Polska będzie wywyższona.
| Autor |
Wiadomość |
|
buscador
|
 Re: Polska będzie wywyższona.
Angella_S napisał(a): Państwu które nie potrafi wyprodukowac nawet głupiego telefonu komórkowego, a jedyne co może to składać Niemieckie Volkswageny czy Ople, pozostaje tylko wiara w tego rodzaju urojenia. Byle poczuc sie lepiej. A to odpowiedź: oleksa57 napisał(a): Nic, co silne, nie ostało się, ani Babilon, ani państwo faraonów, ani Asyria, ani Cesarstwo Rzymskie. Przetrwała tylko wiara przekazana plemieniu, które nie miało nawet własnej ziemi, i Kościół, ustanowiony przez Syna Bożego. Niemieckie Volkswageny czy Ople podzielą los tych ostatnich. Myślę że już niedługo  „Nie przeminie to pokolenie, aż się wszystko to stanie. ...”
_________________ Nie wierzę w Boga którego istnienia można by dowieść
|
| N kwi 10, 2011 16:32 |
|
|
|
 |
|
Asparagus
|
buscador napisał(a): A to odpowiedź:
oleksa57 napisał(a): Nic, co silne, nie ostało się, ani Babilon, ani państwo faraonów, ani Asyria, ani Cesarstwo Rzymskie. Przetrwała tylko wiara przekazana plemieniu, które nie miało nawet własnej ziemi, i Kościół, ustanowiony przez Syna Bożego.
Niemieckie Volkswageny czy Ople podzielą los tych ostatnich. Myślę że już niedługo „Nie przeminie to pokolenie, aż się wszystko to stanie. ...”
Jeśli silni upadną to co dopiero słabi. Jeden był naród wybrany i nie był to naród polski.
|
| N kwi 10, 2011 16:49 |
|
 |
|
buscador
|
Asparagus napisał(a): Jeśli silni upadną to co dopiero słabi. Jeden był naród wybrany i nie był to naród polski.
Siła narodu nie leży w jego zaawansowaniu technologicznym czy jego bogactwie. To o czym piszesz to i tak zniknie, liczyć się będzie jedynie "postęp" duchowy.
_________________ Nie wierzę w Boga którego istnienia można by dowieść
|
| N kwi 10, 2011 23:37 |
|
|
|
 |
|
Asparagus
|
No to biorąc pod uwagę dotychczasowe dokonania Polaków w tej dziedzinie, to jeszcze nam daleko do tego "wywyższenia".
|
| Pn kwi 11, 2011 11:55 |
|
 |
|
Angella_S
zbanowana na stałe
|
buscador napisał(a): liczyć się będzie jedynie "postęp" duchowy. Bez umiejetności radzenia sobie w świecie materialnym, tzw. postep w świecie duchowym to tylko rekompensata, wymówka, usparawiedliwienie dla swych braków. - Co z tego że jestem biedny i niczego nie potrafię, ale za to rozwijam sie duchowo Sądze natomiast że jedno bez drugiego nie istnieje. Zanim zaczniesz biegac musisz nauczyć sie chodzić. "Ja jestem Ra-Hoor-Khuit; i mam moc, która pozwala mi chronić sługę mojego. Sukces jest twoim dowodem: nie sprzeczaj się; nie nawracaj; nie mów zbyt wiele! Tych, którzy pragną cię usidlić, którzy pragną cię obalić, atakuj bez żalu i litości..."
_________________ "Kiedy zorientowałem się, że jestem symbolem Polski, wpadłem w depresję" - ORZEŁ
|
| Pn kwi 11, 2011 12:15 |
|
|
|
 |
|
Oriflamme
Dołączył(a): Pn kwi 18, 2011 1:05 Posty: 96 Lokalizacja: Kalisz, Wielkopolskie
|
buscador napisał(a): Siła narodu nie leży w jego zaawansowaniu technologicznym czy jego bogactwie. Nie ma na kartach historii żadnego narodu, który zbudował potęgę przy użyciu rozwoju duchowego. Religie zdominowały umysły słabych, zacofanych ludzi. Zaś miecz - Cesarstwo Rzymskie, Cesarstwo Greckie, Królestwo Hiszpanii, Imperium Brytyjskie, Republika Francuska, Cesarstwo Rosyjskie, Cesarstwo Niemieckie, III Rzesza, ZSRR. Można wymieniać godzinami te wszystkie imperia. Pewnego dnia wszystkie narody zjednoczą się pod jedną flagą, jednym celem, jedną przyszłością.
|
| Pn kwi 18, 2011 2:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Oriflamme napisał(a): Pewnego dnia wszystkie narody zjednoczą się pod jedną flagą, jednym celem, jedną przyszłością. A potem rozpadną się na dobrych i złych....
|
| N kwi 24, 2011 21:59 |
|
 |
|
Oriflamme
|
Liza napisał(a): Oriflamme napisał(a): Pewnego dnia wszystkie narody zjednoczą się pod jedną flagą, jednym celem, jedną przyszłością. A potem rozpadną się na dobrych i złych.... A to niby czemu? Wystarczy popatrzeć na USA - była kolonia Brytyjska, która wcieliła w swoje granice ogromną liczbę Niemców, Francuzów, oraz Hiszpan. Później zaś do listy dołączyły wszystkie inne narody tego świata - czarni, żółci, wszelkie narody Europy. I żyją tam jakoś w spokoju. Zjednoczenie jest konieczne, by ruszyć do przodu, by zrobić kolejny wielki krok małej ludzkości.
|
| Pn kwi 25, 2011 0:11 |
|
 |
|
Soul33
Moderator
|
Sądzę, że może nigdy nie udać się zjednoczyć ponad fizycznymi podziałami kontynentalnymi. Chociaż te plany pociągu jadącego z Anglii do USA w 2 godziny oraz początek prywatnych lotów kosmicznych wyglądają obiecująco 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
| Pn kwi 25, 2011 0:35 |
|
 |
|
amadeus35
|
buscador napisał(a): To raczej Twoje wnioski są absurdalne, a co mają wspólnego obiawienia Matki Boskiej do czasów w których żyła? Domyslam sie ze sam nie wierzysz w to co piszesz 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
| Pn kwi 25, 2011 9:43 |
|
 |
|
Oriflamme
|
Soul33 napisał(a): Sądzę, że może nigdy nie udać się zjednoczyć ponad fizycznymi podziałami kontynentalnymi. Chociaż te plany pociągu jadącego z Anglii do USA w 2 godziny oraz początek prywatnych lotów kosmicznych wyglądają obiecująco  Czy ja wiem? Już dziś odległość nie ma znaczenia. Firmy działają na wszystkich rynkach światowych. Ja, pomimo tego, że nie jestem zbyt bogaty, kupuje coraz więcej rzeczy z Ameryki - czy to książki, czy albumy zespołów, niedostępne w Europie. Za pocztę lotniczą płacę w 50$, więc wcale nie tak źle, patrząc na to, że 15 zł u nas kosztuje przewóz z Warszawy do Wielkopolski.
|
| Wt kwi 26, 2011 21:00 |
|
 |
|
niewazny12
|
 Wspaniała przyszłość Polski - zerwij z grzechem!
Zapowiedzi dla Polski są wspaniałe, tylko musi się ona NAWRÓCIĆ i wybrać Trójcę Świętą, a nie marność.
Proroctwo św. Malachiasza z 1128 r.: "Polska powstając majestatycznie jak feniks z popiołu, mężnie zrzuci pęta niewoli i stanie się jednym z mocarstw w Europie".
Perran, prorok z Francji: "Polska jest narodem wybranym na kapłaństwo świata. Jest kolebką, w której urodzi się nowy Mesjasz" (Zbawiciel jest tylko jeden - może dotyczy to przygotowania na powtórne przyjście odkupiciela lub kogoś, kto zmieni ustrój świata).
Także Przepowiednia Fatimska, przekazana Siostrze Łucji w 1917 r., poświęca nieco uwagi naszemu krajowi. "Naród polski przejdzie drogę odrodzenia. Po raz pierwszy odczyta i zrealizuje prawdziwe cele ludzkości. Od niego zależeć będzie przyszłość Europy" - mówi to proroctwo. "W Polsce rozpocznie się odrodzenie świata przez ustrój, który wytworzy nowe prawa".
Przepowiednia (1948 r.) słynnej austriackiej stygmatyczki, Służebnicy Bożej Teresy Neuman, to wizja świetlanej przyszłości naszego kraju. Według niej, "w języku polskim będą głoszone najmądrzejsze prawa i najsprawiedliwsze ustawy, zaś Warszawa stanie się stolicą Stanów Zjednoczonych Europy.".
Słowa Maryi w przepowiedni licheńskiej, przekazanej Mikołajowi Sikatce w 1850 r. "Ku zdumieniu wszystkich narodów świata - z Polski wyjdzie nadzieja udręczonej ludzkości. Wtedy poruszą się wszystkie serca radością, jakiej nie było przez tysiąc lat (...). Jeśli naród polski się poprawi, będzie pocieszony, ocalony i wywyższony".
Słowa Jezusa do siostry Faustyny w jej widzeniu z roku 1938: "Polskę szczególnie umiłowałem, a jeśli posłuszna będzie woli Mojej wywyższę ją w potędze i świętości. Z niej wyjdzie iskra, która przygotuje świat na ostatnie przyjście Moje".
„Wy, Polacy, przez niniejszy ucisk oczyszczeni i miłością wspólną silni, nie tylko będziecie się wzajem wspomagali, nadto poniesiecie ratunek innym narodom i ludom, nawet wam niegdyś wrogim. I tym sposobem wprowadzicie dotąd niewidzialne b r a t e r s t w o l u d ó w, Bóg wyleje na was wielkie łaski i dary, wzbudzi między wami ludzi świętych i mądrych i wielkich mistrzów, którzy zajmą zaszczytne stanowiska na kuli ziemskiej. Języka waszego będą się uczyć w uczelniach na całym świecie. Cześć Maryi i Najśw. Sakramentu zakwitnie w całym narodzie polskim.” (Bł. Bronisław Markiewicz)
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
| N maja 08, 2011 12:39 |
|
 |
|
WIST
|
 Re: Wspaniała przyszłość Polski - zerwij z grzechem!
Mesjanizm Polski pełną gębą. Ja jestem jednak bardzo ostrożny.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| N maja 08, 2011 12:43 |
|
 |
|
Silva
|
 Re: Wspaniała przyszłość Polski - zerwij z grzechem!
Ja też. Chociaż akurat te słowa Pana Jezusa z do s. Faustyny są oryginalne, zapisane w "Dzienniczku". Reszty nie znam.
_________________ "Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł." (1 Kor 10, 12)
|
| N maja 08, 2011 18:57 |
|
 |
|
niewazny12
|
Nie chodzi tu o myślenie "jestem Polakiem, więc jestem lepszy od innych", ale o zwrócenie uwagi na liczne proroctwa osób (i to nawet świętych) głoszące dobrą przyszłość dla naszego kraju. Trzeba być pokornym, to pewne.
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
| Pn maja 09, 2011 7:24 |
|
|
|