Dlaczego Bóg stworzył Choroby
Autor |
Wiadomość |
filippiarz
|
gabriel napisał(a): Cytuj: państwo zaoszczędzi na mojej emeryturze... Skoro jestes taki niezalezny...to moze wpierw oddasz panstwu za Twoje wyksztalcenie chociaz..bo nie sadze abys ten dlug juz splacil Zmartwię Cię. Za przymusową naukę raczej nie muszę nic zwracać, a od liceum kształciłem się za pieniądze rodziców a potem/teraz własne. Nigdy nie byłem na dziennej ani nawet państwowej uczelni
Witaj we wspaniałym świecie kapitalizmu  POBÓDKA 
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Pn paź 09, 2006 20:56 |
|
|
|
 |
gabriel
|
rafal3006 napisał(a): gabriel napisał(a): Jesli Ci sie marzy na emeryturze obchodzic ramadan we Francji jako swieto panstwoe...a to samo chcesz zafundowac swoim wnukom w Polsce to popieraj ujemny przyrost naturalny Gabrielu, ja po prostu uważam że 36mln w Polsce wystarczy - prawami fizyki niech to osculuje w granicach 30-36mln, po co wiecej ludzi na tak małym teretorim jak Polska .... że o Afryce w Polsce nie wspomnę ? Czemu tak boisz sie remadanu we Francji ? Co cie to obchodzi, niech francuzi sie martwią  Pomijajac to ze przy dzisiejszej technice i globalizacji Francja jest pod nosem, to slyszales o czyms takim jak Unia Europeska i mozliwosci mieszkania kazdego obywatela UE w dowolnym panstwie UE ? Czy Ty sadzis zze tylko poalcy beda mogli zyc we Francji a Francuzi w Polsce to nie ? Reszty nie bede komentowal.... Cytuj: Tylko przy ograniczonej ludności mamy sznasę na zdrowe środowisko naturalne !
Zgoda tylko tak jak napisalem problemem tym nalezy sie zajac w panstwach takich jak Iran w ciagu 30 lat podwojana liczba mieszkancow z 30 na 70 mln Indie, Chiny, Pakistan..a nie czepiac sie Polski
|
Pn paź 09, 2006 21:26 |
|
 |
gabriel
|
Filipiarz Cytuj: Zmartwię Cię. Za przymusową naukę raczej nie muszę nic zwracać
To liceum skonczylbys gdybys nie mial ukonczonej podstawowki ?
A w jakim to liceum placiles za nauke ?
|
Pn paź 09, 2006 21:28 |
|
|
|
 |
filippiarz
|
gabriel napisał(a): To liceum skonczylbys gdybys nie mial ukonczonej podstawowki ? A co mnie by to wtedy obchodziło? Państwo wymaga - państwo funduje. Państwu nie można odmówić, nawet mając na uwadze jego mały budżet, pańtwo straszy takich więzieniem  gabriel napisał(a): A w jakim to liceum placiles za nauke ? Prywatnym, katolickim - właścicielem był/jest "Pax".
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
|
Pn paź 09, 2006 22:02 |
|
 |
gabriel
|
Cytuj: A co mnie by to wtedy obchodziło? Państwo wymaga - państwo funduje
Dlatego uwazasz ze NIC nie jestes winien ?
|
Pn paź 09, 2006 22:10 |
|
|
|
 |
tommy
|
gabriel napisał(a): No coz, dla Ciebie 2 miesieczny plod to nie czlowiek tylko co w takim razie ? rzecz ? czy inne zwierze ? Dwumiesieczny plod to dla mnie dwumiesieczny plod. Zarodek czlowieka. gabriel napisał(a): Zapytaj sie kobiet ktore nie zdecydowaly sie na aborcje a mialy taki zamiar czy teggo zaluja ? Zdecydowana wiekszosc Ci odpowie ze dobrze zrobila ze tej aborcji nie dokonala Jak rozumiem mozesz przytoczyc rzetelne statystyki na ten temat? gabriel napisał(a): Morderstwo nigdy nie bedzie dla mnie opcjonalnym wyborem jesli nie zagraza zyciu innego czlowieka
Ponownie nazywasz cos morderstwem gdy jest to rzecz subiektywna. Zrozum, ze nie kazdy dzieli Twoje poglady moralne. To co Ty chcesz zrobic to wymuszac sila na innych swoje poglady. Krucjata Aborcyjna?  Gdzie zamiast swietych rycerzy walczacych w imie przekonan aby zmiesc z ziemii heretykow masz policjantow ktorzy wymuszaja Jedyne Sluszne Poglady na naszych obywatelach?
|
Wt paź 10, 2006 6:54 |
|
 |
filippiarz
|
gabriel napisał(a): Cytuj: A co mnie by to wtedy obchodziło? Państwo wymaga - państwo funduje Dlatego uwazasz ze NIC nie jestes winien ? Tak NIC nie jestem winien.
|
Wt paź 10, 2006 10:11 |
|
 |
gabriel
|
tommy Cytuj: Dwumiesieczny plod to dla mnie dwumiesieczny plod. Zarodek czlowieka Czyli niby czlowiek ( bo jesli nie czlowiek to co ? ) ale bez zadnych praw.... Zarodek ...czyli poczatek czlowieka..tylko poczatek czlowieka wg Ciebie nie jest czlowiekiem Tak samo jak fudamenty nie sa domem a poczatek drogi nie jest droga Cytuj: Jak rozumiem mozesz przytoczyc rzetelne statystyki na ten temat?
Masz watpliwosci ?
|
Wt paź 10, 2006 12:36 |
|
 |
gabriel
|
filippiarz napisał(a): gabriel napisał(a): Cytuj: A co mnie by to wtedy obchodziło? Państwo wymaga - państwo funduje Dlatego uwazasz ze NIC nie jestes winien ? Tak NIC nie jestem winien.
W takim razie czas aby tacy konformisci jak Ty wypiep...z Polski i oddali co za darmo dostali ( bezplatna nauka, bezplatna opieka zdrowotna )....i zapomneli ze taki kraj istnieje na zawsze
|
Wt paź 10, 2006 12:39 |
|
 |
tommy
|
gabriel napisał(a): Czyli niby czlowiek ( bo jesli nie czlowiek to co ? ) ale bez zadnych praw.... Zarodek ...czyli poczatek czlowieka..tylko poczatek czlowieka wg Ciebie nie jest czlowiekiem Tak samo jak fudamenty nie sa domem a poczatek drogi nie jest droga No wlasnie w ten sposob mozna to ujac "fundament nie jest domem". Pamietaj, ja caly czas przy ocenianiu czlowiek-nie czlowiek wybieram kryterium swiadomosci. Swiadomosc wedle wszystkiego co nam znane pojawia sie w trzecim miesiacu ciazy. gabriel napisał(a): Masz watpliwosci ?
Gdybym nie mial to tylko bym Tobie przytaknal. Rownie dobrze moge Ci powiedziec, ze jak spytasz wiekszosci kobiet czy aborcja to byl sluszny wybor, to odpowiedza, ze tak.
Widzisz, w pewnym pokretnym sensie sadze, ze obydwaj mamy racje  Ludzie to taka maszyna(w sensie metaforycznym, nie czepiaj sie tego wyrazenia prosze  ), ze zazwyczaj beda popierac wlasne wybory a beda im zaprzeczac tylko wtedy, jesli one im w widoczny sposob szkodza. Jesli kwestionowalibysmy siebie na kazdym kroku, to bysmy po prostu zwariowali. Zwlaszcza w sprawach tak emocjonalnych.
|
Wt paź 10, 2006 12:52 |
|
 |
tommy
|
gabriel napisał(a): W takim razie czas aby tacy konformisci jak Ty wypiep...z Polski i oddali co za darmo dostali ( bezplatna nauka, bezplatna opieka zdrowotna )....i zapomneli ze taki kraj istnieje na zawsze
Bezplatna? Rozumiem, ze nie placisz podatkow? Twoi rodzice tez nie placili na Twoja "bezplatna" edukacje?
|
Wt paź 10, 2006 12:53 |
|
 |
filippiarz
|
gabriel napisał(a): W takim razie czas aby tacy konformisci jak Ty wypiep...z Polski i oddali co za darmo dostali ( bezplatna nauka, bezplatna opieka zdrowotna )....i zapomneli ze taki kraj istnieje na zawsze Spoko, szacuneczek wzajemny
Podaj adres - wyślę Ci kartkę w ramach spłaty rzekomego długu moralnego
PS: więzienia też są darmowe, a jakie drogie w utrzymaniu...
PS2: leczę się również wyłącznie prywatnie
|
Wt paź 10, 2006 13:11 |
|
 |
gabriel
|
tommy Cytuj: No wlasnie w ten sposob mozna to ujac "fundament nie jest domem". Pamietaj, ja caly czas przy ocenianiu czlowiek-nie czlowiek wybieram kryterium swiadomosci. Swiadomosc wedle wszystkiego co nam znane pojawia sie w trzecim miesiacu ciazy.
Fundament jest czescia domu, tak jak plod jest czescia czlowieka Dla mnei czlowiek to polaczenie komorki meskiej i zenskiej ..a dla Cebie taka istota ktora ma swiadomosc..rozumiem ze wszyscy Ci ludzie ktorzy utracili wlasna swiadomosc , odczuwania swiata zewnetrznego nei sa dla Ciebie ludzmi Cytuj: Widzisz, w pewnym pokretnym sensie sadze, ze obydwaj mamy racje Ludzie to taka maszyna(w sensie metaforycznym, nie czepiaj sie tego wyrazenia prosze ), ze zazwyczaj beda popierac wlasne wybory a beda im zaprzeczac tylko wtedy, jesli one im w widoczny sposob szkodza. Jesli kwestionowalibysmy siebie na kazdym kroku, to bysmy po prostu zwariowali. Zwlaszcza w sprawach tak emocjonalnych.
Ciesze sie ze przyznajesz mi racje , niestety nie do konca moge Ci przyznac racje co do aborcji..bo wiele osob zaluje ze dokonala aborcji..i jest to o wiele wiekszy wskaznik niz kobiet ktore zaluja ze ejdnak urodzily dziecko ( brak obciazenia psychicznego ze zabily czlowieka )
A pozniej wczesniej czy pozniej zycie sie jakos uklada..w przewazajacej wieksozsci
Jednym slowem aborcja to znacznie gorszy wybor niz urodzenie dziecka
i trzeba zrobic wszystko aby aborcji bylo jak najmniej
|
Wt paź 10, 2006 13:32 |
|
 |
gabriel
|
tommy napisał(a): gabriel napisał(a): W takim razie czas aby tacy konformisci jak Ty wypiep...z Polski i oddali co za darmo dostali ( bezplatna nauka, bezplatna opieka zdrowotna )....i zapomneli ze taki kraj istnieje na zawsze Bezplatna? Rozumiem, ze nie placisz podatkow? Twoi rodzice tez nie placili na Twoja "bezplatna" edukacje?
Filipiarz jest zbyt mlody aby splacil juz ten dlug.Co do rodzicow to mieli dlug za SWOJA edukacje ktory nalezalo splacic i splacali
|
Wt paź 10, 2006 13:34 |
|
 |
gabriel
|
filippiarz napisał(a): gabriel napisał(a): W takim razie czas aby tacy konformisci jak Ty wypiep...z Polski i oddali co za darmo dostali ( bezplatna nauka, bezplatna opieka zdrowotna )....i zapomneli ze taki kraj istnieje na zawsze Spoko, szacuneczek wzajemny  Podaj adres - wyślę Ci kartkę w ramach spłaty rzekomego długu moralnego  PS: więzienia też są darmowe, a jakie drogie w utrzymaniu... PS2: leczę się również wyłącznie prywatnie
Dziecko drogie, nie wiesz skad stukam ani kiem jestem.....mam 2 firmy w Kanadzie i zazwyczaj traktuje tych z Polski bardzo przyjaznie poniewaz wole aby bylo wiecej polakow niz pakusow czy innego egzotycznego talatajstwa
Ale na takich jak Ty konformistow to az mnie reka swierzbi aby im dac szkole zycia
|
Wt paź 10, 2006 13:37 |
|
|
|