Czy TEORIA EWOLUCJI jest religią ateistów naszych czasów?
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
Wszyscy zacznijcie sobie wzajemnie wklejać zdjęcia, dopiero będzie fajnie ! 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr wrz 09, 2009 14:38 |
|
|
|
 |
Leontodon
|
Johnny99 napisał(a): Wszyscy zacznijcie sobie wzajemnie wklejać zdjęcia, dopiero będzie fajnie ! 
Nie mam pojęcia do czego seweryn zmierza. Jeśli nie może się pogodzić z tym , że Bóg dał mu za prapraprapradziadka takie robakowate stworzonko to jego problem - nie ewolucjonistów  . Moze niedługo psychoanalitycy zaczna zarabiać na przeżywajacych traumę kreacjonistach?
Zasadnicza linię prowadzącą do człowieka dość dokładnie prześledzono gdzieś tak od prekambru ( pierwsze prastrunowce) , nie ma tu raczej miejsca na jakieś wielkie niespodzianki , choć to niewykluczone.
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
Śr wrz 09, 2009 14:45 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): Wszyscy zacznijcie sobie wzajemnie wklejać zdjęcia, dopiero będzie fajnie ! 
Fajnie, tylko tak długo czekalem, aż Seweryn dojdzie do jakiejś konkluzji, ze aż mnie to znudziło.
Zatem ostatni juz raz (do Seweryna)
Tak, człowiek może pochodzić od takiego czegoś. (strzykwopodobnego)
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr wrz 09, 2009 14:46 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
pilaster napisał(a): Johnny99 napisał(a): Wszyscy zacznijcie sobie wzajemnie wklejać zdjęcia, dopiero będzie fajnie !  Fajnie, tylko tak długo czekalem, aż Seweryn dojdzie do jakiejś konkluzji, ze aż mnie to znudziło. Zatem ostatni juz raz (do Seweryna) Tak, człowiek może pochodzić od takiego czegoś. (strzykwopodobnego)
Czy dotyczy to również Maryi, matki Jezusa?
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Śr wrz 09, 2009 14:50 |
|
 |
Escallibur
|
Ona także była człowiekiem więc tak.
|
Śr wrz 09, 2009 15:00 |
|
|
|
 |
Leontodon
|
Seweryn napisał(a): Czy dotyczy to również Maryi, matki Jezusa?
A czemuzby nie? Była człowiekiem. Co wiecej , Chrystusa ( w jego ludzkiej naturze) też to dotyczy.
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
Śr wrz 09, 2009 15:01 |
|
 |
Seweryn
|
Interesuje mnie opinia pilastera
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Śr wrz 09, 2009 16:07 |
|
 |
movsd
|
 Re: Czy TEORIA EWOLUCJI jest religią ateistów naszych czasów
maraskin napisał(a): Na jednym z wertowanych wykładów w sieci natknąłem się na ciekawy zarzut odnośnie osób trzymających się kurczowo teorii ewolucji. A mianowicie że ich nauka ma charakter religijny. Te osoby wierzą że tak było mimo że dowodów potwierdzających ich wiare tak naprawdę nie ma. A jeżeli gdziekolwiek na Świecie znajdują się dowody obalające ich wiarę to są one celowo bagatelizowane.
Jest to klasyczne kłamstwo.
T. ewolucji cały czas rozwija się w setkach różnych kierunków dzięki badaniom tysięcy badaczy z całego świata (odkryto niedawno np poziomy transfer genów o którym Darwin nie miał pojęcia).
|
Śr wrz 09, 2009 16:31 |
|
 |
maraskin
zbanowany na stałe
|
Epikuros napisał(a): Hinduizm jest o wiele starszy od chrześcijaństwa, więc co ma do tego New Age?
Jest wiele starszych religii od chrześcijaństwa co z tego? Przed potopem także były? Wszystkie mają identyczne założenia i czczą te same bóstwa. Nie dam Ci na to w jednym zdaniu odpowiedzi, dlaczego tak jest. Jak byś przewertował St, odpowiedz byś znalazł. Religia Babilonu także istniała wcześniej od hinduizmu. Twoje pytanie nie jest dowodem na obalenie Chrystusa, którego przyjście przewidywały prorocta na wiele setek lat na przód. Natomiast elementy religii hinduizmu są zaczerpnięte do nurtu New Age. Tu rodzi się problem. Co to tu robi i dlaczego tak się dzieje? A new age jest nurtem końca XX wieku i ma wpływ globalny na wszystkich. Dalej o tym będzie niżej w poście. Cytuj: Cytuj: hinduizm- Różne odłamy hinduizmu zawierają cechy monoteizmu, monizmu, panteizmu, henoteizmu, panenteizmu, politeizmu czy nawet ateizmu. Generalnie hinduizm uznaje, że każda wiara, która prowadzi do Boga, jest dobra.
Jak się to ma do wiary w jednego Boga? Naprawdę zadziwiasz mnie. Dla mnie to duża różnica, widocznie tylko dla mnie. O czym Ty w ogóle do mnie piszesz? Pamiętasz w ogóle o czym rozmawiamy? No o czym? Chciałeś dowody na odmienność religii hinduizmu a chrześcijaństwem. Masz pierwszy z brzegu. Chyba że szybko zapominasz o swoich postawionych pytaniach do mnie? To nie mój problem. Cytuj: Idź się doucz - mogę polecić kilka lektur, ale na pewno nie będę Cię tutaj dokształcał. Poproszę zatem o tytuły. Sam coś mówisz nie podając przykładów - redhanded Cytuj: A skad mam wiedzieć czy to nie Wedy mówią prawdę?
Gdy piszę "Wisznu" to mam na myśli Wisznu ok? Iśwara niekoniecznie jest z Wisznu utożsamiany. Poza tym porównanie miało skupić się na jego awatarach.
Jeżeli pochodzenie danej religii, wywodzi się z religii Babilonu. Czczenie bóstwa solarnego itd., pogańska święta trójca. Isi - matka Iśwara ( Iśwara ( dewanagari ईश्वर trl. Īśvara, Iś oznacza panowanie) – w hinduizmie, Najwyższy Bóg, Pan bądź rządca Wszechświata, często używany jako przydomek Wisznu (czasem również Śiwy)Niekoniecznie ale często. Isi w hinduizmie, ISIS w Egipcie... wszystko pochodzi od jednej podstawowej pogańskiej religii.. Cytuj: Podając postulaty o fałszu TE rozumiem, że pisałeś o obrotowych kwadratach, a TE nie miałeś na myśli? [no commants, szkoda zdrowia na twój galimatias] Cytuj: Świetnie dochodzimy właśnie do tej granicy absurdu, którą przekroczył frater. Ty rzucasz swoje fanaberie, a ja sam mam szukać na nie dowodów, bo inaczej będę ignorantem, tak? Przykro mi, ale to nie tak funkcjonuje  przejrzałem jednego z postów w którym brałeś udział, lecz przedstawionego materiału nie przejżałeś. viewtopic.php?t=22282Więc po co ma być ich więcej? -redhanded Cytuj: Dziękuję za linka, ale językiem angielskim nie posługuję sie na tyle swobodnie, aby dobrze zrozumieć przesłanie filmu.
Szkoda naprawdę warto, przez to wiele informacji może do Ciebie nie docierać, sam do niektórych zagadnień potrzebuję słownika lub tłumacza angielskiego. Cytuj: Jeśli uznajesz dowody na TE i WW za niedostateczne to przeinterpretuj fakty - bardzo proszę  Nie muszę, po co mam dodawać do bajek kolejny rozdział? Cytuj: Hinduizm znam ze strony ortodoksyjnysz szkół filozoficznych, samą mitologię znam raczej pobieżnie (czytaj: np. tak jak przeciętny chrześcijanin zna ST) To że znasz ich mitologie pobieżnie nie zwalnia Cie do zakończenia tego tematu. Z reszta sam wszedłeś na ten grunt. Jakim prawem możesz teraz twierdzić że te religie są takie same? Stawiasz pytania, których tak naprawdę nie rozumiesz. Co stawia w innym świetle resztę twoich wypowiedzi. Może ID, TWW, TE także znasz tylko pobieżnie? maraskin napisał(a): Cytuj: Jestem ciekaw czy interesujesz się także ruchem New Age i energią Kundalinii - energią węża? Bo budzisz takie skojarzenia.
Nie interesuję się bzdurami - a o tym drugim pierwszy raz słyszę. Może najwyższy czas abyś, także ten rodzaj wiedzy trochę poszerzył. http://www.youtube.com/watch?v=AYWsaviFeKASzkoda że nie znasz angielskiego, natomiast sam dokument powinien Ci pokazać co się dzieje na niektórych sesjach tego ruchu. Najwięksi tego świata modlą się do sowy w „Bohemian grove” w USA i jest ok. Sam Hitler był okultystą, ideologia faszystowska oparta była na starych nordyckich wierzeniach oraz na wiedzy pochodzącej z Tybetu, ale te fakty nie są Ci znane? A szkoda. Bo przekonałbyś się jak bardzo nadal kultywuje się pogańskie religie. Np. masoni przekraczając 31 stopień wtajemniczenia oficjalnie dowiadują się że wielki architekt którego czczą w swoich lożach jest lucyferem, jabulonem. Jeżeli najwięksi tego świata czczą takie zjawy to musi coś w tym jednak być? http://video.google.com/videoplay?docid ... 772812990#Tu masz film dotyczący teo faktu, z reszta są na to inne udokumentowane dowody, książki masońskie. Cytuj: Akurat z tym Platonem i Arystotelesem to bardziej pomylić się nie mogłeś  Cytuje: Korzenie "teorii projektu" sięgają starożytności, do myśli takich filozofów jak Platon, Sokrates czy Arystoteles, którzy formułowali własne argumenty na rzecz projektu http://pl.wikipedia.org/wiki/Inteligentny_projektChyba że źle to zdanie rozumiem? Cytuj: Fajna konkluzja, ale zamiast charakteryzować moje memy, mógłbyś podawać więcej argumentów 
Dostaniesz ich 1000 i tak nie zmienisz zdania...
_________________ Nicea 325, początek końca...
|
Śr wrz 09, 2009 16:39 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: wszystko pochodzi od jednej podstawowej pogańskiej religii..
O, maraskin przyznaje, że nawet religie ewoluują 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr wrz 09, 2009 16:59 |
|
 |
Epikuros
|
Cytuj: Natomiast elementy religii hinduizmu są zaczerpnięte do nurtu New Age Cytuj: Isi w hinduizmie, ISIS w Egipcie... wszystko pochodzi od jednej podstawowej pogańskiej religii.. Cytuj: Jakim prawem możesz teraz twierdzić że te religie są takie same? Cytuj: Twoje pytanie nie jest dowodem na obalenie Chrystusa, którego przyjście przewidywały prorocta na wiele setek lat na przód.
maraskin nie widzę niestety tutaj pola do dalszej polemiki - mógłbym wskazać błędy, ale po prostu biorąc pod uwagę wcześniejsze posty nie widzę sensu, bo do niczego to nie prowadzi, gubisz wątki, wygłaszasz niestworzone tezy, nie odpowiadasz na kluczowe kwestie - dyskusja straciła dla mnie jakikolwiek pierwiastek sensowności i nie sprawia mi już przyjemności - bo musiałbym się powtarzać. Właśnie przekroczyłeś tę ostatnią granicę absurdu, więc kończę coby się niepotrzebnie nie kłócić
Pozdrawiam i dziękuję za rozmowę 
_________________ MÓJ BLOG
|
Śr wrz 09, 2009 17:46 |
|
 |
maraskin
zbanowany na stałe
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: wszystko pochodzi od jednej podstawowej pogańskiej religii.. O, maraskin przyznaje, że nawet religie ewoluują 
Ewoluują ale pewnie w zakresie jakiegoś przedziału, zmieniają się ozdobniki, nazwy natomiast główny trzon zawsze pozostaje i ma takie same pryncypia  .
Jeżeli chodzi o charakter naszej religii, chrześcijaństwa to osobiście nie uznaje pojęcia ewolucji jezeli by tak to ująć;). Zasady zostały dawno temu dane od Boga i są niezmienne z wyjątkiem ofiary krwawej którą zastąpiła śmierć Jego pomazańca. Dlatego jest już nie potrzebna.
Świat idzie do przodu, nauka idzie do przodu ,lecz Jego słowo pozostanie niewzruszone
"A ty, Danielu trzymaj w tajemicy słowa, zapieczętuj księgę aż do końca czasu. Wielu będzie szukać i wzrośnie poznanie." K. Daniela 1,4
|
Śr wrz 09, 2009 18:54 |
|
 |
Jacson
czasowo zablokowany
|
Chrześcijańskie filmy na ten temat
Kod: [b]Dlaczego nie wierzę w TEORIĘ ewolucji:[/b]
http://www.youtube.com/watch?v=md5NeY9PgXA&feature=PlayList&p=369F0A1DC2A186BD&index=0&playnext=1 Kod: [b]Ben Stein - Expelled - Kreacjonizm vs Ewolucjonizm:[/b]
http://www.youtube.com/watch?v=KMdc_L1FPsQ&feature=PlayList&p=1000B23731DAA523&index=0&playnext=1[/quote]
;)
|
Śr wrz 09, 2009 18:57 |
|
 |
maraskin
zbanowany na stałe
|
Jacson napisał(a): Chrześcijańskie filmy na ten temat Kod: [b]Dlaczego nie wierzę w TEORIĘ ewolucji:[/b]
http://www.youtube.com/watch?v=md5NeY9PgXA&feature=PlayList&p=369F0A1DC2A186BD&index=0&playnext=1 Kod: [b]Ben Stein - Expelled - Kreacjonizm vs Ewolucjonizm:[/b]
http://www.youtube.com/watch?v=KMdc_L1FPsQ&feature=PlayList&p=1000B23731DAA523&index=0&playnext=1[/quote]
;)
Pierwszy film jest bardzo rzeczowy, osoba prowadząca wykład posiada dokumenty zdjęciowe ta temat poruszanych spraw.
Drugi film jest o teori Inteligentnego Projektu.
Co mi przychodzi do głowy, oglądając ten film stwierdzam że tą teorią stoi próba połączenia dwóch tez - wiary w Boga oraz teori ewolucji(naukowa) będąca jej antytezą. Moim zdaniem jest to bardzo niebezpieczna sprawa, ponieważ czerpie elementy. wzorce ,zarówno z jednej jak i z drugiej strony odrzucając jakiegokolwiek boga określonej religii. Wprost miesza prawdę z kłamstwem, jej wyniki mogą prowadzić do takiej tezy że np. wszechświat powstał naturalnie natomiast życie, ludzkość, nasz rozwój powstałą z interwecji kogoś ,czyli porównuje się Boga do istot inteligentnych - czytaj kosmitów (czy jakakolwiek forma nie związana z żadną religię), które maczają od zawsze w tym swoje palce.
Musze niestety odrzucić ten drugi film. Przedstawia on teorię łączenia dwóch idei, kompromis. Moim zdaniem jest bezpośrednim, bardzo subtelnym atakiem na religię chrześcijańską. Kiedyś chciano naszego Boga zaspić Allahem, potem go odrzucić przez ateizm, obecnie bezimminennym bogiem. Co jest ważne to to że TIP mówi o istocie tworzącej życie, która może być uniwersalnym rozwiązaniem dla każdej religii na Świecie! sic. Nie do przyjęcia, czysty ekumenizm naukowo-religilny. O podobnych teoriach mówi ostanio dużo satanistów min. Jordan Maxwell, którzy przygotowują nas na przyjście istot pozaziemskich - kosmicznego Jezusa itd.
|
Śr wrz 09, 2009 22:04 |
|
 |
Leontodon
|
Maraskin, co ty palisz? bardzo szkodzi.
Jako przedstawiciel sekty lefebrystów czy innych tego typu odmieńców oczywiscie masz monopol na prawdę religijna ... no comment.
Wbij sobie raz a dobrze do głowy ze TE jes teoria naukowa, i NIC , ALE TO NIC nie ma do religii. Tylko niektórzy nawiedzeni fanatycy tego nie rozumieja ( po obu stronach zresztą  )
|
Cz wrz 10, 2009 6:12 |
|
|
|