Orędzia na czasy ostateczne - połączone wątki
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Orędzia na czasy ostateczne - połączone wątki
Kael napisał(a): @quas w Ewangelii sa opisane pewne przeslanki i okolicznosci, ktorymi mamy sie kierowac. Oj Kael, więc na podstawie tych przesłanek i okoliczności z Pisma Św. przedstaw jak widzisz drogę Kościoła na końcu. Póki co wydajesz tylko zdecydowany wyrok że droga Kościoła z Orędzi Ostrzeżenie jest kłamstwem, ale kompletnie nic nie masz na ten temat do powiedzenia. Na razie mówisz tylko nie bo nie i nie i już. Co do śmierci, to na pewno nie jest żadnym argumentem w tym temacie dla mnie. On była od zawsze, od wygnania ale w ocenie czasów, Orędzi itd. nie jest żadnym argumentem. Owszem warto żyć w stanie łaski, komunii ale nie dla samej ewentualności śmierci która i tak w tym temacie nie jest żadnym argumentem. Tak samo nie jest żadnym argumentem to że ludzie wyczekiwali paruzji po wniebowstąpieniu Pana, ani to że jest i było tylu fałszywych proroków. Do tego sposób w jaki to przedstawiacie prowadzi do odrzucenia proroka Boga, odrzucenia prowadzącej ręki Boga przez swojego proroka w czasach ostatecznych, odrzucenia ostatniej misji Boga, odrzucenia ingerencji Boga, bo Jego proroka obrzucicie wszystkimi oszustami na przestrzeni wieków i tymi którzy będą go zagłuszali w jego czasie. Bo boży prorok na końcu będzie działał kiedy będzie wysyp fałszywych proroków. Pierwsze jak szatan będzie kusił w czasach ostatecznych kiedy Bóg wyśle swojego człowieka, a szatan swojego, to będzie kuszenie dokładnie takie jak wy przedstawiacie. Będzie odciągał ludzi właśnie mówiąc im że już tyle razy przepowiadano paruzję że nie warto o niej myśleć bo ona jest tak bardzo daleka że aż nierealna. Będzie mówił że było tylu fałszywych proroków, że trzeba odrzucić proroka Bożego bo jest oszustem jak wszyscy inni. Także to nie są żadne argumenty jakie przedstawiasz, bo dokładnie takimi będzie kusił i szatan ostatnie pokolenie na wygnaniu w szczególności.
|
Śr paź 01, 2014 9:48 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
quas napisał(a): Do tego sposób w jaki to przedstawiacie prowadzi do odrzucenia proroka Boga Uważasz, że prorok Boga w czasach ostatecznych winien zajmować się handlem książkami i ozdobami? 
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr paź 01, 2014 10:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): quas napisał(a): Do tego sposób w jaki to przedstawiacie prowadzi do odrzucenia proroka Boga Uważasz, że prorok Boga w czasach ostatecznych winien zajmować się handlem książkami i ozdobami?  "prorok" Boga jest świadom, że na strachu można wiele zarobić 
|
Śr paź 01, 2014 10:16 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr paź 01, 2014 10:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jednym z zadań fałszywego proroka jest wypychanie z Kościoła tradycji bo stoi ona na przeszkodzie do wprowadzania zmian w Kościele przed antychrystem. To właśnie robi Franciszek walczący z tradycjonalistami w Kościele. Franciszek dąży także do zniszczenia Mszy łacińskiej. Ta także musi być zepchnięta dla antychrysta. Bo antychryst będzie mówił wieloma językami, ale nigdy nie będzie mógł mówić łaciną. Dlatego fałszywy prorok na tronie piotrowym przed wstąpieniem antychrysta musi zwalczać tradycję i łacinę w Kościele. To jest spustoszenie Franciszka, usuwa tradycjonalistę, a w miejsce tradycji do Kościoła wchodzi sam szatan z indyjskimi medytacjami guru aby zwodzić wiernych i niszczyć Kościół od środka. ,,Tradycjonalista usunięty. Przyjedzie Guru Sri Ravi Szankar!
Na terenie archidiecezji Paragwaju zjawi się indyjski guri Sri Ravi Szankar. Pod jego przewodnictwem odbędzie się medytacja na rzecz pokoju. W tym samym kraju usuwa się biskupa, który broni Tradycji.
Paragwaj. Z diecezji Ciudad del Este usunięto „z poważnych względów duszpasterskich” biskupa, który przywiązany był do tradycyjnej katolickiej liturgii – i przywiązanie to wpajał klerykom swoich seminariów.
W innym miejscu kraju, w jedynej archidiecezji, Asunción, ogłasza się „nową erę”. Jak podaje portal katholisches.info, indyjski Guru Sri Ravi Szankar, w parku należącym do seminarium tejże diecezji, urządzi warsztaty medytacyjne. W niedzielne przedpołudnie „medytujemy na rzecz pokoju. Medytuje planeta. Czekamy na Ciebie!” – czytamy na plakacie promującym wydarzenie.
Czy medytacja odbędzie się za pozwoleniem archidiecezji? Skoro będzie mieć miejsce w parku, który do niej należy – trudno o wątpliwości.
Ilu katolików, którzy spotkają się z Guru Sri Ravi Szankarem, zostanie uwiedzionych przez indyjskie techniki medytacyjne? Ilu nieostrożnie pogłębi ten temat na własną rękę i w ten sposób otworzy się na działanie diabła? Ilu w efekcie odrzuci prawdę Kościoła katolickiego lub straci rzeczywistą wiarę?
Tymczasem w seminarium zarządzanym przez byłego biskupa Ciudad del Este wstrzymano święcenia, a samego biskupa zdjęto z urzędu. Powód? Watykan mówi o „złym” prowadzeniu diecezji oraz konfliktach z innymi biskupami.
Aż trudno nie zadać pytania: jak katolicki biskup może nie popaść w konflikt z biskupami, którzy na terenie swoich diecezji dopuszczają takie inicjatywy, jak medytacja Guru Sri Ravi Szankara?
Kto źle realizuje tu misję Kościoła katolickiego? Biskup, który promuje świętą tradycję Kościoła, czy hierarchowie, którzy wystawiają wiernych na wpływ sił szatana?''http://www.fronda.pl/a/tradycjonalista- ... 42253.htmlAle konkretnie o co Ci chodzi ? Nawet Pismo Św. nie jest za darmo, obraz Miłosierdzia Bożego którego namalowanie zlecił sam Jezus też kosztuje itd...
|
Cz paź 02, 2014 11:17 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
O to, że strona, która zabrania czerpania zysków, sama je czerpie. Poza tym: gdzie w Biblii znajdujesz przesłanki za tym, że "prorok czasów ostatecznych"
-będzie anonimowy -będzie proroctwami handlował
?
|
Cz paź 02, 2014 11:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Jednym z zadań fałszywego proroka jest wypychanie z Kościoła tradycji bo stoi ona na przeszkodzie do wprowadzania zmian w Kościele przed antychrystem. Dokładnie - wypychanie wielowiekowej tradycji Kościoła w kwestii uznawania prawdziwości objawień prywatnych jest właśnie przesądzającym dowodem oszustwa. Jak widać konserwatywna fronda staje w jednym szeregu anonimową irlandką - też anonimowe szkalowanie Kościoła.
Ostatnio edytowano Cz paź 02, 2014 12:02 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Cz paź 02, 2014 11:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): O to, że strona, która zabrania czerpania zysków, sama je czerpie. Poza tym: gdzie w Biblii znajdujesz przesłanki za tym, że "prorok czasów ostatecznych"
? Czytam Orędzia Ostrzeżenie od dawna i nikt od mnie żadnych zysków nie czerpie. Jeżeli strona czerpie zyski to przedstaw jakie. Jak już wspomniałem i za Pismo Św. się płaci, i za obraz Miłosierdzia Bożego i za wiele innych rzeczy i tam faktycznie są czerpane zyski, ze Słowa Bożego i obrazu Boga. O tych przesłankach to przecież Ty mówisz nie ja, więc to Ty masz je przedstawić. Wklejasz osobiste zdjęcie jakiejś kobiety, do publicznego wglądu i mówisz że ona jest anonimowa  .
|
Cz paź 02, 2014 12:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): JedenPost napisał(a): O to, że strona, która zabrania czerpania zysków, sama je czerpie. Poza tym: gdzie w Biblii znajdujesz przesłanki za tym, że "prorok czasów ostatecznych"
? Czytam Orędzia Ostrzeżenie od dawna i nikt od mnie żadnych zysków nie czerpie. Jeżeli strona czerpie zyski to przedstaw jakie. Jak już wspomniałem i za Pismo Św. się płaci, i za obraz Miłosierdzia Bożego i za wiele innych rzeczy i tam faktycznie są czerpane zyski, ze Słowa Bożego i obrazu Boga. O tych przesłankach to przecież Ty mówisz nie ja, więc to Ty masz je przedstawić. Wklejasz osobiste zdjęcie jakiejś kobiety, do publicznego wglądu i mówisz że ona jest anonimowa  . Biedaczek zaiste.....guru nie podzieliła sie z tobą horrendalnymi zyskami, jakie zgarnie z tego oszustwa 
|
Cz paź 02, 2014 12:04 |
|
 |
JedenPost
|
quas napisał(a): Czytam Orędzia Ostrzeżenie od dawna i nikt od mnie żadnych zysków nie czerpie. Jeżeli strona czerpie zyski to przedstaw jakie. Robisz sobie żarty? Sprzedaż książek (w oryginale już czterech), medalik za stówkę?
|
Cz paź 02, 2014 12:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ateiści tak samo pieniędzmi uderzają w Kościół, że nawet za sakrament się płaci, za pogrzeb itd. I za Słowo Boże, Pismo Św. się płaci, za wszystko, wszystko kosztuje i ma swoje koszta. Ja np. Orędzi w Księdze nie kupiłem, drukuje sobie sam i to też kosztuje.
|
Cz paź 02, 2014 13:11 |
|
 |
JedenPost
|
quas napisał(a): Ateiści tak samo pieniędzmi uderzają w Kościół, że nawet za sakrament się płaci, za pogrzeb itd. I za Słowo Boże, Pismo Św. się płaci, za wszystko, wszystko kosztuje i ma swoje koszta. To oczywiste, ale nie o to przecież chodzi, tylko o to, że w jendym miejscu autorzy tej strony informują, że Jezus zabrania czerpać zyski z tych proroctw i medalika, a w innym takie zyski czerpią.
|
Cz paź 02, 2014 15:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): To oczywiste, ale nie o to przecież chodzi, tylko o to, że w jendym miejscu autorzy tej strony informują, że Jezus zabrania czerpać zyski z tych proroctw i medalika, a w innym takie zyski czerpią. To że za coś się płaci to mnie nie dziwi, ani tu, ani w Kościele. Alus napisał(a): quas napisał(a): JedenPost napisał(a): O to, że strona, która zabrania czerpania zysków, sama je czerpie. Poza tym: gdzie w Biblii znajdujesz przesłanki za tym, że "prorok czasów ostatecznych"
? Czytam Orędzia Ostrzeżenie od dawna i nikt od mnie żadnych zysków nie czerpie. Jeżeli strona czerpie zyski to przedstaw jakie. Jak już wspomniałem i za Pismo Św. się płaci, i za obraz Miłosierdzia Bożego i za wiele innych rzeczy i tam faktycznie są czerpane zyski, ze Słowa Bożego i obrazu Boga. O tych przesłankach to przecież Ty mówisz nie ja, więc to Ty masz je przedstawić. Wklejasz osobiste zdjęcie jakiejś kobiety, do publicznego wglądu i mówisz że ona jest anonimowa  . Biedaczek zaiste.....guru nie podzieliła sie z tobą horrendalnymi zyskami, jakie zgarnie z tego oszustwa  Alus, piszesz już od rzeczy. Po owocach poznacie fałszywego proroka na tronie piotrowym. Zwalcza on tradycje w Kościele, jak zostało przepowiedziane w Orędziach, a w tym przypadku widać jak w zamian wchodzi pogaństwo i to też zostało przepowiedziane. Poganie zostaną przyjęci do Kościoła.
|
Pt paź 03, 2014 10:22 |
|
 |
JedenPost
|
quas napisał(a): JedenPost napisał(a): To oczywiste, ale nie o to przecież chodzi, tylko o to, że w jendym miejscu autorzy tej strony informują, że Jezus zabrania czerpać zyski z tych proroctw i medalika, a w innym takie zyski czerpią. To że za coś się płaci to mnie nie dziwi, ani tu, ani w Kościele. OK. Po wymijających odpowiedziach widzę, że naprawdę jesteś pracownikiem tej firmy, nie ma zatem chyba sensu dyskutować.
|
Pt paź 03, 2014 10:26 |
|
 |
gacjan
|
@ quas
a co ma ten Shankar w Paragwaju do całego Kościoła? Na tej samej zasadzie spustoszenie było zawsze, za każdego papieża, bo zawsze jakieś nadużycia były, a za reformacji to już w ogóle. Swoją drogą wszyscy "reformatorzy" mówili i myśleli podobnie co ta wizjonerka, też uważali się za prawdziwych proroków, a ówczesnego papieża, za wysłannika antychrysta. Nic nowego pod słońcem
|
Pn paź 06, 2014 5:21 |
|
|
|