Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 17:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 366 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Następna strona
 Po życiu - O niebie, piekle i czyśćcu 
Autor Wiadomość
No to niech ci będzie że 1,5mld Chrześcijan do nieba a 5 mld innowierców do piekła - jeszcze nie widzisz bzdury w swoim rozumowaniu ?

A dlaczego Twoim zdaniem Żydzi, Muzułmanie, Buddyści, Hinduiści ... itp nie mogą do nieba ? :o

Nie mam ochoty nawracać kolejnego rehielixa ...

Przecież on już to 2 razy napisał dlaczego.
Napisał też, że mówi się do Ciebie jak do ściany - podpisuję się pod tym.

Pn cze 19, 2006 21:46

rafal3006 napisał(a):
No to niech ci będzie że 1,5mld Chrześcijan do nieba a 5 mld innowierców do piekła - jeszcze nie widzisz bzdury w swoim rozumowaniu ?

A dlaczego Twoim zdaniem Żydzi, Muzułmanie, Buddyści, Hinduiści ... itp nie mogą do nieba ? :o

Owszem napisał:

mogą iść do nieba jak uwierzą w Jezusa Chrystusa, który jest tylko i wyłącznie Bramą do Królestwa Niebieskiego

Czyzbys myślał Kris, że Żydzi, Muzułmanie, Buddyści, Hinduiści, Buszmeni z Konga ... którzy oczywiście nigdy nie uwierzą w Chrystusa bo wyznaja swoją z dziada pradziada jedynie słuszna religię nie mogą do nieba ?

Oficjalne stanowisko KK i Judaizmu jest takie że innowiercy mogą do nieba :)

Czym zawinił np. Buszmen z Konga lub arab z Arabii Saudyjskiej że misjonarz miał za krótkie nogi i do niego nie dotarł ?

Czyzbyś był trzecim rehelixem ?

Pn cze 19, 2006 21:57
Kris_yul napisał(a):
rafal3006 napisał(a):

Owszem napisał:

mogą iść do nieba jak uwierzą w Jezusa Chrystusa, który jest tylko i wyłącznie Bramą do Królestwa Niebieskiego

Czyzbys myślał Kris, że Żydzi, Muzułmanie, Buddyści, Hinduiści, Buszmeni z Konga ... którzy oczywiście nigdy nie uwierzą w Chrystusa bo wyznaja swoją z dziada pradziada jedynie słuszna religię nie mogą do nieba ?

Oficjalne stanowisko KK i Judaizmu jest takie że innowiercy mogą do nieba :)

Czym zawinił np. Buszmen z Konga lub arab z Arabii Saudyjskiej że misjonarz miał za krótkie nogi i do niego nie dotarł ?

Czyzbyś był trzecim rehelixem ?

Odpowiedź jest prosta: NIE WIEM. To nie w mojej mocy jest rozsądzać, tym bardziej, że w sprawie mojej wiary, to czy Żyd pójdzie do Nieba nie ma najmniejszego znaczenia. Nie ma co się nad tym zastanawiać.

Pn cze 19, 2006 22:11

Załóżmy nawet, że misjonarz dotarł do Japonii, że z ciekawości wysłuchało go 1000 japończyków, a przeszło na katolicyzm 10 to czy pozostałych 990 musi do piekła bo poznali tajemnicę KrK ? :o :o :o

Przeciez to idiotyzm, bo misjonarze powinny wówczas natychmiast zaprzestać misjii, bo byliby potworami gorszymi od Hitlera który mordował co najwyżej przez 6 lat bo tyle trwała wojna, a taki misjonarz wysyła do piekła 990 japończyków na wieczne męki ! :o

Pn cze 19, 2006 22:14

rafale a Ty to taki misjonarz tez jestes bo ciagle chcesz wszystkich z piekła wyciągnąć i do nieba wepchnąć :P co Ci zreszta wciaz mowie. Uznajmy ze wg Twojej opinii nauka katolicka jest bezsensowna. I poprzestańmy na tym. Kosciol nie zmieni swojej nauki tylko dlatego, ze ktos ma takie widzimisie :P

Pn cze 19, 2006 22:16

Odpowiedź jest prosta: NIE WIEM. To nie w mojej mocy jest rozsądzać, tym bardziej, że w sprawie mojej wiary, to czy Żyd pójdzie do Nieba nie ma najmniejszego znaczenia. Nie ma co się nad tym zastanawiać.

Bardzo mało wiesz Kris ... musisz się podszkolić :)

Pn cze 19, 2006 22:28

rafale a Ty to taki misjonarz tez jestes bo ciagle chcesz wszystkich z piekła wyciągnąć i do nieba wepchnąć :P co Ci zreszta wciaz mowie. Uznajmy ze wg Twojej opinii nauka katolicka jest bezsensowna. I poprzestańmy na tym. Kosciol nie zmieni swojej nauki tylko dlatego, ze ktos ma takie widzimisie :P

Kamyku sam podałeś dogmat:

Kto poznał Chrystusa i w niego nie uwierzył, będzie potepiony :)

... sam wysyłasz ludzi do piekła :)

No i pytanie czy 990 Japończyków którzy z ciekawości wysłuchało nauk misjonarza i nie przeszło do KK, poznało Chrystusa czy nie ?

... tylko nie mów że nie wiesz ? :)

Pn cze 19, 2006 22:33

W tym przypadku odpowiedź NIE WIEM jest bez sensu.

Jedyna możliwa i sensowna odpowiedź brzmi:

Wysłuchanie nauk misjonarza nie oznacza, że ludzie ci poznali Chrystusa !!!! :o :o :o

Inaczej misjonarze są zbrodniarzami bo przed naukami Japończycy nie podlegali pod dogmat KK wysyłajacy ich do piekła, a po wysłuchaniu nauk miejsce w piekle mieliby w 100% zapewnione ! :o

Proste jak cep, prawda Kamyku ?

Pn cze 19, 2006 22:45

31 Gdy Syn Człowieczy przyjdzie w swej chwale i wszyscy aniołowie z Nim, wtedy zasiądzie na swoim tronie pełnym chwały. 32 I zgromadzą się przed Nim wszystkie narody, a On oddzieli jednych [ludzi] od drugich, jak pasterz oddziela owce od kozłów. 33 Owce postawi po prawej, a kozły po swojej lewej stronie. 34 Wtedy odezwie się Król do tych po prawej stronie: "Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata!
35 Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść;
byłem spragniony, a daliście Mi pić;
byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie;
36 byłem nagi, a przyodzialiście Mnie;
byłem chory, a odwiedziliście Mnie;
byłem w więzieniu, a przyszliście do Mnie".
37 Wówczas zapytają sprawiedliwi: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym i nakarmiliśmy Ciebie? spragnionym i daliśmy Ci pić? 38 Kiedy widzieliśmy Cię przybyszem i przyjęliśmy Cię? lub nagim i przyodzialiśmy Cię? 39 Kiedy widzieliśmy Cię chorym lub w więzieniu i przyszliśmy do Ciebie?" 40 A Król im odpowie: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili".
41 Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: "Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom!
42 Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść;
byłem spragniony, a nie daliście Mi pić;
43 byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie;
byłem nagi, a nie przyodzialiście Mnie;
byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście Mnie."
44 Wówczas zapytają i ci: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie?" 45 Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". 46 I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego».

Jakie to proste.Do nieba pójdą sprawiedliwi.

Wt cze 20, 2006 4:40

Kris_yul napisał(a):

Bardzo mało wiesz Kris ... musisz się podszkolić :)

Kris, masz tu dwa dowody że innowiercy mogą do nieba - inaczej Bóg jest potworem, czyli nie istnieje - i nie mów na przyszłość NIE WIEM :)

DOWÓD I.

Jak widzisz wyżej w moim dowodzie dla kamyka, fakt że innowierca wysłuchał nauk misjonarza nie może oznaczać piekła dla tych co wysłuchali i nie uwierzyli w Chrystusa !

Zatem jedyny sensowny Bóg który jest Miłościa z całą pewnością wpuści innowierców do nieba, co więcej, myślę że otrzymają dodatkową nagrodę za to że nigdy nie zdradzili swojej z dziada pradziada, jedynie słusznej religii - podobnie jak głęboko wierzący katolicy :)

DOWÓD II.

Załóżmy, że Bóg tak jak wyobraża to sobie max wpuści do nieba wyłacznie tych którzy w niego uwierzyli - reszta do piekła, bo gdzie mają iść skoro istnieje wyłacznie niebo i piekło.

I mamy sytuację:

1.5 milirda Chrześcijan do nieba, 5 mliardów innowierców do piekła ! :o

Czy Taki Bóg jest Miłością ? :)

Taki Bóg to potwór, zatem to fałszywy Bóg ! :o

A ponieważ Chrystus jest Miłością, to na 100% wpuści wszystkich innowierców do nieba :)

... i takie jest oficjalne stanowisko KK i Judaizmu, bo każde inne to kompromitacja :)

WNIOSKI KOŃCOWE:

1.
Bóg nie jedno ma imię :)

2.
Koniec końców i tak wszyscy wylądujemy w niebie, bo wieczne piekielne męki to po prostu idiotyzm. Tak uważam ja i głęboko wierzący Wuj Zbój, króry zakłada co prawda istnienie jakiegoś skończonego szczątkowego piekła.

Obaj doszliśmy do tego samego różnymi drogami ....

Bóg jest Miłością, i nie może karać piekłem jakiegokolwiek człowieka, niezaleznie od wyznawanej przez niego religii :)

Wszyscy dobrzy ludzie idą do nieba, niezależnie od wyznawanej religii :)

Wt cze 20, 2006 8:00

Jakie to proste.Do nieba pójdą sprawiedliwi.

Nie wiem czy to takie proste.

"(15) I rzekł do nich: Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu! (16)Kto uwierzy i przyjmie chrzest, bedzie zbawiony; a kto nie uwierzy, bedzie potępiony."

Biblia mówi wyraźnie, ale to tylko od Boga zależy jak naprawdę bedzie.

" 25. Łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne, niż bogatemu wejść do królestwa Bożego.
26. A oni tym bardziej się dziwili i mówili między sobą: Któż więc może się zbawić?
27. Jezus spojrzał na nich i rzekł: U ludzi to niemożliwe, ale nie u Boga; bo u Boga wszystko jest możliwe."

Wt cze 20, 2006 9:39

"(15) I rzekł do nich: Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu! (16)Kto uwierzy i przyjmie chrzest, bedzie zbawiony; a kto nie uwierzy, bedzie potępiony."

Biblia mówi wyraźnie, ale to tylko od Boga zależy jak naprawdę bedzie.

A czy Biblia to nie jest słowo Boże ?
Czyli w Biblii Bóg mówi co mówi z i tak zrobi co mu się będzie podobało ?
Czy nie jest to okłamywanie swoich wiernych ?

Jak będziesz brał Biblię dosłownie i wyrywkowo, bez patrzenia na całe przesłanie Biblii .... to wyjdą ci oczywiste głupoty.

A możesz użyć szarych komórek i wywnioskować, że jeśli do zbawienia koniczne jest uwierzenie w Chrystusa i chrzest to taki Bóg jest potworem lub kłamcą - czyli nie istnieje ! - dowody wyżej :)

Wt cze 20, 2006 11:47

" 25. Łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne, niż bogatemu wejść do królestwa Bożego.
26. A oni tym bardziej się dziwili i mówili między sobą: Któż więc może się zbawić?
27. Jezus spojrzał na nich i rzekł: U ludzi to niemożliwe, ale nie u Boga; bo u Boga wszystko jest możliwe."
[/quote]

To jest proste."Kto nie jest ze mną rozprasza..." Nad czym tu debatować.Nie mową ale sercem trzeba wierzyć w Boga.Łatwo jest krytykować innych niż popatrzeć na siebie.
Jesus zostawił nam przykazanie miłości blizniego.Kto to tak naprawdę pamięta na co dzień.??
No właśnie to co jest niemożliwe u ludzi jest mozliwe u Boga.Na szczęście to Bóg będzie nas sądził nie ludzie.I tylko On wie gdzie tak naprawdę trafimy.Inaczej wszystkich powinna ogarnąć psychoza strachu.Bo tak poważnie mówiąć to kto z was może powiedzieć że zasłużył na niebo?

Wt cze 20, 2006 12:06
Wydaję mi się, że Rafał tak bardzo chce udowodnić, że KAŻDY może iść do nieba dlatego, że nie jesteś takim prawdziwym ateistą (i dobrze swoją drogą). Jesteś ateistą, ale takim, który jednak nie ma tyle odwagi by całkowicie powiedzieć Bogu nie. W jakiś sposób uznajesz Jego istnienie, dlatego też próbujesz się usprawiedliwić i pokazać każdemu tutaj, że Ty też możesz iść do Nieba. Tego nie wiem, czy możesz, nie moja to sprawa. Dobrze, że nie jesteś do końca przekonany o swoim ateiźmie, bo może jeszcze zaczniesz w Boga wierzyć.

P.S. Swoją drogą Bóg Ci musiał chyba wielkie krzywdy wyrządzić, że się Go wyrzekasz.

Wt cze 20, 2006 12:24

Wydaję mi się, że Rafał tak bardzo chce udowodnić, że KAŻDY może iść do nieba...

Kris każdy może iść, ale to zależy od niego a nie od pustych hasełek rafal3006 nie opartych na niczym, lecz tylko na swoim widzimisie i jeszcze do tego mówi ze ma dowody. Ślepy zawsze będzie ślepcem, choćby poczuł i dotknął to i tak nim pozostanie, chyba ze zwróci sie do Boga o cud.

Sąd Ostateczny nie będzie czasem miłosierdzia Bożego, tylko czasem sprawiedliwości, Jezus sam mówił, że wąską ścieżką podąża niewielu zaś szeroką, która prowadzi do przepaści bardzo wielu.

monika k-ów napisał(a):
"Kto nie jest ze mną rozprasza..."

No właśnie tylko, kto rozprasza w tym temacie, hmm...?

Mówiąc ludziom tak, ze większość albo wszyscy osiągną niebo, doprowadza sie do takiej sytuacji, w której ludzie przestają sie tym przejmować i żyć własnym wybujałym życiem nie zwracając uwagi na aspekt duchowy.

Przyzwala sie tym samym na robienie czegoś, co nie jest zgodne z naukami Jezusa, mówi sie wręcz: "róbcie co chcecie a podczas sądu wyrazicie skruchę i tym samym wejdziecie do Nieba i gitara".

A inni odpowiedzą: "Brawoooooo, to jest "zajefajny"(sic!) sposób na zbawienie, a teraz chodźmy chlać winko, obrażać wyznawców Jezusa, bo religijność trzeba leczyć bo to choroba, bądźmy poganami czcijmy wiaterek, drzewka i świnki z krówkami, przeczyśćmy kiszki naszym kolegom, bo to naturalne i w przeciwieństwie do religijności nie jest chorobą, a gdy to skończymy przeczyścimy jeszcze kiszki krówce - a co jak się bawić to się bawić - bo i tak później skruszymy sie i będziemy - jak powiedział nasz guru rafal3006 - wszyscy w Niebie ,bo przecież Bóg nie może być aż taki zły".

Aż nie mogę uwierzyć, że upadłem tak, żeby to napisać. :shock:

Czasami wydaje mi się, ze ludzie próbują przyrównywać religię do polityki. Wolność, równość, tolerancja nie ma nic wspólnego z religią i dlatego Europa walczy z Kościołem.

Bóg dał jednym władzę nad innymi, drugim choroby, trzecim bogactwo, ale ty i tak pomimo tego wszystkiego, co masz lub nie masz, masz znaleźć Boga i zbawienie, bo to obowiązek duszy a nie ciała, ponieważ ciało pragnie tego, czego dusza nienawidzi i na odwrót.

Wt cze 20, 2006 14:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 366 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Następna strona