Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 5:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 167 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
 Chrześcijaństwo a sprzeczności z innymi religiami 
Autor Wiadomość

Równie dobrze mógłbyś napisać, że mimo wielu lat edukowania analfabetyzm nadal istnieje. Oczywiście że istnieje jednak wszyscy wiemy że nie jest to coś z czego trzeba być dumnym. Nie mam tu na myśli analogii do ateizmu , po prostu analfabetyzm to jakaś tam mniejszość i jako taka istnieje ,podobnie jak ateizm. Co to ma wspólnego z prawdą czy słuszną sprawą? Oczywiście nic, dlatego analogia jest porównywaniem piernika do wiatraka .

Nadal nie łapiesz...

To nie ja tak rozumuje na tej zasadzie "jeśli coś istnieje długo to jest prawdziwe" - tylko TY.

Seweryn napisał(a):
Chrześcijaństwo nie upadło i ma się dobrze, prawdopodobnie dlatego, że opiera się na prawdzie jaką jest wiara w Stwórcę.

A mój przykład tylko i wyłącznie wykazuje bezsens takiego rozumowania. Zresztą porównywanie ateizmu z analfabetyzmem to kiepski pomysł, analfabetyzm to nieuctwo, a ateizm to świadomy pogląd.

So maja 23, 2009 22:48

Nadal nie łapiesz...

To nie ja tak rozumuje na tej zasadzie "jeśli coś istnieje długo to jest prawdziwe" - tylko TY.

Seweryn napisał(a):
Chrześcijaństwo nie upadło i ma się dobrze, prawdopodobnie dlatego, że opiera się na prawdzie jaką jest wiara w Stwórcę.

A mój przykład tylko i wyłącznie wykazuje bezsens takiego rozumowania. Zresztą porównywanie ateizmu z analfabetyzmem to kiepski pomysł, analfabetyzm to nieuctwo, a ateizm to świadomy pogląd.

Narkomania i pijaństwo też istnieją wystarczająco długo ale czy według Ciebie opierają się na słusznej sprawie czyli prawdzie?

Prawdę rozumiemy za słuszną sprawę, kłamstwo i fałsz za niesłuszną .
Oczywiscie że analfabetyzm , pijaństwo i narkomania istnieją długo ,ale niestety opierają się na fałszu.

So maja 23, 2009 22:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 167 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12