr, mówią o nas coraz więcej- obrzydzenie ogarnia mnie na myśl, że może powstać jakaś centralna baza danych... Ciągła inwigilacja jest już zjawiskiem permanentnym- płacę kartą w sklepie- i już biegnie w świat informacja; jakiego rodzaju papieru toaletowego używam, w aptece-na co choruję... Wszyscy ponumerowani, zlokalizowani, rozszyfrowani- fuj!!! A jaka to przerażająca władza dla kogoś, kto ma dostęp do tych informacji
W tym kontekście zaczynam się zastanawiać: co Jahwe miał na myśli, zabraniając spisywania ludu bożego....
_________________ ...
|
Pt sie 17, 2007 19:52 |
|
 |
Luke6
|
Jeśli ludzie na czas się nie obudzą. nie unikniemy tego...
|
Pt sie 17, 2007 20:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
http://www.s.smierc.prv.pl/pl/001/003/004/ tu są przepowiednie maryjne ...nie wiem czy to wiarygodne źródło i czy te objawienia sa akceptowane przez kosciol
|
So sie 18, 2007 9:01 |
|
 |
linia
|
lereeeek napisał(a): http://www.s.smierc.prv.pl/pl/001/003/004/ tu są przepowiednie maryjne ...nie wiem czy to wiarygodne źródło i czy te objawienia sa akceptowane przez kosciol
" Ksiądz poinformuje was o końcu świata -------------------------------------------------------------------------------- Nazywa się brat Panek Tadeusz Edward i wie, kiedy nastąpi koniec świata. Jeśli chcecie, poinformuje was o tym e-mailem 6 godzin wcześniej."
... fajne! 
_________________ ...
|
So sie 18, 2007 9:29 |
|
 |
No
|
Cytuj: brat Panek Tadeusz Edward
Edmund  [/u]
|
So sie 18, 2007 10:26 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Nie będę reklamował tutaj stronki Panka o "nowym" "bożym miłosierdziu" (celowo wszystko z małych liter) - bo to stek bredni...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So sie 18, 2007 12:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lino ale strona która podałem nie jest strona brata panka tadeusza czy jak mu tam ... jest tam tylko wzmianka o nim ...co do samego brata Tadeusza to jego wizje są delikatnie mowiąc chore ...choc teoria o czarnym krzyżu na niebie fajnie zabrzmiala;p cóż jednak bardziej wierze w objawienie Ojca Pio który byl przez całe życie skromny .... a ten to chyba za Chrystusa sie uwaza
|
So sie 18, 2007 13:04 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Z jego strony wynika, że nawet nie chyba - ale na pewno...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So sie 18, 2007 19:09 |
|
 |
No
|
...nie tylko Chrystusa ale też Maryję, Jahwe i Ducha Świętego w jednym a już niedługo będzie czynił cuda wskrzeszał zmarłych a jego ciśnienie tętnicze będzie wynosiło 400/100 naprawdę podziwiam brata Tadeusza za poczucie humoru szczególnie w jego "przepowiedniach" a to, że niektórzy biorą to na poważnie jest nawet śmieszniejsze i świadczy o tych osobach...
|
So sie 18, 2007 19:59 |
|
|
|