Polska będzie wywyższona.
Autor |
Wiadomość |
gunnar
|
 Re: Polska będzie wywyższona.
Też chciałbym spać spokojniej wiedząc, że nasz kraj będzie wywyższony. Do wniosków takich doszedłem patrząc na cierpienie naszego narodu w dziejach. I tu sam zapędziłem się w kozi róg. To, że nami pomiatano i wycinano to wyłącznie wina naszego wrodzonego daru to partaczenia. Upadek moralny państwa polskiego, późniejsze rozbiory to wina warcholstwa, samolóbstwa i zdrady interesów kraju. Odzyskanie niepodległości w 1918r. to piękny przejaw solidarności rodaków. Ale tylko na chwilę. Towarzysza nam słynne słowa Bismarcka: "Dajcie Polakom władzę a sami sie wykończą" Niestety to prawda, gdy Nas nie ma potrafimy wszystko. Gdy już Jesteśmy to każdy rodak najchętniej drugiemu wbiłby nóż w plecy nie mówiac już o polityce agresji i marnotrawstwa. Więc dlaczego Bóg miałby nas wywyższać?? za co.? Do tego przymierze zawarł już z innym narodem wg Starego Testametu do tego dokładnie z obrzezanymi przedstawicielami tego narodu.
|
Pn sty 31, 2011 19:12 |
|
|
|
 |
amadeus35
|
jedno jest pewne Bog nie wywyzszy nikogo za balwochwalstwo, a gdzie ono ma miejsce niech kazdy sie do okola rozejrzy .....
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Pn sty 31, 2011 23:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gunnar napisał(a): Więc dlaczego Bóg miałby nas wywyższać?? za co.? Ciężko powiedzieć, ale jak tak się zastanowić to czy chrześcijaństwo nie upadło w Europie, czy Europa nie walczy z Kościołem Chrystusa, czy cywilizacja śmierci o której mówił JP2 nie owładneła Eupropy, czy liberalizm ciche szpony szatana nie ogarneły Europy. To Polska jest ostoją Kościoła Chrystusa i myślę że dlatego Polska została wspomniana przez Matkę Boską. Widzę że niektórzy łączą wywyższenie ze Smolenskiem i tragediami aby ośmieszyć słowa Maryi, a ja myślę że to Polska przygotuje świat na nadejście Pana Jezusa i nie łącze wywyższenia z myślami o jakimś polskim imperium jak niektórzy itp. Z Polski ma wyjść iskra dla świata i to jest już wywyzszenie.
|
Śr lut 02, 2011 16:54 |
|
|
|
 |
gunnar
|
Z tym przygotowaniem świata na nadejście Chrystusa przez Polskę to chyba żarty???? Kto miałby to przygotować? Naród? Ta słynna juz liczba 95% katolików? Przecież to farsa i oszustwo propagowane przez Kościół.
|
Cz lut 03, 2011 8:23 |
|
 |
amadeus35
|
gunnar napisał(a): Z tym przygotowaniem świata na nadejście Chrystusa przez Polskę to chyba żarty???? Kto miałby to przygotować? Naród? Ta słynna juz liczba 95% katolików? Przecież to farsa i oszustwo propagowane przez Kościół. ................................. To nie Swiat i nie Polska ma sie przygotowac na przyjscie Jezusa ale kazdy z nas indywidualnie my wierzacy stanowimy ten Swiat oczekujacy Jezusa.....naszego Zbawiciela ...
|
Cz lut 03, 2011 8:52 |
|
|
|
 |
gunnar
|
no Chrystus nie dla wszystkich będzie zbawicielem, dla większości ma przygotowaną zsyłkę do obozu koncentracyjnego
|
Śr lut 09, 2011 8:37 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: To Polska jest ostoją Kościoła Chrystusa... To nie jest prawda. Taka ostoja jest w pierwszym rzedzie Watykan. Wszyscy bogobojni i to on powinien byc wywyzszony. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Śr lut 09, 2011 11:10 |
|
 |
amadeus35
|
gunnar napisał(a): no Chrystus nie dla wszystkich będzie zbawicielem, dla większości ma przygotowaną zsyłkę do obozu koncentracyjnego .............................. czy to mial byc ``dowcip``
|
Śr lut 09, 2011 15:15 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Nadziwić się nie mogę... Temat o niczym, wychodzą na jaw jakieś zapędy nacjonalistyczne pod przykrywką wiary i religijności... i co? 13 stron 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz lut 10, 2011 15:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Temat jest o słowach Matki Boskiej odnosnie Polski, ale także i Pan Jezus o Polsce wspomniał. Czy posądzasz Matkę Boską o jakiś nacjonalizm 
|
Cz lut 10, 2011 16:24 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Nacjonalizm, nie nacjonalizm, to mniej wazne. Przypuszczam jednak, ze mimo wszystko chodzi o jakas nagrode dla calego narodu. Wyjasnij prosze, na jakiej podstawie i z jakiej racji ja mam byc czyms zaszczycony? W Boga nie wierze, w Matke Boska tym bardziej, wiec jak mam to rozumiec?
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Cz lut 10, 2011 17:43 |
|
 |
amadeus35
|
quas napisał(a): Temat jest o słowach Matki Boskiej odnosnie Polski, ale także i Pan Jezus o Polsce wspomniał. Czy posądzasz Matkę Boską o jakiś nacjonalizm  ............................ kto slyszal slowa Matki Jezusa odnosnie Polski i prosze o podanie zrodla skad taka informacja ze i Jezus cos takiego powiedzial 
|
Cz lut 10, 2011 21:11 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
A ja myślę, że to wszystko to po prostu działanie na zasadzie wody na młyn w zakresie nadinterpretacji pewnych wypowiedzi i próby postrzegania ich, uzasadniania nimi mrzonki o wielkiej rzekomo przyszłości Polski. Czy my musimy być wielkim i wyjątkowym narodem? Nie możemy być normalni? 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pt lut 11, 2011 15:25 |
|
 |
gunnar
|
amadeus35 napisał(a): gunnar napisał(a): no Chrystus nie dla wszystkich będzie zbawicielem, dla większości ma przygotowaną zsyłkę do obozu koncentracyjnego .............................. czy to mial byc ``dowcip``
pomyśl bazując na obserwacji tego co dzieje się na świecie. Ilu zostanie zbawionych??? Moim zdaniem kilka sztuk. Reszte czeka "piekło" stąd moje porównanie do obozów koncentracyjnych.
|
Pt lut 11, 2011 15:52 |
|
 |
amadeus35
|
gunnar napisał(a): amadeus35 napisał(a): gunnar napisał(a): no Chrystus nie dla wszystkich będzie zbawicielem, dla większości ma przygotowaną zsyłkę do obozu koncentracyjnego .............................. czy to mial byc ``dowcip``
pomyśl bazując na obserwacji tego co dzieje się na świecie. Ilu zostanie zbawionych??? Moim zdaniem kilka sztuk. Reszte czeka "piekło" stąd moje porównanie do obozów koncentracyjnych. .......... Dziekuje za wyjasnienie i pozdrawiam 
|
Pn lut 14, 2011 11:29 |
|
|
|