Czy wszyscy ateiści uważają się za zwierzęta ?
Autor |
Wiadomość |
Sareneth
|
W skład zooologi wchodzą również: anatomia, fizjologia, morfologia, embriologia, cytologia. Czy uczyłeś się w liceum ANATOMII człowieka? FIZJOLOGII człowieka? A może słyszałeś o tym, że KOBIETA powinna robić sobie cytologię? Badania morfologiczne krwii CZŁOWIEKA są ci oczywiście nieznane... Piszę jeszcze raz, bo może masz problemy z czytaniem... Mógłbyś to przeczytać w całości? I odpowiedzieć na pytania?
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Śr sie 27, 2008 19:31 |
|
|
|
 |
movsd
|
Seweryn napisał(a): Nie rozmawiamy o kodzie genetyczym tylko o tym czy człowiek to zwierzę. Zaliczenie ćżlowieka do królesta zwierząt wynika również z analizy jego genomu. Seweryn napisał(a): Jeśli nauka przyjmie, że człowiek to zwierzę uznam tą wiadomość .
Stało się to już 150 lat temu.
|
Śr sie 27, 2008 19:35 |
|
 |
Seweryn
|
wieczny_student napisał(a): Analogia między zwierzętami a figurami geometrycznymi jest taka:
zwierzęta - figury królestwo zwierząt - zbiór figur człowiek - koło koń (na przykład) - kwadrat
Koło jest figurą - Człowiek jest zwierzęciem Koło i inne figury - Człowiek i inne zwierzęta Koło nie jest kwadratem - Człowiek nie jest koniem Nie każda figura jest kołem - Nie każde zwierzę jest człowiekiem
Tak trudno zrozumieć, że taka definicja "zwierząt" która odpowiada tej analogii, jest spójna i, z punktu widzenia biologii, naturalna? Przecież nie będziesz tak definiował pojęcia "figura" żeby nie dotyczyła koła, bo koło jest wyjątkowe.
Wskażę ci błąd
Zakładasz z góry ,że człowiek to zwierzę podczas gdy nauka wyróżnia dwa różne podzbiory czyli : ludzie lub zwierzęta, kwadraty lub koła .
Przeanalizuj:
Do zbioru figur należą koła i kwadraty. Czy kwadrat jest kołem[/color]? Nie. Czy jest figurą? Tak.
Analogicznie:
Do królestwa zwierząt , należą zwierzęta i ludzie. Czy ludzie to zwierzęta? Nie. Czy należą do królestwa zwierzat? Tak.
Twierdząc, że człowiek to zwierzę mówisz, że kwadrat jest kołem
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Śr sie 27, 2008 19:41 |
|
|
|
 |
movsd
|
Seweryn napisał(a): Wskażę ci błąd Zakładasz z góry ,że człowiek to zwierzę podczas gdy nauka wyróżnia dwa różne podzbiory czyli : ludzie lub zwierzęta, kwadraty lub koła .
Przeanalizuj:
Do zbioru figur należą koła i kwadraty. Czy kwadrat jest kołem[/color]? Nie. Czy jest figurą? Tak.
Analogicznie:
Do królestwa zwierząt , należą zwierzęta i ludzie. Czy ludzie to zwierzęta? Nie. Czy należą do królestwa zwierzat? Tak.
Twierdząc, że człowiek to zwierzę mówisz, że kwadrat jest kołem
Wskazałeś jedynie, że masz problemy z czytaniem, tak jakbyś czytał nasze posty co drugi wers.
Na ziemi są organizmy, cześć z nich to zwierzęta, a część z tej części to ludzie. Tak wygląda sytuacja.
I powtarzam:
Przypomnij sobie jak mówiłeś że można rozpędzić ciało do 2 prędkości światła. Pamiętasz ile się wstydu najadłeś? To jest taka sama sytuacja, proszę cię nie upieraj się.
|
Śr sie 27, 2008 19:49 |
|
 |
Sareneth
|
Daruj sobie tą analogię do figur bo się ośmieszasz. Podawałem ci już kilkukrotnie dowód na to, żę ZOOLOGIA zajmuje się człowiekiem. Może wyróżnić ci to kolorkami? Chyba to lubisz...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Śr sie 27, 2008 19:50 |
|
|
|
 |
movsd
|
Nie mówiąć już o ty że nieumiejętnie przeczytałeś post wiecznego_studenta.
Zgodnie z jego analogią:
Do królestwa zwierząt , należą ludzie i np konie. Czy ludzie to konie? Nie. Czy należą do królestwa zwierzat? Tak.
|
Śr sie 27, 2008 19:51 |
|
 |
Seweryn
|
movsd napisał(a): Seweryn napisał(a): Wskażę ci błąd Zakładasz z góry ,że człowiek to zwierzę podczas gdy nauka wyróżnia dwa różne podzbiory czyli : ludzie lub zwierzęta, kwadraty lub koła .
Przeanalizuj:
Analogicznie:
1)Twierdząc, że człowiek to zwierzę mówisz, że kwadrat jest kołem Wskazałeś jedynie, że masz problemy z czytaniem, tak jakbyś czytał nasze posty co drugi wers. Na ziemi są organizmy, cześć z nich to zwierzęta, a część z tej części to ludzie. Tak wygląda sytuacja. 2)I powtarzam: Przypomnij sobie jak mówiłeś że można rozpędzić ciało do 2 prędkości światła. Pamiętasz ile się wstydu najadłeś? To jest taka sama sytuacja, proszę cię nie upieraj się.
1)Zgadzam się z tym jest wyraźny podział na ludzi i zwierzęta . Czyli ludzie to nie zwierzęta, choć jedne i drugi są organizmami wystepującymi na Ziemi .
2)Napisz o tym w stosownym temacie .
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Śr sie 27, 2008 19:55 |
|
 |
movsd
|
Seweryn napisał(a): 1)Zgadzam się z tym jest wyraźny podział na ludzi i zwierzęta . Czyli ludzie to nie zwierzęta, choć jedne i drugi są organizmami wystepującymi na Ziemi .
2)Napisz o tym w stosownym temacie .
ad1 Nie ma podziału na ludzi i zwierzęta, więc zgadzać się możesz co najwyżej sam ze sobą.
ad2 Nie widzę powodu, dla którego miałbym ci tego nie wytykać tutaj, mimo że zagadnienia są odmienne, to przypadek OTW wykazuje twój stosunek do nauki i ignorancję.
|
Śr sie 27, 2008 19:59 |
|
 |
wieczny_student
|
Seweryn napisał(a): Wskażę ci błąd Zakładasz z góry ,że człowiek to zwierzę podczas gdy nauka wyróżnia dwa różne podzbiory czyli : ludzie lub zwierzęta, kwadraty lub koła .
Równie dobrze to ja mógłbym powiedzieć, że przy konstrukcji twojej analogii ty zakładasz z góry, że człowiek nie jest zwierzęciem.
Tworzę taką analogię, aby odpowiadała sytuacji.
Człowiek należy do królestwa zwierząt. Nie mogę więc przyrównać zwierzęta-kwadraty, bo koło nie należy do zbioru kwadratów.
Przyrównanie zwierzęta-figury jest OK, bo koła należą do zbioru figur.
Kwadrat nie jest kołem, ale też jest figurą. Musi być więc analogiem innego gatunku z królestwa zwierząt (np. konia). I wszystko gra i buczy.
_________________ "Nie jesteś byle kim, więc nie możesz żyć byle jak."
|
Śr sie 27, 2008 20:01 |
|
 |
wieczny_student
|
movsd napisał(a): ad2 Nie widzę powodu, dla którego miałbym ci tego nie wytykać tutaj, mimo że zagadnienia są odmienne, to przypadek OTW wykazuje twój stosunek do nauki i ignorancję.
Bądź co bądź, to nie jest temat o stosunku do nauki i ignorancji Seweryna.
_________________ "Nie jesteś byle kim, więc nie możesz żyć byle jak."
|
Śr sie 27, 2008 20:03 |
|
 |
movsd
|
wieczny_student napisał(a): movsd napisał(a): ad2 Nie widzę powodu, dla którego miałbym ci tego nie wytykać tutaj, mimo że zagadnienia są odmienne, to przypadek OTW wykazuje twój stosunek do nauki i ignorancję. Bądź co bądź, to nie jest temat o stosunku do nauki i ignorancji Seweryna.
Warto się w dyskusji podeprzeć reputacją interlokutora, szczególnie jeśli twierdzi on że zna się tak ogólnie na nauce.
|
Śr sie 27, 2008 20:06 |
|
 |
Seweryn
|
movsd napisał(a): ad1 Nie ma podziału na ludzi i zwierzęta, więc zgadzać się możesz co najwyżej sam ze sobą.
ad2 Nie widzę powodu, dla którego miałbym ci tego nie wytykać tutaj, mimo że zagadnienia są odmienne, to przypadek OTW wykazuje twój stosunek do nauki i ignorancję. 1) movsd napisał(a): Na ziemi są organizmy, cześć z nich to zwierzęta, a część z tej części to ludzie. Tak wygląda sytuacja.
2) Nalegasz abym podważał naukę i robił offtopy . Nie dziękuję
|
Śr sie 27, 2008 20:06 |
|
 |
movsd
|
Seweryn napisał(a): movsd napisał(a): ad1 Nie ma podziału na ludzi i zwierzęta, więc zgadzać się możesz co najwyżej sam ze sobą.
ad2 Nie widzę powodu, dla którego miałbym ci tego nie wytykać tutaj, mimo że zagadnienia są odmienne, to przypadek OTW wykazuje twój stosunek do nauki i ignorancję. 1) movsd napisał(a): Na ziemi są organizmy, cześć z nich to zwierzęta, a część z tej części to ludzie. Tak wygląda sytuacja.
2) Nalegasz abym podważał naukę i robił offtopy . Nie dziękuję