Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 5:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna strona
 Zgnilizna w Kościele Katolickim a kwestia wiary. 

Czy kościół katolicki powinien istnieć ?
Ankieta wygasła Pt cze 27, 2008 9:03
TAK 64%  64%  [ 25 ]
NIE 36%  36%  [ 14 ]
Liczba głosów : 39

Zgnilizna w Kościele Katolickim a kwestia wiary. 
Autor Wiadomość

KAWALARZ z Ciebie Obcy_Astronomie. Zboczeńców w Kosciele jest calkiem sporo ale "katolicki faryzeizm" zasłania Ci oczy. Polecam artykół "Burdel w Kościele" pod linkiem:

http://interia360.pl/artykul/zrobili-bu ... ciola,9232

Wiem, wiem że zaraz będą głosy ze skoro nie zamieszczono go w Słowie czy Gościu Niedzielnym to taki artykuł jest niesłuszny ale sami wiecie że to są ostatnie gazety w których ukazały by się prawdziwe informacje o księżach-szubrawcach Uśmiech...
Zaraz ja zrobię stronę o mariolci.. Ciekawe jakich rzeczy się o Tobie dowiemy. :)
Cytuj:
Jestem zwolenniczką DOBRA. DOBRO- chyba wy wierzący nie zapomnieliście jeszcze tego pojęcia ?
Czyli jesteś ateistką tak? Wiesz że ateiści robią praktycznie najwięcej zła? Jak możesz żyć z taką świadomością swojego bestialstwa to ja tego nie wiem...
Cytuj:
I jak tu nie mówić że katolicy to małe diabły ? Ach, ta Twoja diabelska uszczypliwość. Mnie może uderzył krzyż ale Ty chyba już urodziłeś sie ślepy i głuchy...
Jeżeli każdy kto powie na kogoś innego coś nieprawdziwego to diabeł to więc Ty jesteś prawą ręką Lucyfera. ;)
Cytuj:
Co do Twoich wypocin to się zgadzam- faktycznie nie masz nic ciekawego do powiedzenia...Ale dlaczego atakujesz Świadków JEHOWY ?
Oni wyrywają zdania z kontekstu tak samo jak ty. Ale czy to zdanie jest atakiem? Jeżeli tak to zastanów się co Ty robisz.
Cytuj:
Może dlatego że katolik przegra każdą religijną dyskusję ze Świadkiem Jehowy- bo katolik nie zna Pisma Świętego a Swiadek Jehowy wie że nie wystarczy tylko wiara ale trzeba też wiedzieć w co sie wierzy.
Przepraszam bardzo, ale ja ze świadkami jehowy rozmawiałem z 20 razy i ani razu "nie przegrałem" mówili mi np o 144 000 i chcieli żebym się nawrócił, a jak im powiedziałem, że to zdania wyrwane z kontekstu pokazując inne cytaty to ich zatkało.

Cz cze 05, 2008 8:23
o przepraszam ja znam Pismo św bo je codziennie czytam . A ŚJ znaja swoje Pismo św ktore ma wiele błędów oraz strażnice. Kiedy człowiek chce sie powołać na jakąś ksiązke to twierdzą że tego nie wydała Strażnica i uwazaja to za kłamstwo.

Mariolcia jakbys znała Pismo św to byś wiedziala co tam pisze "Nie potepiajcie" a ty cały czas to robisz , z góry wydajesz wyrok nie znając sprawy , nie czytajać akt. To tak jakby o tobie napisali że ukradłas 1 mln zł i ja bym teraz pisał na forum ze jetses złodziejka . A po roku okazuje sie że jednak nie ukradłas.

Cz cze 05, 2008 8:27
Cytuj:
"Rewelacje" jakie nam przedstwaiasz w linkach są równie wiarygodne jak relacja z kontaków III stopnia z kosmitami z X galaktyki

Wiem bo wGosciu Niedzielnym" czy Gazecie Ojac Tadusza napisano inaczej :)

Skoro to takie bzdury to czemu ich nie zweryfikujesz, przytoczysz kontrartykuł by obalić daną informację ? Dlaczego ?

PONIEWAŻ WY WIERZĄCY BOICIE SIĘ BO BARDZIEJ ŚWIADOMI Z WAS WIEDZĄ ŻE ZGNILIZNA W KOŚCIELE TO PRAWDA.

Nie mając kontrargumentów, i innych środków, niektórzy wierzący fałszem

i obłudą walczą z PRAWDĄ krytycznie oceniającą Kościół katolicki i jego kapłanów.

Nie wiem ilu na tym Forum jest księży ilu czyta mnie kleryków, ilu z nich uprawiało już miłość homoseksualną w seminarium czy na plebanii a może nawet jest tu jakiś ksiądz-pedofil. Ale do diabła z nimi.
Bo żal mi tych zwykłych ludzi którzy chodzą co niedziela do Kościoła i opłacają Wasze modły. Zal mi tego że łudzą sie nadal że Kościół to wciąż pośrednik między człowiekiem a Bogiem...

Obcy_astronom:
Cytuj:
Przepraszam bardzo, ale ja ze świadkami jehowy rozmawiałem z 20 razy i ani razu "nie przegrałem"

Skoro rozmawiałeś tak żeby wygrać za wszelką cenę to wcale się nie dziwię.

Cytuj:
Czyli jesteś ateistką tak? Wiesz że ateiści robią praktycznie najwięcej zła?

A homoseksualiści to według Ciebie zboczeńcy tacy sami jak pedofile- Obcy_Astronom wyjdź kiedyś z ciemniej piwnicy własnego umysłu. średniowiecze naprawdę się już skończyło i już nie musisz palić ludzi na stosie :)

Cz cze 05, 2008 8:35
A ty uwazasz homoseksualizm jako coś normalnego ? To jak to godzisz z Pismem św który potępia takie czyny? Chyba że jestes ateistką to pytania nie było.

Cz cze 05, 2008 8:40
Bajek i rewelacji kumoszek nikt nie weryfikuje :D
Gdybyśmy się bali "udawadnialibyśmy" w Twoim stylu - z pogrubiona czcinką z wieloma wykrzyknikam :D :D - że kapłani i katolicy to wcielone anioły na ziemi.
O prawdzie mariolciu masz podobne pojęcie jak żaba o pieprzu :D

Cz cze 05, 2008 8:41

Nie mając kontrargumentów, i innych środków, niektórzy wierzący fałszem i obłudą walczą z PRAWDĄ krytycznie oceniającą Kościół katolicki i jego kapłanów.

Skoro rozmawiałeś tak żeby wygrać za wszelką cenę to wcale się nie dziwię.

Te zdania powinnaś skierować do siebie :)

Cytuj:
A homoseksualiści to według Ciebie zboczeńcy tacy sami jak pedofile- Obcy_Astronom wyjdź kiedyś z ciemniej piwnicy własnego umysłu. średniowiecze naprawdę się już skończyło i już nie musisz palić ludzi na stosie
Przepraszam bardzo, ale nie przypisuj mi słów których nie powiedziałem. Nigdzie nie napisałem że TACY SAMI tylko napisałem ŻE TEŻ SĄ zboczeni.

Zboczenie - Skrzywienie - dewocja - odbieganie.

Cz cze 05, 2008 8:52
A ty uwazasz homoseksualizm jako coś normalnego ? To jak to godzisz z Pismem św który potępia takie czyny?

A gdzie w Piśmie Świętym pisze że Homoseksualizm to zboczenie czy choroba ?
A gdzie pisze że Pan Bóg nie stworzył homoseksualistów na swój obraz i podobieństwo ?

Skąd możecie znać orientację seksualna PANA BOGA ?

Cz cze 05, 2008 9:12

mariolciu ale miło by było gdybyś Ty również odpowiadała na nasze pytania jak np czy według Ciebie homoseksualizm jest czymś normalnym, albo jakiego jesteś wyznania czy też co to według ciebie jest zboczenie.

"Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani MĘŻCZYŹNI WSPÓŁŻYJĄCY Z SOBĄ, ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego.

A Jezus powiedział: "Ja jestem Drogą, Prawdą i Życiem i nie przychodzi się do Ojca inaczej, jak przeze mnie"

Czyli stąd wniosek że homoseksualiści KTÓRZY PRAKTYKUJĄ homoseksualizm są źli. Przecież nikt nie potępia nikogo za jego orientacje tylko za to co z tym robi.

A co do stworzenia to człowiek przecież odszedł od Boga co nei? I zaczął grzeszyć np stosunkami homoseksualnymi.

Cz cze 05, 2008 9:19
Dla mnie zboczenie to coś haniebnego i niezgodnego z prawem (np. pedofilia wśród katolickich księży :)

Cytuj:
"Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani MĘŻCZYŹNI WSPÓŁŻYJĄCY Z SOBĄ, ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego.

To naprawdę tylko garstka księży wejdzie po śmierci do nieba-smutne:beksa:

Ale nie wspomniani nic o lesbijkach czyli ona mają wstęp do Nieba i Pana Boga ?

Obcy...piszesz jeszcze:
Cytuj:
Czyli stąd wniosek że homoseksualiści KTÓRZY PRAKTYKUJĄ homoseksualizm są źli. Przecież nikt nie potępia nikogo za jego orientacje tylko za to co z tym robi.

To dlaczego skoro jest taki zły nie jest zabroniony przez prawo ?

Cytuj:
A co do stworzenia to człowiek przecież odszedł od Boga co nei? I zaczął grzeszyć np stosunkami homoseksualnymi.

Albo heteroseksualnymi albo jedzeniem jabłek...itp. To już Twoja nadinterpretacja Obcy_Astronomie.

Cz cze 05, 2008 9:30

mariolciu ale miło by było gdybyś Ty również odpowiadała na nasze pytania jak np czy według Ciebie homoseksualizm jest czymś normalnym, albo jakiego jesteś wyznania czy też co to według ciebie jest zboczenie.

Cz cze 05, 2008 9:38
To czemu Pan Bóg, Pan Jezus i inni są tacy nietolerancyjni wobec homoseksualistów a lesbijki wpuszczają do Nieba ?

Dlaczego w takim razie podczas Parad Równości ludzie wyznający Jezusa biją na równi homoseksualistów i lesbijki ?

Cz cze 05, 2008 10:18

Bo lesbijki homoseksualistami nie są?

Cz cze 05, 2008 11:03
Nie wiem po co jeszcze dyskutujecie z mariolcią. To osoba o rozumku na poziomie Puchatka :)

Po pierwsze to nie zrozumiała artykułu który tutaj zalinkowała, Po drugie to warto poczytać kilka innych artykułów tego autora. Jak sam autor zauważa, mariolcia uległa zwykłej modzie polegającej na wyśmiewaniu i opluwaniu "katoli" (jak nas nazywają).
Trudno sie jednak dziwić, skoro media czyhają jak sępy na każde potkniecie jakie sie zdarza w tak ogromnym skupisku ludzkim, jakim jest KK. To takie łatwe i takie medialne widzieć samo zło, a potem takie "mariolcie" wypisują bzdury na wszelkiego rodzaju forach. Twierdząc na podstawie kilku przypadków, że duchowni katoliccy to zgraja pedofilów, czy innych zboczeńców.

Cytuj:
To naprawdę tylko garstka księży wejdzie po śmierci do nieba-smutne:beksa:

Tak się zastanawiam, czy to celowa prowokacja, czy objaw kompletnej pustki w miejscu gdzie powinien znajdowac sie rozum.
Ty się dziewczynko zaraz ogłoś "bogiem", skoro już tego Prawdziwego wyręczasz w szafowaniu wyroków. Jednak po takim ogłoszeniu, natychmiast idź do psychiatry. Oni potrafia sobie radzic z "Napoleonami", to z "bogami" też dadzą radę.

Cz cze 05, 2008 12:03
Nie wiem po co jeszcze dyskutujecie z mariolcią. To osoba o rozumku na poziomie Puchatka

Bo najwidoczniej wolą mnie od Ciebie :-D

Cześć SHARIK !
Jak w pracy bo widzę ze szef i koledzy dają Ci popalić ale tu się lepiej nie wyżywaj...

Mam coś na rozgrzewkę dla Ciebie:
- Miałeś mi przytoczyć artykuły o protestanckich pastorach-zboczeńcach...ale wolałeś uciec.

Więc ja dam Ci na zachętę kolejny o zgniliźnie w katolicyzmie i księżach-dewiantach:
Władze diecezji płockiej wiedziały o molestowaniu kleryków
Władze diecezji płockiej, w tym abp Stanisław Wielgus, wiedziały o wykorzystywaniu seksualnym kleryków i o malwersacjach w miejscowym Caritasie. Hierarchowie nie podjęli w tych sprawach żadnych skutecznych działań - twierdzą księża, do których dotarła "Rzeczpospolita".

http://pedofiliawkosciele.blogspot.com/ ... iay-o.html

Cz cze 05, 2008 12:09
Aha ! Dzięki SHARIK za dowody na zgniliznę w kościele protestanckim- przydadzą sie :-D :-D :-D

Cz cze 05, 2008 12:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna strona