Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 17, 2025 22:49

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 525 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  Następna strona
 Czy wszyscy ateiści uważają się za zwierzęta ? 
Autor Wiadomość

Nie ma takiej dyscypliny Biologii .Zwierzętami i jego podzbiorami zajmuje się zoologia[/quote

Nie, Sewerynie drogi, myslisz się. Wielokrotnie już ci pokazywałem, że czlowiek należy do królestwa zwierząt - zapominasz o tym czy jak?
Seweryn napisał(a):
movsd napisał(a):
jesteś niedouczony i co gorsza tkwisz w swoim błędzie.

Tak, jesteś niedouczony i tkwisz w błędzie - dobrze że zacytowałeś tę moją wypowiedź.

Śr sie 27, 2008 17:48

1)Nie, Sewerynie drogi, myslisz się. Wielokrotnie już ci pokazywałem, że czlowiek należy do królestwa zwierząt - zapominasz o tym czy jak?
Tak, jesteś niedouczony i tkwisz w błędzie -

2)dobrze że zacytowałeś tę moją wypowiedź.

1)Oczywiście, że należy jednak nie jest zwierzęciem, jak twierdziłeś wcześniej .

2) Pewnie, że dobrze bo skierowana była do Ciebie.

Śr sie 27, 2008 17:54

1)Oczywiście, że należy jednak nie jest zwierzęciem, jak twierdziłeś wcześniej .

2) Pewnie, że dobrze bo skierowana była do Ciebie.

Ad1
Do zbioru figur należą koła i kwadraty. Czy kwadrat jest kołem? Nie. Czy jest figurą? Tak.

Ad2
To ciekawe, biorąc pod uwagę jak często wygłaszasz na forum kompromitujące poglądy, np ten że ciało można rozpędzić do 2 prędkości światła itp

Śr sie 27, 2008 17:57

A kwadrat nie jest prostokątem bo tylko należy do zbioru prostokątów ale nie jest prostokątem, prawda Sewerynie? :hahaha:

Śr sie 27, 2008 18:03

Albo te teksty o dowodzie osobistym i ateistach.

Śr sie 27, 2008 18:05

Do zbioru figur należą koła i kwadraty. Czy kwadrat jest kołem[/color]? Nie. Czy jest figurą? Tak.

Analogicznie:

Do królestwa zwierząt , należą zwierzęta i ludzie. Czy ludzie to zwierzęta? Nie. Czy należą do królestwa zwierzat? Tak.

Twierdząc, że człowiek to zwierzę mówisz, że kwadrat jest kołem, czyli:
movsd napisał(a):
często wygłaszasz na forum kompromitujące poglądy

Śr sie 27, 2008 18:17

movsd napisał(a):
Do zbioru figur należą koła i kwadraty. Czy kwadrat jest kołem[/color]? Nie. Czy jest figurą? Tak.

Analogicznie:

Do królestwa zwierząt , należą zwierzęta i ludzie. Czy ludzie to zwierzęta? Nie. Czy należą do królestwa zwierzat? Tak.

Twierdząc, że człowiek to zwierzę mówisz, że kwadrat jest kołem, czyli:
movsd napisał(a):
często wygłaszasz na forum kompromitujące poglądy

Nie, Sewerynie, poprawna analogia jest taka:

Analogicznie:

Do królestwa zwierząt należą ludzie i inne zwierzęta. Czy ludzie to to samo co te inne zwierzęta? Nie. Czy należą do królestwa zwierząt? Tak.

I podtrzymuję, często wygłaszasz na forum kompromitujące poglądy, np ten że ciało można rozpędzić do 2 prędkości światła...

Śr sie 27, 2008 18:26

movsd napisał(a):

Analogicznie:

Do królestwa zwierząt należą ludzie i inne zwierzęta. Czy ludzie to to samo co te inne zwierzęta? Nie. Czy należą do królestwa zwierząt? Tak.

I podtrzymuję, często wygłaszasz na forum kompromitujące poglądy, np ten że ciało można rozpędzić do 2 prędkości światła...

Więc zobacz co ci wyszło jeśli podłożysz swoje figury:

Do zbioru figur należą koła i inne kwadraty . Czy koła to to samo co inne kwadraty? Nie czy należą do zbioru figur ? Tak

Niby wszystko się zgadza ale koła to nie inne kwadraty :)
Możesz oszukiwać sam siebie jednak naukę nie tak łatwo oszukać,więc
Cytuj:

podtrzymuję, często wygłaszasz na forum kompromitujące poglądy

Śr sie 27, 2008 18:36

movsd napisał(a):
movsd napisał(a):

Analogicznie:

Więc zobacz co ci wyszło jeśli podłożysz swoje figury:

Do zbioru figur należą koła i inne kwadraty . Czy koła to to samo co inne kwadraty? Nie czy należą do zbioru figur ? Tak

Niby wszystko się zgadza ale koła to nie inne kwadraty :)
Możesz oszukiwać sam siebie jednak naukę nie tak łatwo oszukać,więc
Cytuj:

podtrzymuję, często wygłaszasz na forum kompromitujące poglądy

Seweryn:
koła = ludzie
kwadraty = inne zwierzęta, nie ludzie
Tak to trzeba rozumieć.
Przypomnij sobie jak mówiłeś że można rozpędzić ciało do 2 prędkości światła. Pamiętasz ile się wstydu najadłeś? To jest taka sama sytuacja, proszę cię nie upieraj się.

Śr sie 27, 2008 18:41

Seweryn:
koła = ludzie
kwadraty = inne zwierzęta, nie ludzie
Tak to trzeba rozumieć.
Przypomnij sobie jak mówiłeś że można rozpędzić ciało do 2 prędkości światła. Pamiętasz ile się wstydu najadłeś? To jest taka sama sytuacja, proszę cię nie upieraj się.

Tak tylko że nie masz żadnych naukowych argumentów, że ludzie to inne zwierzęta .Wiesz tylko że człowiek należy do królestwa zwierząt, tak samo jak kwadrat należy do zbioru figur .

Ps O jakie światło ci chodzi? Jeśli czegoś nie rozumiesz cytuj w odpowiednim temacie, a ci wyjaśnię, tylko nie podważaj ciągle nauki.

Śr sie 27, 2008 18:50

Tak tylko że nie masz żadnych naukowych argumentów, że ludzie to inne zwierzęta .

Mam dowody, choćby zbieżność genetyczna z innymi zwierzętami. Są ślady w naszym genomie po narządach których nie mamy, więcej poczytaj w artykule o narządach szczątkowych

Seweryn napisał(a):
Ps O jakie światło ci chodzi? Jeśli czegoś nie rozumiesz cytuj w odpowiednim temacie, a ci wyjaśnię, tylko nie podważaj ciągle nauki.

Seweryn, ośmieszyłeś się mówiąc
3) Teoretycznie możliwe jest nawet zwiększenie predkości światła np. jesli usiadłbyś na końcu promienia światła i włączył latarkę .Predkość by sie podwoiła .Zauważuł to Einstein
To nie ja czegoś nie rozumiem - to ty nic nie rozumiesz.

Śr sie 27, 2008 19:01

Seweryn napisał(a):
Tak tylko że nie masz żadnych naukowych argumentów, że ludzie to inne zwierzęta .

Mam dowody, choćby zbieżność genetyczna z innymi zwierzętami. Są ślady w naszym genomie po narządach których nie mamy, więcej poczytaj w artykule o narządach szczątkowych

Seweryn napisał(a):

Seweryn, ośmieszyłeś się mówiąc
3) Teoretycznie możliwe jest nawet zwiększenie predkości światła np. jesli usiadłbyś na końcu promienia światła i włączył latarkę .Predkość by sie podwoiła .Zauważuł to Einstein
To nie ja czegoś nie rozumiem - to ty nic nie rozumiesz.

1)Zbieżność genetyczna to nie dowód, organizmy są podobne. Chcesz powiedzieć, że człowiek jest prawie jak zwierzę , ale prawie robi wielką różnicę .
Dlatego według nauki człowieka nie jest zwierzęciem w królestwie zwierząt,
tak samo jak koło nie jest kwadratem w zbiorze figur, co raczyłeś sugerować.

2)Tak jak powiedziałem cytuj w odpowiednim temacie , abym mógł sprawdzić historię rozmowy.

Śr sie 27, 2008 19:11

1)Zbieżność genetyczna to nie dowód, organizmy są podobne. Chcesz powiedzieć, że człowiek jest prawie jak zwierzę , ale prawie robi wielką różnicę .

Koło nie jest kwadratem, ale ma takie właściowości którego kwalifikuje do zbioru figur.
Owszem, prawie robi różnicę - są olbrzymie różnice pomiędzy ludźmi i powiedzmy szympansami. Tylko kod genetyczny jest w 98% identyczny.

Seweryn napisał(a):
2)Tak jak powiedziałem cytuj w odpowiednim temacie , abym mógł sprawdzić historię rozmowy.

viewtopic.php?t=17481&postdays=0&postorder=asc&start=150

Śr sie 27, 2008 19:15

Analogia między zwierzętami a figurami geometrycznymi jest taka:

zwierzęta - figury
królestwo zwierząt - zbiór figur
człowiek - koło
koń (na przykład) - kwadrat

Koło jest figurą - Człowiek jest zwierzęciem
Koło i inne figury - Człowiek i inne zwierzęta
Koło nie jest kwadratem - Człowiek nie jest koniem
Nie każda figura jest kołem - Nie każde zwierzę jest człowiekiem

Tak trudno zrozumieć, że taka definicja "zwierząt" która odpowiada tej analogii, jest spójna i, z punktu widzenia biologii, naturalna? Przecież nie będziesz tak definiował pojęcia "figura" żeby nie dotyczyła koła, bo koło jest wyjątkowe.

Śr sie 27, 2008 19:23

Seweryn napisał(a):

Koło nie jest kwadratem, ale ma takie właściowości którego kwalifikuje do zbioru figur.
Owszem, prawie robi różnicę - są olbrzymie różnice pomiędzy ludźmi i powiedzmy szympansami. Tylko kod genetyczny jest w 98% identyczny.

Seweryn napisał(a):

viewtopic.php?t=17481&postdays=0&postorder=asc&start=150

Nie rozmawiamy o kodzie genetyczym tylko o tym czy człowiek to zwierzę.
Jeśli nauka przyjmie, że człowiek to zwierzę uznam tą wiadomość . Póki co muszę honorować obecne stanowisko nauki, że człowiek nie jest zwierzęciem , więc nie zmuszaj mnie abym podważał naukę .

Śr sie 27, 2008 19:29
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 525 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  Następna strona