Autor |
Wiadomość |
majanovak
|
 Re: Działanie Boga w życiu
labcio napisał(a): Uzdrowieniem, przeciez widać to ze to nie jest duch święty, tylko jakiś inny duch. Zobacz jak się ludzie trześą, mają drgawki. Po Bashobora czy Ojcu Witko nie ma czegos takiego. Ale o czym Ty dokladnie piszesz o jakich trzesiawkach i drgawkach..? Nie bardzo kapuje.. A kim jest Bashobor albo Ojciec Witko? Nie znam ich zupelnie.
|
Śr sty 25, 2012 20:27 |
|
|
|
 |
labcio
|
Bashobora to najbardziej znazny katolicki charyzmatyk na swiecie. Polecam ten film skladajacy sie z 5 czesci: http://www.youtube.com/watch?v=QSVx7WvxvAsW normlanym spoczynku w duchu świetym, ktore ja widzialem wielokrotnie przeprowadzonym w katolickim kosciele, człowiek upada i sie nie rusza przez klikna minut po czym wstaje. Natomiast w protestanckim : ludzie upadaja na ziemie, mają drgawki, wykrzywiają twarz, jakby byli opętani, wiją się na ziemi. Mogą tez zachowywać sie jak psy lub dopada ich jakis niekontrolowany bezsensowy smiech. http://www.youtube.com/watch?v=s4Yxlom9 ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=-aKk16j-FVMA Benny Hinn po kilka razy jedną osobą dla zabawy przeawala na ziemie, przeciez to jakas paranaoja. Ty tego nie widzisz?
Śr sty 25, 2012 20:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
majanovak napisał(a): Nie jestem. To dobrze, czy zle Lizo? Dobrze jest jak to katolik. Inaczej źle. Może być? Cytuj: Twoje zycie Lizo. Ja bym osobiscie radzila jednak wierzyc Slowu, ale Bog dal nam wolna wole i ja tez musze szanowac decyzje innych. Wszystkich forumowych ateistów zwiodę i pomaszerują z wolnej woli do nieba. Zabronisz mi? Cytuj: Widzisz mylisz rozne rzeczy Lizo. Jestem rozgarnięta. Cytuj: Ja jestem zbawiona osoba, jestem w Duchu polaczona z Panem. Jeśli popełnisz grzech ciężki to czar pryśnie. A ponieważ nie uznajesz spowiedzi to masz czarne chmury nad sobą. Nawet jak nie wierzysz. Jednym słowem: radośnie wskoczysz w łapy szatanowi. Jesteś wciąż radosna, więc wnioskuję ześ tu służbowo. Za zwodzene maluczkich masz cięższe piekiełko. Wszyscy ateiści są moi i jusz. Cytuj: To nie moja swietosc, ale zostala mi ona dana. Nie dano Ci, zmanipulowano Cię. Masz to w nieświadomości, więc spłynie to po Tobie jak po kaczce. Cytuj: Na Twoim miejsu jak bym sie wczytala w te Slowa to bym pokutowala za zbyt szybki osad, i raczej bym pytala o rzeczy, ktorych nie rozumiem, a nie probowala je zdyskredytowac skoro ich nie rozumiem. Staram się jak potrafię. Coś nawet zapamiętałam z katechizmu. Może Elbrus udzieli mi korepetycji? Na razie patrzy mi na łapy, bym myślała jak katoliczka. Jak się wyłga to poproszę Ciebie. Cytuj: Ja jestem osoba zbawiona. Jak to mozliwe zapytasz? Zwyczajnie, po prostu uwierzylam Bogu i Jego Slowu. Tak.. to takie proste..  Za mało. To lenistwo duchowe. Cytuj: I ja uwierzylam, ze Bog ma na mysli to co powiedzial w tym Slowie.. Z tej wiary płynie taka radość? Bezustannie, całe dnie? Cytuj: Mowilas cos zupelnie innego Lizo. Nic nie mówiłam. Piszę jednak wielowątkowo, to wymaga jednaj więcej niż czytanie jednego postu. Ale niech będzie. Cytuj: Poczytaj sobie. Bo wlasnie na ten post odpowiadalam nie zgadzajac sie z nim. Wy probujecie zasluzyc sobie na zbawienie, ktore zostalo nam juz dane, wszystkim dane. Są pewne dolegliwości, które są nieuleczalne. Pozostaje powiedzieć: żyj sobie jak chcesz. Cytuj: JA JUZ JESTEM ZBAWIONA. TO SIE STALO JUZ. PRZYJELAM ZBAWIENIE. MOJE IMIE JEST ZAPISANE W NIEBIE. Wyślę maila do Boga z zapytaniem. Cytuj: Twoje rowniez moze byc, tak naprawde nic nie stoi na przeszkodzie..  Staram się jak potrafię. Niech się dzieje wola Pana...
|
Śr sty 25, 2012 21:01 |
|
|
|
 |
majanovak
|
labcio napisał(a): Bashobora to najbardziej znazny katolicki charyzmatyk na swiecie. Polecam ten film skladajacy sie z 5 czesci: http://www.youtube.com/watch?v=QSVx7WvxvAsW normlanym spoczynku w duchu świetym, ktore ja widzialem wielokrotnie przeprowadzonym w katolickim kosciele, człowiek upada i sie nie rusza przez klikna minut po czym wstaje. Natomiast w protestanckim : ludzie upadaja na ziemie, mają drgawki, wykrzywiają twarz, jakby byli opętani, wiją się na ziemi. Mogą tez zachowywać sie jak psy lub dopada ich jakis niekontrolowany bezsensowy smiech. http://www.youtube.com/watch?v=s4Yxlom9 ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=-aKk16j-FVMA Benny Hinn po kilka razy jedną osobą dla zabawy przeawala na ziemie, przeciez to jakas paranaoja. Ty tego nie widzisz? Oj labciu ludzie roznie reaguja, sa osoby, ktore sa na to podatne i inne mniej, a inne zamkniete na te rzeczy. Ja akurat nie jestem osoba emocjonalna, nie doswiadczalam wielu reczy, ktore inni przezywali, ale nie osadzam ich zachowania. Widzisz niektorzy upadaja nawet jak ich sie nie dotknie, bo tak dziala Duch Sw. a inni upadaja, bo sasiad upada.. Nie porownuj tych rzeczy i nie osadzaj czlowieka, bo nie Ty jestes sedzia i to nie Twoja rola i odpowiedzialnosc. Kazdy powinien patrzec na siebie, bo kazdy sam za siebie zda sprawe a nie za sasiada..
|
Śr sty 25, 2012 21:33 |
|
 |
labcio
|
Nikogo nie osądzam tylko przytaczam to co czytałem i słyszałem. I uważam że jak twierdzi choćby Posacki spoczynek ducha św. moze pochodzic albo od Boga, albo to zwykła autosugestia albo od szatana. A ty mysl sobie co chcesz.
Śr sty 25, 2012 21:46 |
|
|
|
 |
majanovak
|
Liza napisał(a): Dobrze jest jak to katolik. Inaczej źle. Może być? Ale Biblia nic nie mowi o katolikach Lizo, ale jedynie pokazuje, ze sa ci, ktorzy wierza w Jezusa i maja Go w sercu i sa ci, ktorzy w Niego nie wierza i nie szanuja Jego Slowa. Wiec skad ten podzial..? Jak widac zupelnie nieblilijny. Liza napisał(a): Wszystkich forumowych ateistów zwiodę i pomaszerują z wolnej woli do nieba. Zabronisz mi? Ja sie tylko uciesze. To bedzie moja wielka radosc. Ja wierze, ze katolicy tez moga isc do nieba, ze jest wielu oddanych i szczerych katolikow. Zachecam do nieba jak najbardziej.. Liza napisał(a): Jestem rozgarnięta. Ja nie watpie w to. Jestem nawet przekonana, ze tak jest. Liza napisał(a): Jeśli popełnisz grzech ciężki to czar pryśnie. A ponieważ nie uznajesz spowiedzi to masz czarne chmury nad sobą. Nawet jak nie wierzysz. Jednym słowem: radośnie wskoczysz w łapy szatanowi. Jesteś wciąż radosna, więc wnioskuję ześ tu służbowo. Za zwodzene maluczkich masz cięższe piekiełko. Wszyscy ateiści są moi i jusz. Po pierwsze Lizo nigdzie w Biblii nie znajdziesz podzialu na grzechy lekkie i srednie i ciezkie. To wymysl ludzki, bo ladunek emocjonalny grzechu, kory nas dotyka jest inny niz jak nas nie dotyczy. Wiadomo, ze najciezsze grzechy inni robia wobec nas.. Ale dla Boga kazdy grzech jest taki sam. Bog ma inne standardy niz my ludzie. Jakie zapytasz? "Kto więc umie dobrze czynić, a nie czyni, dopuszcza się grzechu." To Boze standardy.. Zle o kims pomyslisz.. Zle napiszesz.. Nie usmiechniesz sie do kogos kto cierpi.. grzeszysz wg Slowa Bozego.. Druga sprawa to znowu mylisz grzech z przebaczeniem, z ofiara P. Jezusa na krzyzu. Widac, ze nie wiesz czym naprawde jest dobra nowina! Co naprawde zrobil dla nas Chrystus.. Czy czasem nie jest tak, ze wszystkie grzechy ludzkie sa nam juz wybaczone..? Wiem, ze tego nie rozumiesz, ale Biblia mowi, ze zaden grzech nie oddziela mnie juz od Boga, a poniewaz przyjelam Boga do serca to pojde do nieba nawet jak zgrzesze.. To wymaga dluzszego wyjasnienia, ale nie wiem czy jestes zainteresowana, bo sposob w jaki ze mna rozmawiasz na to nie wskazuje. Mocne slowa uzywasz Lizo, ale to Twoja odpowiedzialnosc przed Bogiem. " powiadam wam, że z każdego nieużytecznego słowa, które ludzie wyrzekną, zdadzą sprawę w dzień sądu. " Slowo mowi, ze mamy byc rozpoznawani po milosci, milosc mamy rozdawac, bo Bog jest miloscia. Liza napisał(a): Nie dano Ci, zmanipulowano Cię. Masz to w nieświadomości, więc spłynie to po Tobie jak po kaczce. Mi dano, i ja to wzielam, ale to jest tylko dla tych, korzy wierza w Slowo Boze i to co Ono mowi. Jak ktos nie wierzy, to nie ma.. Taka prawda. "Albowiem jeśli przez upadek jednego człowieka śmierć zapanowała przez jednego, o ileż bardziej ci, którzy otrzymują obfitość łaski i daru usprawiedliwienia, królować będą w życiu przez jednego, Jezusa Chrystusa. " " i są usprawiedliwieni darmo, z łaski jego, przez odkupienie w Chrystusie Jezusie" Liza napisał(a): Za mało. To lenistwo duchowe. Skad wiesz, ze jestem leniwa duchowo? Wrecz przeciwnie. Wcale nie osiadlam na laurach, ale przemieniam umysl Slowem Bozym, szukam Boga. Ale to wszysto robie z wdziecznym, bo zbawionym sercem.. Liza napisał(a): Z tej wiary płynie taka radość? Bezustannie, całe dnie? A co to za pytanie..? Zbawienie to najwiekszy dar Boga dla nas. Zawsze mozemy sie nim cieszyc ilekroc chcemy.. Wiesz, ze Slowo mowi, ze jak ktos jest osoba zbawiona to w jego duchu jest radosc, milosc, pokoj, zadowolenie.. caly czas to jest, bo to sa owoce Ducha Swietego. Ale tylko od nas zalezy na ile w to uwierzymy i przemienimy nasze serca tym Slowem. "Owocem zaś Ducha są: miłość, radość, pokój, cierpliwość, uprzejmość, dobroć, wierność, (23) łagodność, wstrzemięźliwość. Przeciwko takim nie ma zakonu." Ale ja nie mowie, ze ja nie mam zmartwien Lizo. Niesienie krzyza nie zawsze jest latwe. Bo krzyz oznacza, ze nie moja wola, ale Boga ma sie manifestowac w moim zyciu, nie to co ja chce, ale to co chce Bog. To nie choroba czy bol jest krzyzem, ale nasladowanie Pana i umieranie dla siebie.. "A ci, którzy należą do Chrystusa Jezusa, ukrzyżowali ciało swoje wraz z namiętnościami i żądzami. (25) Jeśli według Ducha żyjemy, według Ducha też postępujmy." Liza napisał(a): Wyślę maila do Boga z zapytaniem. Wyslij. Ja mam pewnosc.. Liza napisał(a): Staram się jak potrafię. Niech się dzieje wola Pana... Bog wyrazil juz swoja wole w Biblii, trzeba ja tylko poznac i sie z nia zgodzic.. Uwierzyc Jemu, a nie doktrynom ludzkim..
|
Śr sty 25, 2012 22:10 |
|
 |
majanovak
|
labcio napisał(a): Nikogo nie osądzam tylko przytaczam to co czytałem i słyszałem. I uważam że jak twierdzi choćby Posacki spoczynek ducha św. moze pochodzic albo od Boga, albo to zwykła autosugestia albo od szatana. A ty mysl sobie co chcesz. Ale czemu mi zadajesz pytania odnosnie Benny Hinna? Nie wiele o nim wiem, nigdy nie bylam na zadnym jego spotkaniu. Wiem jednak, ze jest osoba zbawiona, ze kocha Boga. Reszta to nie moja sprawa. Jak moge osadzac cos czego nie widzialam i nie znam. Tylko dlatego, ze ktos tak mowi..? To ja tez mam tak o nim zle myslec? Nie, ta droga nie pojde..
|
Śr sty 25, 2012 22:14 |
|
 |
labcio
|
Bo Benny Hinn chyba nalezy do tego samego koscióła co ty, do ewaneglicznego. Przeciez sa filmy na youtube.
Śr sty 25, 2012 22:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
majanovak napisał(a): Po pierwsze Lizo nigdzie w Biblii nie znajdziesz podzialu na grzechy lekkie i srednie i ciezkie. To wymysl ludzki To wynika z władzy kluczy. Pisałam tyle razy... Cytuj: Ale dla Boga kazdy grzech jest taki sam. Nie jest. Cytuj: Druga sprawa to znowu mylisz grzech z przebaczeniem, z ofiara P. Jezusa na krzyzu. Widac, ze nie wiesz czym naprawde jest dobra nowina! Co naprawde zrobil dla nas Chrystus.. Myślisz, że Chrystus zrobił za Ciebie wszystko? Tańcz sobie i śpiewaj. W Biblii są przestrogi kto nie wejdzie do królestwa niebieskiego. Jak tak śpiewasz cały czas to mam obawy, więc zapytam: bierzesz coś na poprawę nastroju? Nauka mi się wali... Cytuj: Czy czasem nie jest tak, ze wszystkie grzechy ludzkie sa nam juz wybaczone..? Nie są. Grzech zniekształca sumienie i człowiek nie widzi już dobra/zła. Cytuj: Wiem, ze tego nie rozumiesz, ale Biblia mowi, ze zaden grzech nie oddziela mnie juz od Boga, a poniewaz przyjelam Boga do serca to pojde do nieba nawet jak zgrzesze.. To wymaga dluzszego wyjasnienia, ale nie wiem czy jestes zainteresowana, bo sposob w jaki ze mna rozmawiasz na to nie wskazuje. Znam odpowiedź. Cytuj: Mocne slowa uzywasz Lizo, ale to Twoja odpowiedzialnosc przed Bogiem. Straszysz mnie? Niewłaściwy adres. To sekta może straszyć, ja żyję miłością. Cytuj: Skad wiesz, ze jestem leniwa duchowo? Wrecz przeciwnie. Wcale nie osiadlam na laurach, ale przemieniam umysl Slowem Bozym, szukam Boga. Szukasz Boga czy znalazłaś? To mam wysyłac tego maila czy nie? Cytuj: To nie choroba czy bol jest krzyzem, ale nasladowanie Pana i umieranie dla siebie.. To za trudne dla mnie, więc nie tłumacz. Cytuj: Bog wyrazil juz swoja wole w Biblii, trzeba ja tylko poznac i sie z nia zgodzic.. Uwierzyc Jemu, a nie doktrynom ludzkim.. Może być.
|
Śr sty 25, 2012 22:37 |
|
 |
majanovak
|
labcio napisał(a): Bo Benny Hinn chyba nalezy do tego samego koscióła co ty, do ewaneglicznego. Przeciez sa filmy na youtube. Ja nie chodze do jednego kosciola z Benny Hinnem, nie wiem gdzie on dokladnie chodzi, ale wiem, ze wielu ludziom pomogl, wielu ublogoslawil, wiec nie przyjme zadnej krytyki o nim tylko dlatego, ze Tobie sie nie podoba forma w jakiej pewne rzeczy sie dzieja. Mi tez sie nie wszystko podoba, i co z tego? Lepiej sie dowiedz czy jest uzyteczny dla ludzi, czy sluzy? Czy masz prawo krytykowac Bozego sluge? Nikt nie podoba sie wszystkim i P. Jezus byl krytykowany przez wielu i Jan Chrzciciel nie podobal sie wszystkim.. Ta droga daleko nie zajedziesz..
|
Cz sty 26, 2012 20:10 |
|
 |
labcio
|
Chciałem ci otworzyc oczy, a nie krytykować. I tak widze jestes zamknieta na inne poglady, wiec dyskusja nie ma sensu, pozdrawiam
PS Boży sługowie nie są raczej milionerami i nie latają na msze prywatnymi samolotami. Ale może się mylę, jeśli się mylę i nie mam racji to wybacz mi Panie Boże.
Cz sty 26, 2012 20:34 |
|
 |
majanovak
|
Liza napisał(a): To wynika z władzy kluczy. Pisałam tyle razy... Wladzy kluczy? Nic mi to nie mowi zupelnie. Brzmi jakos dziwnie i sztucznie. Nie ma tez czegos takiego w Bibliii jak wladza kluczy. Nie znajdziesz tez w Pismie podzialu na grzechy. Dla Boga grzech do grzech, czy klamstwo czy morderstwo czy cudzolostwo czy brak szacunku do rodzicow. Kazdy grzech jest taki sam. Tylko dla nas one sie roznia, ale nie dla Boga. Liza napisał(a): Nie jest. To pokaz na to werset Lizo. Na jakiej podstawie mam wierzyc w Twoje zapewnienia? Bez wersetu sa goloslowne. Liza napisał(a): Myślisz, że Chrystus zrobił za Ciebie wszystko? Dokladnie tak mysle.. Liza napisał(a): Tańcz sobie i śpiewaj. W Biblii są przestrogi kto nie wejdzie do królestwa niebieskiego. Jak tak śpiewasz cały czas to mam obawy, więc zapytam: bierzesz coś na poprawę nastroju? Nauka mi się wali... Nic nie biore na poprawe nastroju Lizo. Wierze Bogu i tyle. Bog mowi kto i na jakich warunkach wejdzie do nieba. A ja Mu wierze.. Bo ON nie klamie.. Liza napisał(a): Nie są. Grzech zniekształca sumienie i człowiek nie widzi już dobra/zła. Nie sa...? To Ci pokaze, ze jednak sa.. "ale obecnie objawił się On jeden raz u schyłku wieków dla zgładzenia grzechu przez ofiarowanie samego siebie. (27) A jak postanowione jest ludziom raz umrzeć, a potem sąd, (28) tak i Chrystus, raz ofiarowany, aby zgładzić grzechy , drugi raz ukaże się nie z powodu grzechu, lecz ku zbawieniu tym, którzy go oczekują.” (Hebrajczyków 9:26-28). "On ci jest ubłaganiem za grzechy nasze, a nie tylko za nasze, lecz i za grzechy całego świata." 1 Jana 2,2 a to o mnie.. " Albowiem jedną ofiarą uczynił na zawsze doskonałymi tych, którzy są uświęceni. (18) Gdzie zaś jest ich odpuszczenie, tam nie ma już ofiary za grzech” (Hebrajczyków 10:17, 18)." " który nas wyrwał z mocy ciemności i przeniósł do Królestwa Syna swego umiłowanego, " Kolosan 1,13 Wersetow jest cala masa naprawde.. Liza napisał(a): Znam odpowiedź. Ty masz swoja odpowiedz na to, ale nie znasz biblijnej. Pokazuja to Twoje wypowiedzi powyzej. Liza napisał(a): Straszysz mnie? Niewłaściwy adres. To sekta może straszyć, ja żyję miłością. Ja nie strasze, ale raczej informuje o odpowiedzialnosci, o ktorej Biblia mowi. Ja nie jestem sekta, ani nie chodze do sekty. Gdybys zyla miloscia nie potepialabys niewinnych.. Liza napisał(a): Szukasz Boga czy znalazłaś? To mam wysyłac tego maila czy nie? Oj Lizo.. Ja znalazlam Boga i dlatego Go szukam jeszcze wiecej, aby Go bardziej i bardziej poznawac.. Chce codziennie sie rozwijac i wzrastac w poznawaniu Pana.. Jakiego maila chcesz wysylac i gdzie Liza napisał(a): To za trudne dla mnie, więc nie tłumacz. Wg zyczenia.
|
Cz sty 26, 2012 20:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kaos napisał(a): Z Agape nie ma ona nic wspólnego. kaos: cierpisz na natręctwa czy to tylko niewinne trollowanie? Może wystarczy modlitwa o uwolnienie od przymusu czytania postów Lizy, która została negatywnie oceniona przez kaos'a? Nie mam żadnych możliwości manewru w takiej sytuacji poza przyjęciem do wiadomości osobowości oceniającego... i empatii. 
|
Pt sty 27, 2012 15:57 |
|
|
|