|
|
|
Kim dla Ciebie jest Ateista?
Kim dla Ciebie jest Ateista?
Autor |
Wiadomość |
Seweryn
|
Radaromontis napisał(a): A ja wierzę, że kupa może uleczyć ludzi ze ślepoty, ale nie używam tego do argumentacji.
Miedzy innymi dlatego uważam Ateistów za nieracjonalnych.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Śr gru 19, 2007 23:43 |
|
|
|
 |
danbog
|
Seweryn !
Cytuj: Radaromontis napisał: A ja wierzę, że kupa może uleczyć ludzi ze ślepoty, ale nie używam tego do argumentacji.
Miedzy innymi dlatego uważam Ateistów za nieracjonalnych.
Tylko w takim zakresie w jakim poddają się jakimś wiarom .
Ta wiara Radaromontis'a jest równie absurdalna jak każda inna .
|
Cz gru 20, 2007 0:44 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: W fizyce zdecydowanie nie możesz stosować takich porównań, jak patyk - mikrofon bezprzewodowy. To jak porównywać konia do samochodu. Poza tym prawa fizyki są zawsze takie same, nie zmieniają się. Tylko nauka je przekształca, jeśli są błędne...
A dlaczego to prawa fizyki, chemii itp rzadzace światem nie podlegają teorii ewolucji? Ciekawe także jest, jak nauka je "przekształca"...przeciez człowiek tu może "parowania mózgu" doswiadczyć , czytając takie posty  ...
|
Cz gru 20, 2007 8:29 |
|
|
|
 |
wieczny_student
|
Prawa fizyki się nie zmieniają, o tyle o ile możemy to stwierdzić. W najgorszym wypadku istnieje zapewne jakieś ogólniejsze, pełniejsze prawo, które opisuje zmienianie się praw 'niższego poziomu'. Wierzymy, że istnieje jakieś fundamentalne prawo które jest niezmienne.
Nauka zmienia natomiast sposób, w jaki opisuje rzeczywistość. Ten sposób często jest nazywany po prostu "prawami fizyki", ale należy wtedy pamiętać, że jest to tylko opis przez nas stosowany. Jest zmieniany, jeśli zostanie wymyślony nowy opis lepiej wyjaśniający obserwacje.
_________________ "Nie jesteś byle kim, więc nie możesz żyć byle jak."
|
Cz gru 20, 2007 15:33 |
|
|
|