Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 17:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna strona
 Naukowe dowody na istnienie BOGA. 
Autor Wiadomość

Post Re: Naukowe dowody na istnienie BOGA.
I możemy to tak ciągnąć do końca świata więc proponuję kropkę.

Śr kwi 15, 2015 7:36

To stawiamy juz ta kropke. Ja w kazdym badz razie Serdecznie Pozdrawiam. :)

Śr kwi 15, 2015 7:42
Jorgensen napisał(a):
Szkoda mi tylko ludzi którzy maja różne wątpliwości co do Pana Boga. Ja w swoim życiu tez kiedyś miałam. Nie mogę chodzić, czuć się dobrze i patrzeć jak inni cierpią. Bóg jest jeden i sprawiedliwy.

Nie tylko wątpliwości, co pewność, co do nieistnienia Boga.
A czy istnieje możliwość abyś dostrzegła, że sam Bóg którego uważasz za tak dobrą i wspaniałą istotę, nakłaniał proroków do bezwzględnego i bestialskiego mordowania bliźnich?
Dostrzegasz to, czy nie?
Że dobry i miłościwy Bóg, zsyłał plagi i zarazy, no i największe z dzieł miłości i sprawiedliwości, pod tytułem Potop!
Co o tym mi powiesz?

Śr kwi 15, 2015 13:34

Zostawmy tu Boga narazie w spokoju. To ludzie nie potrafia zyc ze soba w zgodzie. Duzo ludzi nie potrafi tez zyc w zgodzie z samym soba i zatrowa sobie zycie. Czyz to nie prawda? Wtakim stanie dzieja sie takie rzeczy jak mordowanie, terroryzm itp. Pzemysl to co ty mozesz dac z siebie zeby zyc w zgodzie z innymi i samym soba. Pozdrawiam :)

Śr kwi 15, 2015 13:56

Od czegos trzeba zaczac.

Śr kwi 15, 2015 13:57

A najlepiej od siebie.

Śr kwi 15, 2015 13:58

Jorgensen napisał(a):
A najlepiej od siebie.

Święta prawda.

Śr kwi 15, 2015 14:05
Jorgensen napisał(a):
Zostawmy tu Boga na razie w spokoju.

Wybacz proszę, ale nie po to tu piszę.

Jorgensen napisał(a):
W takim stanie dzieja sie takie rzeczy jak mordowanie, terroryzm itp.

Zatem wychodzi na to, że dla przykładu Mojżesz, to terrorysta! Bóg nakazał Mojżeszowi wymordować Madianitów, a kiedy to uczynili, Nakazał jeszcze wymordować kobiety i starców. I tylko młode kobiety, które nie współżyły jeszcze z mężczyzną, nakazał Mojżesz pozostawić dla siebie .

Czy powyższe przykłady uznamy dowodem na istnienie Boga!? Bo takich "dowodów" jest wiele... jednak są to dowody na nie istnienie Boga, a przynajmniej w moim odczuciu.

Śr kwi 15, 2015 14:18

Mnie te dyskusje na ten temat nie interesuja bo szkoda na to czasu.Przepraszam. Dindala napisalam se trzeba za czac od siebie. Dlaczego mowi sie. : Moja wina, moja wina ,moja bardzo wielka wina. Wina jest nasza i tak bylo wczesniej. Pozdrawiam

Śr kwi 15, 2015 14:27

Jorgensen napisał(a):
Dindala napisalam se trzeba za czac od siebie. Dlaczego mowi sie. : Moja wina, moja wina ,moja bardzo wielka wina.

Tylko nie wypij tego wina za dużo bo to szkodzi. ;)

Śr kwi 15, 2015 14:32

Szkoda mi czasu dla was. Przykre ze ludzie nie potrafia zyc w zgodzie. Aco do wina to ja jestem nie pijaca.
Zycze wam powodzenia w udawadnianiu sobie. I tak czas wam zleci na intrygach. Mimo wszystko pozdrawiam was.

Śr kwi 15, 2015 15:25
Jorgensen napisał(a):
Mnie te dyskusje na ten temat nie interesuja bo szkoda na to czasu.Przepraszam.

Nie interesują Cię fundamentalne zagadnienia dotyczące powstania wiary chrześcijańskiej?
Jak zatem możesz prawdziwie wierzyć, skoro nie starasz się nawet w najmniejszym stopniu bronić przed kłamstwem? Przecież jesteś dorosłą, inteligentną osobą, która powinna nieustannie szukać prawdy, czy tak?

Jorgensen napisał(a):
Moja wina, moja wina ,moja bardzo wielka wina.

Moja bardzo wielka wina!?
Że się urodziłem w takiej rzeczywistości, a nie innej?
Że ten świat działa na takich zasadach, a nie innych?
Że jestem uwarunkowaną istotą, od tych że własnie czynników?
Moja bardzo wielka wina!?
Chyba żartujesz?

Śr kwi 15, 2015 15:34
Jorgensen napisał(a):
Szkoda mi czasu dla was. Przykre ze ludzie nie potrafia zyc w zgodzie.

Was? A co ja Ci takiego uczyniłem, przepraszam bardzo!? Prosiłbym na przyszłość, abyś mnie traktowała indywidualnie, bo z nikim na tym forum nie stanowię jedności, ani nie przemawiam w niczyim interesie!
To że userka powyżej wypowiada się wobec Ciebie Jorgensen, sarkastycznie, to nie znaczy, że ja też. ;)

Śr kwi 15, 2015 15:41

Wiare chrzescijanska nie chce dyskutowac. Chyba mnie nie zrozumiales. Co do winy to chce tu powiedziec ze czlowiek jest sam sobie winien ze czuje sie tak czy tak.Ani ja ani ty nie zmienimy swiata jezeli nie zmienimy siebie. My mozemy tylko przysluzyc sie do lepszego swiata zmieniajac siebie. Tutaj trzeba byc troche egoistycznym i pomyslec o sobie . Co moge zrobic zeby czuc sie lepiej. Czlowiek rodzi sie czysty . Itak jak wczesniej pisalam zostaje zaprogramowany. Nie ktorzy smieli sie z tego przykladu ktory dalam zeby napisac sobie na szybie to cale zaprogramowanie i wymazywc powoli to co cie uwiera pracujac nad soba. Szyba moze byc na koniec czysta i wtedy ty tez bedziesz czysty. Nie wiem czy mnie zrozumiales. Nie zawracaj sobie glowy narazie tym co bylo. Zyc trzeba terazniejszoscia. Pozdrawiam.

Śr kwi 15, 2015 15:56
O, widzę, że coś się do Ciebie przykleiło, Jorgensen. Cóż, taki urok tego miejsca, że nie da się drania wyciszyć, żeby nie widzieć jego postów.

Jak minął dzień?

Śr kwi 15, 2015 16:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna strona