Autor |
Wiadomość |
Acro
|
 Re: BÓG NIE JEST MIŁOŚCIĄ
Bóg ich kochał inaczej... 
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Pt lut 03, 2012 11:03 |
|
|
|
 |
beldex
|
siedzimy jak krety w swoich norach i wydaje nam sie że tu i teraz jest zycie i szczęście, tymczasem ci którym współczujemy smierci cieszą się 1000krotnym szczęsciem niż nasze pojęcie szzcęscia( ani oko nie widzialo, ani ucho nie slyszalo) a więc są chyba w lepszej sytuacji niz my? Red, Acro, skąd wiecie jak umrzecie? może będziesz się męczył gorzej i dłużej niz w komorze gazowej? i nawet eutanazja nie przyjdzie Ci pomóc, bo szpital bedzie chcial przyoszczędzić i wyśla cię do domu.
|
Pt lut 03, 2012 11:33 |
|
 |
LewSimba
|
Bóg jest miłością ,potężną nieskrępowaną wielką miłością ,kocha nas wszystkich i pragnie naszego szczęścia ,kochajmy Boga pod niebiosa
|
Pt lut 03, 2012 12:14 |
|
|
|
 |
RED
|
beldex napisał(a): siedzimy jak krety w swoich norach i wydaje nam sie że tu i teraz jest zycie i szczęście, tymczasem ci którym współczujemy smierci cieszą się 1000krotnym szczęsciem niż nasze pojęcie szzcęscia( ani oko nie widzialo, ani ucho nie slyszalo) a więc są chyba w lepszej sytuacji niz my? Red, Acro, skąd wiecie jak umrzecie? może będziesz się męczył gorzej i dłużej niz w komorze gazowej? i nawet eutanazja nie przyjdzie Ci pomóc, bo szpital bedzie chcial przyoszczędzić i wyśla cię do domu. Proponuje zamiast uzywac slow takich jak zamordowani,zabici,zgineli,zagazowani itp. uzyjmy doznali BOZEJ MILOSCI.
|
Pt lut 03, 2012 13:04 |
|
 |
beldex
|
a ja proponuje wznieść sie ponad kretowisko
|
Pt lut 03, 2012 15:49 |
|
|
|
 |
beldex
|
Szatan - kłamca i manipulator, mistrz pozorów nic dobrego dla czlowieka nie uczynił, zprostego powodu, bo go nienawidzi! Nienawidzi Ciebie i mnie, bo paradoksalnie nienawidzi siebie, bo wie co stracił a najważniejsze za to, że te pozory, które zachowuje są tymczasowe i jego czas jest krótki, widac zresztą jak sie wścieka i miota po slowach, które swoim niewolnikom każe wypowiadać.
|
Pt lut 03, 2012 16:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Światło w sensie symbolicznym, czy światło jako ogień?
|
Pt lut 03, 2012 16:10 |
|
 |
Necromancer
|
MARIEL napisał(a): Światło w sensie symbolicznym, czy światło jako ogień? Pewnie w sensie światła wiedzy - drzewo poznania. beldex napisał(a): Szatan - kłamca i manipulator, mistrz pozorów nic dobrego dla czlowieka nie uczynił, zprostego powodu, bo go nienawidzi! Nienawidzi Ciebie i mnie, bo paradoksalnie nienawidzi siebie, bo wie co stracił a najważniejsze za to, że te pozory, które zachowuje są tymczasowe i jego czas jest krótki, widac zresztą jak sie wścieka i miota po slowach, które swoim niewolnikom każe wypowiadać. Ale sam ci tak powiedział? Szatan to sumie pozytywna postać i dużo ciekawsza od Jezusa. Bunt wobec Boga tyrana wpisuje się w mój wolnościowy system wartości lepiej niż wymóg posłuszeństwa i wyrzeczenia się siebie.
_________________ ateista
|
Pt lut 03, 2012 16:22 |
|
 |
beldex
|
Necromancer napisał(a): mój wolnościowy system wartości lepiej niż wymóg posłuszeństwa i wyrzeczenia się siebie. nie wiesz co mówisz! życie w autorytecie diabła uważasz za wolnościowy system wartosci? Bogu sie zbuntowaleś, Twojemu Stwórcy ( nawet jak w Niego nie wierzysz) i myslisz że jestes wolny?
|
Pt lut 03, 2012 16:33 |
|
 |
Necromancer
|
beldex napisał(a): nie wiesz co mówisz! życie w autorytecie diabła uważasz za wolnościowy system wartosci? Bogu sie zbuntowaleś, Twojemu Stwórcy ( nawet jak w Niego nie wierzysz) i myslisz że jestes wolny? Nie wiem co ci to da, że przekręcisz moje słowa i przypiszesz mi swoje. Chcesz dyskutować ze mną czy z samym sobą? Co to za absurd, żeby Szatana uważać za autorytet? lol. I nikomu się nie zbuntowałem, co za nonsens. Wolność to pewna wartość, którą się wyznaje i do niej dąży, a nie zawsze stan faktyczny.
|
Pt lut 03, 2012 16:48 |
|
 |
Kris65
|
Niestety, Bóg to despota. Najlepszy dla wyznawców byłby system feudalny,aż po dziszejsze czasy. Hierarchia od Najwyższego do chłopa pańszczyźnianego.Każdy zna swoje miejsce 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Pt lut 03, 2012 16:48 |
|
 |
beldex
|
Necromancer napisał(a): I nikomu się nie zbuntowałem, co za nonsens. a to czyje slowa? Necromancer napisał(a): Bunt wobec Boga tyrana wpisuje się w mój wolnościowy system wartości lepiej niż wymóg posłuszeństwa i wyrzeczenia się siebie. tez uważam,że to absurd życ w autorytecie diabła ale cóż, sa tacy, którzy wybrali : " Kładę przed wami blogosławieństwo i przekleństwo, życie i smierć, wybieraj" , albo albo
|
Pt lut 03, 2012 17:11 |
|
 |
Janinka
|
Bóg JEST miłością, i Ciebie też kocha!
|
Pt lut 03, 2012 17:23 |
|
 |
Necromancer
|
beldex napisał(a): a to czyje slowa? Zerknij na mój podpis, może zrozumiesz. Jak można się zbuntować przeciwko czemuś czego nie ma? beldex napisał(a): tez uważam,że to absurd życ w autorytecie diabła ale cóż, sa tacy, którzy wybrali No to się zgadzamy. Z tym, że nie miałem okazji nikogo takiego poznać.
|
Pt lut 03, 2012 17:23 |
|
 |
kaos_
zbanowany na stałe
|
Janinka napisał(a): Bóg JEST miłością, i Ciebie też kocha! .
Załączniki:
sss.jpg [ 34.61 KiB | Przeglądane 1365 razy ]
|
Pt lut 03, 2012 17:38 |
|
|
|