Czy ateista ma prawo wmawiac Ci co on uwaza
Autor |
Wiadomość |
gabriel
|
tommy Cytuj: Zdajesz sobie sprawe, ze juz od dawna istnieja "rodziny" homoseksualne? Glownie sa to lezbijki ktore zaplodnily sie uzywajac bankow z sperma Mieszasz pewne pojecia.Ja pisze o statystykach dla calego spolecznestwa a Ty mi wyjezdzasz z pewnymi przypadkami Sa pewne przypadki gdzie gejowie sa ze soba para do smeirci a sa takei ze sa nalogowi bigamisci u hetero tez Nie zmienia to jednak faktu ze statystyka jest jaka jest jesli brac pod uwage calosc tychze osobnikow Cytuj: Nie mam srodkow aby zorganizowac taka manifestacje. Dziwne jest jednak, ze portale ateista.pl i racjonalista.pl istnieja od lat bez zadnych problemow, prawda?
Strony te przedstawiaja informacje o tych nurtach i jesli jakies zjawisko jest marginalne spolecznestwo generalnie nei reaguje Strony te maja mizerne sukcesy , nie chodza tez z zainteresowanymi do parfii i nie pomagaja wypisywac z ksiag Jednakze to ze takei strony istnieja raczej jest zasluga ich mizernych osiagniec i ich niskiej szkodliwosci spolecznej Cytuj: Dziwne, ze niektore rozwody ciagna sie calymi latami A to kwestia podzialu majatkow ,gdzie to zjawisko wystepuje i u par homo i hetero Cytuj: Ciekawe skad Ty te statystyki wyciagasz. Srednia partnerow wynosi 10.5 u ludzi heteroseksualnych
Z badan prowadzonych przez osrodki uniwersyteckie w USA ,Kanady a takze UE
|
N paź 15, 2006 16:06 |
|
|
|
 |
tommy
|
gabriel napisał(a): Czy to ze az 30 % pedofilow wywodzi sie z tak marginalnej procentowo grupy spolecznej
http://psychology.ucdavis.edu/rainbow/h ... ation.html
Przypomne pewne przykazanie o falszywemu swiadectwu przeciw blizniemu. Innymi slowy: prosze nie klam.
|
N paź 15, 2006 16:09 |
|
 |
gabriel
|
tommy napisał(a): gabriel napisał(a): Czy to ze az 30 % pedofilow wywodzi sie z tak marginalnej procentowo grupy spolecznej http://psychology.ucdavis.edu/rainbow/h ... ation.htmlPrzypomne pewne przykazanie o falszywemu swiadectwu przeciw blizniemu. Innymi slowy: prosze nie klam.
A mozesz mi wytluscic ten tekst ktory mowi innaczej bo mi sie nie chce czytac tego calego artykulu
Ja ci pokaze swoje dane
|
N paź 15, 2006 16:12 |
|
|
|
 |
tommy
|
gabriel napisał(a): Strony te przedstawiaja informacje o tych nurtach i jesli jakies zjawisko jest marginalne spolecznestwo generalnie nei reaguje Strony te maja mizerne sukcesy , nie chodza tez z zainteresowanymi do parfii i nie pomagaja wypisywac z ksiag Jednakze to ze takei strony istnieja raczej jest zasluga ich mizernych osiagniec i ich niskiej szkodliwosci spolecznej Dalej nie widze tego prawa co mialoby mi zabronic glosic moje poglady. gabriel napisał(a): A to kwestia podzialu majatkow ,gdzie to zjawisko wystepuje i u par homo i hetero Jest to i tak "zniechecacz" do rozstawania sie, nieprawdaz? gabriel napisał(a): Z badan prowadzonych przez osrodki uniwersyteckie w USA ,Kanady a takze UE
Mozesz przedstawic zrodlo?
Moje: http://www.durex.com/cm/gss2004Content. ... tMenuOpen=
|
N paź 15, 2006 16:13 |
|
 |
tommy
|
gabriel napisał(a): A mozesz mi wytluscic ten tekst ktory mowi innaczej bo mi sie nie chce czytac tego calego artykulu
Ja ci pokaze swoje dane
Wybacz, ale caly tekst dotyczy mitow o zwiazku pomiedzy homoseksualizmem a pedofilia. Nie da sie specjalnie "wytluscic" waznych zdan.
|
N paź 15, 2006 16:14 |
|
|
|
 |
gabriel
|
Moje dane
http://www.frc.org/get.cfm?i=IS02E3
Homosexuals are overrepresented in child sex offenses: Individuals from the 1 to 3 percent of the population that is sexually attracted to the same sex are committing up to one-third of the sex crimes against children
http://traditionalvalues.org/urban/one.php
The Los Angeles Times conducted a survey in 1985 of 2,628 adults across the U.S. Of those, 27% of the women and 16% of the men had been sexually molested. Seven percent of the girls and 93% of the men had been molested by adults of the same sex. This means that 40% of child molestations were by homosexuals. (Los Angeles Times, August 25-6, 1985)
|
N paź 15, 2006 16:17 |
|
 |
gabriel
|
Tommy[/quote]gabriel napisał:
Strony te przedstawiaja informacje o tych nurtach i jesli jakies zjawisko jest marginalne spolecznestwo generalnie nei reaguje
Strony te maja mizerne sukcesy , nie chodza tez z zainteresowanymi do parfii i nie pomagaja wypisywac z ksiag
Jednakze to ze takei strony istnieja raczej jest zasluga ich mizernych osiagniec i ich niskiej szkodliwosci spolecznej
Dalej nie widze tego prawa co mialoby mi zabronic glosic moje poglady.
Cytuj: Konstytucja gwarantuje Ci wolnosc przekonan, czyli mozesz sobie wierzyc w co chcesz..ale juz nie gwarantuje Ci wolnosci swoich jakich chcesz przekonan
|
N paź 15, 2006 16:19 |
|
 |
gabriel
|
tommy Cytuj: gabriel napisał: A to kwestia podzialu majatkow ,gdzie to zjawisko wystepuje i u par homo i hetero
Jest to i tak "zniechecacz" do rozstawania sie, nieprawdaz?
Tylko ze ten zaniechacz dotyczy i homo i hetero , bo statystyki nie sa z Polski a z krajow zachodu a tam sluby cywilne wsrod homo sa normalnoscia
|
N paź 15, 2006 16:20 |
|
 |
gabriel
|
tommy
Tak od reki znalazlem ,ale mam tez inne
http://www.bpnews.net/bpnews.asp?ID=17151
According to the researchers, 42.9 percent of homosexual men in Chicago's Shoreland area have had more than 60 sexual partners
|
N paź 15, 2006 16:27 |
|
 |
tommy
|
gabriel napisał(a): [ciach] Przeczytaj moj artykul. Jest tam wyraznie zaznaczone, ze pedofilia ma tak naprawde niewiele wspolnego z homoseksualizmem z jednego prostego powodu. Pedofile nie wybieraja swoich "partnerow" seksualnych na podstawie plci. Wybieraja ich na podstawie wieku. To czy bedzie to dziecko plci meskiej czy zenskiej nie ma znaczenia. A ze latwiej jest czesto dotrzec do dzieci plci meskiej(i sami pedofile czesciej sa facetami) np. katoliccy ksieza to juz inna sprawa. gabriel napisał(a): Konstytucja gwarantuje Ci wolnosc przekonan, czyli mozesz sobie wierzyc w co chcesz..ale juz nie gwarantuje Ci wolnosci swoich jakich chcesz przekonan
To ma cokolwiek dowodzic?  :D:D:D To wrecz dowodzi mojej wersji. Mamy "nielegalne poglady", owszem. Jak nazizm na przyklad. Ateizm nie podpada pod ta kategorie. Dalej nie zaprezentowales czegokolwiek w prawie co mialoby mi zabronic gloszenia ateizmu.
|
N paź 15, 2006 16:29 |
|
 |
gabriel
|
tommy Cytuj: Przeczytaj moj artykul. Jest tam wyraznie zaznaczone, ze pedofilia ma tak naprawde niewiele wspolnego z homoseksualizmem z jednego prostego powodu. Pedofile nie wybieraja swoich "partnerow" seksualnych na podstawie plci. Wybieraja ich na podstawie wieku Czyli to ze 30 % pedofilow wywodzi sie z marginalnej 3-5 % grupy homo nie daje Ci nic do myslenia tak ? Gratuluje zdolnosci analizy Cytuj: gabriel napisał: Konstytucja gwarantuje Ci wolnosc przekonan, czyli mozesz sobie wierzyc w co chcesz..ale juz nie gwarantuje Ci wolnosci swoich jakich chcesz przekonan
To ma cokolwiek dowodzic? To wrecz dowodzi mojej wersji. Mamy "nielegalne poglady", owszem. Cytuj: Ateizm nie podpada pod ta kategorie
Napisalem Ci ze jesli swoj ateizm zaczniesz nachalnie glosic i bedzie szkodliwy spolecznie udowodnia Ci ze co prawda mozesz wierzyc w co zechcesz..ale juz glosic co zechcesz nie mozesz
Poki co to sa rozwazania czysto teoretyczne poniewaz sukcesy w konwersji na ateizm sa takie tyle co kot naplakal..wiec nikt sie nei przejmuje takimi jak Ty osobnikami
|
N paź 15, 2006 16:42 |
|
 |
tommy
|
gabriel napisał(a): Czyli to ze 30 % pedofilow wywodzi sie z marginalnej 3-5 % grupy homo nie daje Ci nic do myslenia tak ? Gratuluje zdolnosci analizy A ja Twojej. Pedofile to przestepcy. Legalizacja badz delegalizacja malzenstw homoseksualnych na nich nie wplynie. Wiesz dlaczego? Bo... uwaga, zaprezentuje niesamowity fakt... nie przestrzegaja prawa i dalej nie beda go przestrzegac. Za to pomozesz pozostalym 70% jesli nawet wierzyc Twojej teorii o zwiazku homoseksualizmu i pedofilii. gabriel napisał(a): Napisalem Ci ze jesli swoj ateizm zaczniesz nachalnie glosic i bedzie szkodliwy spolecznie udowodnia Ci ze co prawda mozesz wierzyc w co zechcesz..ale juz glosic co zechcesz nie mozesz Poki co to sa rozwazania czysto teoretyczne poniewaz sukcesy w konwersji na ateizm sa takie tyle co kot naplakal..wiec nikt sie nei przejmuje takimi jak Ty osobnikami
Ateizm nie jest szkodliwy spolecznie  - po dowod odwoluje do podanej wczesniejszej statystyki wieziennej. I nikt mi tego by nie mogl zabronic prawnie, zyj dalej w swiecie fantazji.
|
N paź 15, 2006 16:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziękuję Ci za tego linka. Sam szukałem jakiś linków dla przeciwwagi wobec linków gabriela, ale nie wychodzi mi to za dobrze to szukanie
Linki podane przez gabriela mówia same za siebie o swojej tendencyjności i fałszu - "traditional values" (tradycyjne wartości) kojarzy się z prawicowymi, konserwatywnymi poglądami, co już niejako z góry negatywnie patrzy na homoseksualizm, jeszcze wogóle zanim się do jakichkolwiek badań zabiorą. To świadczy o tym, zę nie wolno brać na powaznie ich statystyk, gdyż są robione na zamówienie okreslonego poglądu, który oczekuje takiego i takeigo wyniku.
|
N paź 15, 2006 17:04 |
|
 |
gabriel
|
przemo napisał(a): Dziękuję Ci za tego linka. Sam szukałem jakiś linków dla przeciwwagi wobec linków gabriela, ale nie wychodzi mi to za dobrze to szukanie  Linki podane przez gabriela mówia same za siebie o swojej tendencyjności i fałszu - "traditional values" (tradycyjne wartości) kojarzy się z prawicowymi, konserwatywnymi poglądami, co już niejako z góry negatywnie patrzy na homoseksualizm, jeszcze wogóle zanim się do jakichkolwiek badań zabiorą. To świadczy o tym, zę nie wolno brać na powaznie ich statystyk, gdyż są robione na zamówienie okreslonego poglądu, który oczekuje takiego i takeigo wyniku.
Taaa..a gazeta Los Angeles Times ktora podala wyniki swojego sondarzu jest oficjalna gazeta episkopatu USA prawda ?
|
N paź 15, 2006 17:14 |
|
 |
gabriel
|
tommy Cytuj: A ja Twojej. Pedofile to przestepcy. Legalizacja badz delegalizacja malzenstw homoseksualnych na nich nie wplynie.
Tak jak Ci napisalem , wydawanie papierkow badz ich nie wydawanienei wplywa na psychike czlowieka przy jego zachowaniu wobec osob trzecich np dzieci To ze 30 % pedofilow z tak marginalnej grupy spolecznej jak homo, daje duzo do myslenia... Cytuj: I nikt mi tego by nie mogl zabronic prawnie
Jak zapewnie wiesz, prawo tworzy spolecznestwo poprzez swoich reprezentatntow w sejmie
Jesli nawet bedzie jakas luka w prawie ktora ktos bedzie wykorzystywal to pamietaj , prawo nie jest stale na wieki wiekow ...wiec jesli trzeba bedzie uscislic prawo to spolecznestwo to zrobi...nie boj zaby
|
N paź 15, 2006 17:19 |
|
|
|