Autor |
Wiadomość |
tredje
|
 Re: Stop aborcji!
medieval_man Jacy naukowcy? Tak wynika ze statystyk NHS.
|
N paź 20, 2013 18:27 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
I to już konczy temat?
ps. Czy ja, żyjąc w Polsce mam obowiązek wiedzieć co to jest jakieś NHS?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
N paź 20, 2013 18:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tredje napisał(a): Skoro Val moze, to ja tez. W UK wykazano, ze wczesna aborcja jest kilkanascie razy bezpieczniejsza niz kontynuowanie ciazy i porod. !6 lub 14, nie pamietam. W kazdym razie NHS wydal zalecewnie, ze wszystkie kobiety w ciazy powinny byc o tym informowane. To nie sa cytaty z koscielnych pisemek tylko stanowisko rzadowej organizacji. Po prostu nie mam czasu tego szukac. Powtarzasz sie tredje. Tak ciebie juz zmanipulowano, ze lykniesz kazda glupote. Podziekowalas juz kiedys swojej matce, ze poniosla tak wielkie ryzyko, zebys teraz takie glupoty mogla rozglaszac?
|
N paź 20, 2013 18:52 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Tj. kobiety mają być informowane, że jak już muszą, to mogą donosić dziecko, ale wiąże się to z ryzykiem dla zdrowia, więc w razie czego niech się nie przypadkiem nie spóźnią z aborcją?  Tak właśnie wygląda upadek cywilizacji i człowieczeństwa. Nie ma się co martwić, nikt za wami nie będzie tęsknił.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N paź 20, 2013 19:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tredje napisał(a): Skoro Val moze, to ja tez. W UK wykazano, ze wczesna aborcja jest kilkanascie razy bezpieczniejsza niz kontynuowanie ciazy i porod. !6 lub 14, nie pamietam. W kazdym razie NHS wydal zalecewnie, ze wszystkie kobiety w ciazy powinny byc o tym informowane. To nie sa cytaty z koscielnych pisemek tylko stanowisko rzadowej organizacji. Po prostu nie mam czasu tego szukac. Przykład kolejnej paranoi obrońców aborcji, ale po tym jak są w stanie dla obrony mordowania dzieci nawet swoje matki nazywać zwierzętami już nic nie zaskoczy. A podobno w Kopydłowie naukowcy wykazali że siedzenie na czterech literach jest kilkanaście razy bezpieczniejsze niż chodzenie i chroni nas przed ryzykiem skręcenia karku. 6 lub 14, ale nie pamiętam ważne że byli z rządowej organizacji. Jej autorytet wzrósł kiedy rządy europejskie zleciły wykazać że stosunki homoseksualne są kilkanaście razy bezpieczniejsze od heteroseksualnych. Co jest koniecznością w szerzeniu w Europie tolerancji dla Sodomy i Gomory.
|
Pn paź 21, 2013 15:55 |
|
|
|
 |
tredje
|
Bardzo merytoryczne odpowiedzi. medieval_man -od czego google?
|
Śr paź 23, 2013 18:44 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Odpowiedzi bardziej merytoryczne chyba od wpisu je poprzedzającego... Sugerujesz, że Twoich wpisów nie da się bez ggogle zrozumieć?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr paź 23, 2013 18:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Pozostawianie wyboru nigdy nie jest wspieraniem - nikt nie zmusza do aborcji, in vitro. Nic nie poradzę, że Ty nie potrafisz oddzielić "prawa do" od "obowiązku". Offtop z wątku ,,Nszczenie Wiary od podszewki'' . Ogarnij się. Nie mówisz o tym jaką kiecke se kupisz na Sylwka, bo masz wybór, tylko o ZABIJANIU DZIECI BOŻYCH. Nie macie żadnego prawa podsówać ludziom prawo zabijania dzieci, jeżeli tego nie masz zamiaru przyjąć to znaczy że wypierasz się w tym Boga, stawiasz się ponad NIm i gardzisz nauką Kościoła. To co robicie jest gorsze od tego jakbyście zezwalali na gwałcenie dzieci i byś stosowała tą samą sztańską argumentację, my mamy czyste sumienia my tylko dajemy wybór. Wy wprowadzacie ich zabijanie, zabijanie dzieci bożych. ,,Grzechy cudze 1. Namawiać kogoś do grzechu. 2. Nakazywać grzech. 3. Zezwalać na grzech. 4. Pobudzać do grzechu. 5. Pochwalać grzech drugiego. 6. Milczeć, gdy ktoś grzeszy. 7. Nie karać za grzech. 8. Pomagać do grzechu. 9. Usprawiedliwiać czyjś grzech.'' Z tych rzeczy o których mówi nauka Kościoła Twoja partia PO: -usprawidliwaicie i zabijanie dzieci bożych przedstawiacie jako dobro -pomagacie w mordowaniiu dzieci -wspieracie mordowanie -milczycie gdy przez was są zabijane dzieci Boga -pochwalacie zabijanie -zezwalacie na zabijanie dzieci bożych To jest wasza ciężka odpowiedzialność wspierając zabijanie dzieci bożych.
|
So gru 14, 2013 14:18 |
|
 |
olijula
|
quas zgadzam się w 100 procentach z Tobą. Nie wolno udawać, że nie widzi się zła a trzeba zrobić wszystko by je przerwać lub zmniejszyć jak to tylko możliwe i każdy chrześcijanin uważam, że ma taki obowiązek. Zresztą niewierzący tez chyba nie powinni obojętnie patrzeć na wyrządzanie krzywdy niewinnym istotom
|
So gru 14, 2013 14:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A wy @quas co robicie? Protestujecie na forum? Od gadania zadnego dziecka nie uratujesz. Pomogles juz jakiejs kobiecie w ciazy?
|
So gru 14, 2013 14:29 |
|
 |
olijula
|
A ty Kael coś robisz w tym kierunku? Nie pytam złośliwie a z czystej ciekawosci
|
So gru 14, 2013 14:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
olijula napisał(a): quas zgadzam się w 100 procentach z Tobą. Nie wolno udawać, że nie widzi się zła a trzeba zrobić wszystko by je przerwać lub zmniejszyć jak to tylko możliwe i każdy chrześcijanin uważam, że ma taki obowiązek. Zresztą niewierzący tez chyba nie powinni obojętnie patrzeć na wyrządzanie krzywdy niewinnym istotom Widzenie zła, a działanie w celu jego usunięcia, to dwie różne sprawy. Problem stary ja świat - guas labidzi, że wyborcy PO nie działają na rzecz całkowitego zakazu aborcji, a miliony protestantów i wyznawców innych religii narzekają przez lata, że papież Pius XII nic, albo niewiele robił dla zlikwidowania zła faszyzmu. Psu na budę zakaz dokonywania zabiegów aborcji w gabinetach ginekologicznych w sytuacji gdy większość przeprowadzana jest farmakologicznie za pomocą tabletek. Klasyczna walka z wiatrakami.....ale wygodna do walki politycznej.
|
So gru 14, 2013 17:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
olijula napisał(a): A ty Kael coś robisz w tym kierunku? Nie pytam złośliwie a z czystej ciekawosci Tyle co inni, a moze i wiecej niz quas. Ale to oni, quas, wykrzekaja na "zwolennikow aborcji", ktorych sobie na forum wyodrebnil, na bazie wlasnych wymyslow. No to jako wielki obronca zycia, niech sie wykaze konkretami. To, ze ktos dla zadowolenia quasa, nie zabija politykow, ktorzy nie sa za calkowitym zakazem aborcji, nie przyznaje im, quasom, prawa, do rzucania obelg. Chyba, ze mu jego nieczyste sumienie spokoju nie daje. To sie nazywa projekcja.
|
So gru 14, 2013 17:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gusowi po raz kolejny dedykuję, choć on po raz kolejny uda ślepego i głuchego na tą wypowiedź http://gosc.pl/doc/809188.Jestem-nowocz ... rwatysta/3
|
So gru 14, 2013 17:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, Kael Nie tylko aborcja jest zabijaniem dzieci bożych, ale nie dziwi mnie że mimo że odniosłem się także do invitro, wy odnosicie się tylko do aborcji. Na niej tylko staracie się skupić uwagę innych, kiedy PO wprowadziła ZABIJANIE DZIECI BOŻYCH w invitro i zrzuciła odpowiedzialność za ten masowy mord na Polaków przez publiczne finansowanie. Nie widziałem ani słowa potępienia za ten zamach na dzieci boże wprowadzony i narzucony przez PO. Wypisujecie tu chore rzeczy usprawiedliwiając zabijanie dzieci, typu można zabijać tu bo tam też się zabija i nic to nie zmieni, usprawiedliwiacie podsuwanie ludziom praw do mordowania dzieci jakby to było danie wyboru ludziom jaką kiecke kupić na Sylwka itd. Po takiej dawce hipokryzji pytacie się, a co wy może więcej bronicie życia od nas. Alus napisał(a): Psu na budę zakaz dokonywania zabiegów aborcji w gabinetach ginekologicznych w sytuacji gdy większość przeprowadzana jest farmakologicznie za pomocą tabletek. Klasyczna walka z wiatrakami.....ale wygodna do walki politycznej.
Platformiany katolicyzm, który z wykładnią nauki KOścioła i prawa Bożego nie ma już dawno nic wspólnego. Skoro tu mordują dzieci, to i niech tam je mordują bo nie robi to wielkiej różnicy. Takie chore teksty piszą obrońcy PO, i się pytają czy inni robią więcej od nich w obronie życia. Alus napisał(a): Problem stary ja świat - guas labidzi, że wyborcy PO nie działają na rzecz całkowitego zakazu aborcji, Bzdura, nie raz już pisaliśmy i jeżli tak nieprawdziwie podsumowujesz moje słowa, to znaczy że nic do Ciebie nie dociera.
|
So gru 14, 2013 19:07 |
|
|
|