Gloria Polo - trafiona przez piorun stała u bram piekła !!!
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Odprowadzanie duszy
Ja po prostu sceptyk jestem. Tak jak bez dowodów nie bardzo wierzę w regenerację zwęglonej Polo, podobnie traktuję historie o złotych tablicach mormonów (a przecież są na to świadkowie!!) czy też licznych zmartwychwstaniach różnych bogów.
Val: jakoś w sieci nie mogłem znaleźć fotek z odrastania jej nóg czy piersi (którymi nadal się chwali). Ciekawe dlaczego?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn cze 18, 2012 8:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I nie wiem o co chodzi z odrastaniem nogi 
|
Pn cze 18, 2012 8:47 |
|
 |
Jajko
|
No skoro babka twierdzi, że jej nogi były zwęglone, a potem stały się normalne, to chyba jej jakoś odrosły nie? No a piersi to już w szczególności - babka stwierdza, że w ich miejscu była dziura. A potem urosły jej duże, pełne piersi. Ciekawe, nie?
Cytat:
Całe moje ciało było wskutek tego silnego uderzenia pioruna zwęglone, moje piersi zniknęły. Przede wszystkim po lewej stronie, tam gdzie wcześniej była pierś, teraz była wielka dziura. Nie miałam już ciała. Zarówno żebra, brzuch, podbrzusze, nogi i wątroba były całkowicie zwęglone.
Albo tłumaczenie jest złe, albo babka inaczej rozumie wyrażenie "całkowicie zwęglone".
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn cze 18, 2012 8:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ano, bo przesadza z niektórymi opisami. Nawet na stronach katolickim wyjaśniają pewne absurdy: http://www.rodzinakatolicka.pl/index.php/publicystyka/5-komentarze/4734-jezioro-spermy-dziecko-w-soiku-i-inne-bajki-glorii-poloŻe została trafiona przez piorun to wiadomo, ale jak to dokładnie tam było i jakie obrażenia to niestety 
|
Pn cze 18, 2012 8:57 |
|
 |
Jajko
|
Na pierwszy rzut oka widać, że babce się pomieszało w głowie, no ale nikt nie udowodni że nie była w zaświatach i nie widziała swego ojca topiącego się w jeziorze spermy  Niemniej jeśli ludzie wierzący w te opowieści będą czynić dobro, a nie zło, to ok. Nie mam nic przeciwko, podobnie jak nie mam nic przeciwko wierzącym w różnych bogów - byle nie robili krzywdy innym. Dla mnie to wszystko jest tyle samo warte. Ale nie bardzo rozumiem dlaczego ktoś wierzy w zmartwychwstanie Jezusa 2 tys. lat temu, a nie wierzy żywej osobie dającej świadectwo tu i teraz?
Ostatnio edytowano Pn cze 18, 2012 9:05 przez Jajko, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn cze 18, 2012 9:02 |
|
|
|
 |
gacjan
|
@ Val
ciekawa dychotomia Val - z jednej strony powołujesz się na p. Polo, a z drugiej na stronę, która wykazuje, że to są w sumie bzdury
|
Pn cze 18, 2012 9:04 |
|
 |
Iwona19
|
Jajko napisał(a): Fajna ta Polo. Przeczytałem jej "świadectwo". Ciekawie się wypowiada. Czy istnieją w sieci jakieś zdjęcia czy inne potwierdzenia autentyczności tej historii? Bo jakoś nie bardzo mi się chce wierzyć, że babkę zwęglił piorun, a potem wszystko się jej zregenerowało, tak że śladu nie ma. Jest w ogóle jakikolwiek dowód, że babka sobie tego po prostu nie zmyśliła??? Widziałam kiedyś na jednej ze stron jakieś jej zdjęcia, ale obecnie już nie pamiętam jak ta strona się nazywała bo to było dawno, a trafiłam na nią przez przypadek.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Pn cze 18, 2012 10:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gacjan czytaj uważnie- jajko się pytał o jakieś fotki z tego wydarzenia- no to dałam mu i fotkę i dokument lekarski. Chciał faktów, to je dostał. A później pisał o odrastaniu nogi, co już faktem nie jest, więc mu wyjaśniłam, że kobita ma skłonność do przesady. Czytałam kiedyś tą książkę, ale zbyt wiele niewiarygodnych wydarzeń opisywała i do tego z potężnym ładunkiem emocjonalnym. Więc są pewne fakty, które się wydarzyły w jej przypadku, ale jest też pokręcona relacja, więc uczciwie informuję o obu stronach medalu jej historii.
|
Pn cze 18, 2012 10:49 |
|
 |
Iwona19
|
Ale niewiarygodne nie muszą oznaczać nieprawdziwe. To co dla człowieka jest nie do wyobrażenia dla Boga może być całkiem realne.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Pn cze 18, 2012 11:00 |
|
 |
Jajko
|
Zdjęcie NICZEGO nie pokazuje (ot, babka na łóżku, ledwie widoczna, żadnego zwęglenia nie widać), a "dokumentacja" lekarska to krótka notka opisująca przyjęcie pacjentki z wieloma urazami i oparzeniami, która była reanimowana, a obrażenia oczyszczone. Więcej nie dałem rady odczytać.... Czyli zero dowodów.
|
Pn cze 18, 2012 11:28 |
|
 |
Elbrus
|
viewtopic.php?f=27&t=17528 - Gloria Polo - trafiona przez piorun stała u bram piekła !!!
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn cze 18, 2012 11:37 |
|
 |
gacjan
|
No właśnie też mnie te zdjęcia nie przekonują. Wielu ludzi każde objawienie, o którym słyszy bierze za dobrą monetę, ja raczej jestem megasceptyczny.
|
Pn cze 18, 2012 11:41 |
|
 |
Iwona19
|
Jajko napisał(a): Zdjęcie NICZEGO nie pokazuje (ot, babka na łóżku, ledwie widoczna, żadnego zwęglenia nie widać), a "dokumentacja" lekarska to krótka notka opisująca przyjęcie pacjentki z wieloma urazami i oparzeniami, która była reanimowana, a obrażenia oczyszczone. Więcej nie dałem rady odczytać.... Czyli zero dowodów. Wydaje mi się, że musiałbyś kogoś takiego zobaczyć na własne oczy. Dopiero wtedy byś uwierzył.
|
Pn cze 18, 2012 11:49 |
|
 |
Jajko
|
Niestety bardzo trudno mi uwierzyć w to, że zwęglone członki stają się normalne, a piersi, po których była tylko dziura, odrastają. Albo że ktoś faktycznie zmarły, po kilku dniach wraca do życia i nic mu nie jest. Albo, że anioły rozdają ludziom złote tablice. Rzeczywiście musiałbym to zobaczyć. Choćby na filmie zrobionym przez poważną telewizję - BBC, Discovery czy coś takiego. TV Trwam się nie załapie.
A Ty, zdaje się, łatwowierna dość jesteś...
|
Pn cze 18, 2012 11:53 |
|
 |
Iwona19
|
Jajko napisał(a): A Ty, zdaje się, łatwowierna dość jesteś... Zależy kiedy i w jakim przypadku. W cuda zdziałane przez Boga wierzę.
|
Pn cze 18, 2012 11:55 |
|
|
|