Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 10:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 536 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 36  Następna strona
 problem 
Autor Wiadomość

Post Re: problem
Rozmawiałam i przekonywałam do swoich racji ale niestety nie dało się niczego przetłumaczyć i jutro są rekolekcje na które będę musiała iść a już dzisiaj serce mi do gardła podchodzi jak sobie pomyślę że jutro muszę tam siedzieć.

Pt gru 19, 2014 23:44

No ale jak nie pójdziesz to co? Lanie dostaniesz? Szlaban na internet?

Pt gru 19, 2014 23:46

To było by nic jest trochę gorzej niż myślałam ale nic pójdę i niech się odpie......... przez chwilę sobie pomyślałam jak to by było fajnie jak by mnie nie było mieliby święty spokój.

Pt gru 19, 2014 23:52

No a możesz napisać czym konkretnie Cię "przekonali"?

Pt gru 19, 2014 23:56

Po prostu mają na mnie haka i nie chciałabym z powodu takiej pierdoły stracić kogoś na kim mi bardzo zależy.

So gru 20, 2014 0:00

Zakaz spotykania się z ukochanym/ukochaną?

So gru 20, 2014 0:05
Roza444 napisał(a):
Właśnie najlepiej było by wybrać się całkiem do innego miasta to najmniej inwazyjne rozwiązanie.

W takiej sytuacji jest to dobre roziwązanie. Pójść do innego księdza, do innej parafii choćby z miasta obok.
Roza444 napisał(a):
Ale nie rozumiem z czym mam tak naprawdę walczyć, nie widzę nic złego w tym czym się interesuję, nie robię tym nikomu krzywdy, kiedyś bawiłam się w poważniejsze rzeczy ale teraz to czyste zainteresowanie więc chyba nie trzeba tego roztrząsać nawet by mi do głowy nie przyszło że trzeba z tym walczyć, już się chyba za bardzo wciągnęłam i ciężko będzie zrezygnować z niektórych spraw.

Roza444
Okultyzm to nie jest niewinna zabawa, to otworzenie się na działanie szatana. To są praktyki wymierzone przeciwko Bogu, przeciwko Jezusowi Chrystusowi. Poprzez to szatan szkodzi tym którzy to praktykują, a także niszczy ich rodziny....Szatan poprzez to ma możliwość podsycania nienawiści nawet do najbliższych, podsycania strachu przed Mszą Św. i Sakramentami, i poprzez to oddala dusze od Boga i Kościoła na zatracenie.

Tutaj zamieszczam parę słów od Boga do Ciebie, od Boga Ojca, od Pana Jezusa i Matki Zbawienia (z Orędzi Ostrzeżenie) o okultyzmie który niszczy ludzi, który jest przeciwko Bogu i który pochodzi od szatana niszczącego ludzi. Abyś zrozumiała jak wielkim zagrożeniem jest okultyzm:

,,30.11.2014
Zbyt intensywne dążenie do wejścia w kontakt z aniołami może doprowadzić do zajęcia się okultyzmem. Gdy tak się stanie, będziecie przyciągali te anioły, które Mój Ojciec Niebiański wyrzucił z nieba. Setki tysięcy ich błąka się teraz po ziemi, szukając domu. Dusze, które otworzą się na ich wpływ, szybko mogą popaść w świat duchowy, który nie jest z Boga. Gdy przylgniecie do świata podziemnego, nie będziecie mieli spokoju. Ci upadli aniołowie zwabią was w sieć fałszu. Najpierw z pomocą takich aniołów zyskacie poczucie nadziei, a następnie przekonanie, że można mieć kontrolę nad wszystkimi aspektami swojego życia. W końcu błędnie uwierzycie, że macie pełną władzę nad własnym losem. Wasze umysły wypełni różnego rodzaju wrażenie fałszywego pokoju, lecz wkrótce potem poczujecie straszną rozpacz.
Wasza ukochana Matka
Matka Zbawienia

28.11.2014
Tak jak Ja, Jezus Chrystus, przez Moją Interwencję przygotowuję was do tego, tak też szatan przygotowuje swoją armię. Od wielu lat mnóstwo planów jest opracowywanych przez Moich wrogów, którzy znają Prawdę, a mimo to zdecydowali się zniszczyć Mój Plan Zbawienia. Wielu upadło, łącznie z wybranymi i oddało się okultyzmowi.
Wasz Jezus

14.06.2014
Ostrzegam przed niebezpieczeństwem podążania za okultyzmem i praktykami New Age, bo one nie pochodzą ode Mnie. Tylko idąc za Mną, Jezusem Chrystusem możecie mieć Życie Wieczne. Przeciwieństwem życia jest śmierć. Śmierć ciała nie oznacza końca waszego istnienia. Wasze istnienie jest na wieczność. Życie wieczne przychodzi tylko przeze Mnie. Wieczna śmierć pochodzi od szatana.
Wasz Jezus

11.06.2014
Szatan przede wszystkim pożąda waszej wolnej woli i użyje każdego podstępu, abyście mu ją oddali. Kiedy dusze to uczynią z powodu grzechu pychy, praktyk New Age i okultyzmu, zostaną zniewolone przez złego ducha. Wtedy przejawi on każdą ze swoich cech w tych duszach, które przekazały mu swoją wolę. Poznacie ich po ich postępowaniu.

Wasz Ojciec Przedwieczny
Bóg Najwyższy

Prawdę zastąpili niedorzecznymi wierzeniami w wielu fałszywych bogów. Ich praktyki magiczne i diabelskie paranie się okultyzmem, przyciągnęły zainteresowanie wielu i rozpaliły wyobraźnię tych, którzy w swoim życiu szukają sensacji.

29.12.2013
Ponadto są jeszcze ci, którzy nadużywają swojej wiedzy o świecie duchowym i którzy sprawiają, że wiele dusz odchodzi ode Mnie. Kiedy te biedne dusze przyzywają duchy tych, co poszli do piekła, by wzmocniły ich darami duchowymi, tym samym zapraszają ducha zła zamiast Mnie. Te duchy tylko wciągnęły ich w sieć, z której nigdy sami się nie wyplączą. Ci, którzy parają się praktykami New Age, czarami, kartami tarota i jasnowidzeniem będą przyczyną strasznych nieszczęść spadających na innych, choć w wielu przypadkach, nie mają oni wiedzy o szkodliwości tego, co robią. Wszyscy ludzie, którzy wprowadzają fałszywych bogów przed Jedynego Prawdziwego Boga są winni pogaństwa - ohydnej zbrodni - ponieważ znali Prawdę, zanim się od niej odwrócili.
Wasz Jezus

19.10.2013
Świat będzie wyśpiewywał chwałę antychrystowi. Gdy tylko wprowadzi on pokój - fałszywy pokój - pośród wojen, które sam pomógł rozpętać - wtedy wyda zaskakujące oświadczenie. Antychryst oświadczy, że otrzymał przekazy od Boga Ojca i będą one się wydawały autentyczne. Następnie, wykorzystując moc okultyzmu, będzie postrzegany, jako ten, który leczy wielu i będzie się wydawało, że ma wielkie dary duchowe. Wielu będzie zaskoczonych "tak zwanymi" cudami, jakie będzie się wydawało, że czyni, a świat będzie go uwielbiał i padnie na twarz u jego stóp. Potem antychryst ogłosi się Jezusem Chrystusem, Synem Człowieczym i powie, że już czas, aby nawrócił świat i ocalił całą ludzkość. Każdy, kto ośmieli się zakwestionować nieczystość i plugastwo, wylewające się z paszczy bestii, zostanie surowo ukarany.
Wasz Jezus

05.07.2013
Moja szczerze umiłowana córko, jest jedna religia, która sprawia Mi największe cierpienie, a jest nią fałszywa religia, która czci bestię. Jeden Porządek Świata jest największą parodią Prawdziwego Trójjedynego Boga, a ci, którzy należą do domu szatana potrzebują tak wielu modlitw. Są oszukiwani, by uwierzyli, że jest inny Bóg, który ich kocha. Mówią im, że Najświętsza Trójca to pomyłka, a Mój umiłowany Ojciec jest zły. Nie akceptują tego, że On ich stworzył, a ich głowy są wypełnione tak wieloma kłamstwami, że nigdy nie otworzą swoich umysłów na Prawdę. Ze względu na poświęcenie się okultyzmowi są uwikłani w szatańskie siły pochłaniające ich dusze, które są wypełnione nienawiścią nie tylko do Boga, ale do wszystkich dzieci Bożych.
Wasz Jezus

03.06.2013, 21:50
Wielu, którzy szukają rozrywek, aby wypełnić pustkę w swoich duszach, czy to poprzez oddawanie czci posążkom Buddy, które stają się centrum ich życia, ich domów i miejsc pracy. Są oni zwiedzeni poczuciem duchowego spokoju, gdy praktykują pogaństwo New Age, takie jak joga, reiki i tak zwane medytacje. Wkrótce zostaną oni przyciągnięci do głębokiej tęsknoty i nadal będą wierzyć we wszystkie fałszywe obietnice złożone przez tych, którzy praktykują tę obrzydliwość. Ponieważ jest to tym czym jest - formą okultyzmu, która zaślepia wiele milionów dusz na Bożą Prawdę.
Wasz Jezus

30.12.2012
Wojny na Bliskim Wschodzie przyspieszą i rozszerzą się. Obejmą one zarówno Zachód jak i Wschód. Zamieszki zostaną wstrzymane przez człowieka pokoju, bestię, antychrysta. Wielu uwierzy z czasem, że jest on Bogiem, Mesjaszem, gdyż będzie się wydawało, że posiada tak wielką moc. Szatan, ojciec zła udzielił mu tych mocy. Jego dokonania za sprawą okultyzmu, będą postrzegane jako leczenie śmiertelnie chorych ludzi. Będą oni tymczasowo wyleczeni ze swoich chorób, a ludzie będą wierzyć, że jego moc pochodzi z Nieba. Że on jest Mną, Jezusem Chrystusem. Będą wierzyli, że przyszedł, aby przygotować świat na Nową Erę i że na ich oczach ma miejsce Powtórne Przyjście

Wzywam tych spośród was, którzy jesteście głęboko pogrążeni w grzechu i zrozpaczeni, bo nie możecie nigdy i nigdzie znaleźć pocieszenia z powodu bólu, który odczuwacie. Możecie być winni grzechu ciężkiego, w tym zabójstwa, aborcji, przemocy, deprawacji seksualnej, lub może paraliście się okultyzmem, ale czy nie wiecie, że wystarczy się tylko zwrócić się do Mnie i poprosić Mnie o pomoc?

Ja Jestem wszystko wybaczającym Bogiem, gotowym uwolnić was od grzechów, które was usidliły. Te grzechy mogą być usunięte z waszego życia. Potrzeba tylko odwagi. Pamiętajcie, że nie ma takiego grzechu, którego bym nie odpuścił z wyjątkiem grzechu bluźnierstwa przeciwko Duchowi Świętemu.
Wasz ukochany Jezus''

bert04 napisał(a):
quas napisał(a):
I nie dopuszczaj do siebie nigdy nienawiści do swojej mamy i taty, to jest owoc okultyzmu

Okultyzmu, genderu, zajec z "wychowania do zycia w rodzinie" oraz lektury Harry Pottera. A takze ubierania sie na czarno, malowania paznokci na czerwono i jakiegos metalu na brwi.

Co tutaj zwodzisz jako wierzący. Chcesz zwieść i pokazać że okultyzm nie może prowadzić do nienawiści wobec rodziców i ludzi ?? Jeżeli nie to Twoja kpina z genderu i innych niepotrzebnych wstawek jest nie na miejscu i jest szkodliwa, jest wynikiem zarozumiałości i pychy.

So gru 20, 2014 0:54

Roza444 napisał(a):
Po prostu mają na mnie haka i nie chciałabym z powodu takiej (censored) stracić kogoś na kim mi bardzo zależy.

Goovniana sprawa, jeśli mama zaczyna Cię szantażować:(( Uprzedź ją i sama porozmawiaj z tą osobą, której nie chcesz stracić. Zrób to, zanim zrobi to ona:( No chyba, że nie możesz:( Pzdr.

So gru 20, 2014 3:41

Roza444 napisał(a):
Masz rację nie znam życia i nigdy nie byłam w takich sytuacjach, ale nie musisz od razu mnie oceniać i równać z ziemią w każdej swojej wypowiedzi.

Nie miałam zamiaru równać Cię z ziemią. Mój styl może tak wygląda, bo nie lubię zafałszowanej cukierkowatości i nazywam rzeczy po imieniu.
Uważam, że pogubiłaś się w życiu rodzinnym, a przede wszystkim duchowym. Ale Jezus, Dobry Pasterz szuka takich pogubionych owieczek :) . Mnie też szukał. Też i ja musiałam przejść moją drogę, może nie tak burzliwie.
W postawie Twojej mamy widzę dwie negatywne rzeczy. Pierwsza mniej negatywna to jest niemal zmuszanie Cię do praktyk religijnych, druga bardziej - niewłaściwy powód tych praktyk "chęć podobania się ludziom", "co ludzie powiedzą" jak nie będziesz na Mszy św. Widzę, że wszyscy w domu potrzebujecie uzdrowienia duchowego, i przed Wami długa droga takiego uzdrowienia. Mam nadzieję, że w końcu spotkasz dobrego kapłana, który Cię pokieruje.
Jeśli nie masz nic przeciwko, będę się za Ciebie modlić.

So gru 20, 2014 7:43

@Quas. Zamiast podawać Rozie teksty jakichś dziwnych "Orędzi", przytaczaj cytaty z Biblii, i(lub) Orędzia zatwierdzone przez Kościół, np. Dzienniczek św. Faustyny, Matki Bożej z Fatimy.

So gru 20, 2014 7:52
Cytuj:
Właśnie najlepiej było by wybrać się całkiem do innego miasta to najmniej inwazyjne rozwiązanie.
Ale nie rozumiem z czym mam tak naprawdę walczyć, nie widzę nic złego w tym czym się interesuję, nie robię tym nikomu krzywdy, kiedyś bawiłam się w poważniejsze rzeczy ale teraz to czyste zainteresowanie więc chyba nie trzeba tego roztrząsać nawet by mi do głowy nie przyszło że trzeba z tym walczyć, już się chyba za bardzo wciągnęłam i ciężko będzie zrezygnować z niektórych spraw.

NIE ROBIĘ TYM NIKOMU KRZYWDY....to dlaczego tak się miotasz? ....pomyśl czy przedtem zanim zaczęłaś "to" robić byłaś podobnie rozdarta, zbuntowana, zagubiona.

So gru 20, 2014 9:04

Jajko napisał(a):
Zakaz spotykania się z ukochanym/ukochaną?

Jajko. Z kontekstu wypowiedzi Rozy można wysnuć wnioski:
jej mama wie o tej relacji i ją akceptuje.
jej mama jest osobą żyjąca tradycyjnymi wartościami, czyli nie uznawałby homorelacji.
Wniosek, który się nasuwa.
Nie akceptowałaby związku swej córki z kobietą, czyli logiczne, że to nie kobieta.
Wnioskuje to na podstawie postów Rozy.

Poza tym większość ludzi stara się żyć normalnością, a nie ulegać propagandzie tzw "mniejszości seksualnych".

Jak se chcesz, to se mnie miażdż, no problem

So gru 20, 2014 9:16

Ja po prostu pytam nie chcąc dyskryminować Róży szufladkując ją jako homo czy hetero. Masz z tym problem?

So gru 20, 2014 11:44

Nie mam.
Przy okazji Jajko, Roza, Quas i inni, którzy odwiedzacie ten wątek - wszystkiego najlepszego z okazji świat Bożego Narodzenia. Ja tam nie dzielę w sposób definitywny ludzi na wierzących i niewierzących. Wszyscy jesteśmy przeznaczeni do życia z Bogiem.

So gru 20, 2014 12:05

quas napisał(a):
bert04 napisał(a):
quas napisał(a):
I nie dopuszczaj do siebie nigdy nienawiści do swojej mamy i taty, to jest owoc okultyzmu

Okultyzmu, genderu, zajec z "wychowania do zycia w rodzinie" oraz lektury Harry Pottera. A takze ubierania sie na czarno, malowania paznokci na czerwono i jakiegos metalu na brwi.

Co tutaj zwodzisz jako wierzący. Chcesz zwieść i pokazać że okultyzm nie może prowadzić do nienawiści wobec rodziców i ludzi ??

Gdyby tak bylo, to bym nie radzil kolezance "asekuracyjnie" odstawic te rzeczy. Cokolwiek ona w tym wzgledzie robi czy robila.

Cytuj:
Jeżeli nie to Twoja kpina z genderu i innych niepotrzebnych wstawek jest nie na miejscu i jest szkodliwa, jest wynikiem zarozumiałości i pychy.

Natomiast Twoje copy paste z jakimis szemranymi objawieniami prywatnymi podawanymi ludziom nieuswiadomionym jako "slowo Jezusa" jest wyrazem zaslepienia i ekstremizmu.

...

(Koh 3:1nn)

So gru 20, 2014 17:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 536 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 36  Następna strona