Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 06, 2025 10:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 809 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 54  Następna strona
 Stop aborcji! 
Autor Wiadomość
Post Re: Stop aborcji!
0,05 promili.

Mi chodziło o to, że wygodniej napisać promili niż tysięczna procenta :roll: .

Cz paź 10, 2013 22:18

pytałem jak zapisać 5 promili z pomocą znaku %. Nie użyłaś tego znaku, więc nadal nie wiem.

Cz paź 10, 2013 22:19
Jajko napisał(a):
pytałem jak zapisać 5 promili z pomocą znaku %. Nie użyłaś tego znaku, więc nadal nie wiem.

A co to ma do rzeczy?

Cz paź 10, 2013 22:21

Chciałem tylko sprawdzić czy wiesz co to promil, ale i tak wygląda, że nie. Doczytaj sobie.

Cz paź 10, 2013 22:22
Ach, no tak. Ja myślałam, że chodzi Ci o to, aby 0,005% zgonów przeliczyć na promile, a Ty sobie wziąłeś z sufitu 5 promili. Faktycznie muszę już iść spać :P

Odpowiedź jest jasna 0,5% :oops: .

Cz paź 10, 2013 22:44
27 września nasz sejm odrzucił obywatelski projekt zakazujący aborcji eugenicznej. 75 proc. Polaków potępia aborcje. Był to projekt obywatelski a głosowanie nie skutkowałoby ustawą a rozmową i podjęciem chociaż minimum zainteresowania tym co pochodzi od obywateli, mimo to PO która tylko w nazwie ma obywatelskość odrzuciła go czym pokazała po raz kolejny że obywatelskość ma tylko w nazwie. Głosowanie to pokazuje kto jest kim.

Aborcja jest wielką obrzydliwością w oczach Boga i za ten ciężki grzech w pierwszej kolejność spadnie gniew Boży na narody które najbardziej się w nim zanurzyły. Ludzie którzy przyczyniają się do wprowadzania i utrzymania tej wielkiej obrazy Boga który jest stwórcą wszelkiego życia popełniają ciężki grzech. Dlatego kto tak działa występuje przeciwko Bogu, przeciwko największej wartości jaką jest życie ludzkie.

Tutaj zamieszczam szczegółowy przebieg głosowania nad życiem ludzkim aby każdy katolik wiedział kto występuje przeciwko Bogu i jego dzieciom bożym. Aby każdy wiedział czy głosując na konkretną partie wesprze zabijanie dzieci bożych i przyłoży rękę do mordowania najniewinniejszych występując przeciwko Bogu. Idąc na wszelkie wybory pierwsze co jako katolik patrzę na aborcję. W spisie są głosy poszczególnych posłów więc można rozeznać kto w naszym regionie wspiera mordowanie dzieci, aby nie wystąpić przeciwko Bogu bo aborcja jest ogromnym grzechem współczesnego świata i jest dziełem szatana i ludzi którzy mu służą narzucając tą obrzydliwość na narody. Kiedy za ten ciężki grzech spadnie ręka Boga i jego gniew na narody, oby Polska do tego czasu oczyściła się z tej największej obrzydliwości i odsunęła od władzy ludzi którzy ją chcą narzucać i wspierać. Oby w czasie gniewu Bożego za ten największy masowy mord niewinnych dzieci bożych, kiedy Bóg swoją ręką wyniszczy tą nikczemność, oby Polska była z niego oczyszczona. Obyśmy nie musieli odpowiadać przed Bogiem za głosy poparcia poprzez które są zabijane dzieci boże. Katolik będący wierny Jezusowi nie może głosować za ludzmi którzy wspierają zabijanie dzieci bożych.

A tutaj smutny obraz z debaty pokazujący że potrzeba wciąż więcej naszej modlitwy aby Polska uwolniła się z tego uścisku szatana, bo jak widać na tej debacie jest on wciąż zbyt silny, a Polska jest za słaba. Na sali sejmowej widać jazgot samego szatana nad Polską.

http://www.radiomaryja.pl/multimedia/de ... 13-sejm-2/
PO, partia wspierająca zabijanie dzieci bożych razem z jej lewackim bękartem Ruchem Palikota.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 6.html?i=1

Załączniki:
z14681346V,Glosowanie-PO.jpg
z14681346V,Glosowanie-PO.jpg [ 175.91 KiB | Przeglądane 1447 razy ]
z14681347V,Glosowanie-PiS-i-Ruchu-Palikota.jpg
z14681347V,Glosowanie-PiS-i-Ruchu-Palikota.jpg [ 145.65 KiB | Przeglądane 1447 razy ]
z14681345V,Glosowanie-mniejszych-partii-i-kol.jpg
z14681345V,Glosowanie-mniejszych-partii-i-kol.jpg [ 97.07 KiB | Przeglądane 1447 razy ]
Pt paź 11, 2013 0:35

A tu dopiero interesujący przypadek zabójstwa człowieka:
http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/d ... iaka/eb6h5

So paź 12, 2013 20:34

Kael napisał(a):
To w ktorym stadium rozwoju czlowiek staje sie osoba? Z uzasadnieniem poprosze.

Staje się w sposób ciągły. Ale można z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością założyć, że bez układu nerwowego i przynajmniej zalążków mózgu osobą nie jest.

Kael napisał(a):
To moze oprzec sie na obiektywnych informacjach? Wlasnie obiektywnie patrzac, od momentu poczecia rozwoj czlowieka jest plynny. Poza dostarczaniem z zewnatrz pozywienia (a i to dopiero od zagniezdzenia w macicy), czlowiek rozwija sie sam. Nic nowego nie dochodzi.

Z tymi obiektywnymi informacjami chyba wszyscy się zgadzamy.

Kael napisał(a):
Ustalanie jakiejs granicy typu: "bicie serca", albo "dzialajacy mozg" to sa, moim zdaniem wymyslne dziwolagi, li i jedynie po to, zeby usprawiedliwic aborcje. Bo tylko w tym kontekscie sa uzywane.

I tu się różnimy... Plus tym, że ja nie podejrzewam jakiś niskich pobudek u zwolenników ochrony życia od chwili poczęcia ;)

So paź 12, 2013 21:36

co do tematu aborcji, nie ma żadnej granicy jaką próbuje narzucić nam nauka, która mówiłaby nam od którego momentu stajemy się człowiekiem. Oczywiście z punktu widzenia katolika. Jak to jest w naszej wierze i powinno być również w etyce człowieka, człowiekiem jesteśmy od poczęcia do naturalnej śmierci i nie można tego rozgraniczać. Ogólnie podsumowując usunięcie niechcianej ciąży jest równe zasztyletowaniu już żyjącego człowieka. Co do już dość odległego w czasie głosowania w Sejmie, należy stwierdzić jednoznacznie, że 233 posłów wzięło na swoje barki odpowiedzialność za życie wielu małych i niewinnych istot i miejmy nadzieję, że albo ustawa się kiedyś zmieni, albo Bóg im wybaczy bo nie wiedzą co czynią. Co do przypadku jak przedstawiony na filmie akurat popieram aborcję, gdyż nie wykonanie jej odebrało by życie 2 osób nie 1, choć i tak skazywanie dziecka na śmierć jest nieetyczne, to jednak w bardzo rzadkich i koniecznych wypadkach można jednak się zgodzić. Oczywiście nie w takim, że ma urodzić sie dziecko z choroba i tylko aby uniknąć kłopotu decydujemy się na aborcję, ale taki przypadek jak ten to inna sprawa. Nie jest to łatwy temat, ale trzeba robić wszystko wedle przekonań etycznych. Niektórzy mogą się ze mną nie zgodzić, ale wydaje mi się, że każdy ma swoje sumienie.

Pn paź 14, 2013 9:53

Witam,
Oglądałem w na youtube (telewizji nie mam) wystąpienie Pani Godek. To co mnie zdziwiło to fakt, że ta Pani rozłożyła oponentów na łopatki. Oponantów, którzy są posłami. Czyli naszą elitą. Ci ludzie-z RP czy SLD byli kompletanie nie przygotowani, wręcz żałośni w swoich emocjonalnych pozbawionych argumetów wystąpieniach. A może to jest tak, że Prawda się sama broni. I każdy kto się jej sprzciwia wychodzi na głupca?
Chciałem polecić też swój blog - bedę więczny za wszelkie komentarze. Dopiero zaczynam więc proszę o wyrozumiałość. http://zyciewpolscezwyklegoczlowieka.blogspot.com/

Cz paź 17, 2013 8:50

Cóż, zdania są podzielone. Zresztą nawet wierzący są za aborcją w pewnych przypadkach. No, przynajmniej większość wierzących, bo pewnie są i ekstremiści. Np. ciąża pozamaciczna. Czekamy na naturalną śmierć czy "zasztyletowujemy" płód (znaczy się człowieka)?

Cz paź 17, 2013 9:19

Zaraz powojnie kiedy szalała grużlica sprawę aborcji rozwiązywano "inaczej". Do ciężarnej prątkującej kobiety w szpitalu i mówił : "pani idzie zrobimy zabieg" Kiedy do zainteresowanej dotarło co siuę tak naprawdę stało, było już za późno. Znam dwie starsze panie, które od kiedy pamiętam płaczą lub są smutne. Od mojej mamy dowiedziałam się jaki jest tego powód. Kiedyś zmuszono je do aborcji.

Cz paź 17, 2013 9:28

Zmuszanie do aborcji jest moim zdaniem niedopuszczalne. Podobnie jak zmuszanie do odstąpienia od niej we wczesnej fazie rozwoju lub wobec nieodwarcalnego i ciężkiego uszkodzenia płodu.

Cz paź 17, 2013 9:31

Skoro Val moze, to ja tez. W UK wykazano, ze wczesna aborcja jest kilkanascie razy bezpieczniejsza niz kontynuowanie ciazy i porod. !6 lub 14, nie pamietam. W kazdym razie NHS wydal zalecewnie, ze wszystkie kobiety w ciazy powinny byc o tym informowane. To nie sa cytaty z koscielnych pisemek tylko stanowisko rzadowej organizacji.
Po prostu nie mam czasu tego szukac.

N paź 20, 2013 17:12
Moderator

tredje napisał(a):
Skoro Val moze, to ja tez. W UK wykazano, ze wczesna aborcja jest kilkanascie razy bezpieczniejsza niz kontynuowanie ciazy i porod. !6 lub 14, nie pamietam. W kazdym razie NHS wydal zalecewnie, ze wszystkie kobiety w ciazy powinny byc o tym informowane.

Rozumiem: ciążą jest niebezpieczna.
Urodzenie dziecka tez jest niebezpieczne.
A potem wychowywanie tego urodzonego dziecka, to już w ogóle samo ryzyko.

Ci angielscy naukowcy to powinni Nobla dostać (ale nie dostaną dopóki nie stwierdżą, ze życie jest kilkanascie razy mniej bezpieczne od śmierci - no nie wiem, może 8 a może 32 razy)

N paź 20, 2013 18:02
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 809 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 54  Następna strona