Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 21:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 526 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 36  Następna strona
 Czy ateista ma prawo wmawiac Ci co on uwaza 
Autor Wiadomość

Chcialem napisac ze :
Tak jak Ci napisalem , wydawanie papierkow badz ich nie wydawanienie NIE wplywa na psychike czlowieka przy jego zachowaniu wobec osob trzecich np dzieci

N paź 15, 2006 17:22
W tej chwili nie ma to już żadnego znaczenia. Fakt faktem istnieje wiele badań i statystyk, które obalają propgowane przez Ceibie statystyki. Nie wiem któych jest więcej i które są bardziej trafne. Statystyki mają do siebie jedno - są tylko statystykami, nie wyjaśniają wiele kwestii, dają ogromne pole do nadinterpretacji, czego pokaz dałeś ty w tym temacie. Samymi statystykami nie dojdziemy do prawdy, gdyż nie istnieje taka statystyyka, która by wykluczała wszystkie potencjalne "ale", ktore moga podważać jej rzetelność i wynik. Oczywiście statystyki są potrzebne, dużo dają, ale nie są wyrocznią. Ty się kierujesz wygodnymi dla ciebie badaniami, a ja wygodnymi dla mnie. Obaj tak samo mamy w tym racje jak i nie racje. Moja statystyka przeciwko twojej statystyce - w ten sposób chcesz prowadzić poelmikę?

N paź 15, 2006 17:24

Tak jak Ci napisalem , wydawanie papierkow badz ich nie wydawanienei wplywa na psychike czlowieka przy jego zachowaniu wobec osob trzecich np dzieci
To ze 30 % pedofilow z tak marginalnej grupy spolecznej jak homo, daje duzo do myslenia...

Po pierwsze, niespecjalnie udowodniles to stwierdzenie. Link ktory podalem wlasnie obala takie mity. To, ze Ci sie nie chce czytac to juz nie moja sprawa :roll:

Nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumiec, ze brak mozliwosci zawarcia zwiazku malzenskiego nie wplynie negatywnie na zjawisko pedofilii? Tych ludzi to nie interesuje. A zdecydowanie pomoze to ludziom ktorzy sa obywatelami przestrzegajacymi prawo z ta roznica od kazdego innego, ze sa homoseksualni.

A twoje "stwierdzenie 30% pedofilow z tak marginalnej grupy spolecznej..." jest niesamowicie zabawne. Jesli ci pedofile swiadcza o homoseksualistach to ciekawe jak katoliccy ksieza swiadcza o chrzescijanstwie :roll:

gabriel napisał(a):
Jesli nawet bedzie jakas luka w prawie ktora ktos bedzie wykorzystywal to pamietaj , prawo nie jest stale na wieki wiekow ...wiec jesli trzeba bedzie uscislic prawo to spolecznestwo to zrobi...nie boj zaby

Prawa czlowieka sa stale od dluzszego czasu.

N paź 15, 2006 17:25
maly lapsus jezykowy
Chcialem napisac ze :
Tak jak Ci napisalem , wydawanie papierkow badz ich nie wydawanienie NIE wplywa na psychike czlowieka przy jego zachowaniu wobec osob trzecich np dzieci

ale oprócz papierka jest jeszcze wychowanie, zycie w rodzinie gdzie rolę rodzica spełniają dwie kobiety bądź dwaj meżczyźni. To na podstawie tych spraw stwierdzono, że orientacja nie wpływa na psychikę dziecka, a nie na podstawie papierka.

Znowu gabriel widizsz tylko to co chcesz zobaczyć. Niewyogdne ci fakty przemilczasz i myslisz że nikt tego nie zauważa. Mylisz się.

N paź 15, 2006 17:26

gabriel napisał(a):
Czy to ze az 30 % pedofilow wywodzi sie z tak marginalnej procentowo grupy spolecznej

http://psychology.ucdavis.edu/rainbow/h ... ation.html

Przypomne pewne przykazanie o falszywemu swiadectwu przeciw blizniemu. Innymi slowy: prosze nie klam.

Zadalem sobie trud i przeczytalem caly artykul.NIE MA tam nic co by twierdzilo ze nieprawda jest ze 30 % pedofilow to homoseksualisci !!

No chyba ze slepy !!! Jesli tak prosze wytluscic odpowiednie zdanie..bo ja swoje wytluscilem !

N paź 15, 2006 17:26

Zadalem sobie trud i przeczytalem caly artykul.NIE MA tam nic co by twierdzilo ze nieprawda jest ze 30 % pedofilow to homoseksualisci !!

No chyba ze slepy !!! Jesli tak prosze wytluscic odpowiednie zdanie..bo ja swoje wytluscilem !

Jest za to calkiem sporo ktore twierdzi, ze nie ma zwiazku pomiedzy homoseksualizmem a pedofilia, nieprawdaz?

N paź 15, 2006 17:28

Cytuj:
gabriel napisał:
Tak jak Ci napisalem , wydawanie papierkow badz ich nie wydawanienei wplywa na psychike czlowieka przy jego zachowaniu wobec osob trzecich np dzieci
To ze 30 % pedofilow z tak marginalnej grupy spolecznej jak homo, daje duzo do myslenia...

Po pierwsze, niespecjalnie udowodniles to stwierdzenie. Link ktory podalem wlasnie obala takie mity. To, ze Ci sie nie chce czytac to juz nie moja sprawa

Przeczytalem i twierdze ze nia ma tam NIC co potwierdza Twoja teorie..a jesli sie myle prosze wytluscic odpowiednie zdania to je przeanalizujemy dokladnie

Cytuj:
esli ci pedofile swiadcza o homoseksualistach to ciekawe jak katoliccy ksieza swiadcza o chrzescijanstwie

Jesli znajdziesz gdzies rzetelny material ze 30 % pedofili to kseiza , chetnie i o tym podyskutuje

Cytuj:
Prawa czlowieka sa stale od dluzszego czasu

Najlepiej sprobuj na szersza skale a sie przekonasz

N paź 15, 2006 17:30

gabriel napisał(a):

Jest za to calkiem sporo ktore twierdzi, ze nie ma zwiazku pomiedzy homoseksualizmem a pedofilia, nieprawdaz?

Konkretne zdania z tego artykulu prosze ! Mgliscie mowiac to i ja moge byc ksieciem perskim

N paź 15, 2006 17:31
tommy napisał(a):
gabriel napisał(a):
Czy to ze az 30 % pedofilow wywodzi sie z tak marginalnej procentowo grupy spolecznej

http://psychology.ucdavis.edu/rainbow/h ... ation.html

Przypomne pewne przykazanie o falszywemu swiadectwu przeciw blizniemu. Innymi slowy: prosze nie klam.

Tym razem to ja sobie zadam trud i będę cytował (artykuł)>

- "The distinction a victim's gender and a perpetrator's sexual orientation is important because many child molesters don't really have an adult sexual orientation. They have never developed the capacity for mature sexual relationships with other adults, either men or women. Instead, their sexual attractions focus on children – boys, girls, or children of both sexes."

- " For the present discussion, the important point is that many child molesters cannot be meaningfully described as homosexuals, heterosexuals, or bisexuals (in the usual sense of those terms) because they are not really capable of a relationship with an adult man or woman. Instead of gender, their sexual attractions are based primarily on age. These individuals – who are often characterized as fixated – are attracted to children, not to men or women."

a teraz smaczek:

- "in a 1999 national poll, the belief that most gay men are likely to molest or abuse children was endorsed by only 19% of heterosexual men and 10% of heterosexual women. Even fewer – 9% of men and 6% of women – regarded most lesbians as child molesters."

punkt kulimnacyjny:

- "The empirical research does not show that gay or bisexual men are any more likely than heterosexual men to molest children. This is not to argue that homosexual and bisexual men never molest children. But there is no scientific basis for asserting that they are more likely than heterosexual men to do so. And, as explained above, many child molesters cannot be characterized as having an adult sexual orientation at all; they are fixated on children."

i na koniec slowo ode mnie:

Z artykułu wynika, że nie można być jednocześnie pedofilem homoseksualistą, ponieważ pedofil skupia swoje seksualne zainteresowanie WYŁACZNIE na osobnikach niedojrzałych płciowo (dzieciach). Zatem oskrazenia typu "wśród homoseksualsitow jest tylu i tylu pedofilów" są pozbawione jakiegokolwiek sensu. Pedofil nie jest w stanie zaangażowac sie uczuciowo i zwiazać się z osobnikiem dorosłym, może sie realizować tylko na dzieciach, co nazywamy pedofilią. Homoseksualizm to zaś pociag płciowy w kierunku osobników dorosłych. Wyklucza to poviąg do dzieci u homosekusalistów. homoseksulista nie jest pedofilem a pedofil nie może być homoskesualistą.

N paź 15, 2006 17:39

Jeśli by nawet te 30 % pedofilów wywodziło się ze srodowisk homoseksualnych to już Ci wyłożyłem że :
1. Tak mały odsetek [ poniżej 50 % ] zmusza nas do uznania pedofili i homoseksualizmu za zjawiska niezależne.
2. Zwiększony odsetek takich zachowań w danej grupie społecznej wskazuje na istnienie czynnika zabużającego jej funkcjonowanie , więc należy jej udzielić wsparcia by ten czynnik usuneła.

Niechce mi się powtarzać nazej dyskusji z działu "Człowiek tak , homoseksualizm nie , ale ewidentne bzdury opowiadasz , krzywdząc innych ludzi.

N paź 15, 2006 17:44

Cytuj:
The distinction a victim's gender and a perpetrator's sexual orientation is important because many child molesters don't really have an adult sexual orientation. They have never developed the capacity for mature sexual relationships with other adults, either men or women. Instead, their sexual attractions focus on children – boys, girls, or children of both sexes

Czyliu tutaj chca udowodnic ze Ci sami pedofile jednakowo molestuja seksualnie chlopcow jak i dziewczynki
A to jest wierutne klamstwo !!

Cytuj:
Instead of gender, their sexual attractions are based primarily on age. These individuals – who are often characterized as fixated – are attracted to children

Pedofile - homoseksualisci faceci w przewazajacej czesci molestuja chlopcow niz dziewczynki ..dlatego nazywani sa pedofile homoseksualisci..co podalem w swoim zrodlowym linku

Cytuj:
in a 1999 national poll, the belief that most gay men are likely to molest or abuse children was endorsed by only 19% of heterosexual men and 10% of heterosexual women

Przepraszam Ty znasz dobrze angielski i czytasz co tutaj pisze ?

Slowo belif oznacza ze tak wlasnie wierzy ( uwaza ) 19 % hetero mezczyzn i 10 % hetero kobiet..
To nie sa zadne badania a poglady laikow !
I to sa Twoje dowody ??? :D i ten niby smaczek ????????

N paź 15, 2006 17:47

We wloszech 60 % osob uwaza ze zwierzata maja dusze wg ostatniego sondarzu.....radze nad tym rowniez pomyslec :) i podac jako argument ..ha ha ha

N paź 15, 2006 17:48
Gabriel !
zmusza nas do uznania pedofili i homoseksualizmu za zjawiska niezależne.

Dokładnie i udowadnia to artykuł podany przez Tommy'ego.

danbog napisał(a):
2. Zwiększony odsetek takich zachowań w danej grupie społecznej wskazuje na istnienie czynnika zabużającego jej funkcjonowanie , więc należy jej udzielić wsparcia by ten czynnik usuneła.

No własnie, w artykule jest sugestia, że niektórzy homoseksualiści w obliczu uniemożliwiania im swobodnego dobierania się w pary z innymi homoseksualistami, mogą przelozyć swoje zainteresowanie na dzieci. Jest to hipoteza, ale jasno z niej wynika, że gejom należy ułatiwać żyć razem i nie przeszkadzać im w realizowaniu siebie. Niestety nietolerancja, społeczna nagonka, nauczanie kościoła nie psrzyjają temu, a rezultat jest taki, że powstają patologie.

N paź 15, 2006 17:49

Przeczytalem i twierdze ze nia ma tam NIC co potwierdza Twoja teorie..a jesli sie myle prosze wytluscic odpowiednie zdania to je przeanalizujemy dokladnie

Przemo zadal sobie trud aby to zrobic. Dzieki :)

gabriel napisał(a):
Jesli znajdziesz gdzies rzetelny material ze 30 % pedofili to kseiza , chetnie i o tym podyskutuje

Nie znajde, bo sa rozne szacunki ;) Dwie najbardziej powszechne opinie wskazuja na pomiedzy albo 5-10% ksiezy albo 0.3% ksiezy. Ale moj artykul wyraznie pokazuje, ze dane nt. homoseksualizmu i pedofilii sa po prostu nienaukowe ;)

gabriel napisał(a):
Najlepiej sprobuj na szersza skale a sie przekonasz

Jak juz mowilem, nie mam takich srodkow aby zorganizowac jakies masowe manifestacje. Ciagle unikasz znalezienia prawa ktore by mi mialo tego zabronic. Ciekawe dlaczego.

N paź 15, 2006 17:49

Cytuj:
The empirical research does not show that gay or bisexual men are any more likely than heterosexual men to molest children

No coz...ja napisalem swoje dane ze 30 % pedofilow to homo gdzie homo to 3-5 % populacji ..to jesli dla kogos to nei ma znaczenia to dla mnie ma...to wszystko

N paź 15, 2006 17:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 526 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 36  Następna strona