Polska mesjaszem narodów?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Polska mesjaszem narodów?
Cytuj: Żeby upatrywać w politykach takich cech, trzeba by wierzyć w to co oni mówią, a jakoś mi sie nie wydaje żeby wszyscy ludzie im wierzyli. Nigdy w historii nie udało sie nikomu oszukać wszystkich. Cytuj: Niechcący siejesz antypisoską propagande  Skoro jako dysponenta milionów złotych mianuje sie człowieka oskarżonego o korupcję i wyłudzenie, to już nie antypisowska propaganda.....to rzeczywistość, prokuratura nie przesyła do sądów aktów oskarżenia niewinnych ludzi.
|
So lis 28, 2015 18:02 |
|
|
|
 |
Robek
|
Alus napisał(a): Skoro jako dysponenta milionów złotych mianuje sie człowieka oskarżonego o korupcję i wyłudzenie, to już nie antypisowska propaganda.....to rzeczywistość, prokuratura nie przesyła do sądów aktów oskarżenia niewinnych ludzi. Znowu wymyślasz jakieś cuda Jest mnóstwo spraw w sądzie gdzie gość jest uniewinniony, pomimo zarzutów korupcji, chodziby tutaj. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019379,tit ... aid=116064
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
So lis 28, 2015 19:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): Alus napisał(a): Skoro jako dysponenta milionów złotych mianuje sie człowieka oskarżonego o korupcję i wyłudzenie, to już nie antypisowska propaganda.....to rzeczywistość, prokuratura nie przesyła do sądów aktów oskarżenia niewinnych ludzi. Znowu wymyślasz jakieś cuda Jest mnóstwo spraw w sądzie gdzie gość jest uniewinniony, pomimo zarzutów korupcji, chodziby tutaj. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019379,tit ... aid=116064A jeśli nie będzie uniewinniony, to co?.....faceta trzeba będzie usunąć, a smrodek pozostanie. Tym bardziej, że czyni to partia, która tak żarliwie potępiała aferzystów.
|
So lis 28, 2015 19:50 |
|
|
|
 |
Qwerty2011
|
Alus napisał(a): Tłumaczenie zawieruchy wokół TK brzmi - Oni zaczęli niegodziwie, to my naprawimy - problem, że także niegodziwie. Żeby PiS mógł cokolwiek naprawić musi rozstrzygnąć sprawę Trybunału. PO postanowiła go upolitycznić, żeby blokować niewygodne reformy. To PO wypaczyła logikę i sens jego istnienia - to było niegodziwe. Jeśli PiS ma brać odpowiedzialność za władzę - musi ją rzeczywiście posiadać. Społeczeństwo w wyborach dało mandat do rządzenia, więc PiS musi tę władzę urealnić, sprawować rzeczywiście a nie pozornie - pod dyktando upolitycznionego i opozycyjnego TK Alus napisał(a): Przepraszam - znalazłam informację na portalu, iż ten pan jest w trakcie procesów karnych sądowych. A o kogo właściwie chodzi? Alus napisał(a): Wszystkie są odczytywane jako odniesienie do świętego Jana Pawła II. Przy czym św Łucja była do końca swego życia z bardzo bliskim kontakcie z papieżem i jak wynika z jej zapisków, objawiająca się jej Matka Boska, zapowiedziała, że oboje umrą w odstępie kilkunastu dni: 13 luty św Łucja - 5 kwiecień papież. Tak jak trzecie tajemnica fatimska - też ma odnosić się do św. Jana Pawła II, ale równocześnie kard. Ratzinger w swoim komentarzu zastrzegł, że nie ma pewności, że tak jest i nie ma pewności, że wszystko się już wypełniło! Według mnie ani trzecia tajemnica, ani zapowiedzi dotyczące Polski nie wypełniły się jeszcze - jestem o tym przekonany. Ale nawet jeśli w to nie wierzysz (bo też i formalnie nie musisz) - to czy modlisz się za naszych polityków, za Polskę, za Polaków? Bo w tym cała rzecz, że jesteśmy za ten kraj odpowiedzialni. Za swoich współbraci, którzy są naszą rodziną. Bardzo chciałbym, żebyśmy się Bogu podobali.
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
So lis 28, 2015 21:17 |
|
 |
dominikbartlomiej
|
Bracia i siostry, niejako mielicie ten wątek już od dłuższego czasu zamiast chwytać za różańce i innych do tego mobilizować i tym żyć. Modlitwa to podstawa, nie ma co o tym tyle tutaj dyskutować i gdybać, wszystko Pan Jezus powiedział św. Faustynie w DZIENNICZKU, że Polskę szczególnie umiłował. Wierzmy w to, patrzmy też na to co się dzieje i radujmy się z tego co DOBRE w oczach Pana Boga i naszych, w zgodzie z chrześcijańskimi wartościami i tradycjami. Amen.
p.s. Adwent tym bardziej powinien ku temu skłaniać.
_________________ Warto zerknąć: Egzorcyzmy | Mamre | Różaniec | Modlitwy i życiorysy świętych | Życie wieczne
|
So lis 28, 2015 23:16 |
|
|
|
 |
Robek
|
Alus napisał(a): A jeśli nie będzie uniewinniony, to co?..... A jeśli będzie uniewinniony, to co?..... A jeśli jutro nastąpi koniec świata, to co?..... A jeśli słonina zdrożeje, to co?..... Ileż pytań!!!!!!!!!! dominikbartlomiej napisał(a): Bracia i siostry, niejako mielicie ten wątek już od dłuższego czasu zamiast chwytać za różańce i innych do tego mobilizować i tym żyć. Módlmy sie!  choćby to mogło, nie mieć żadnego sensu, módlmy sie 
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
So lis 28, 2015 23:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Qwerty2011 napisał(a): Alus napisał(a): Tłumaczenie zawieruchy wokół TK brzmi - Oni zaczęli niegodziwie, to my naprawimy - problem, że także niegodziwie. Żeby PiS mógł cokolwiek naprawić musi rozstrzygnąć sprawę Trybunału. PO postanowiła go upolitycznić, żeby blokować niewygodne reformy. To PO wypaczyła logikę i sens jego istnienia - to było niegodziwe. Bo PiS odpolityczni wymuszając wybór swoich - pisowskich sędziów...na zasadzie - "oni swoich, my także swoich......specyficzny sposób naprawy. Cytuj: Jeśli PiS ma brać odpowiedzialność za władzę - musi ją rzeczywiście posiadać. Społeczeństwo w wyborach dało mandat do rządzenia, więc PiS musi tę władzę urealnić, sprawować rzeczywiście a nie pozornie - pod dyktando upolitycznionego i opozycyjnego TK Żadnej partii społeczeństwo nie dało władzy sdownicyej ustawodawczej i wykonawczej.....musiałby społeczeństwo odrzucić Konstytucję RP w której precyzyjnie rozdzielono te władze. A którą to Konstytucje społeczeństwo zaakceptowało w referendum......uchwała sejmu PIS-owskiego nie da sie jej unieważnić Cytuj: A jeśli w to nie wierzysz (bo też i formalnie nie musisz) - to czy modlisz się za naszych polityków, za Polskę, za Polaków? Za "waszych" polityków PiSowskich umieszczonych na listach NDz , czy generalnie WSZYSTKICH?? Widzisz ja Bogu nie wyznaczam, kogo ma obsypywać pożądanymi przeze mnie łaskami, modlę się z Chrystusem BĄDŻ WOLA TWOJA, bo też tylko Jego wola przesądza, nie moja.
Ostatnio edytowano N lis 29, 2015 9:28 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
N lis 29, 2015 9:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Szydło mianowała oskarżonego o korupcję i oszustwo D. Obajtka na stanowisko prezesa ARiMR.
Zapowiedzi doniosłej roli Polski - trudno rozstrzygać czy już sie wypełniły, jak wynika np z objwień licheńskich - czy są w trakcie wypełniania, czy wypełnią się za 100-200 lat.
|
N lis 29, 2015 9:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
N lis 29, 2015 9:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mickiewicz był masonem, zatem żaden to autorytet dla katolika. W UE możemy i powinniśmy walczyć o zachowanie wartości chrześcijańskich. Nie zgadzać się na aborcje, eutanazję i tzw. cywilizację śmierci. W takim sensie możemy być "mesjaszem" narodów.
|
N lis 29, 2015 15:49 |
|
 |
Qwerty2011
|
dominikbartlomiej napisał(a): Bracia i siostry, niejako mielicie ten wątek już od dłuższego czasu zamiast chwytać za różańce i innych do tego mobilizować i tym żyć. Tak też czynimy. Mielenie to tak przy okazji dominikbartlomiej napisał(a): Modlitwa to podstawa, nie ma co o tym tyle tutaj dyskutować i gdybać, wszystko Pan Jezus powiedział św. Faustynie w DZIENNICZKU, że Polskę szczególnie umiłował. Wierzmy w to, patrzmy też na to co się dzieje i radujmy się z tego co DOBRE w oczach Pana Boga i naszych, w zgodzie z chrześcijańskimi wartościami i tradycjami. Amen. Okazuje się, że nie wszyscy w to wierzą. Alus napisał(a): Bo PiS odpolityczni wymuszając wybór swoich - pisowskich sędziów...na zasadzie - "oni swoich, my także swoich......specyficzny sposób naprawy. A co mają zrobić? Zdać się na łaskę i niełaskę upolitycznionych PO-wskich sędziów Trybunału? Alus napisał(a): Żadnej partii społeczeństwo nie dało władzy sdownicyej ustawodawczej i wykonawczej.....musiałby społeczeństwo odrzucić Konstytucję RP w której precyzyjnie rozdzielono te władze. No jak to - wybory są do władzy ustawodawczej (parlament), która wybiera wykonawczą (rząd) - to ludzie wybrali. Wcześniej wybrali organ władzy wykonawczej - prezydenta też demokratycznie. Sędziów mianuje wybrany demokratycznie prezydent. O co Ci chodzi? Alus napisał(a): Za "waszych" polityków PiSowskich umieszczonych na listach NDz , czy generalnie WSZYSTKICH?? Za wszystkich Polaków i polityków - a szczególnie za swoich ulubionych. Nie wydaje mi się, żebym moje modlitwy mogły Bogu coś napsuć Alus napisał(a): Zapowiedzi doniosłej roli Polski - trudno rozstrzygać czy już sie wypełniły, jak wynika np z objwień licheńskich - czy są w trakcie wypełniania, czy wypełnią się za 100-200 lat. Tak, czy owak - jak kibicuję Polsce! Alus, co ty czytasz... Złośliwy paszkwil... spin napisał(a): Mickiewicz był masonem, zatem żaden to autorytet dla katolika. Wiemy, wiemy spin napisał(a): W UE możemy i powinniśmy walczyć o zachowanie wartości chrześcijańskich. Nie zgadzać się na aborcje, eutanazję i tzw. cywilizację śmierci. W takim sensie możemy być "mesjaszem" narodów. Wydaje mi się, że może szególnie powinniśmy zadbać o prawo państwowe oparte na zdrowych, bożych zasadach. Zdaje się, ze już niedługo będzie to ewenement na skalę światową.
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Pn lis 30, 2015 21:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A co mają zrobić? Zdać się na łaskę i niełaskę upolitycznionych PO-wskich sędziów Trybunału? Posłuchac rady mądrych ludzi, jak choćby wieloletniej apologetki PiS, p. Prof Staniszkis - Dobrze żeby Kaczyński znał granicę i miał świadomość, ze większość sejmowa nie jest najwyższą władzą. Że władza rozgrywa sie między kilkoma centrami i rządy prawa są najważniejsza wartościa po upadku komunizmu.TK znajdują się aktualnie 3 sędziów wybrani w kadencji IV RP. Cytuj: No jak to - wybory są do władzy ustawodawczej (parlament), która wybiera wykonawczą (rząd) - to ludzie wybrali. Wcześniej wybrali organ władzy wykonawczej - prezydenta też demokratycznie. Sędziów mianuje wybrany demokratycznie prezydent.
O co Ci chodzi? A Konstytucja RP stanowi, że władza sądownicza jest niezawisła.Cytuj: Za wszystkich Polaków i polityków - a szczególnie za swoich ulubionych. Nie wydaje mi się, żebym moje modlitwy mogły Bogu coś napsuć Pełna zgoda. Cytuj: Alus, co ty czytasz... Złośliwy paszkwil... Każde medium można nazwać paszkwilem. Ja poza "Nie" i "FiM" nie brzydzę się żadnymi, bo też żadnego nie obdarzam ufnością. Media dostarczają mi tylko informacji, opinię wyrabiam sobie sama.
|
Pn lis 30, 2015 22:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Znacie przepowiednię siostry Łucji dotyczącą III Wojny Światowej-Polska jako jedyna ocaleje? Wierzycie w tę przepowiednię? http://www.fronda.pl/a/oredzie-s-lucji- ... 64155.html
|
Pn sty 25, 2016 10:14 |
|
 |
WIST
|
Jeśli Polska ocalenie to jedynie cudem. Ale wątpię aby obce armię nagle zatrzymały sie albo nas omijały.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Pn sty 25, 2016 10:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
WIST napisał(a): Jeśli Polska ocalenie to jedynie cudem. Ale wątpię aby obce armię nagle zatrzymały sie albo nas omijały. No cóż .....kolejna radosna twórczość zwolenników mesjanizmu Polski. "Proroctwo" przypisane siostrze Łucji, co w zamyśle ma podwyższać rangę - problem, że w książce, której współautorką jest siostra Łucja, wydanej na kilka miesięcy przed śmiercią nie znajduje się nawet wzmianka o III wojnie światowej, (mam ta książkę w swojej biblioteczce). Podobne "proroctwa", czy wypowiedzi przypisywano wielu wizjonerom, świętym, papieżom.....św. Jana Pawła II też uwikłano w wypowiedzi, które nigdy nie padły z jego ust, nie dbając nawet o fakty.
|
Pn sty 25, 2016 11:10 |
|
|
|