Autor |
Wiadomość |
hesusmahomet
|
 Re: Moralność wierzących.
maly_kwiatek napisał(a): Ile razy mam przypominać, że to nie mówił katolik? Dajecie się tak łatwo podebrać, jak dzieci. Aaaa..... właśnie, czyli jednak potwierdzasz to, że dziecku możesz wszystko wmówić.
|
Pn gru 27, 2010 22:47 |
|
|
|
 |
hesusmahomet
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Co jest napisane, gdzie, jakich pereł? W Biblii jest tak napisane. Cytuj: Wybacz ale twoje stanowisko w tej sprawie to szczyt schizofrenii. Możesz rozwinąć tę niewątpliwie głęboką myśl? Chyba wiesz skąd się wzięła ta książka? A skoro wiesz i bierzesz na serio to co jest w niej zawarte to chyba nie myślisz racjonalnie.
|
Pn gru 27, 2010 22:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
hesusmahomet napisał(a): maly_kwiatek napisał(a): Ile razy mam przypominać, że to nie mówił katolik? Dajecie się tak łatwo podebrać, jak dzieci. Aaaa..... właśnie, czyli jednak potwierdzasz to, że dziecku możesz wszystko wmówić. Zwłaszcza jest to stosunkowo proste (wmawianie) jesli chodzi o dzieci ślepo zapatrzone w Dawkinsa 
|
Pn gru 27, 2010 23:01 |
|
|
|
 |
hesusmahomet
|
Fretensis napisał(a): hesusmahomet napisał(a): maly_kwiatek napisał(a): Ile razy mam przypominać, że to nie mówił katolik? Dajecie się tak łatwo podebrać, jak dzieci. Aaaa..... właśnie, czyli jednak potwierdzasz to, że dziecku możesz wszystko wmówić. Zwłaszcza jest to stosunkowo proste (wmawianie) jesli chodzi o dzieci ślepo zapatrzone w Dawkinsa  A teraz przeczytaj swój post i nastepnie się nad nim zastanów(to nie boli). Poświęć na to chociaż kwadrans.
|
Pn gru 27, 2010 23:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
hesusmahomet napisał(a): A teraz przeczytaj swój post i nastepnie się nad nim zastanów(to nie boli). Poświęć na to chociaż kwadrans.
Jak rozumiem wiara w głupoty made by Dawkins is ok (vide link z postu słuzacego za wstępniak) 
|
Pn gru 27, 2010 23:11 |
|
|
|
 |
hesusmahomet
|
Fretensis napisał(a): hesusmahomet napisał(a): A teraz przeczytaj swój post i nastepnie się nad nim zastanów(to nie boli). Poświęć na to chociaż kwadrans.
Jak rozumiem wiara w głupoty made by Dawkins is ok (vide link z postu słuzacego za wstępniak)  A czemu głupoty? A tak na marginesie to wydaję mi się, że ten facet jest całkiem normalny.
|
Pn gru 27, 2010 23:18 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Chyba wiesz skąd się wzięła ta książka? Z całą pewnością wiem o niej znacznie więcej niż ty. Cytuj: A skoro wiesz i bierzesz na serio to co jest w niej zawarte to chyba nie myślisz racjonalnie. A czy tę wiekopomną myśl mógłbyś rozwinąć?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn gru 27, 2010 23:21 |
|
 |
hesusmahomet
|
Ratunku! Ty naprawdę w to wierzysz. 
Ostatnio edytowano Pn gru 27, 2010 23:25 przez hesusmahomet, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn gru 27, 2010 23:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
hesusmahomet napisał(a): Fretensis napisał(a): hesusmahomet napisał(a): A teraz przeczytaj swój post i nastepnie się nad nim zastanów(to nie boli). Poświęć na to chociaż kwadrans.
Jak rozumiem wiara w głupoty made by Dawkins is ok (vide link z postu słuzacego za wstępniak)  A czemu głupoty? A tak na marginesie to wydaję mi się, że ten facet jest całkiem normalny. No bardzo normalny, jak kazdy wierzący. Z tymże jedni wierzą np w niepokalane poczęcie - silna teza metafizyczna - inni wierzą w to, że źródłem wszelkiego zła jest religia - co jest równie silną tezą, z dziedziny metafizyki, a jakże. Z tymże ci pierwsi zazwyczaj ( choć nie wszyscy ) wiedzą o tym że uprawiają metafizykę, ci drudzy natomiast wprost przeciwnie. Głoszą iż podobne tezy to czysty racjonalizm... 
|
Pn gru 27, 2010 23:24 |
|
 |
hesusmahomet
|
Nom jam za głupim. Czy mojżesz mi tak we wprost?
|
Pn gru 27, 2010 23:29 |
|
 |
WIST
|
Mam tylko jedno pytanie - czy ta dyskusja ma jeszcze jakiś sens? Pytanie szczególnie do hesusmahomet.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Pn gru 27, 2010 23:30 |
|
 |
hesusmahomet
|
Jeśli się nie obawiasz to ma sens i to wielki.
|
Pn gru 27, 2010 23:32 |
|
 |
WIST
|
Takie coś na mnie nie działa. Dałem szansę, ale widzę nie ma odpowiedzi.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Pn gru 27, 2010 23:36 |
|
|
|