Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 29, 2025 8:20

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
 Duch Święty jest Panem Wszechświata 
Autor Wiadomość

Post Re: Duch Święty jest Panem Wszechświata
Niestety nie ma się z czego śmiać ten człowiek może być chory i podpuszczanie go mu na pewno nie pomoże

Pn wrz 05, 2011 17:00
zbanowany na stałe

Święte słowa.

Pn wrz 05, 2011 18:02
TomMR napisał(a):
Niestety nie ma się z czego śmiać ten człowiek może być chory i podpuszczanie go mu na pewno nie pomoże

Nie wiem dlaczego tak się boisz co Piotr odpowie na ironię jakiegoś tam ateisty-przecież do tej pory-jakbyś nie zauważył- znakomicie odczytywał wszystkie złośliwe podteksty innych użytkowników ...natomiast jakoś żadnego wierzącego nie rusza fakt,że za stan Piotra odpowiedzialność( w znacznej mierze-jeśli nie decydującej), ponoszą Wasi przewodnicy duchowi (a nie ateiści), w tym biskup,bo to oni utwierdzili go w słuszności tych przekonań jakie obecnie wyznaje...

Pn wrz 05, 2011 19:18
A umiesz czytać ze zrozumieniem? Nie napisałam? Poza tym, nie mamy zdania drugiej strony i wszelkie sądy powinny być wyważone. On mógł odczytać wszystko jak chciał. Zauważyłam kilka takich momentów. Już dawno napisałam, że to fałszywa moneta. Nawet stygmaty mogą powstawać u osób z osobowością np histeryczną.

Pn wrz 05, 2011 19:23

apriori napisał(a):
za stan Piotra odpowiedzialność w znacznej mierze, ponoszą Wasi przewodnicy duchowi (a nie ateiści), w tym biskup,bo to oni utwierdzili go w słuszności tych przekonań jakie obecnie wyznaje...

Nie za łatwo wydajesz wyroki, nie mając praktycznie żadnych dowodów? Otóż jak widzisz w tym temacie to katolicy starają się do niego podchodzić z miłością, a ateiści stosują bardzo nieeleganckie zagrania. O tym czy ktoś utwierdza go w błędnym przekonaniu wiemy tylko z jego wypowiedzi - czemu w jednym miejscu negujesz ich prawdziwość, a w innym się na nie powołujesz?

Pn wrz 05, 2011 19:28
zbanowany na stałe

Cytuj:
Nawet stygmaty mogą powstawać u osób z osobowością np histeryczną.

Kwas fenolowy wystarczy, jak u Ojca Pio.

Pn wrz 05, 2011 19:31
Commander napisał(a):
Kwas fenolowy wystarczy, jak u Ojca Pio.

On miał akurat prawdziwe stygmaty.

Pn wrz 05, 2011 19:33
Liza ja ci się dziwie JESTEŚ katoliczką a tak naprawdę to jesteś najbardziej zatwardziałą ateistką jaką znam a na pewno jesteś znawcą psychiatrii.Kochana przegrałaś bo to co ja napisałem czyli całą Prawdę Jestem Wstanie Wyznac to w Sanktuarium w Szczyrku przy wszystkich ludziach,przy Ołtarzu przed Matką Bożą,Najświętszym Sakramentem i Wszystkimi Salezjanami wraz z Ks.Cyranem i Przy wszystkich psychiatrach jakich Ty znasz.I Jeszcze poproszę Kapłana że jeśli z kłamałem to Sam JEZUS CHRYSTUS SIĘ ZEMNĄ ROZPRAWI !!!! To Jest Szczera Prawda,podpisał Piotr Bartosz

Pn wrz 05, 2011 19:52
Liza napisał(a):
A umiesz czytać ze zrozumieniem? Nie napisałam?
Umiem czytać ze zrozumieniem.Dlatego potrafię zauważyć, że w Twojej wypowiedzi obecny jest pewien dysonans, toteż ciężko wyciągnąć jakiś jednoznaczny wniosek.Najpierw stwierdzasz ,żeKrK niezwykle ostrożnie podchodzi do takich rewelacji i zawsze rozpoczyna od sceptycyzmu-więc tu starasz się bronić Kościoła, a więc robisz coś przeciwnego niż ja...
Po czym piszesz:Człowiek powinien mieć dobrego kierownika duchowego i zostać przebadany dokładnie psychiatrycznie (nie, gdzieś ukradkiem). A biskup nie ma uprawnień do podejmowania orzeczeń lekarskich (chyba, że jest praktykującym lekarzem psychiatrą) -sama dajesz wiarę słowom Piotra( we fragmencie podkreślonym odnosisz się ewidentnie do jego słów), potwierdzając tym razem moje z kolei słowa odnośnie współwiny przedstawicieli Krk.
Więc tak jak mówię trudno jednoznacznie odczytać Twoją wypowiedź :roll:

ja_ja napisał(a):
Nie za łatwo wydajesz wyroki, nie mając praktycznie żadnych dowodów?
Dowodów na co?

Cytuj:
O tym czy ktoś utwierdza go w błędnym przekonaniu wiemy tylko z jego wypowiedzi - czemu w jednym miejscu negujesz ich prawdziwość, a w innym się na nie powołujesz?
Ależ ja nie neguję prawdziwości stwierdzeń Piotra ani w kwestii tego,że jakiś psycholog, czy ksiądz powiedzieli mu, że jest zdrowy i ma Duchaśw., ani tego, że Piotr mówi prawdę mówiąc o tym ,że jest przekonany o tym ,że ma tego Ducha, tylko neguje w ogóle istnienie czegoś takiego jak Duch św.( z racji moich przekonań światopoglądowych).

Cytuj:
Otóż jak widzisz w tym temacie to katolicy starają się do niego podchodzić z miłością, a ateiści stosują bardzo nieeleganckie zagrania
Nazywaj to jak chcesz-wiem jedno,ateiści grają w tym temacie tak samo jak w innych :)
Ps. mam nadzieje, że nie będziecie podchodzić do niego z taką samą miłością, z jaką Jahwe podchodził do innych narodów..

Ostatnio edytowano Pn wrz 05, 2011 19:57 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pn wrz 05, 2011 19:55
zbanowany na stałe

Nie bój się Liza, posunę się trochę i miejsce na tym stosie jakoś się znajdzie i dla ciebie. :D

Pn wrz 05, 2011 19:57
Komunia Święta to Potęga !!! Jak bym Jej nie miał to bym nie mógł nawet ? powiedziec Duch Święty !!! a tak naprawdę ŻYJĘ dzięki Potędze Komunii Świętej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szczera Prawda podpisał Piotr Bartosz

Pn wrz 05, 2011 20:00
Liza po co ty chodzisz do Komunii Świętej !!! Jak to co robisz,czyli przyjmujesz,Opluwasz Jezusa Chrystusa,Profanacja Komunii Świętej.Po tym co napisałaś to lepiej nie chodz do Komunii Świętej i Nie Rań Jezusa Chrystusa i Matki Bożej ze Szczyrku.Jak teraz będziesz się czuła jak pujdziesz do Komunii Świętej.Naplułaś na Jezusa Chrystusa i Matkę Bożą ze Szczyrku. Lepiej z mień Wiarę i Idz do Kocików tam byś miała poparcie.W Sosnowcu mają piękną Buznice na pewno Ci się spodoba.Może nawet zrobią z Ciebie GURU.To jest Szczera Prawda,podpisał Piotr Bartosz

Pn wrz 05, 2011 20:18
Piotr38 napisał(a):
Liza ja ci się dziwie JESTEŚ katoliczką a tak naprawdę to jesteś najbardziej zatwardziałą ateistką jaką znam a na pewno jesteś znawcą psychiatrii.Kochana przegrałaś bo to co ja napisałem czyli całą Prawdę Jestem Wstanie Wyznac to w Sanktuarium w Szczyrku przy wszystkich ludziach,przy Ołtarzu przed Matką Bożą,Najświętszym Sakramentem i Wszystkimi Salezjanami wraz z Ks.Cyranem i Przy wszystkich psychiatrach jakich Ty znasz.I Jeszcze poproszę Kapłana że jeśli z kłamałem to Sam JEZUS CHRYSTUS SIĘ ZEMNĄ ROZPRAWI !!!! To Jest Szczera Prawda,podpisał Piotr Bartosz

Ja wierzę, że piszesz prawdę. Wierzę też, że kochasz Pana Jezusa. I nie grałam z Tobą.

Pn wrz 05, 2011 20:23

No cóż, chyba czas z tym skończyć - jak i z obecnością niektórych "dyskutantów" na tym forum.

Pn wrz 05, 2011 20:24

Liza napisał(a):
Acro napisał(a):
Dlaczego miałbym się wkopać? Mam jeszcze dwa lata spokojnego grzeszenia w czasie, gdy Ty będziesz się o mnie modlić.
Na razie raport z dnia 1: dusza bez zmian. Ateizm w normie. Aureolki nie stwierdzono. :)

Acro nie rozumie o co chodzi. Muszę wyjaśnić. To ja prowadzę statystykę, ponieważ przyjęłam warunki wskazane przez Ciebie. Ty zapomnij o tym. Bóg zadziała w czasie najbardziej sprzyjającym. On ustali termin, nie ja czy Ty. Ja mam jedynie nadzieję, że zostanę wysłuchana. Jesteś dobrym i wrażliwym człowiekiem i to ułatwia owe starania. Nigdy też nie dowiem się o Twojej decyzji.

Eeee.... Już się zaczynają uniki... On ustali termin, zadecyduje o formie... Jak krawiec za komuny - człowiek płacił zaliczkę, prosił, przypominał się, a ten i tak uszył co chciał i kiedy chciał...

Ale dobra - dawaj te statystyki! Ile już modlitwogodzin? Jakie modlitwy sa najskuteczniejsze?

U mnie bez zmian. Rano dusza jakby trochę mnie swędziała z lewej strony, ale to mógł być też efekt uboczny wczorajszego melanżu :)

Swoją drogą - nawet napić się nie można. Zniknąłem z forum ledwo na jeden dzionek, a już sprawa mojego nawrócenia została przysypana innymi zagadnieniami! Jak sie to człowiek musi non stop lansować, żeby dostapić zbawienia :D

Pn wrz 05, 2011 21:20
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona