Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 4:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 223 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
 Apokalipsa 2012 
Autor Wiadomość

wypowiem się ze strony praktykujacej chrześcijanki.w Pismie Świętym nie ma ani jednej daty wyznaczenia "końca świata"
Sam Jezus mówi, ze o dniu PRZYJŚCIA BOGA STWÓRCY wie tylko Ojciec.
wszelkie rozkminki z naszej stronyn sa wiec troche bezsensowne.oczywiscie trzeba miec też na uwadze ,ze w Pismie jest równiez zawarte to ,ze mamy odczytywac znaki czasu.m.in w Apokalipsie św Jana wymienione sa kataklizmy które maja nawiedzic ziemie przed Ostatecznym przyjsciem Pana.
wazne sa tez slowa Jezusa ktory mowi do ludzi w ewangelii Jana,iż nie jestesmy "ze świata"
zauwazmy,ze sami gotujemy sobie zlo na ziemi.ciagle jako ludzie idziemy do przodu z wymyslaniem coraz to nowszych sprzetow ktora maja nam ulatwiac zycie,ale i takich jak wszelkiego rodzaju bron itd.nie oszukujmy sie,ludzie sa pazerni,i wystarcza jednostki ktore beda wydawac wyroki na niewinnych ludzi,wystarczy, ze strzeli im do glowy wieksza wladza.a z historii wiemy,ze to jest jak najbardziej mozliwe.
dla mnie świat jest czasem podejmowania wyborów.najwazniejszy wybor jest ostateczny:czy chce żyć z Bogiem czy bez niego.
pamietam ze jak bylam mlodsza i moja wiara tak na prawde byla dosyc slaba paniczne balam sie konca swiata,wyobrazalam sobie, ze przyjdzie Bog i za moje grzechy skaze mnie i odtraci.teraz kiedy poznaje Boga nie boje sie ani smierci ani nawet dnia kiedy rzeczywisice przyszedlby w swojej chwale.jesli rzeczywiscie tak bedzie,to bezie to zdecydowanie najlepsza sprawa dla nas wszytskich.Pan teraz daje nam czas na nasz wybór.od nas zalezy co postanowimy.Bog nie przyjdzie i nie zakonczy naszego ziemskego czasu,calej ziemi, dopoki nie dopelni sie liczba zbawionych.wtedy kiedy sie dopelni-skonczy sie ten swiat.
bardzo polecam ta strone: http://www.sm.fki.pl/Anna/Anna.php?nr=A ... chowanie_6 pozdrawiam:)

Cz gru 25, 2008 14:46
Dziś wiedza jest dostepna i nie problem jest wiedzieć -problem jest uwierzyć i zrozumieć.
Nie ma sensu "straszenie"2012 -czy inną data -trzeba tylko trochę chęci poznania;poniżej zacytuje fragmęt objawien włoskiej zakonnicy z lat 1967-1971-a więc aktualnych -dotyczących Apokalipsy czy końca świata.{objawienia maja imprimatur i pozwolenie rozpowrzechniania}

...GŁOS BOŻY: [28.8.1968]

Tyle rzeczy było ci powiedziane co do świata, dusz i Kościoła. „Wszystko to spełni się ,bo nieba i ziemia przeminą ale słowa Moje nie przeminą nigdy”.

Ja : A więc Boże , spełnią się i te straszne kary?

GŁOS BOŻY : Tak , spełnią się one, jeśli świat będzie szedł dalej drogą niemoralności i grzechu. Moja Matka zapowiadała już dawniej kary , lecz teraz zbliża się czas.

Narody silniejsze zniszczą słabsze i wszelkie prawo ludzki będzie przełamane. Krew i ogień pokryją całą ziemię .Będą to rzeczy nigdy nie widziane od stworzenia świata! Niebo będzie całe w ogniu, nie będzie błękitu , ale zakryje je dym ze środków zniszczenia.I stanie się ciemność na całej ziemi.

Ja : O, Panie, to tak jak w Apokalipsie?

GŁOS BOŻY: Czas prawdziwej Apokalipsy jeszcze jest daleki i ześle go sam Bóg. A tu będzie to dziełem człowieka .Jeruzalem, Jeruzalem, ileż to razy chciałem zebrać twych synów, jak kokosz pisklęta , lecz nie chciałeś. Takim jest Posłannictwo, o którym mówiłem ci tamtej nocy .Posłannictwo Miłości i Boleści. Powierzam ci je!

Ja : Ależ Panie ! Gdyby świat wiedział o tym co mi mówisz?

GŁOS BOŻY : -Nie ! Poczekaj .Nie nadeszła jeszcze pora.

Ten niewierzący i niewierny świat nie uwierzy łatwo w pewne rzeczy, bo łatwiej jest przyjąć postawę sceptycyzmu, niż prawdy. Wybiera się rzeczy wygodniejsze. Mówię ci to jeszcze raz, że nikt nie jest prorokiem we własnym domu ! Świat potrzebuje znaku, by wierzyć. To też będą go mieli!..

Cytat z "Pójdź ze Mną"- dostępne na www.jezusblog.republika.pl

Pt gru 26, 2008 3:09

Glatzmaier we współpracy z Paulem Robertsem z UCLA wykonali model numeryczny elektromagnetyzmu płynnego jądra Ziemi. Rezultatem było pole magnetyczne przełączające kierunek co 40 000 lat, w okresach przełączania pole nie zanikało całkowicie, ale traciło swój dipolowy charakter. W okresie zaniku pole magnetyczne posiada różne kierunki.

Według szeroko przyjętej teorii, która jest podparta symulacją komputerową, w przypadku czasowego zaniknięcia pola magnetycznego Ziemi, uderzający w jonosferę wiatr słoneczny wraz z ruchem obrotowym Ziemi wzbudzi w jonosferze pole magnetyczne, chroniące częściowo Ziemię przed dopływem do jej powierzchni promieniowania jonizującego. Zjawisko takie odkryto na Wenus nieposiadającej własnego pola magnetycznego

Skutki zaniku pola magnetycznego

Zanik pola magnetycznego dopuści do atmosfery cząstki zjonizowane wiatru słonecznego, atmosfera znacznie zmieni swe właściwości w rozchodzeniu się w niej fal radiowych, stanie się silnie zależna od burz słonecznych, zakłóceniu ulegnie działanie wielu urządzeń łączności.

Według niektórych opinii czasowe zaniknięcie pola magnetycznego w czasie zmiany polaryzacji biegunów może spowodować znaczny wzrost ilości bardzo szkodliwego promieniowania kosmicznego docierającego na powierzchnię Ziemi. Nie ma jednak żadnych nieodpartych naukowych dowodów na to, że odwrócenie pola magnetycznego miałoby prowadzić do jakiejkolwiek katastrofy ekologicznej czy wymierania organizmów żywych. Zarówno homo erectus jak i jego przodkowie przeżyli kilka podobnych katastrof.[/b]

Pn cze 22, 2009 9:55
zbanowana na stałe

mimo iż ze sceptyzmem przyjmuje te date i tak dalej...

to to przebiegunowanie jest bardzo mozliwe- patrzcie na pogode- od roku jest nienormalna- a teraz zamiast lata mamy deszczowy pazdziernik :roll:

Pn cze 22, 2009 19:52

ja słyszałam że takie przebiegunowanie może spowodować wielkie zakłocenia w kwestiach energii elektrycznej i może duże obszary pozbawić prądu. To jest duży problem w naszych czasach kiedy wszystko jest od prądu zależne i różnie może wyglądać..

Pn cze 22, 2009 21:33

takie przebiegunowanie trwa ok 7 000 - 10 000 lat i jedyne co sie zmieni to kierunek igly na kompasie. Proces bardzo powolny i niespecjalnie dla nas istotny.

Wiele kalendarzy konczy sie 12 grudnia 2012 bo wtedy przechodzimy do innego znaku zodiaka, inna era (teraz byla era ryby a bedzaie era wodnika jesli mi sie nic nie pomieszala). I cala zagadka rozwiazana. Trzeba byc idiota zeby sadzic, ze naturalna katastrofa czeka na dokladny czas zeby idealnei sie wstrzelic w kalendarz. Kalendarz jest przewidywany na jakis czas na zas, i zazwyczaj nie konczy sie on w srodka dnia czy tygodnia, ale na koniec roku, stulecia albo ery. Proste jak konstrukcja cepa. A caly lament 2012 to tez niezly biznes, w stanach jest tyle matolow ktorzy daja zarobic cwaniakom zarabiajacym na wszystkim co ma zwiazek z potencjalnym zagrozenim albo ma w tytule 2012.

Przy okazji znakow zodiaka, teraz jestesmy w znaku ryby, i stad wlasnie symbolika ryby w Biblii.

Wt cze 23, 2009 0:18
zbanowana na stałe

Przy okazji znakow zodiaka, teraz jestesmy w znaku ryby, i stad wlasnie symbolika ryby w Biblii.

serio? ja jestem w znaku ryby ale jakos nie odczuwam,ze to moj czas :D

wybaczcie OTT ^^

Wt cze 23, 2009 6:26

Post Re: Apokalipsa 2012
Astronom napisał(a):
Apokalipsa 2012 - Wierzyć, nie wierzyć ?

Właśnie oglądaliśmy wiadomości w holenderskiej telewizji. Podano w nich informacje wraz z materiałem wideo, że sytuacja w reaktorze 3, w Fukushimie znacznie się pogorszyła. Okazało się, że jednak sam reaktor jest poważnie uszkodzony i sytuacja jest już całkowicie poza kontrolą.

Okazało się też, że w tej sytuacji, wydobywający się już od kilku dni z reaktora dym niesie ze sobą ogromne ilości radioaktywnych materiałów, których spora część unosi się w wyższe partie atmosfery i jest przenoszona na duże odległości. To są bardzo złe wieści dla Japończyków i dla reszty świata, tym bardziej że nie ma już żadnych wątpliwości, iż między innymi właśnie w tym reaktorze stosowano nieprawdopodobnie toksyczne paliwo typu MOX (mieszanka Uranu 235 z Plutonem 239).

Niech na ten moment wystarczy porównanie, że tylko kilka miligramów cząsteczek MOX uwolnionych do atmosfery, jest porównywalne do sporego wycieku zwykłego paliwa jądrowego, składającego się z samego Uranu 235.

Wdychanie nawet najmniejszych, mikroskopijnych ilości cząsteczek MOX jest śmiertelne dla człowieka. Okres połowicznego rozpadu Plutonu 239 to 24 tys. lat, co oznacza, że cząsteczki tego pierwiastka będą krążyły po świecie przez cały ten okres, doprowadzając swą ogromną siłą radioaktywności do skażania środowiska.

W przeciągu zaledwie kilku godzin opublikujemy obszerny artykuł na temat paliwa MOX, prawdy o rzeczywistej skali katastrofy w Fukushimie oraz o kłamstwach i mataczeniu mediów.

W takiej sytuacji nie dziwi nas fakt, że w niektórych miastach Polski rozpoczęto już ćwiczenia alarmów skażenia radioaktywnego. Przykład takiego ćwiczenia jest dostępny na:
http://www.kurierlubelski.pl/aktualnosc ... l?cookie=1

Źródło => http://www.globalnaswiadomosc.com/polskaskazenie.htm

A.

Pt mar 25, 2011 19:58

http://portalwiedzy.onet.pl/0,81258,1640381,1,czasopisma.html
Koniec świata przesunięty

"Koniec świata nie nastąpi w 2012 roku – jak to miał przewidywać kalendarz Majów.
Ale to nie Majowie się pomylili, lecz naukowcy interpretujący kalendarz.

Zagłada będzie miała miejsce ponad 100 lat później.
Z taką tezą wystąpili bracia Bohumil i Vladimir Bohm,
obaj profesorowie, pierwszy – matematyki, drugi – historii Hiszpanii i Ameryki Łacińskiej.
Obaj naukowcy związani są z Uniwersytetem w Dreźnie.
Ich tezę opublikowało niemieckie czasopismo „Astronomische Nachrichten". "

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt mar 25, 2011 20:08

Astronom napisał(a):
Apokalipsa 2012 - Wierzyć, nie wierzyć ?

Chciałem się spytać, czy są może jakieś ustalenia Kościoła Katolickiego w tej sprawie i czy Kościół Katolicki w jakikolwiek sposób odnosi się do tej daty Apokalipsy.
A jeśli KK uważa, że jest ta data sprzeczna z Biblią to dlaczego?

I jak się okazuje - nic się nie dzieje. Obudziłem się i jest piękny dzień na Opolszczyźnie. Jeden z naszych wykładowców zażartował: "Słyszałem iż Majowie pomylili się o 10 dni - chodziło im o koniec roku, nie świata :D ".

Pt gru 21, 2012 7:59

mój mąż ma dziś urodziny:) ale 36 lat to jeszcze nie koniec świata!

Pt gru 21, 2012 8:06
kropeczka_ns napisał(a):
mój mąż ma dziś urodziny:) ale 36 lat to jeszcze nie koniec świata!

Według miary hobbitów to dopiero co niedawno wkroczył w wiek męski :D
Według miary męskiej (wiadomo, że facetom liczy sie wiek z uwzględnieniem współczynnika 0,5, w przeciwieństwie do kobiet gdzie wynosi on 2,0) to stał się dojrzałym facetem i wszystko przed nim :D

Sto lat dla męża.!

Pt gru 21, 2012 9:10

A to dzisiaj!
Znowu koniec świata... :spie:
który to już? sam w swoim życiu przeżyłem kilka (jeśli dobrze pamiętam 1997, 2000 i jeszcze parę, o których dowiadywałem się "po fakcie")
jedno muszę przyznać - ten ma dobrą reklamę :-D

Pt gru 21, 2012 9:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 223 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15