Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski, jak to jest że
Dariusz-555 napisał(a): Helenka , przeczytaj choć jedną książke o błogosławionej Rozalii Celakównie . Czy dla Ciebie podstawą wiary są książki o błogosławionych i świętych czy Biblia? Dla mnie Biblia, a znam ją całkiem nieźle (sporą część Ewangelii na pamięć w związku z częstym ich używaniem, a treść tychże w całości) i w związku z tym potrafię odróżnić właściwe nauczanie, a wypowiedź biskupów w tej sprawie jest z nią zgodna.
|
Pn lis 26, 2012 23:55 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Dariusz-555 napisał(a): z Intronizacją ma związek błogosławiona Rozalia . i ten fakt ( w moim przekonaniu ) wchodzi w rachube . To nie jest żaden fakt, bo Rozalia Celakówna nie jest błogosławioną a Służebnicą Bożą. humalog napisał(a): Episkopat polski wypowiedział sie w tej kwestii dosyc wyraźnie i wszelkie prywatne wymysły są niepoważne Dariuszu.
Zgodnie z odwieczna zasadą "Roma locuta causa finita est". Episkopat Polski nie jest Rzymem (czyli papieżem).
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Wt lis 27, 2012 0:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elbrus napisał(a): Episkopat Polski nie jest Rzymem (czyli papieżem). Kościół w Polsce nie jest autokefalią  a w jedności z papieżem czyli z Rzymem.
|
Wt lis 27, 2012 0:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): Elbrus napisał(a): Episkopat Polski nie jest Rzymem (czyli papieżem). Kościół w Polsce nie jest autokefalią  a w jedności z papieżem czyli z Rzymem. Elbrus Źle sie wstrzeliłeś. Biskupi polscy sa w pełnej łączności z papieżem i nie słyszałem by cos sie w tej sprawie zmieniło. No i druga sprawa. W Polsce kościelna władzą jest polski Episkopta, a więc jego orzeczenia sa równoznaczne dla nas z tym co powiedziałby Watykan......z jednym wyjatkiem. Wyjatkiem tym jest zdecydowany sprzeciw Watykanu, a tu do takiego nie dojdzie. Tak więc moje okreslenie "Roma locuta..." jest jak najbardziej adekwatne do sytuacji. Cytuj: drogi "no-one" ,wdając sie w dyskusje z niejakim humalogiem zniżasz sie niepotrzebnie do jego poziomu . po co ? to również jak kopanie się z koniem . to co on wypisuje nadaje sie tylko do rynsztoka . Słuchaj......Siedź ty sobie w swojej rzeczywistości poza granicami kraju. Jeździj sobie do swojej medjugorskiej zjawy i głos jakies bzdury. Pamietaj jednak, ze czynisz to na własna odpowiedzialność. Maja racje ci, którzy twierdza, ze w Medjugorje tworzy sie jakis dodatkowy Kosciół......i to przez ludzi takich własnie jak ty, dla których najwyzszym autorytetem sa niesprawdzone, niepewne i prywatne objawienia....a nie Biblia i Kosciół Apostolski. Twoja droga i Twój problem...tylko błagam nie zabieraj głosu w sprawach o których nie masz pojecia! na medjugorskich "niebiańskich" fotkach daleko nie zajedziesz.
|
Wt lis 27, 2012 7:30 |
|
 |
Dariusz-555
|
słuchaj . . . . powyższy wpis pasuje do wątku medjugorskiego , to moja sprawa czy traktuje jak zjawe czy nie . twój poziom jest istotnie ( jak już stwierdził noOne ) 14 - letniego dziecka .
|
Wt lis 27, 2012 9:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
j/w
Szkoda czasu na dyskusje z Toba. Ty sie juz określiłes swoimi wpisami.
|
Wt lis 27, 2012 9:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): padło nazwisko < Natanek > , który udowodnił że tuż po zamachu na Jana Pawła II , ksiądz Stanisław Dziwisz spokojnie wypisywał akt zgonu Karola Wojtyły . gdy się okazało że Jan Paweł II przeżył , Stasiu szybko podarł dokument . na jego niekorzyść byli świadkowie . Ksiądz wypisuje akt zgonu, jakby państwo Watykan nie miało do tego odpowiednich służb Nie wspomnę o "świadku", który ma osobisty światłowód z Jezusem i słyszy jak śp. abp Życiński wyje w piekle. Cytuj: Wystarczy garstka prawdziwych Pasterzy z Episkopatu i garstka parlamentarzystów I znów "prawdziwi" Polacy, podobnie jak "prawdziwi" kapłani i faryzeusze, którzy w imieniu tych prawdziwych poprowadzili Chrystusa na krzyż. Cytuj: Helenka, przeczytaj choć jedną książkę o błogosławionej Rozalii Celakównie Jeszcze nie błogosławionej, a patrząc na gorszące hece odprawiane wokół jej procesu beatyfikacyjnego i intronizacji, można swobodnie domniemywać, że długo jeszcze nie będzie orzeczenia Watykanu. Nigdzie w pismach Celakówny nie znajdziesz zdania o ceremonii intronizacji - intronizacja ma polegać na przyjęciu sercem Chrystusa za króla.
|
Wt lis 27, 2012 9:13 |
|
 |
noOne
|
10 sprawiedliwych Wykaz diecezji, które do 24.11.2012 g. 22:30 NIE zamieściły na swoich stronach internetowych "Listu Episkopatu Polski na Uroczystość Jezusa Chrystusa Króla Wszechświata" (10 na 41) 1. Białystok - Abp Edward Ozorowski 2. Bydgoszcz - Bp Jan Tyrawa 3. Drohiczyn - Bp Antoni Dydycz 4. Koszalin-Kołobrzeg - Bp Edward Dajczak 5. Łowicz - Bp Andrzej Dziuba 6. Rzeszów - Bp Kazimierz Górny 7. Sandomierz - Bp Krzysztof Nitkiewicz 8. Szczecin-Kamień - Abp Andrzej Dzięga 9. Toruń - Bp Andrzej Suski 10. Włocławek - Bp Wiesław Mering nie jest tragicznie  może jeszcze mamy kilku prawdziwych PASTERZY ?  Helenka napisał(a): noOne napisał(a): Pan Jezus obiecuje że podniesie nasz naród i kraj z tego dna, czy mam nie wierzyć obietnicom Jezusa Chrystusa Do tego nie potrzeba intronizacji, ale szeroko rozumianej miłości. Chrystus jest Królem Wszechświata, a więc i Polski. Nie uważasz, że intronizacja to takie dublowanie tytułu, albo nie uznawanie pierwszego? Helenka intronizacja to nie koronacja, to UZNANIE PANOWANIA Jezusa Chrystusa na każdym poziomie naszego życia, poddanie się Jego Panowaniu, bo oczywiście że On jest Królem Wszechświata, co z tego jak jest Królem odrzuconym i zepchniętym na boczny tor? jeszcze raz zacytuję mały fragmencik Piusa XI : „Przeto gdyby kiedy ludzie uznali tak w życiu prywatnym, jak i publicznym królewską władzę Chrystusa, wówczas musiałyby przeniknąć wszystkie warstwy społeczne niewypowiedziane dobrodziejstwa, jak sprawiedliwa wolność, jak ład i uspokojenie, zgoda i pokój”.http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com ... as-primas/czy Papież się pomylił ? wszystkie tu filozofy antyintonizacyjne mądrzejsze są niż Pius XI ? Qwerty2011 napisał(a): noOne napisał(a): wystarczy tak naprawdę garstka prawdziwych Pasterzy z Episkopatu i garstka parlamentarzystów, tak jak odbyła się koronacja Matki Bożej Królowej Polski, garstką "wariatów" uznać panowanie Jezusa Chrystusa Króla Polski, a Łaski Króla spłyną na wszystkich, i na tych zakochanych w Panu wariatów i na tych zagorzałych przeciwników, Słuchaj. Wydaje mi się, że popełniasz ogromny błąd - uprawiasz myślenie magiczne! Dokonamy rytuału i wszystko jak zaczarowane się zmieni. a sakramenty dla Ciebie to też magia ? oddanie się Matce Bożej czy Sercu Jezusa to też magia ? jesteś katolikiem ? Cytuj: Nasi przodkowie dokonali Koronacji Matki Bożej (i słusznie), ale za tym nie poszły stałe zmiany w sercach. I co? Spotkała nas za to kara - 100 lat później rozpoczęły się rozbiory! gdybyśmy nie mieli Maryi Królowej Polski - Polska już dawno zniknęłaby z mapy, trwamy jeszcze tylko dzięki Królowej i JEJ wstawiennictwu Cytuj: noOne napisał(a): absolutnie nie, nie ma dialogowania z szatanem, Król albo śmierć !
Przecież to nie jest mowa ewangeliczna! Ludzi (szczególnie tych, którym po drodze z szatanem) należy nawracać, prowadzić do Bożej Owczarni, za wszelką cenę! Nie stosujmy retoryki mudżahedinów. Czy Jezus kiedykolwiek chciał konfliktu, pyskówek? On rozmawiał ze swoimi nieprzyjaciółmi do ostatniej chwili! Czego chcesz - walk na ulicach, jak na 11.11? Rannych, zabitych? Co to ma wspólnego z chrześcijaństwem?! ależ nieprawda! Pan Jezus przyniósł na ziemię MIECZ ! Nie sądźcie, że przyszedłem nieść pokój po ziemi. Nie przyszedłem nieść pokoju, lecz miecz. 35 Przyszedłem bowiem przeciwstawić syna jego ojcu, a córkę jej matce, a synową jej teściowej; 36 bo wrogami człowieka mieszkańcy jego domu. 37 Kto miłuje ojca lub matkę bardziej niż mnie, nie jest mnie godzien; i kto miłuje syna lub córkę bardziej niż mnie, nie jest mnie godzien; 38 i kto nie bierze krzyża swego, a idzie za mną, nie jest mnie godzien. 39 Kto znalazł swoje życie, straci je; a kto stracił swoje życie ze względu na mnie, znajdzie je. 40 Kto was przyjmuje, mnie przyjmuje; a kto mnie przyjmuje, przyjmuje Tego, który mnie posłał. 41 Kto przyjmuje proroka jako proroka, zapłatę proroka otrzyma; a kto przyjmuje sprawiedliwego jako sprawiedliwego, zapłatę sprawiedliwego otrzyma. 42 Kto napoi choćby kubkiem świeżej wody jednego z tych małych jako [mego] ucznia, ten - tak właśnie mówię wam - nie straci swojej zapłaty". Mamy stać z mieczem w ręku i być jak brzytwa, nie jak dialogujące ciepłe kluchy ostatnich lat, Król albo śmierć - to jedyne dla nas wyjście
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Wt lis 27, 2012 9:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: 10 sprawiedliwych
Wykaz diecezji, które do 24.11.2012 g. 22:30 NIE zamieściły na swoich stronach internetowych "Listu Episkopatu Polski na Uroczystość Jezusa Chrystusa Króla Wszechświata" (10 na 41)
1. Białystok - Abp Edward Ozorowski 2. Bydgoszcz - Bp Jan Tyrawa 3. Drohiczyn - Bp Antoni Dydycz 4. Koszalin-Kołobrzeg - Bp Edward Dajczak 5. Łowicz - Bp Andrzej Dziuba 6. Rzeszów - Bp Kazimierz Górny 7. Sandomierz - Bp Krzysztof Nitkiewicz 8. Szczecin-Kamień - Abp Andrzej Dzięga 9. Toruń - Bp Andrzej Suski 10. Włocławek - Bp Wiesław Mering
nie jest tragicznie może jeszcze mamy kilku prawdziwych PASTERZY ?
Taaaaaa.......jesteś lepszy od najlepszych kabareciarzy. No tak strona internetowa to najważniejsze miejsce do "wywieszania" listów Episkopatu......taaaaa O ile dobrze pamietam to istnieja jeszcze kościoły w których sie te listy czyta. Najwidoczniej jednak dla no0ne Kosciół katolicki przeniósł sie z rzeczywistości do świata wirtualnego......tak to juz jest gdy jest sie oderwanym. I kto tu ma mentalność i rozum przedszkolaka??? Cytuj: „Przeto gdyby kiedy ludzie uznali tak w życiu prywatnym, jak i publicznym królewską władzę Chrystusa, wówczas musiałyby przeniknąć wszystkie warstwy społeczne niewypowiedziane dobrodziejstwa, jak sprawiedliwa wolność, jak ład i uspokojenie, zgoda i pokój”.
Nawet ci nie proponuję byś przeczytał i porównał to co wkleiłes z tym co podał Episkopat. I tak tego nie pojmiesz....tak jak cała sekta Natanka z nim na czele tego nie pojmuje.
|
Wt lis 27, 2012 10:11 |
|
 |
calineczka
|
9. Toruń - Bp Andrzej Suski
Kłamstwo!
Wyobraź sobie, że na stronie naszej parafii też nie ma tego listu a na wszystkich mszach był odczytywany. Nawiasem mówiąc jestem z diecezji toruńskiej, także możesz naszego biskupa Andrzeja skreślić ze swojej listy bo on na pewno nie należy do Twoich Prawdziwych Pasterzy.
|
Wt lis 27, 2012 10:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Kłamstwo!
Wyobraź sobie, że na stronie naszej parafii też nie ma tego listu a na wszystkich mszach był odczytywany. Nawiasem mówiąc jestem z diecezji toruńskiej, także możesz naszego biskupa Andrzeja skreślić ze swojej listy bo on na pewno nie należy do Twoich Prawdziwych Pasterzy. calineczko Tak samo może skreślic wszystkich pozostałych. "Wywieszenie" Listu Episkopatu na internetowej stronie nie jest wyznacznikiem tego czy był on czytany czy tez nie w poszczególnych diecezjach. Niestety "natankowcy" musza sobie jakos udowadniac, że ida w dobra stronę...szczególnie posługując sie kłamstwami i oszustwami.
|
Wt lis 27, 2012 10:58 |
|
 |
noOne
|
nigdzie dzieci nie napisałem, że nie był odczytywany w tych diecezjach..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Wt lis 27, 2012 11:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
10 sprawiedliwych, iluś tam prawych, reszta masoni, zdrajcy....tak "zjednoczeni" polscy katolicy usiłują intronizować Chrystusa. Pytanie czy tym "nieprawym masonom i zdrajcom" zezwolą na przynależność do królestwa Chrystusowego? Wątpliwe, no może jedynie na zasadzie psów wyjadających okruchy spadające ze stołu.
|
Wt lis 27, 2012 11:06 |
|
 |
Qwerty2011
|
Zupełnie nie rozumiem po co uderzać w takie wojenne tam-tamy!
Przecież wszystko przed nami! To, co usztywnia stanowisko Episkopatu to takie właśnie wojenne okrzyki! I w sumie trudno się dziwić...
Z resztą z tego, co słyszałem, Episkopat dogaduje się z różnymi inicjatorami Intronizacji, prowadzi jakiś dialog (poza ks. Natankiem, którego stanowisko jest sztywne jak beton). Wiec i może niedługo w jakiejś formie dojdzie do tego, czego domaga się spora cześć katolików.
Ale potrzeba może jeszcze czasu.
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Wt lis 27, 2012 11:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Qwerty2011 napisał(a): Zupełnie nie rozumiem po co uderzać w takie wojenne tam-tamy!
Przecież wszystko przed nami! To, co usztywnia stanowisko Episkopatu to takie właśnie wojenne okrzyki! I w sumie trudno się dziwić...
Z resztą z tego, co słyszałem, Episkopat dogaduje się z różnymi inicjatorami Intronizacji, prowadzi jakiś dialog (poza ks. Natankiem, którego stanowisko jest sztywne jak beton). Wiec i może niedługo w jakiejś formie dojdzie do tego, czego domaga się spora cześć katolików.
Ale potrzeba może jeszcze czasu. Intronizacji Chrystusa dokonano w Polsce trzykrotnie, po co kolejna? http://ekai.pl/wydarzenia/ostatnia-chwi ... zykrotnie/
|
Wt lis 27, 2012 11:19 |
|
|
|