Jak powinien żyć homoseksualista
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jak powinien żyć homoseksualista
bramin napisał(a): Mike29, tak trzymac. Pozdrawiam  Jeszcze jedno pytanie. Czy moge to Twoje zdanie cytowac? Wiesz, prawa autorskie itd. Wiec jak sie zgodzisz to dzieki. Dziękuję. Oczywiście, że możesz cytować, wszak to nawet nie mój pogląd, tylko fakt oczywisty. Nie jest żadną tajemnicą, że APA oraz np. WHO głosują nad ważnymi dla organizacji ustaleniami. Nie jest tajemnicą, że homoseksualizm, którego niegdyś wpisano na listę zboczeń, jak i potem z niej wypisano, znalazł się na niej, a potem z niej zniknął drogami głosowań, co też nie było żadnym ewenementem w ustalaniu stanowisk, tylko zwykłą normalną procedurą  Oczywiście strona homofobiczna jeszcze ani razu nie raczyła wspomnieć, że drogą głosowania homo się znalazł na liście, ale to tylko drobny szczegół, ujmujący powagi uczciwości bramin'owym poglądom  Wyrażam głęboką nadzieję, że bramin przełamie tę niechlubną tradycję i nie będzie zapomniał o powyższym fakcie, przy okazji radosnego cytowania moich postów Poza samą kwestią głosowań, warto podkreślić dwa istotne fakty: - Wpisanie zostało udowodnione jako efekt nierzetelnych i zmanipulowanych ideologicznie badań. - Wypisanie zostało poparte wieloletnimi zweryfikowanymi metodologicznie badaniami, których do dzisiaj jeszcze nikt nie zdołał podważyć.
|
Pn mar 25, 2013 16:15 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Mike, już Ci kiedyś zwróciłem uwagę i powtórzę, bo widzę, że natrętnie naginasz historię do swoich przekonań: w chwili wypisywania homoseksualizmu z listy chorób (a nie zboczeń - to jest wyjątkowo tania erystyka) żadnych wiarygodnych badań nie było. Pojawiły się one dopiero później. Ty natomiast przedstawiasz sprawę tak, jakby ów rzetelny materiał badawczy istniał już te trzydzieści parę lat temu. Innymi słowy - manipulujesz.
Równocześnie proszę o wiarygodny cytat, że wpisanie homoseksualizmu na rzeczoną listę dokonało się drogą głosowania, jak również rok, w którym do tego doszło. Proszę Cię również o uzasadnienie, dlaczego uważasz wzmiankowane badania za rzetelne. Bo chyba nie dlatego, że wikipedia tak podaje - i tylko dlatego?
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pn mar 25, 2013 16:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wikipedia, tylko przytacza bezpośrednie cytaty stanowisk organizacji zdrowia. Jest to wygodna strona, z której czerpię cytaty, ponieważ zawiera dobrze uporządkowane stanowiska wielu organizacji. Wybacz, ale ziew na Twoje zarzuty, bo dla mnie wiarygodni są specjaliści, a nie jakiś amator Lurker, który sobie cos ubzdurał. Żeby nie bylo - bezpośredni cytat instytucji naukowej, w żadnej mierze nie zmieniony przez tak ochoczo przez Ciebie deprecjonowaną Wikipedię:
"Psychologowie, psychiatrzy i inni specjaliści zajmujący się zdrowiem psychicznym, zgadzają się co do faktu, że homoseksualność nie jest chorobą, zaburzeniem psychicznym czy problemem emocjonalnym. Ponad 35 lat obiektywnych, dobrze zaprojektowanych badań naukowych wykazało, że homoseksualność, sama w sobie, nie wiąże się z zaburzeniami psychicznymi lub emocjonalnymi czy społecznymi problemami. Homoseksualność niegdyś była uważana za chorobę, ponieważ specjaliści zajmujący się zdrowiem psychicznym i społeczeństwo dysponowali nierzetelnymi, opartymi na uprzedzeniach, informacjami.
W 1973 roku Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne uwzględniając nowe, lepiej zaprojektowane badania, usunęło homoseksualność z listy zaburzeń psychicznych i emocjonalnych. Dwa lata później, Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne podjęło uchwałę popierającą to usunięcie." - American Psychological Association: Sexual orientation and homosexuality (ang.). .apa.org. [dostęp 2011-06-10].
A tutaj jeszcze coś dla Toclimba07: "Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne podtrzymuje stanowisko z 1973 roku, że homoseksualność nie jest jednostką chorobową. W ostatnim czasie pojawiły się głosy kwestionujące powyższą tezę, które opierają się na założeniu, że homoseksualność może zostać wyleczona. Podstawą tego typu twierdzeń nie są jednak rzetelne badania naukowe przeprowadzane przez kompetentnych specjalistów, lecz przekonania religijne lub polityczne nie respektujące praw obywatelskich osób homoseksualnych." - Therapies Focused on Attempts to Change Sexual Orientation (Reparative or Conversion Therapies) SUPPLEMENT (ang.). .psych.org, marzec/maj 2000. [dostęp 2011-06-10].
|
Pn mar 25, 2013 16:28 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Proszę o wymienienie owych nowych, lepiej zaprojektowanych badań, z autorów i dat, jak również o podanie roku, z którego pochodzi cytowane oświadczenie.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pn mar 25, 2013 16:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wybacz, podobnie jak Ty, nie jestem naukowcem, a to forum nie jest forum naukowym skupiającym w sobie potwierdzonych specjalistów. Tłumaczyłem Ci już, że nie zapoznałem się z 35 lat badań i nie zamierzam tego robić. Natomiast zapoznałem się ze stanowiskiem instytucji naukowych zajmujących się ludzkim zdrowiem, które się na owe badania powołują. I te stanowiska przedstawiłem. Przykro mi, nie jesteś w stanie ich podważyć, tylko dlatego, się ty, czy ja bezpośrednio nie zapoznaliśmy z badaniami.
|
Pn mar 25, 2013 16:36 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Ale ja Ciebie nie proszę o trzydzieści pięć lat badań. Ja Ciebie proszę o katalog badań dostępnych w chwili wykreślania homoseksualizmu z listy chorób. O to, co było wcześniej. Myślę, że w oryginalnym tekście wzmiankowanego oświadczenia są one wyliczone; w końcu rozmawiamy o ludziach poważnych, a nie jakichś napalonych ideologach liczacych na to, że plebs łyknie każdą bzdurę wygłaszaną przez Autorytety. Angielszczyzna jest dla Ciebie problemem?
|
Pn mar 25, 2013 16:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mike29 napisał(a): No tak, bo wszystko co nt. homoseksualizmu nie po quasowej mysli to znaczy, że zmanipulowane i fałszywe i na pewno wpływ gejowskiego lobby, a wszystko co nt. homoseksualizmu negatywne to sluszne, prawdziwe i z całą pewnością naukowe  Nauka wg. quasa ma tylko wtedy słusznośc i rację bytu, jeśli glosi stanowiska zgodne z jego prywatnymi odczuciami Ten problem jest przedewszystkim Twoim problemem i Ciebie dotyczy. Posługujesz się tylko kłamstwami lobby gejowskiego i nic więcej Cię nieinteresuje. Kłamstwa gejowego lobby mają dla mnie zerową wartość tak jak dla Ciebie zdanie naukowców którzy mówią rzeczy nie opierające się gejowej dyktaturze. Każdy widzi jak gejowe lobby napiera na media, polityków i pseudo naukowców na zlecenie. I już wyszło na jaw kłamliwe głosowanie nie naukowców a gejowego lobby, bo pewna grupka lubiących się panów nie chciała uchodzić za dewiantów, zboczeńców, chorych ludzi.
|
Pn mar 25, 2013 16:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Podalem kiedys linki (obcojezyczne) ale Mike nie raczyl ich przeczytac. Smaczku sprawie dodaje fakt , ze sa tam badania robione przez psychiatrow gejow (nie ultrakonserwatywnych katolikow  ), ktorzy potwierdzili wiele zjawisk patologicznych w homo zwiazkach (choroby wewnetrzne i psychiczne). Wystarczy znac troche historii. Zarownio glosowanie APA jak i WHO (tu procedury trwaly wiele lat bo wiele panstw nie chcialo sie na to zgodzic) nie mialo podstaw naukowych. Bylo to tylko glosowanie podyktowane polityczna poprawnoscia. I wielu czlonkow APA stwierdzilo, ze glosowali tylko z tego wzgledu aby nie dyskryminowano gejow a nie z pobudek naukowych. Mike29 dzieki za pozwolenie cytowania 
|
Pn mar 25, 2013 16:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Posługujesz się tylko kłamstwami lobby gejowskiego i nic więcej Cię nieinteresuje. Kłamstwa gejowego lobby mają dla mnie zerową wartość tak jak dla Ciebie zdanie naukowców którzy mówią rzeczy nie opierające się gejowej dyktaturze.
Posługuję się stanowiskami cieszących się autorytetem i największych organizacji naukowych na świecie. I to nie jednej, tylko wielu. Żadna z nich nie jest we władaniu "gejowskiego lobby", zaś twój zarzut jak zwykle jest próbą fałszowania rzeczywistości i pustym słowem na wiatr. Nie podoba Ci się nauka = to dla Ciebie przekonanie, że nauka to jest lobby gejowskie  quas napisał(a): Każdy widzi jak gejowe lobby napiera na media, polityków i pseudo naukowców na zlecenie. I już wyszło na jaw kłamliwe głosowanie nie naukowców a gejowego lobby, bo pewna grupka lubiących się panów nie chciała uchodzić za dewiantów, zboczeńców, chorych ludzi. Nic z tych rzeczy nie zostało udowodnione. Kolejne puste zarzuty bez pokrycia. Manipulacja ze strony homofoba absolutnie mnie nie dziwi. Nie mieści Ci się w głowie to co głosi nauka, więc wymyśliłeś sobie bajeczkę, że wszystko zostało zmanipulowane na zlecenie LGBT.
|
Pn mar 25, 2013 16:53 |
|
 |
Lurker
|
To polecimy przeklejką z Forum Antagonistycznego. Gladiator napisał(a): Spryciarze zręcznie wykorzystują fakt, ze świadomość i tolerancja jest w naszym kraju w powijakach. W imię pracy nad świadomością społeczną są w stanie każdy głos krytyczny nazwać homofobią. To czysta manipulacja i przede wszystkim blokowanie prawdziwej, rzetelnej dyskusji. (...) Gazeta, do której pisuję felietony bardzo chętnie i pilnie zamieszcza fakty świadczące o lobbingach homoseksualnych wśród kleru. Spróbuj jednak napisać tekst o takim lobbingu w teatrze. Ja spróbowałam. Tekst został zatrzymany i określony, jako donos. Ja zostałam nazwana szmatą. (...) Na zebraniu w Teatrze Dramatycznym wybitny homoseksualny reżyser powiedział do mnie - "Będziesz coraz bardziej martwa i coraz bardziej niepotrzebna". Wierzę mocno, że to się uda bo ja dzieciństwo spędziłam wśród innych, mniej sprawczych gejów. http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/158856.html
|
Pn mar 25, 2013 16:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mike29 napisał(a): Posługuję się stanowiskami cieszących się autorytetem i największych organizacji naukowych na świecie. I to nie jednej, tylko wielu. Żadna z nich nie jest we władaniu "gejowskiego lobby", zaś twój zarzut jak zwykle jest próbą fałszowania rzeczywistości i pustym słowem na wiatr. Nie podoba Ci się nauka = to dla Ciebie przekonanie, że nauka to jest lobby gejowskie  Żaden naukowiec nie będący pod nacieskiem gejowego lobby nie traktuje poważnie pseudo głosowania na podstawie którego gejowe lobby bazuje. Inni jak widać też opierają się na badaniach naukowców którzy mają odmienne zdanie o homoseksualnym zaburzeniu, chorobie niż Ci Twoi pseudu naukowcy którzy jak trzeba będzie to pójdą na głosowanko i przegłosują sobie że gejowskie pedofilskie rodziny to przyszłość ludzkości.
Ostatnio edytowano Pn mar 25, 2013 17:07 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn mar 25, 2013 17:05 |
|
 |
maxi
|
Cytuj: Wystarczy znac troche historii. Zarownio glosowanie APA jak i WHO (tu procedury trwaly wiele lat bo wiele panstw nie chcialo sie na to zgodzic) nie mialo podstaw naukowych. Bylo to tylko glosowanie podyktowane polityczna poprawnoscia.
Czyli jak widać homoseksualizm to jest tylko i wyłącznie choroba. Mike29 weź się chłopie ogarnij i podaj w końcu te badania na bazie których rzekomo nie uznano homoseksualizmu jako chorobę. Konkretne daty i fakty, albo przyznaj się że tylko kłamiesz.
|
Pn mar 25, 2013 17:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mike29 napisał(a): A tutaj jeszcze coś dla Toclimba07:(...) Jednak w nauce homofobiczni naukowcy wprowadzili oficjalnie do klasyfikacji DSM i ICD Orientacja seksualna niezgodna z ego. To jak- idziesz bojkotować, że to zamach na naukę, szerzenie kłamstw, propaganda, homofobia itd?? @ToClimb07 pisał o tym mechaniźmie, a Ty go tak zaciekle atakowałeś za to, że kłamie, oczernia i w ogóle, a to Wiki pod hasłem "homoseksualizm" podaje taką ciekawostkę. W dodatku na Wiki informują, że u niektórych orientacja seksualna jest płynna i może zmieniać się całe życie, co przeczy Twojemu dogmatowi o niemożliwości. Nawet masz tam link do raportu. Co ciekawe- widać, że hasło staje się coraz bardziej obszerne, więc radziłabym od czasu do czasu poczytać co się zmieniło, zanim palnie się głupoty w stylu: wszystkie organizacje naukowe, czy coś w ten deseń, bo jak wynika z hasła na Wiki, są różne nurty i z APA nie wszyscy się zgadzają. No chyba, że w Twoim słowniku: nie zgadzasz się z APA? To jesteś homofob, partacz, nieetyczny naukowiec, trzeba go powiesić i spalić za szerzenie kłamstw itp. Przynajmniej takie wojownicze nastawienie prezentujesz wobec ToClimba07 i nie tylko. PS.Nie ustosunkowałeś się do mojego poprzedniego posta, więc rozumiem, że nie masz zastrzeżeń.
|
Pn mar 25, 2013 17:07 |
|
 |
Lurker
|
A swoją droga zabawna sprawa. Jakiś czas temu Mike miał tu opozycję "kłótliwą i zażartą", która potrafiła ciągnąć dyskusje z nim tygodniami. Opozycja ta wykruszyła się i nikt (chyba) spośród tych ludzi już się nie udziela, a jeżeli, to sporadycznie. Czyżby oznaczało to tryumf Mike'a, który uzyskał w końcu poklask dla swoich idei? Skąd! Wyklarowała się nowa opozycja, tym razem zrzeszająca ludzi umiarkowanych. Otóż stawiam pytanie: kiedy do opozycji względem Mike'a przejdą fuller i Panna_Funia?
Z pewnością homoseksualista nie powinien żyć w t a k i sposób...
|
Pn mar 25, 2013 17:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Jednak w nauce homofobiczni naukowcy wprowadzili oficjalnie do klasyfikacji DSM i ICD Orientacja seksualna niezgodna z ego. To jak- idziesz bojkotować, że to zamach na naukę, szerzenie kłamstw, propaganda, homofobia itd?? @ToClimb07 pisał o tym mechaniźmie, a Ty go tak zaciekle atakowałeś za to, że kłamie, oczernia i w ogóle, a to Wiki pod hasłem "homoseksualizm" podaje taką ciekawostkę. W dodatku na Wiki informują, że u niektórych orientacja seksualna jest płynna i może zmieniać się całe życie, co przeczy Twojemu dogmatowi o niemożliwości. Nawet masz tam link do raportu.
Toclimb07 nie pisał jaką ma orientację. Toclimb07 nie pisał swojej historii w charakterze odosobnionego przypadku, tylko jako przykład możliwości zmiany orientacji dla chętnych na to gejów, zwłaszcza w innym wątku w dziale "żyj wiarą". Toclimb07 kłamał w kwestiach tego czym jest homoseksualizm i że zmiana jest możliwa (nie pisał tego, że tylko u niego jest możliwa, powoływał się również na kilka innych przypadków). Toclimb07 pomija naukę, a to, że często (choć nie zawsze!) dodaje "wg niego" nie oznacza, że nie przedstawia fałszywych informacji i jest wykluczony z krytyki. Val napisał(a): Co ciekawe- widać, że hasło staje się coraz bardziej obszerne, więc radziłabym od czasu do czasu poczytać co się zmieniło, zanim palnie się głupoty w stylu: wszystkie organizacje naukowe, czy coś w ten deseń, bo jak wynika z hasła na Wiki, są różne nurty i z APA nie wszyscy się zgadzają. No chyba, że w Twoim słowniku: nie zgadzasz się z APA? To jesteś homofob, partacz, nieetyczny naukowiec, trzeba go powiesić i spalić za szerzenie kłamstw itp. Przynajmniej takie wojownicze nastawienie prezentujesz wobec ToClimba07 i nie tylko.
Val, bo zaraz napisze, że manipulujesz  Na wiki nie ma słowa o tym, że orientację seksualną można zmieniać. Jak twierdzisz inaczej proszę o stosowne cytaty. Val napisał(a): PS.Nie ustosunkowałeś się do mojego poprzedniego posta, więc rozumiem, że nie masz zastrzeżeń. Nie mam w zwyczaju się powtarzać  quas napisał(a): Żaden naukowiec nie będący pod nacieskiem gejowego lobby nie traktuje poważnie pseudo głosowania na podstawie którego gejowe lobby bazuje. Inni jak widać też opierają się na badaniach naukowców którzy mają odmienne zdanie o homoseksualnym zaburzeniu, chorobie niż Ci Twoi pseudu naukowcy którzy jak trzeba będzie to pójdą na głosowanko i przegłosują sobie że gejowskie pedofilskie rodziny to przyszłość ludzkości. Zero merytoryki, 100% emocji.
|
Pn mar 25, 2013 18:06 |
|
|
|