| Autor |
Wiadomość |
|
VasqueS
|
 Re: Zasubiony, Salvame.
oleksa57 napisał(a): ~VasqueS, gdzie Ty to chciałeś przeczytać,wytłumacz mi, bo nie złapałam,co oznacza skrót pw Chciałbym większą część historii przeczytać na pw, jeśli to Ci nie sprawi kłopotu 
|
| Wt lis 23, 2010 21:49 |
|
|
|
 |
|
VasqueS
|
Witajcie, chciałem usunąć konto z kursu dlaczegojezus i zaproponowali mi, że dadzą e-trenera katolika.
Co o tym myślicie ? Zgodzić się i trwać w kursie, ale z katolickim trenerem ?
|
| Wt lis 23, 2010 22:11 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
~Knur, Bóg zapłać za Twoją interwencję,odsiecz przyszła bardzo w porę, bo już przez moment obawiałam się, że mi przegryzą tętnice. A tak na poważnie, ta historia była o ludziach, którzy pierwszy przystanek po wyjściu z KK mieli u zielonoświątkowców, a potem już jak się trafiło. ~VasqueS, przeczytałam Twój post w pospiechu,wybierając się do pracy, i żle go zrozumiałam. Myślę, że będę mogła w jakimś zakresie zadośćuczynić Twojej prośbie, ale muszę się jeszcze nad tym zastanowić.Przepraszam Cię, ale dziś jestem już na to zbyt zmęczona.Wszystko będzie dobrze, bo Pan Bóg do wszystkiego dopisuje swoje epilogi. Alus napisał(a): Prywatna wiadomość...wejdz na profil Vasquesa i napisz tylko do niego. ~Alus, po starej znajomości z innych wątków - nie musisz, ale mogłabyś mnie przeprosić za te trzy kropeczki. Wiem, co to jest PW i potrafię korzystać z tej opcji. Przed Tobą już inna osoba publicznie na forum mnie sflekowała sugerując, że nie potrafię odebrać PW. Potem się okazało, że coś sobie żle poprzyciskała i tej wiadomości do mnie nie wysłała. Nie martw się tym jednak, takie drobiazgi nie psują mi humoru i z ich powodu nie zaczynam czyścić broni . Pozdrawiam Cię również.
|
| Wt lis 23, 2010 22:35 |
|
|
|
 |
|
VasqueS
|
A co sądzicie o uczestnictwie w tym kursie tylko z e-doradcą Katolikiem ?
|
| Wt lis 23, 2010 22:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
VasqueS napisał(a): Witajcie, chciałem usunąć konto z kursu dlaczegojezus i zaproponowali mi, że dadzą e-trenera katolika.
Co o tym myślicie ? Zgodzić się i trwać w kursie, ale z katolickim trenerem ? ~VasqueS, jeszcze przed chwilą widziałam, że jesteś zalogowany, więc wchodzę ponownie, żeby dopowiedzieć. Nie tyle jest ważne, co oni Ci powiedzą o trenerze, bo w wirtualnym świecie to jest trudne do sprawdzenia . Nie masz wiele możliwości ustalenia prawdy, ktoś może Ci podać taką wersję, jak zechce, a prawda może być inna. Najważniejsze jest to, żeby ustalić, kto jest organizatorem. Większe wyznania protestanckie przyznałyby się, kim są, i wtedy dowiedziałbyś się, że organizatorem kursu jest np. kościół ewangelicko-augsburski reformowany, luterański lub anglikański. Większość mniejszych odłamów protestanckich najchętniej ukrywa swoje dzieła pod nazwą CHRZEŚCIJAŃSKI (-A , -E ). Jakiekolwiek dzieło o takiej nazwie, prawie na pewno nie jest katolickie. Rzecz wymaga zbadania,a decyzja zawsze na końcu.
|
| Wt lis 23, 2010 23:13 |
|
|
|
 |
|
Soul33
Moderator
|
oleksa57 napisał(a): Przed Tobą już inna osoba publicznie na forum mnie sflekowała sugerując, że nie potrafię odebrać PW. Potem się okazało, że coś sobie żle poprzyciskała i tej wiadomości do mnie nie wysłała. To ja, to ja byłem! Kajam się publicznie 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
| Wt lis 23, 2010 23:47 |
|
 |
|
VasqueS
|
Pisze, że jest to serwis ekumeniczny. Jak zacznie mówić o nowonarodzeniu i nie poprze różańca to nie katolik, ale jeśli jestem za maały rozpoznany w temacie to mi powiedz. Tu macie ten kurs, pomóźcie mi proszę : http://why.jesus.net/dlaczegojezus/Kurs wygląda ciekawie, ale może to tylko marketing.. Narazie zrezygnowałem i napisali mi e-maila czy chcę katolika. Zastanawiam się, bo jednym z członków tego kursu jest : Katolicka Organizacja Ruch Światło - Życie, więc jak myślicie ?
|
| Wt lis 23, 2010 23:56 |
|
 |
|
Knur
|
Z tego co widzę to Ruch Światło - Życie może być nieco kontrowersyjny ale ja nie mam wiedzy żeby się kompetentnie wypowiedzieć
oleksa57 jeżeli dobrze rozumiem to nękają cie bo słuchasz RM to ja ci powiem że w moim krótkim życiu katolickim niby jestem liberałem ale uważam że RM to normalny potrzebny w polskim katolicyzmie głos bo na tym polega wolność i prawdziwa tolerancja.
_________________ Przez słowa Twe jestem chrześcijanin, Choć gladiator - przez całe me życie!- Cyprian Kamil Norwid "Spowiedź"
|
| Śr lis 24, 2010 0:19 |
|
 |
|
VasqueS
|
Ja też słucham radio MAryja, uważacie że to nie dobrze ? Jakie tam są najbardziej wartościowe audycje ? Może się ktoś wypowiedzieć co do tego kursu ?
|
| Śr lis 24, 2010 0:48 |
|
 |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
Zastanawiam sie nad jednym. VasqueS twierdzi, ze ma klopoty ktore zmusily go do odwiedzania psychologa. Nic wiecej o jego dolegliwosciach nie wiemy. Mimo to, nie zastanawiamy sie nad konsekwencja dobrych rad, ktore przeciez moga stac w sprzecznosci do rad FACHOWCA opiekujacego sie VasqueS. Wiecej, pomagaja mu osoby "gryzione w tetnice", "flekowane" itp. , czyli takie ktore same winny zasiegnac opinii specjalisty. Co z tego moze wyniknac? Dla mnie zadna zagadka.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
| Śr lis 24, 2010 9:15 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: ~Alus, po starej znajomości z innych wątków - nie musisz, ale mogłabyś mnie przeprosić za te trzy kropeczki. Wiem, co to jest PW i potrafię korzystać z tej opcji. Przed Tobą już inna osoba publicznie na forum mnie sflekowała sugerując, że nie potrafię odebrać PW. Potem się okazało, że coś sobie żle poprzyciskała i tej wiadomości do mnie nie wysłała. Nie martw się tym jednak, takie drobiazgi nie psują mi humoru i z ich powodu nie zaczynam czyścić broni . Pozdrawiam Cię również. Nie muszę, ale jesli uznajesz w kropeczkach (przerywnik podobnie neutralny jak myślnik) - to sredecznie Cię przepraszam Cytuj: Ja też słucham radio MAryja, uważacie że to nie dobrze ? Niedobre może być tylko, gdy zaczniesz postrzegac rzeczywistośc jedynie przez pryzmat tego jedynego medium. Człowiek powinien tworzyć własny pogląd, wizję świata korzystając z wielu dostępnych źródeł. Oczywiście omijając te, które niosą ewidentne przesłanie zła. Mam wielu znajomych słuchających w przewazającej części RM, ale nie uciekających od informacji z innych mediów......możemy rozmawiac, dyskutowac na wiele temetów. A mam jednego, który odrzucił wszystkie poza RM - jakiekolwiek rozmowy z nim o rzeczywistości politycznej, gospodarczej, są z nim wykluczone. Przestał bywac u znajomych, bo w rozmowie wpada w jakiś tragiczno-rozpaczliwy amok i zdarzału się już w tych emocjach wylądowac w szpitalu z problemami sercowymi. Tłumaczenie, że Izraelici nie weszli do ziemi obiecanej przez narzekania, malkontenctwo, nie trafia do niego. Podobnie znam osobę, której wizja ogranicza sie do FiM - uwg niego wszelkie zło generuje Kościół, duchowni. Ja bardzo lubię oglądać interaktywny program "Rozmównica" na kanale tVReligia (dostępny także w necie), kontakt z duchownymi prowadzącym telefoniczny, SMS, email, skype. Tematyka wszechstronna.
|
| Śr lis 24, 2010 9:29 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
~VasqueS, słuchanie RM to nic złego.Możesz to robić i na pewno Ci nie zaszkodzi. Wrzawę wokół RM najwięcej robią politycy oraz ci ludzie, którzy pozwolili tym politykom się "nakręcić". To jednak bardzo nieładnie z ich strony, bo oni twierdzą, że są obrońcami wolności. A chodzi im o to, żeby RM o pewnych rzeczach nie informowało,a ludzie żeby o tych rzeczach się nie dowiadywali. Ja w RM nie słucham Mszy św., bo jak chcę, to mogę iść do kościoła. Ale czasem są bardzo ciekawe tematy rozmów niedokończonych, albo głębokie, dobrze przygotowane homilie. Takie, które przeżywa i ten, kto je wygłasza, i ten, kto słucha. Dzieła EKUMENICZNE nie są złe, ale trzeba je dobrze rozumieć. Ekumenizm w dużym uproszczeniu jest szukaniem porozumienia pomiędzy chrześcijanami różnych wyznań, jest szukaniem tego, co może łączyć. Ale w żadnym wypadku ekumenizm nie może oznaczać, że trzeba wszystko od wszystkich brać. Dlatego przed wejściem w jakieś dzieła ekumeniczne dobrze by było mieć ugruntowane podstawy własnej wiary,żeby się w tym nie pogubić. Nie mam wiedzy potrzebnej do prześwietlenia tego kursu, ale myślę, że inni forumowicze to dla Ciebie zrobią. ~Knur napisał , że Ruch Światło-Życie uchodzi za trochę kontrowersyjny. Też się spotkałam z taką opinią.
~VasqueS, mam do Ciebie pytanie, tylko żebyś się na mnie nie obraził. Pytanie brzmi : CZY PRÓBOWAŁEŚ COŚ CZYTAĆ DLA CZYSTEJ PRZYJEMNOŚCI ? Przyznam Ci się do czegoś:ja czytałam bajki . Miałam tyle problemów, że mnie wszystko bolało, jak zaczynałam o nich myśleć. Kładłam dzieci do snu i do póżna w nocy czytałam sobie bajki. Nie śmiej się ze mnie. Przeczytałam wtedy całą klasykę bajek, a do tego wszystkie Koziołki Matołki, i Brzechwę, i Konopnicką. Przysięgam, te bajki nie są dla dzieci, one są dla dorosłych. Czy Ty masz coś takiego, co czytałbyś sobie dla przyjemności ?
~Knur, nie przeszkadza mi, że jesteś liberałem, zresztą wszystko przed Tobą. Ustawiłeś dyskusję na właściwy problem i za to Ci podziękowałam. Nie rozwikłam wszystkich pytań ~VasqueS-a, choćby tego związanego z tym kursem. Jeśli możesz, to pomóż.
|
| Śr lis 24, 2010 9:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
~Duralu, jesteś złośliwym wirusem forumowym i uprawiasz szkodnictwo we wszystkich możliwych wątkach. Tam sobie możesz, ale nie tutaj, bo tu jest za poważnie. Przykro mi, że tego nie rozumiesz. Zjeżdżaj z tego wątku, zanim poproszę o pomoc moderatora.
|
| Śr lis 24, 2010 9:52 |
|
 |
|
VasqueS
|
Tylko bez gruźb i niemiłych sporów. Tu ma być wątek miłości ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif) Wiesz, to nie jest zły pomysł z tymi bajkami, może pomyślę o tym. Spróbujcie mi odpowiedzieć na temat kursu, narazie napisałem, że chciałbym mieć księdza za e-doradcę lub kogoś kto otrzymał zadanie od biskupa. Myślicie, że to dobry pomysł ?
|
| Śr lis 24, 2010 10:00 |
|
 |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
VasqueS powinien zaprzestac szukania usprawiedliwien na forum. Jesli jego problemy sa powazne, jest male prawdopodobienstwo, ze osiagnie spokoj przez rady "wscieklych krow" (jak okreslam zachowanie niektorych kobiet przy otwieraniu nowego sklepu Hennes & Mauritz).
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
| Śr lis 24, 2010 10:34 |
|
|
|