Czy ateista ma prawo wmawiac Ci co on uwaza
| Autor |
Wiadomość |
|
gabriel
|
tommy Cytuj: gabriel napisał: Przeczytalem i twierdze ze nia ma tam NIC co potwierdza Twoja teorie..a jesli sie myle prosze wytluscic odpowiednie zdania to je przeanalizujemy dokladnie
Przemo zadal sobie trud aby to zrobic. Dzieki
Rozwalilem ten jego dowod w mig jak widzisz..na dodatek tlumaczyl tekt 
|
| N paź 15, 2006 17:52 |
|
|
|
 |
|
gabriel
|
tommy Cytuj: Nie znajde, bo sa rozne szacunki Dwie najbardziej powszechne opinie wskazuja na pomiedzy albo 5-10% ksiezy albo 0.3% ksiezy. Ale moj artykul wyraznie pokazuje, ze dane nt. homoseksualizmu i pedofilii sa po prostu nienaukowe
Jesli to ma byc dowod na obalenie mojego twierdzenia i moich zrodel to poziom dyskucji zjedza tragicznie u Ciebie w dol,..no ale..kazdy argument juz teraz jest w cenie jak ich drastycznie brakuje 
|
| N paź 15, 2006 17:54 |
|
 |
|
tommy
|
gabriel napisał(a): kolejny kwiatek Cytuj: The empirical research does not show that gay or bisexual men are any more likely than heterosexual men to molest children No coz...ja napisalem swoje dane ze 30 % pedofilow to homo gdzie homo to 3-5 % populacji ..to jesli dla kogos to nei ma znaczenia to dla mnie ma...to wszystko
Czy nie zauwazasz, ze ten cytat bezposrednio zaprzecza Twojej tezie?
"Empiryczne badania NIE wskazuja, ze homoseksualni albo biseksualni mezczyzni maja w jakimkolwiek stopniu wieksze prawdopodobienstwo od heteroseksualnych mezczyzn aby molestowac dzieci."
|
| N paź 15, 2006 17:54 |
|
|
|
 |
|
gabriel
|
tommy Cytuj: Ciagle unikasz znalezienia prawa ktore by mi mialo tego zabronic. Ciekawe dlaczego.
Ja nie unikam, ja twierdze ze spolecznestwo zmieniloby prawo nawet gdyby byly jakeis luki...a jesli nei wierzysz to sie przekonaj sam 
|
| N paź 15, 2006 17:55 |
|
 |
|
gabriel
|
tommy napisał(a): gabriel napisał(a): kolejny kwiatek Cytuj: The empirical research does not show that gay or bisexual men are any more likely than heterosexual men to molest children No coz...ja napisalem swoje dane ze 30 % pedofilow to homo gdzie homo to 3-5 % populacji ..to jesli dla kogos to nei ma znaczenia to dla mnie ma...to wszystko Czy nie zauwazasz, ze ten cytat bezposrednio zaprzecza Twojej tezie? "Empiryczne badania NIE wskazuja, ze homoseksualni albo biseksualni mezczyzni maja w jakimkolwiek stopniu wieksze prawdopodobienstwo od heteroseksualnych mezczyzn aby molestowac dzieci."
No coz..niech w takim razie spoleznestwo osadzi kto ma racje ..tylko niech sie dowie o tych danych 
|
| N paź 15, 2006 17:56 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gabriel napisał(a): Czyliu tutaj chca udowodnic ze Ci sami pedofile jednakowo molestuja seksualnie chlopcow jak i dziewczynki A to jest wierutne klamstwo  Udowodnij, ze tak nie jest, inaczej to ty kłamiesz. Ja podałem dowody. gabriel napisał(a): Pedofile - homoseksualisci faceci w przewazajacej czesci molestuja chlopcow niz dziewczynki ..dlatego nazywani sa pedofile homoseksualisci..co podalem w swoim zrodlowym linku
Gmatwasz się i nic nie rozumiesz. Kim innym jest "pedofil homoseksualista" a kim innym jest "homoseksualista". Jeden ma pociag wyłacznie do osobników niedojrzałych płciowo, a drugi wyłacznie do sobników dorosłych. Pedofil nie moze być homoseksualistą, może być pedofilme homoseksualnym. Obaj ci panowie nie siedzą w tym samym worku. To są dwie odrębne grupy. Wyklucza to zatem teorie pt "wśród homsoeksualistów jest tylu i tylu pedofili". Cos tkaiego nie istnieje. gabriel napisał(a): Przepraszam Ty znasz dobrze angielski i czytasz co tutaj pisze ? Slowo belif oznacza ze tak wlasnie wierzy ( uwaza ) 19 % hetero mezczyzn i 10 % hetero kobiet.. To nie sa zadne badania a poglady laikow ! I to sa Twoje dowody  ?  i ten niby smaczek  ??????
Jezyk angielski znam perfekcyjnie (tak wiem nie jestem skromny).
Po raz kolejny nic nie pojmuuesz. Ankieta jaką zacytowałem pochodzi z 1999r i podana została, żeby pokazać, ze w stosunku do ankiety z 1977r nastąpiła zmiana postrzegania społeczeństwa na kwestie "czy homoseksuliści sa zagrozeniem dla dzieci". Zmiana na korzyść moje pogladu, nie twojego.
Nastepnym razem czytaj uważnie, albo doucz się języka anigelskiego.[/url]
|
| N paź 15, 2006 17:57 |
|
 |
|
tommy
|
Dobra, mam dosc. Zdawales sie na poczatku sensownym gosciem ale nie mam zamiaru dyskutowac z kolejnym adamem1111jakiesnumerki51.
EOT jak dla mnie.
|
| N paź 15, 2006 17:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gabriel napisał(a): No coz..niech w takim razie spoleznestwo osadzi kto ma racje ..tylko niech sie dowie o tych danych 
Ty chyba sobie kpisz. Twój tupet nie zna granic.
Społęczeństwo jako ogół nie zna się na badanych sprawach i nie ma o nich zielonego pojęcia. Do tego potrzebni są specjlisci, a nie szara masa.
|
| N paź 15, 2006 17:59 |
|
 |
|
gabriel
|
Cytuj: Udowodnij, ze tak nie jest, inaczej to ty kłamiesz. Ja podałem dowody.
Znajde Ci i to..nie boj zaby..poczekaj chwile Cytuj: Pedofil nie moze być homoseksualistą, może być pedofilme homoseksualnym No coz , moje linki twierdza ze jest innaczej ..rozumiem ze Twoje linki sa tylko miarodajne Cytuj: Jezyk angielski znam perfekcyjnie (tak wiem nie jestem skromny). Po raz kolejny nic nie pojmuuesz. Ankieta jaką zacytowałem pochodzi z 1999r i podana została, żeby pokazać, ze w stosunku do ankiety z 1977r nastąpiła zmiana postrzegania społeczeństwa na kwestie "czy homoseksuliści sa zagrozeniem dla dzieci".
Mowmy o danych naukowych czy o tym w co wierza ludzie ?
Mowimy o faktach opierajacych sie na policyjnych statystykach czy o przekonaniach ludzi  ?
Bo ja mowie o faktach opartych na policyjnych statystykach odnosnie molestowania ludzi
|
| N paź 15, 2006 18:01 |
|
 |
|
gabriel
|
przemo napisał(a): gabriel napisał(a): No coz..niech w takim razie spoleznestwo osadzi kto ma racje ..tylko niech sie dowie o tych danych  Ty chyba sobie kpisz. Twój tupet nie zna granic. Społęczeństwo jako ogół nie zna się na badanych sprawach i nie ma o nich zielonego pojęcia. Do tego potrzebni są specjlisci, a nie szara masa.
he he ..morlanosc kalego
To ty jak mi przytaczasz dane odnosnie w co wierzy spolecznestwo to sa do zaakceptowania..ale jesli ja sie powoluje na spolecznestwo co jest dla niego do zaakceptowania to wtedy ja mam tupet !
DOSC ! SPOTKAMY SIE PRZY URNACH WYBORCZYCH I ZOBACZYMY KTO WYGRA W SPRAWIE HOMO ! KONCZE TEMAT !
|
| N paź 15, 2006 18:03 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gabriel napisał(a): No coz , moje linki twierdza ze jest innaczej ..rozumiem ze Twoje linki sa tylko miarodajne
Już pisałem - moja statystyka przeciwko twojej. Chciałeś sie w to bawić to masz. gabriel napisał(a): Mowmy o danych naukowych czy o tym w co wierza ludzie ? Mowimy o faktach opierajacych sie na policyjnych statystykach czy o przekonaniach ludzi  ? Bo ja mowie o faktach opartych na policyjnych statystykach odnosnie molestowania ludzi
To jest tylko 1% artykułu. Wnioski z badań naukowych podałem w cytatach wcześniej.
Zaczynam podejrzeweać, że ty wcale nie przeczytaleś tego artykułu, mimo twoich zapewniień, zę tak było 
|
| N paź 15, 2006 18:06 |
|
 |
|
gabriel
|
tommy napisał(a): Dobra, mam dosc. Zdawales sie na poczatku sensownym gosciem ale nie mam zamiaru dyskutowac z kolejnym adamem1111jakiesnumerki51.
EOT jak dla mnie.
Po prostu mamy odmienne definicje wolnosci czlowieka a takie od keidy ktos jest czlowiekiem .Ty masz definicje Kanta, ja mam chrzescijanska..i stad cale nieporozumienie
Milo bylo podyskutowac mimo wszystko
|
| N paź 15, 2006 18:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gabriel napisał(a): he he ..morlanosc kalego To ty jak mi przytaczasz dane odnosnie w co wierzy spolecznestwo to sa do zaakceptowania..ale jesli ja sie powoluje na spolecznestwo co jest dla niego do zaakceptowania to wtedy ja mam tupet !
nie podałem tych badan w tym celu. Badania jedynie wykazały, że wśród ludzi w ciagu ostatnich 30 lat coraz mnie było takich, którzytiwerdzili że homoseksualiści są zagrozeniem dla dzieci. gabriel napisał(a): DOSC ! SPOTKAMY SIE PRZY URNACH WYBORCZYCH I ZOBACZYMY KTO WYGRA W SPRAWIE HOMO ! KONCZE TEMAT !
hehe, ale zanim skończysz to jednak mógłbyś podać ten obiecany przez ceibie dowód? No bo ianczej będziesz kłamcą i miotmanem, ale mam wrażenie, że już i bez tego tak cie postrzegają
a co do urn> typowe dla ciebie myslenie godne tyrana. Wszystko bys urnami roziwązywał, nawet kwestie o ktroych 99% ludzi nie ma zielonego pojęcia byś poddawał do decydowania poprzez głosowanie. Dobry z ciebie numer
przemyśl swój światopogląd 
|
| N paź 15, 2006 18:12 |
|
 |
|
gabriel
|
Cytuj: gabriel napisał:
Czyliu tutaj chca udowodnic ze Ci sami pedofile jednakowo molestuja seksualnie chlopcow jak i dziewczynki A to jest wierutne klamstwo
Udowodnij, ze tak nie jest, inaczej to ty kłamiesz. Ja podałem dowody
http://www.frc.org/get.cfm?i=IS02E3
The stark imbalance between homosexual and heterosexual child molestationswas confirmed in the Archives of Sexual Behavior study itself, which divided 260 pedophile participants into three groups: "152 heterosexual pedophiles (men with offenses or self-reported attractions involving girls only), 43 bisexual pedophiles (boys and girls), and 65 homosexual pedophiles (boys only)."[19] In other words, 25 percent of the offenders were homosexual pedophiles--or 41 percent if those who molest girls as well as boys are included
Odnosnie tego ze nie ma powiazania pedofili z homo
ARE MEN WHO MOLEST BOYS REALLY 'HOMOSEXUALS'? Gay Apologists Insist on a Simplistic Stereotype of Pedophilia
Central to the attempts to separate homosexuality from pedophilia is the claim that pedophiles cannot, by definition, be considered homosexuals. Relying upon a questionable methodology[23], the gay advocacy organization Human Rights Campaign published a "Fact Sheet on Sexual Orientation and Child Abuse," that states: "A sexual abuser who molests a child of the same sex is usually not considered homosexual."[24]
The basis for this claim is the view that pedophiles who molest boys cannot be considered homosexual if that individual has at any time been married or sexually involved with women.
'Homosexual Pedophiles': A Clinical Term
The fact is, however, that the terms "homosexual" and "pedophile" are not mutually exclusive: they describe two intersecting types of sexual attraction. Webster's Dictionary defines "homosexual" as someone who is sexually attracted to persons of the same sex. "Pedophile" is defined as "an adult who is sexually attracted to young children." The former definition refers to the gender of the desired sexual object, while the latter refers to the age of the desired sexual object.
A male "homosexual pedophile," then, is defined as someone who is generally (but not exclusively, see below) sexually attracted to boys, while a female "homosexual pedophile" is sexually attracted to girls.[25]
The term "homosexual pedophile" was first used in the early 20th century by the Viennese psychiatrist Dr. Richard von Krafft-Ebing, who pioneered the systematic study of sexual deviance. Krafft-Ebing described pedophiles as heterosexually, homosexually or bisexually oriented.[26] This division has been accepted by pedophiles themselves,[27] and is well attested in the literature:
etc etc.........
Ponizej obszerna litertatura zrodlowa
. Dawn Fisher, "Adult Sex Offenders: Who are They? Why and How Do They Do It?" in Tony Morrison, et al., eds., Sexual Offending Against Children (London: Routledge, 1994), p. 11.
2. Kee MacFarlane, et al., Sexual Abuse of Young Children: Evaluation and Treatment (New York: The Guilford Press, 1986), p. 9.
3. John Briere, et al.,eds., The APSAC Handbook on Child Maltreatment (Thousand Oaks, California: Sage Publications, 1996), pp. 52, 53.
4. Kurt Freund, et al., "Pedophilia and Heterosexuality vs. Homosexuality," Journal of Sex and Marital Therapy 10 (Fall 1984): 198; See also Freund, K, and Watson, R. J., "The Proportions of Heterosexual and Homosexual Paedophiles among Sex Offenders against Children: an Exploratory Study," Journal of Sex and Marital Therapy 18 (1992): 34.
etc etc.....
|
| N paź 15, 2006 18:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ale czy te badania pokrywają się z badaniami, do ktoych linka podał Tommy? Odpowiedź brzmi nie! Więc co, chcesz rzucić kostką, które są bardziej wiarygodne, czy też będzesz dalej we wszystkich swych postach prezentując wynik wygodnych dla twojego światopoglądu badań, a o tych które je obalają nic nie wspominał udając, że ich nie ma?
Dla mnie twoje statystyki są nieprawdziwe z jednego prostego powodu - miejsca, gdzie są propagowane- strony "traditional values". To wszystko tłumaczy gabrielu. Właśnie przez podejrzenie mocnego związania z prawicą, z konserwatystami, z kościołem i z całym antygejowskim ruchem. Takimi badaniami powinien się zajmować ktoś bezstronny, ktoś nie związany z polityką, nie mający w sobie awersji, obrzydzenia i pogardy dla badanej grupy społecznej.
|
| Pn paź 16, 2006 5:25 |
|
|
|