Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 11, 2025 10:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
 Naukowe dowody na istnienie BOGA. 
Autor Wiadomość

Post Re: Naukowe dowody na istnienie BOGA.
Witam. Dzien minal dobrze. A tobie?

Śr kwi 15, 2015 16:10

Ja nie chce nikogo obrazac . Badzmi dobrzy i uprzejmi dla siebie. Ja moge dyskutowac o terazniejszosci i o tym jak czus sie dobrze.

Śr kwi 15, 2015 16:23
Skoro prosisz. Będę więc milczał w temacie kolegi W., tyle mogę zrobić. Bo to jest taki... no.

Śr kwi 15, 2015 16:26

Jorgensen napisał(a):
Ja nie chce nikogo obrazac . Badzmi dobrzy i uprzejmi dla siebie. Ja moge dyskutowac o terazniejszosci i o tym jak czus sie dobrze.

Gratuluję dobrego samopoczucia. I coś ponad to masz do powiedzenia ?

Śr kwi 15, 2015 16:35

Jak minal dzien? Ja mam zamiar teraz posluchac muzyki. Jak chcesz to pisz. Jestem przy komputerze.Pozdrawiam. :)

Śr kwi 15, 2015 16:37
ErgoProxy napisał(a):
Skoro prosisz. Będę więc milczał w temacie kolegi W., tyle mogę zrobić. Bo to jest taki... no.

Dziękuję Ci przyjacielu! Jesteś na prawdę wielkoduszny...
A jak tak w ogóle minął dzień, nie "styrałeś" się za bardzo w pracy?
A no tak... zapomniałem, żeś bezrobotny. Szkoda.
To może zapytaj w swojej parafii, słyszałem, że potrzebują kościelnego.
Człowieku, masz etat jak znalazł ;) I na jasełka... ekhm, no wiesz co mam na myśli :D
Trzymam za Ciebie kciuki!

Śr kwi 15, 2015 16:38

Nie obrazajcie sie na wzajem. Jestescie na stronie internetowej Wiara. To znaczy ze czegos wspolnie szukacie. Nie ma co tracic czasu na obrazanie sie na wzajem. :)

Śr kwi 15, 2015 16:45

Czy ktoś w ogóle wie, jak nazywa się ten temat ?

Śr kwi 15, 2015 16:58

Wie , wie. Tylko ze ten temat jest troche smieszny. Czasami trzeba ludzi sprowadzic na ziemie . Zaczac od poczatku a nie od konca. Nie wiem czy mnie zrozumialas.?Nie chce od nowa pisac tego co wczesniej pisalam. Pozdrawiam cie Dindala

Śr kwi 15, 2015 17:15

Jorgensen napisał(a):
Nie ktorzy smieli sie z tego przykladu ktory dalam zeby napisac sobie na szybie to cale zaprogramowanie i wymazywc powoli to co cie uwiera pracujac nad soba. Szyba moze byc na koniec czysta i wtedy ty tez bedziesz czysty.

Poczytaj sobie coś z U.G.Krishnamurtiego a dowiesz się co warta jest ta twoja szyba.

Śr kwi 15, 2015 17:43

Och Dinadala chyba sie nie zrozumiemy. Wierzac w Boga tez mozna ta szybe uzyc. To jest bardzo prosty sposob do pracy nad soba. Nie sztuka miec wielka wiedze ,udowadniac o istnieniu Boga. Wielka jest jednak sztuka spojrzenie szczerze na samego siebie ,szczerze na 100%, nie na 99% bo to jest za malo. Udawadnianiem odsowa sie uwage od samego siebie. Duzo latwiej jest kogos zbesztac, poklocic sie z kims itd. itd. To jest bardzo proste. To drugie jest troche niebezpieczne ,prawda? bo czasami moze zabolec. Latwo jest powiedziec to nie moja wina to innych. Odpowiedz mozna znalezc w samym sobie. Jesli sie ma do tego odwage. Tyle ci moge narazie o tym powiedziec. Pozdrawiam.

Śr kwi 15, 2015 18:10
Whispernight napisał(a):
A jak tak w ogóle minął dzień, nie "styrałeś" się za bardzo w pracy?

Nie. Spisywałem tematy na projekty programistyczne i ogarniałem, co napisałem do tej pory.

Whispernight napisał(a):
To może zapytaj w swojej parafii, słyszałem, że potrzebują kościelnego.

Nie potrzebują. Ale zapytam w wieży wyżej, czy nie potrzebują recepcjonisty.

Jorgensen, dzień minął przyjemnie, choć jestem raczej wyżęty, bo to była, no cóż, praca umysłowa, w dodatku cokolwiek kreatywna, więc męcząca podwójnie. Mózgownica już nie taka, jak trzydzieści lat temu.

Dindala - nie marudź, tylko rozmawiaj. : P A co pisze Krishnamurti? Że tak się nie da?

Śr kwi 15, 2015 19:01

Kochani dziekuje ze jestescie. Wlasnie slucham piosenki . Wierze w milosc. Milego wieczoru wam zycze bo ja jutro mam wazne sprawy do zalatwienia . Musze sie wyspac. Pozdrawiam.

Śr kwi 15, 2015 19:11

Jorgensen napisał(a):
Prawdziwa bliskosc Boga nie nazywa sie zludzeniem i to nie jest zludzenie. Boga mozna odnalezc w rozne sposoby. Szatan milosci nie daje tylko jedyny Pan BOG.

Wciąż nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, ze nie jest złudzeniem. Wygląda, ze na podstawie złudzenia.

Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze.
G.C. Lichtenberg

Śr kwi 15, 2015 20:07

ErgoProxy napisał(a):
Dindala - nie marudź, tylko rozmawiaj. : P A co pisze Krishnamurti? Że tak się nie da?

Na to czy staniesz się tym, co postulują różne religie nie masz najmniejszego wpływu. Po prostu zdarzają się od czasu do czasu wybryki natury, które potem imitowane są w różnych systemach religijnego doskonalenia. Takim wybrykiem był U.J.Krishnamurti. Na chomikuj.pl są trzy jego książki. Właśnie skończyłam czytać jedną z nich "Umysł jest mitem".

Śr kwi 15, 2015 21:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona