Zgnilizna w Kościele Katolickim a kwestia wiary.
Zgnilizna w Kościele Katolickim a kwestia wiary.
Autor |
Wiadomość |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
mariolcia napisał(a): - Miałeś mi przytoczyć artykuły o protestanckich pastorach-zboczeńcach...ale wolałeś uciec.
zajrzyj do ostatniego numeru "Tawacin" . jest tam artykuł/artykuły o długotrwałym,masowym wrecz wykorzystywaniu dzieci indiańskich w prowadzonych w Kanadzie i USA przez różne prostestanckie kościoły szkołach z internatem, które same w sobie były już instytucjami zbrodniczymi, służącymi tzw. 'etnoholocautowi' , będacemu czymś na kształ Bismarckowskiego kulturkampf , tylko prowadzonego brutalniej.
Mowa jest o odszkodowaniach w takiej wysokości,ze niektóre z mniejszych wspólnot odwołują się od nich, przekonując,że wypłata tychze moze przywieść te wspólnoty do bankructwa.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
Cz cze 05, 2008 12:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Już ci podałem, ale ty przecież nie potrafisz czytać. Po co się więc wysilać?
|
Cz cze 05, 2008 12:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Racja podałeś mi na tacy przykłady ze zgnilizna jest i w katolicyzmie i protestantyzmie- Jeszcze raz dzięki SHARK ! Dobry z Ciebie wierny 
|
Cz cze 05, 2008 12:22 |
|
|
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Rzuć okiem na mój post powyzej. To się tyczy przede wszystkim protestantów, szkoły katolickie tego typu były bardzo skromną ilościowo mniejszością. Fakty są takie,że akurat w Ameryce Północnej ostoją rasizmu były kościoły prostestanckie.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
Cz cze 05, 2008 12:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolejny raz nie reagujesz na argumenty.
No ale po co? Przecież ty tutaj jesteś tylko po to by "głosić" swoje teorie.
O ile pamietam, to w regulaminie "głoszenie" jest zakazane.
|
Cz cze 05, 2008 12:27 |
|
|
|
 |
0bcy_astronom
|
mariolcia napisał(a): - Miałeś mi przytoczyć artykuły o protestanckich pastorach-zboczeńcach...ale wolałeś uciec.
Ciekawe kto tu Ucieka od pytań...
Jakiego jesteś wyznania?
Czym dla Ciebie jest zboczenie?
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Cz cze 05, 2008 12:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to masz o pedofilii wśród Świadków Jehowy i "wspaniałomyślności" starszych
http://brooklyn.org.pl/chtoday.htm
|
Cz cze 05, 2008 12:53 |
|
 |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
mariolcia napisał(a): To czemu Pan Bóg, Pan Jezus i inni są tacy nietolerancyjni wobec homoseksualistów a lesbijki wpuszczają do Nieba ?
Dlaczego w takim razie podczas Parad Równości ludzie wyznający Jezusa biją na równi homoseksualistów i lesbijki ? Nie wiem ile masz lat ale Twoje wypowiedzi są na poziomie osła który nie widzi nic prócz marchewki wiszącej mu przed nosem. Może byś łaskawie przestała swoje "racje" wyjaśniać nam gruboskórnie poprzez stałe używanie pogrubienia - nie jesteśmy ślepi aż tak żeby nie widzieć Twoich wypowiedzi. Naucz się szanować rozmówcę. Nauczono mnie że na pytania się odpowiada zatem pytam po raz ostatni: jakiego jesteś wyznania? Boisz się czegoś że tego nie ujawniasz? mariolcia napisał(a): Aha ! Dzięki SHARIK za dowody na zgniliznę w kościele protestanckim- przydadzą sie Very Happy Very Happy Very Happy to było niegrzeczne (chodzi mi o przekręcenie nicka użytkownika forum). shark napisał(a): Cytat: To naprawdę tylko garstka księży wejdzie po śmierci do nieba-smutne:beksa:
Tak się zastanawiam, czy to celowa prowokacja, czy objaw kompletnej pustki w miejscu gdzie powinien znajdowac sie rozum.
Obawiam się drogi Shark że to raczej to drugie. Łopatologia to najtrudniejsza z metod tłumaczenia ludziom i zarazem ostatnia. Z reguły ludzie rozumieją po kilku powtórzeniach - Mariolcia chyba do końca świata nie pojmie że Kościół założył Jezus a nie ludzie a księża są także grzesznymi ludźmi.
No cóż... skoro Mariolcia jest taka niepokalanie poczęta to może od razu niech wyjdzie na ołtarz. Może jakiś debil zapali świeczkę na tym ołtarzu.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
Pt cze 06, 2008 15:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak co tydzień, w okresie weekendu. Pacjentom niektórych szczególnych oddziałów odcina się dostęp do netu, (chodzi po prostu o możliwośc spotkania z rodziną i to bez jakichkolwiek dziwnych zdarzeń typu: nerwica itp).
Dlatego pisanie do mariolci w tym okresie mija się z celem.
Pacjent przed spotkaniem z rodziną musi wypocząć, a net to nerwy. Taki znerwicowany mógłby stać się powodem do oskarżenia lekarzy o złe leczenie 
|
Pt cze 06, 2008 16:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Panowie Administratorzy- jak można blokować konto tak za plecami, tak wbijając nóż w plecy / To czyny godne Judasza nie zaś wyznawców wiary katolickiej
Dlatego moi drodzy piszę z nowego konta- mam nadzieję że umiłowanie do Prawdy i dyskusji powstrzyma Was wiernych przed zablokowaniem tego konta.
------------
SHARK napisał:
Cytuj: Jak co tydzień, w okresie weekendu. Pacjentom niektórych szczególnych oddziałów odcina się dostęp do netu, (chodzi po prostu o możliwośc spotkania z rodziną i to bez jakichkolwiek dziwnych zdarzeń typu: nerwica itp). Dziękujemy za wycinek z Twojej przeszłości ale nie ona jest głównym tematem w tym topicu. Jeśli musisz pracować po godzinach, szef się nad Tobą znęca a co gorsza na tym Forum jesteś bezbarwny- to masz faktycznie prawo być sfrustrowanym SHARIK. Dlaczego SHARIK ? Bo sharik był psieskiem bardzo mądrym i swym psim rozumkiem pomógł wielu ludziom, także mnie na tym Forum. Właśnie dzięki Tobie i koledze Wasz_Judasz okazało sie że inne odłamy CHRZEŚCIJAŃSTWA (Protestantyzm, Świadków Jehowy) też toczy zgnilizna. Dlatego wiedząc że drzewo gnije od korzeni zaryzykuję stwierdzenie: Na początku był Kościół Katolicki, była też narastająca w nim zgnilizna, zgnilizna którą przejęły też wyrosłe z katolicyzmu odłamy chrześcijaństwai jeszcze jedno, OPAT_90 pisze: Cytuj: Kościół założył Jezus a nie ludzie a księża są także grzesznymi ludźmi.
Ale sami piszecie że Kościół to ludzie: wierni czyli owczarnia i księża czyli ich duszpasterze więc jeśli nie będziemy dbali o ich moralność i zwracali uwagi na zgniliznę to z Kościoła w pewnym momencie zrobi się nie Niebo lecz Piekło na ziemi. Przecież w Kościele nie powinno być miejsca na ZŁO...
|
So cze 07, 2008 9:38 |
|
 |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
mariolcia nw napisał(a): Dlatego wiedząc że drzewo gnije od korzeni zaryzykuję stwierdzenie:
Na początku był Kościół Katolicki, była też narastająca w nim zgnilizna, zgnilizna którą przejęły też wyrosłe z katolicyzmu odłamy chrześcijaństwa
Zatem ja też zapytam: dlaczego do jasnej cholery czepiasz się Kościoła Katolickiego, chwalisz protestancki a ani słowem nie piśniesz o prawosławnym, unickim i tak dalej. Wszak jest jeden i ten sam Kościół lecz sprawujący różne liturgie.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
So cze 07, 2008 10:20 |
|
 |
cau_kownik
|
mariolcia nw napisał(a): Panowie Administratorzy- jak można blokować konto tak za plecami, tak wbijając nóż w plecy Ta, a ty niewinna nie wiesz o co chodzi mariolcia nw napisał(a): To czyny godne Judasza nie zaś wyznawców wiary katolickiej  Drwisz, jestes ignorowana, pytasz dlaczego, pozniej znowu drwisz. Masz jakies problemy z przystosowaniem spolecznym? Moze pora je rozwiazac? mariolcia nw napisał(a): Dlatego moi drodzy piszę z nowego konta I myslisz, ze to cos rozwiazuje? mariolcia nw napisał(a): mam nadzieję że umiłowanie do Prawdy i dyskusji powstrzyma Was wiernych przed zablokowaniem tego konta. Po pierwsze, tu nie ma czegos takiego jak 'was', albo rozmawiasz personalnie, z innymi uzytkownikami forum, albo mow do sciany... w swoim pokoju. Po drugie, w Twoich postach jest tyle 'Prawdy', ile kazdy sam moze zobaczyc. Entuzjastow Twoich objawien nie zauwazylem.
Tak, wiem, na mojego posta zrobisz siku i powrocisz do swojej trolowej roboty. Czasem tak mam, ze pisze do ludzi, ktorzy nie czytaja.
_________________ ---
teh podpiss
|
So cze 07, 2008 21:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To straszne że i w kościele protestanckim i w kościele katolickim jest tylu złych ludzi.
|
Wt cze 10, 2008 7:38 |
|
 |
kuba dworzański
|
Ja uważam ze tych dobrych księży w kościele jest choć ociupinę więcej. Pamiętam jak na oazach księża troszczyli się o nas i to byli świetni ludzie. I myślę ze tej dobroci nie zamarza żadne gwałty na klerykach w seminariach czy na dzieciach podczas lekcji religii bo choć się zdarzają to jednak sporadycznie.
|
Śr cze 11, 2008 7:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jeszua wszedzie są źli ludzie idobrzy. Na lekarzy ida dobrzy i źli. Choćby ostatnio głosna sprawa "łowcow skór" . Teoretycznie tacy ludzie nie powiini pracowac w służbie zdrowia . Kościół to my wszyscy a ludzie sa rózni. Znajdą sie prawdziwi świadkowie Chrytsusa ale i tacy którzy dopuszczsc sie beda nieprawości
|
Śr cze 11, 2008 10:40 |
|
|
|