Tylko mój Kościół głosi całą Prawdę
Autor |
Wiadomość |
Agniulka
|
adam111151 napisał(a): Kim dla mnnie jest Jezus? Synem Bozym .Sam o sobie to powiedzial: Jestem Synem Bozym
A o kim mówi św. Jan jako o Słowie ?
_________________ TE DEUM LAUDAMUS !
|
Pn maja 16, 2005 17:42 |
|
|
|
 |
adam111151
|
Olgaa napisał(a): [ Kim Twoim zdaniem był Jezus dla pierwszych chrześcijan, wywodzących się z Izraela, gdzie Jedynym Panem był Jahwe? Tak, Pan to tylko tytuł, ale tu jest jeszcze słówko JEDYNY Pan.
Jezus dla pierwszych chrzescijan Synem Bozym co wykazalem w poprzednich postach.
Sam tez mówil o sobie :Jestem Synem Bozym.
Natomiast nigdy nie powiedzial jestem Bogiem.
I zawsze uzywal slow ktore podkrelsaly jego zaleznosc od Ojca i to ze jest jemu posluszny.
_________________ (32) I poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli.Jan 8:32
|
Pn maja 16, 2005 17:46 |
|
 |
Agniulka
|
adam111151 napisał(a): Natomiast nigdy nie powiedzial jestem Bogiem
A to ciekawe... Szkoda (dla twojej teorii) że używał w odniesieniu do siebie Imienia Bożego, na dźwięk którego Izraelici padali na twarz (patrz scena w Getsemani)
|
Pn maja 16, 2005 17:51 |
|
|
|
 |
adam111151
|
Agniulka napisał(a): adam111151 napisał(a): Natomiast nigdy nie powiedzial jestem Bogiem A to ciekawe... Szkoda (dla twojej teorii) że używał w odniesieniu do siebie Imienia Bożego, na dźwięk którego Izraelici padali na twarz (patrz scena w Getsemani)
tak ciekawe ?
czyzby juz nastapily zmiany i w NT wystepuje JHWH?
|
Pn maja 16, 2005 18:00 |
|
 |
Agniulka
|
adam111151 napisał(a): hahahaha tak Biblia naucza ze est wielu Bogów
Masz szczęście że jesteś wśród humanitarnych chrześcijan.
Wyznawcy judaizmu by cię ukamienowali za to bluźnierstwo.
A jak nie wiesz że sens imienia JHWH brzmi "Ja Jestem" to o czym my tu w ogóle rozmawiamy ? O tym co TOBIE SIĘ WYDAJE że jest w Biblii ?
|
Pn maja 16, 2005 18:03 |
|
|
|
 |
Agniulka
|
Przepraszam oczywiście nie tobie, tylko autorom Strażnicy  Swoich oryginalnych poglądów tu raczej jeszcze nie zaprezentowałeś. Na razie powtórka znanych tu już od lat mądrości cytowanych
|
Pn maja 16, 2005 18:05 |
|
 |
Agniulka
|
Rozumiem, że w poniższych cytatach Biblia zaprzecza sama sobie
Joela 2:27 I poznacie, że wśród Izraela Ja jestem, że jestem Pan, Bóg wasz, a nie ma innego
Izajasza 45:21 Przedstawcie i przytoczcie dowody, owszem, naradźcie się wspólnie: kto zapowiedział to już od dawna i od owej chwili objawił? Czyż nie Ja jestem Pan, a nie ma innego Boga prócz Mnie?
Izajasza 45:14 Tak mówi Pan: Pracownicy Egiptu i kupcy Kusz, i Sabejczycy, ludzie o rosłej postawie, przejdą do ciebie i będą twoimi; chodzić będą za tobą w kajdanach; na twarz przed tobą będą upadać i mówić do ciebie błagalnie: Tylko u ciebie jest Bóg, i nie ma innego.
Efezjan 4:6 Jeden jest Bóg i Ojciec wszystkich, który jest i działa ponad wszystkimi, przez wszystkich i we wszystkich
|
Pn maja 16, 2005 18:10 |
|
 |
adam111151
|
Agniulka napisał(a): adam111151 napisał(a): hahahaha tak Biblia naucza ze est wielu Bogów Masz szczęście że jesteś wśród humanitarnych chrześcijan. Wyznawcy judaizmu by cię ukamienowali za to bluźnierstwo. A jak nie wiesz że sens imienia JHWH brzmi "Ja Jestem" to o czym my tu w ogóle rozmawiamy ? O tym co TOBIE SIĘ WYDAJE że jest w Biblii ?
jak widac kiedy brak argumentow natychmiast wychodzi szydlo z worka.
TO Biblia mowi ze jest wielu Bogow .
A zydzi ukamienowali nawet Jezusa za prawde
wiec nic dziwnego ze mnie tez by zabilil .To nawet Jesu mowil ze jak ktos umrze za prawde to czeka go nagroda
Prawda wyswobadza
Ale prawda tez ''klamcow w oczy kole''
Dlatego zrobia wszystko aby zamknac usta mowiacym prawde
|
Pn maja 16, 2005 18:12 |
|
 |
Agniulka
|
Argument na:
adam111151 napisał(a): TO Biblia mowi ze jest wielu Bogow
masz powyżej, więc już nie rozśmieszaj dalej 
|
Pn maja 16, 2005 18:14 |
|
 |
adam111151
|
Agniulka napisał(a): Rozumiem, że w poniższych cytatach Biblia zaprzecza sama sobie  Joela 2:27 I poznacie, że wśród Izraela Ja jestem, że jestem Pan, Bóg wasz, a nie ma innegoIzajasza 45:21 Przedstawcie i przytoczcie dowody, owszem, naradźcie się wspólnie: kto zapowiedział to już od dawna i od owej chwili objawił? Czyż nie Ja jestem Pan, a nie ma innego Boga prócz Mnie? Izajasza 45:14 Tak mówi Pan: Pracownicy Egiptu i kupcy Kusz, i Sabejczycy, ludzie o rosłej postawie, przejdą do ciebie i będą twoimi; chodzić będą za tobą w kajdanach; na twarz przed tobą będą upadać i mówić do ciebie błagalnie: Tylko u ciebie jest Bóg, i nie ma innego. Efezjan 4:6 Jeden jest Bóg i Ojciec wszystkich, który jest i działa ponad wszystkimi, przez wszystkich i we wszystkich
gdybys nie probowala szukac dziury w calym to wiedaialbys ze Bog JHWH mowil tu do swoich wyznawcow
Wiec dla nich nie bylo innych Bogów
ale dla szerokiej rzeszy ludzi byli inni .
I to wiele
|
Pn maja 16, 2005 18:14 |
|
 |
Agniulka
|
adam111151 napisał(a): gdybys nie probowala szukac dziury w calym to wiedaialbys ze Bog JHWH mowil tu do swoich wyznawcow Wiec dla nich nie bylo innych Bogów ale dla szerokiej rzeszy ludzi byli inni . I to wiele Hahaha... Cytuj: Tylko u ciebie jest Bóg, i nie ma innego
Mówi do wyznawców ale mówi także o tym co jest poza nimi.
I poza nimi TAKŻE NIE MA ŻADNEGO INNEGO BOGA
Rozumiesz słowa "Tylko u ciebie" ?
Czyli nigdzie indziej "nie ma innego Boga"
Czytaj ze zrozumieniem zamiast naciągać do swoich teorii.
Bo ja ci mogę równie dobrze udowodnić na podstawie Pisma że Boga w ogóle nie ma.
|
Pn maja 16, 2005 18:18 |
|
 |
pedziwiatr
|
adam111151 napisal:
Cytuj: Prawda wyswobadza Ale prawda tez ''klamcow w oczy kole'' Dlatego zrobia wszystko aby zamknac usta mowiacym prawde Dla przypomnienia, fragment regulaminu:Cytuj: Poglądy, jeśli stanowią oskarżenia, powinny zawierać argumenty, a nie jedynie nie podlegające dyskusji stanowiska. Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem.
4. Na forum zabrania się: - łamania prawa; - wypowiedzi wulgarnych, obraźliwych, ośmieszających lub poniżających; - werbowania do sekt; Prosze o wyjasnienie, kogo nazywasz klamcami.
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
Pn maja 16, 2005 18:45 |
|
 |
R6
|
Ja znam prawdę a wam sie wydaje, że ją znacie. Tylko skąd ja to wiem? Czy nie jest to bezpodstawne założnie. "Innym sie wydaje a mnie nie . Ja znam prawde" - tak to moze kazdy głosić. 
|
Pn maja 16, 2005 19:10 |
|
 |
Agniulka
|
R6 napisał(a): Ja znam prawdę a wam sie wydaje, że ją znacie. Tylko skąd ja to wiem? Czy nie jest to bezpodstawne założnie. "Innym sie wydaje a mnie nie . Ja znam prawde" - tak to moze kazdy głosić. 
Ale obiektywnie Prawda jest jedna - Jezus Chrystus
|
Pn maja 16, 2005 19:11 |
|
 |
Agniulka
|
Ale generalnie argumenty muzułman nie są w tej materii zbyt poważne.
Jakoś nie trafia do mnie księga uporządkowana nie według logicznego ciągu tylko od najdłuższego do najkrótszego fragmentu ... albo na odwrót ?
I o ile się nie mylę to Mahomet zmartwychwstaniem się nie wykazał
|
Pn maja 16, 2005 19:42 |
|
|
|