Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 19:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 809 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 54  Następna strona
 Stop aborcji! 
Autor Wiadomość
Post Re: Stop aborcji!
W 1997 roku nowelizowano ustawę z 1993r, gdy o powstaniu PO jeszcze nawet wróble nie ćwierkały.
Ale guas tego nie zauważa, od kilku miesięcy uporczywie udaje, że nie widzi i nie słyszy zdania śp. L. Kaczyńskiego i J, Kaczyńskiego"
Premier Jarosław Kaczyńskie wielokrotnie powtarzał, że państwo nie może zmuszać kobiety do urodzenia dziecka poczętego w wyniku gwałtu
http://gosc.pl/doc/761747.Swiat-zawalil-sie-na-glowe
Stara zasada fakty się nie zgadzają tym gorzej dla faktów.....PO winna, że w prasie, necie tysiące ogłoszeń "wywoływanie miesiączki" i tysiące kobiet "wywołuje"....ależ Ty masz obsesję na punkcie PO.
Zamiast tupać gniewnie nóżką może zadziałasz właśnie w tym kierunku, zainteresujesz prokuraturę takowymi ogłoszeniami.....a może uważasz iż nawtykanie komuś na forum to efektywne ratowanie nienarodzonych.
Wiele rzeczy jest finansowane z publicznych pieniędzy, często wbrew woli podatników - ateiści non stop protestują p-ko finansowaniu Kościoła.....należy zatem zlikwidować fundusz kościelny?

So gru 14, 2013 19:37
quas napisał(a):
Alus, Kael
Nie tylko aborcja jest zabijaniem dzieci bożych, ale nie dziwi mnie że mimo że odniosłem się także do invitro, wy odnosicie się tylko do aborcji. Na niej tylko staracie się skupić uwagę innych, kiedy PO wprowadziła ZABIJANIE DZIECI BOŻYCH w invitro i zrzuciła odpowiedzialność za ten masowy mord na Polaków przez publiczne finansowanie.

A jest? Od kiedy?
To jak nie bylo in vitro finansowane, to wszystko bylo ok? Wolna amerykanka dla kazdego, kto mial kase? To @quasowi snu z powiek nie spedzalo? quas nie placi posrednio przez podatki, to juz nie jego problem? A to nie przypadkiem hipokryzja?
A zabijanie dzieci przez pijanych kierowcow to juz zadne problem? I co quas ma zamiar z tym zrobic?

quas napisał(a):
Nie widziałem ani słowa potępienia za ten zamach na dzieci boże wprowadzony i narzucony przez PO. Wypisujecie tu chore rzeczy usprawiedliwiając zabijanie dzieci, typu można zabijać tu bo tam też się zabija i nic to nie zmieni, usprawiedliwiacie podsuwanie ludziom praw do mordowania dzieci jakby to było danie wyboru ludziom jaką kiecke kupić na Sylwka itd.

To ja uprzejmie poprosze o dowod na to wytluszczone przez mnie, kolejne pomowienie.
A jezeli nie zrozumiales tekstu, to przeczytaj jeszcze 5 razy. Tego ucza w szkole podstawowej. To, ze dopisujesz sobie wlasne chore mysli do cudzych wypowiedzi, to twoj problem. Nie moj.

quas napisał(a):
Alus napisał(a):
Psu na budę zakaz dokonywania zabiegów aborcji w gabinetach ginekologicznych w sytuacji gdy większość przeprowadzana jest farmakologicznie za pomocą tabletek.
Klasyczna walka z wiatrakami.....ale wygodna do walki politycznej.

Platformiany katolicyzm, który z wykładnią nauki KOścioła i prawa Bożego nie ma już dawno nic wspólnego. Skoro tu mordują dzieci, to i niech tam je mordują bo nie robi to wielkiej różnicy. Takie chore teksty piszą obrońcy PO, i się pytają czy inni robią więcej od nich w obronie życia.

Chory to jest twoj sposob myslenia. Nienawisc do PO tak juz ciebie zaslepila, ze przestales myslec. Wszedzie widzisz swoich "wrogow".
Kluja ciebie aborcje i in vitro w Polsce? TO CO ZROBILES ZEBY TO ZMIENIC? Pochwal sie.
Wypisywanie obelg na forum nic w sprawie nie zmieni i zadnego dziecka nie uratuje.

So gru 14, 2013 20:42
Alus napisał(a):
W 1997 roku nowelizowano ustawę z 1993r, gdy o powstaniu PO jeszcze nawet wróble nie ćwierkały.
Ale guas tego nie zauważa, od kilku miesięcy uporczywie udaje, że nie widzi i nie słyszy zdania śp. L. Kaczyńskiego i J, Kaczyńskiego"

A co mnie tu obchodzi Kaczyński X lat temu, mówię o zabijaniiu dzieci które wprowadziła PO, a Ty wyskakujesz z Kaczyńskim. Ale to nie nowość że działacze PO najwięcej to by gadali o PISie, PIS to ich pogram, to ich gospodarka, służba zdrowia.....

Różnica miedzy nami jest taka, że ja jak PIS doszłoby do władzy i wprowadzało, promowało mordowanie dzieci jak to robi PO, tak samo bym tą partię za to potępiał. Ty z Kael natomiast za wprowadzone zabijanie dzieci bożych i narzucenie finansowania tego mordu na obywateli, nie możecie jak widać potępić za to PO. Ja zdecydowanie bym odrzucił PIS w takiej sytuacji, bo wiem że wspiranie zabijania dzieci, jest działaniem przeciwko Bogu. Natomiast Ty jesteś przyssana do PO, nawet kiedy musisz występować przeciwko Kościołowi, Bogu i jego najniewinniejszym dzieciom.
Alus napisał(a):
PO winna, że w prasie, necie tysiące ogłoszeń "wywoływanie miesiączki" i tysiące kobiet "wywołuje"....ależ Ty masz obsesję na punkcie PO.
Zamiast tupać gniewnie nóżką może zadziałasz właśnie w tym kierunku, zainteresujesz prokuraturę takowymi ogłoszeniami.....a może uważasz iż nawtykanie komuś na forum to efektywne ratowanie nienarodzonych.

Ja takich bzdur nie pisałem, tutaj pokazałaś swoją obsesje, to nie moje słowa ani zdanie. Jeżeli uważasz że PO jest winna ogłoszeń w prasie o "wywoływanie miesiączki" to potęp za to PO, aha zapomniałem że Ty tego nie możesz robić. Jak uważasz że winna temu jest PO i ją bronisz, to może sama zgłoś to do prokuratury. A jak Cię wyśmieją że to legalne, domagaj się od swojej partii żeby zmienili w tym zakresie prawo, a nie tylko doją kasę. Taka zasłużona obrończyni PO na pewno będzie miała w tym zakresie większy posłuch w partii, niż miliony których olewają. Ty masz większe szanse z uwagi na Twoje zasługi dla PO na forum. A w razie czego użyj argumentu że nawet musiałaś występować przeciwko Kościołowi, bronić ich zabijania dzieci, ile to musiałaś się gimnastyskować z różnymi pokrętnymi argumentami, żeby tylko bronić invitro zabijania dzieci i byle by nie mówić że to Jezusowi się nie podoba, że jest ok. Za takie poświęcenie na pewno Cię posłuchają.
Alus napisał(a):
Wiele rzeczy jest finansowane z publicznych pieniędzy, często wbrew woli podatników - ateiści non stop protestują p-ko finansowaniu Kościoła.....należy zatem zlikwidować fundusz kościelny?

Czy bliżej ci do ateistów że się na nich powołujesz ??
A co ma fundusz kościelny do finansowania zabijania dzieci bożych, bo może faktycznie dla Ciebie życie ludzkie jest czymś co można wyceniać. Jaką wycenę wyprodukowania życia ludzkiego przyjęła PO ??
Kael napisał(a):
A jest? Od kiedy?
To jak nie bylo in vitro finansowane, to wszystko bylo ok? Wolna amerykanka dla kazdego, kto mial kase? To @quasowi snu z powiek nie spedzalo? quas nie placi posrednio przez podatki, to juz nie jego problem? A to nie przypadkiem hipokryzja?
A zabijanie dzieci przez pijanych kierowcow to juz zadne problem? I co quas ma zamiar z tym zrobic?

Jeżeli teraz nie możecie potępić narzuconego, wspieranego i promowanego zabijania dzieci w invitro, a więc i PO za to.....to chyba Ci bez różnicy. W stylu Alus, kiedyś zabijali dzieci boże to i teraz. Różnica tylko taka że PO rozpowszechniła zabijanie dzieci w invitro, musi zabijanie przedstawiać jako coś dobrego siejąc zgorszenie, musi siać szatańską propagandę na Polskę aby reklamować zabijanie dzieci. Różnica jeszcze taka że PO finansuje ten mord i narzuciła totalitarnie finansowanie z pieniędzy obywateli. To totalitarne narzucenie mordu na obywateli, który jest jawnie sprzeczny z nauką Kościoła i przeciwko Bogu. Żadna wasza podstępna argumentacja w obronie zabijania dzieci, kiedy nie możecie za to potępić PO, tej prawdy nie zakłamie, przeciwko której występujecie podstępnie.
Invitro to życie okupione kilkunastoma istnieniami dzieci bożych powołanych do życia.

A co, PO ma zamiar dać ludziom możliwość zabijania dzieci na drogach, tak jak to zrobiła w laboratoriach, klinikach zabijania dzieci bożych, że z takim porównaniem wyskakujesz. Też mają zamiar finansować przymusowo z publicznych pieniędzy mord na drogach i rozjeżdzanie dzieci ?? Jedno zabijanie dzieci wspierają, ale o tym nie słyszałem.
Kael napisał(a):
To ja uprzejmie poprosze o dowod na to wytluszczone przez mnie, kolejne pomowienie.
A jezeli nie zrozumiales tekstu, to przeczytaj jeszcze 5 razy. Tego ucza w szkole podstawowej. To, ze dopisujesz sobie wlasne chore mysli do cudzych wypowiedzi, to twoj problem. Nie moj.

Przecież podałem cytat.
Kael napisał(a):
Chory to jest twoj sposob myslenia. Nienawisc do PO tak juz ciebie zaslepila, ze przestales myslec. Wszedzie widzisz swoich "wrogow".

Nie, ja nie nienawidzę PO, ja tylko potępiam tą partie przedewszystkim za wprowadzenie, promowanie i popieranie zabijania dzieci bożych. Jeżeli jesteś katoliczką to też byś za to potępiła PO, ale wy od dawna widać nie możecie tego zrobić.
Kael napisał(a):
Kluja ciebie aborcje i in vitro w Polsce? TO CO ZROBILES ZEBY TO ZMIENIC? Pochwal sie.

Każesz mi się chwalić, a ja się nie lubię chwalić. Poza tym jest to zbyt poważna sprawa żebym mógł do tego podchodzić jak Ty i mówić o chwaleniu się. Ale jak tak mówisz o chwaleniu się, to może Ty się pochwal i porównamy to z tym jak na forum bronisz zabijania dzieci wprowadzonego przez PO, i nie możesz tego potępiać jak i działania w tym PO.

N gru 15, 2013 0:37
Cytuj:
A co mnie tu obchodzi Kaczyński X lat temu, mówię o zabijaniiu dzieci które wprowadziła PO, a Ty wyskakujesz z Kaczyńskim. Ale to nie nowość że działacze PO najwięcej to by gadali o PISie, PIS to ich pogram, to ich gospodarka, służba zdrowia.....

Różnica miedzy nami jest taka, że ja jak PIS doszłoby do władzy i wprowadzało, promowało mordowanie dzieci jak to robi PO, tak samo bym tą partię za to potępiał. Ty z Kael natomiast za wprowadzone zabijanie dzieci bożych i narzucenie finansowania tego mordu na obywateli, nie możecie jak widać potępić za to PO. Ja zdecydowanie bym odrzucił PIS w takiej sytuacji, bo wiem że wspiranie zabijania dzieci, jest działaniem przeciwko Bogu. Natomiast Ty jesteś przyssana do PO, nawet kiedy musisz występować przeciwko Kościołowi, Bogu i jego najniewinniejszym dzieciom.

Pierwsze polskie dzieci urodzone metodą in vitro mają aktualnie po 20 lat.....znów fanatycznie przypisujesz PO sytuację z przed lat.
Po raz enty powtórzę może zdołasz cokolwiek zrozumieć - każdy samodzielnie wybiera i decyduje czy skorzystac z metody in vitro, czy dokonać aborcji.
Cytuj:
Ja takich bzdur nie pisałem, tutaj pokazałaś swoją obsesje, to nie moje słowa ani zdanie. Jeżeli uważasz że PO jest winna ogłoszeń w prasie o "wywoływanie miesiączki" to potęp za to PO, aha zapomniałem że Ty tego nie możesz robić. Jak uważasz że winna temu jest PO i ją bronisz, to może sama zgłoś to do prokuratury. A jak Cię wyśmieją że to legalne, domagaj się od swojej partii żeby zmienili w tym zakresie prawo, a nie tylko doją kasę. Taka zasłużona obrończyni PO na pewno będzie miała w tym zakresie większy posłuch w partii, niż miliony których olewają. Ty masz większe szanse z uwagi na Twoje zasługi dla PO na forum. A w razie czego użyj argumentu że nawet musiałaś występować przeciwko Kościołowi, bronić ich zabijania dzieci, ile to musiałaś się gimnastyskować z różnymi pokrętnymi argumentami, żeby tylko bronić invitro zabijania dzieci i byle by nie mówić że to Jezusowi się nie podoba, że jest ok. Za takie poświęcenie na pewno Cię posłuchają.

I kto tu mówi o obsesji :D :D
Cytuj:
Czy bliżej ci do ateistów że się na nich powołujesz ??
A co ma fundusz kościelny do finansowania zabijania dzieci bożych, bo może faktycznie dla Ciebie życie ludzkie jest czymś co można wyceniać. Jaką wycenę wyprodukowania życia ludzkiego przyjęła PO ??
Kael napisał(a):
A jest? Od kiedy?

Jeżeli teraz nie możecie potępić narzuconego, wspieranego i promowanego zabijania dzieci w invitro, a więc i PO za to.....to chyba Ci bez różnicy. W stylu Alus, kiedyś zabijali dzieci boże to i teraz. Różnica tylko taka że PO rozpowszechniła zabijanie dzieci w invitro, musi zabijanie przedstawiać jako coś dobrego siejąc zgorszenie, musi siać szatańską propagandę na Polskę aby reklamować zabijanie dzieci. Różnica jeszcze taka że PO finansuje ten mord i narzuciła totalitarnie finansowanie z pieniędzy obywateli. To totalitarne narzucenie mordu na obywateli, który jest jawnie sprzeczny z nauką Kościoła i przeciwko Bogu. Żadna wasza podstępna argumentacja w obronie zabijania dzieci, kiedy nie możecie za to potępić PO, tej prawdy nie zakłamie, przeciwko której występujecie podstępnie.
Invitro to życie okupione kilkunastoma istnieniami dzieci bożych powołanych do życia.

A co, PO ma zamiar dać ludziom możliwość zabijania dzieci na drogach, tak jak to zrobiła w laboratoriach, klinikach zabijania dzieci bożych, że z takim porównaniem wyskakujesz. Też mają zamiar finansować przymusowo z publicznych pieniędzy mord na drogach i rozjeżdzanie dzieci ?? Jedno zabijanie dzieci wspierają, ale o tym nie słyszałem.

Znów obsesja....zero merytoryki, szkoda klawiatury na odpisywanie na podobne fiksacje.
Tak szczerze, to Ci bardzo współczuję, nie potrafiłabym normalnie funkcjonować naładowana taka obsesyjną nienawiścią.
Zło dobrem zwyciężaj - to też zapewne według ciebie wymysł nienawistnej PO.

N gru 15, 2013 9:07

No jak widać nie dociera. Chyba muszą być w państwie jakieś przepisy prawne? Zakazy nakazy bo inaczej będzie całkowita samowolka. Mordowanie(narodzonych już) ludzi jest prawnie zakazane. I czy to źle? I powinniśmy wedle swojego sumienia dokonywać wyboru czy zabić czy nie? A jeśli dokonamy taki wybór i zabijemy człowieka to ma to się obejść bez echa i nikt nie powinien zareagować bo przecież dopadnie go sąd Boży? To jakiś absurd. Ludzie wiedząc, że jest to przestępstwem mają jeszcze jakieś hamulce bo boją się choć trochę(oczywiście nie wszyscy) kary więzienia. Dlatego jeśli aborcja będzie zakazana odstraszy to niektóre kobiety. Nie wszystkie ale wiele myślę, że tak. A nawet jeśli będą to nie duże ilości kobiet, których taki zakaz powstrzyma to i tak warto. Jeśli się wie, że za coś czeka kara to raczej maleje liczba osób chętnych by zaryzykować prawda?

N gru 15, 2013 10:12
quas napisał(a):
Alus napisał(a):

Bracia Kaczynski, w zadnym wypadku nie PO tez nic nie zrobili, zeby aktualnie obowiazujace prawo zmienic. A tez byli u wladzy. Ty sie zachowujesz tak, jak gdyby PO byla jednyna partia u wladzy od 60 lat.
To NIE PO "wprowadzalo mordowanie dzieci". Chyba ci sie juz wszystko w glowie poprzestawialo.

quas napisał(a):
Ty z Kael natomiast za wprowadzone zabijanie dzieci bożych i narzucenie finansowania tego mordu na obywateli, nie możecie jak widać potępić za to PO.

Jak to bylo w Ewangelii?
Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni; nie potępiajcie, a nie będziecie potępieni; odpuszczajcie, a będzie wam odpuszczone
dlatego nie bede nikogo potepiac. Nawet quasa nie.

quas napisał(a):
Jak uważasz że winna temu jest PO (...), to może sama zgłoś to do prokuratury.

O, to, to quas! Zrob to.

quas napisał(a):
Kael napisał(a):
A jest? Od kiedy?

A ty na pewno wiesz co piszesz? Od kiedy in vitro jest finansowane? Wiesz ze jest, to prosze o date i nr dokumentu.
A od kiedy in vitro jest w Polsce (bez zadnych ograniczen) stosowane?

quas napisał(a):
kilkunastoma istnieniami dzieci bożych powołanych do życia.

Dzieki calemu naszemu Parlamentowi, ktoremu nie udalo sie wprowadzic zadnych ograniczen.
Na marginesie: ja jestem takze przeciw transplantacjom, co do ktorych coraz wiecej osob ma podejrzenia, ze organy nie sa pobierane od osob ZMARLYCH, ale UMÌERAJACYCH.
Ale nie bede budowac barykad.

quas napisał(a):

Biedaku: a ostatnie przypadki zabicia dzieci przez rozpedzonych kierowcow to nie wina PO? a czyja? Ze katoliccy Polacy tyle dbaja o cudze i swoje zycie, ze jezdza jak nienormalni?
To przeciez PO jeszcze nie wprowadzila totalnego zakazu jezdzenie samochodem. Wiec to JEJ wina!

quas napisał(a):
Nie, ja nie nienawidzę PO, ja tylko potępiam tą partie przedewszystkim za wprowadzenie, promowanie i popieranie zabijania dzieci bożych. Jeżeli jesteś katoliczką to też byś za to potępiła PO, ale wy od dawna widać nie możecie tego zrobić.

Jakbys byl katolikiem, to bys nikogo nie potepial: cytat z Ewangelii masz wyzej.

N gru 15, 2013 10:47
olijula napisał(a):
No jak widać nie dociera. Chyba muszą być w państwie jakieś przepisy prawne? Zakazy nakazy bo inaczej będzie całkowita samowolka. Mordowanie(narodzonych już) ludzi jest prawnie zakazane. I czy to źle? I powinniśmy wedle swojego sumienia dokonywać wyboru czy zabić czy nie? A jeśli dokonamy taki wybór i zabijemy człowieka to ma to się obejść bez echa i nikt nie powinien zareagować bo przecież dopadnie go sąd Boży? To jakiś absurd. Ludzie wiedząc, że jest to przestępstwem mają jeszcze jakieś hamulce bo boją się choć trochę(oczywiście nie wszyscy) kary więzienia. Dlatego jeśli aborcja będzie zakazana odstraszy to niektóre kobiety. Nie wszystkie ale wiele myślę, że tak. A nawet jeśli będą to nie duże ilości kobiet, których taki zakaz powstrzyma to i tak warto. Jeśli się wie, że za coś czeka kara to raczej maleje liczba osób chętnych by zaryzykować prawda?

Utopia - nie zwracasz zupełnie uwagi na podnoszony kilkakroć problem aborcji farmakologicznej.
Dopóki ludzie w swoim sumieniu nie uznają makabryczności zabijania nienarodzonych, żadne prawo nie wyruguje zupełnie tego problemu.
Nie rozumiem zupełnie tego przewartościowania - prawo stanowione ponad sumieniem :o
Więcej zdziała krucjata modlitewna "adopcja dziecka poczętego", niż prawo cywilne.

N gru 15, 2013 11:01

Oczywiście, że tak Alus ale jedno drugiego nie wyklucza. Trzeba wspierać, pomagać, modlić się i to jest najważniejsze, ale ważne jest to by zabijanie nie było dopuszczane przez prawo.
Aborcja farmakologiczna jest dokładnie tym samym-zabiciem nienarodzonego dziecka i również jest złe i wcale nie uważam inaczej. Ale prawo musi być ustanowione odnośnie zabijania, aby nie było samowolki.
Niektórzy zagłuszają swoje sumienie i co wtedy? Pozwolić by mogli zabijać ludzi? Wiadomo, że ustanowiony zakaz aborcji nie wyeliminuje problemu ale myślę, że go zmniejszy. A jeśli choćby minimalnie zmniejszy to powtarzam-I TAK WARTO!!!

N gru 15, 2013 14:21

Biblia też mówi, że jak ktoś grzeszy to trzeba mu to uzmysłowić. I próbować przemówić do rozumu.

N gru 15, 2013 14:28
Kael napisał(a):
A ty na pewno wiesz co piszesz? Od kiedy in vitro jest finansowane? Wiesz ze jest, to prosze o date i nr dokumentu.

Program działa od 1.07.13
Tu masz szczegółowe informacje na temat rządowego dofinansowania: http://invitro.gov.pl/

Kael napisał(a):
Biedaku: a ostatnie przypadki zabicia dzieci przez rozpedzonych kierowcow to nie wina PO? a czyja? Ze katoliccy Polacy tyle dbaja o cudze i swoje zycie, ze jezdza jak nienormalni?
To przeciez PO jeszcze nie wprowadzila totalnego zakazu jezdzenie samochodem. Wiec to JEJ wina!

Zdawało mi się, że potępiasz takie chwyty mające na celu dowalanie rozmówcy :roll:

Kael napisał(a):
Jakbys byl katolikiem, to bys nikogo nie potepial: cytat z Ewangelii masz wyzej.

Ja natomiast podam cytat z Ewangelii dla Kael: Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni.

N gru 15, 2013 14:50

Jak mam taką propozycje i ogromną prośbę - odczekajcie, pozwólcie emocjom opaść, bo z tego nic nie wyjdzie jak będziecie coraz bardziej podnosić poprzeczkę złości. Wypowiadają się mądrzy ludzie, a ja nie mam ani chęci ani śmiałości usuwać nic z tego co piszecie na temat.

N gru 15, 2013 17:57

Ja też jestem przeciw aborcji, może ten płód nie czuje bólu przy uśmiercaniu, ale jaka mogła by urosnąc z niego wspaniała osoba, niektórzy ludzie nie mogą mieć dzieci , innym rodzą się chore. Nawet dziecko po gwałcie może być kiedyś ogromnym wsparciem dla owej matki, no ale cóż są ludzie dla których nowe powstające życie jest niczym wyjątkowym.

N gru 15, 2013 18:13

11sprawiedliwy napisał(a):
Ja też jestem przeciw aborcji, może ten płód nie czuje bólu przy uśmiercaniu, ale jaka mogła by urosnąc z niego wspaniała osoba, niektórzy ludzie nie mogą mieć dzieci , innym rodzą się chore. Nawet dziecko po gwałcie może być kiedyś ogromnym wsparciem dla owej matki, no ale cóż są ludzie dla których nowe powstające życie jest niczym wyjątkowym.

Z tego co wiem(może źle się dowiedziałam) ale wbrew temu co się ogólnie myśli, płód czuje ból a nawet wykazuje lęk(co dokładnie widać na filmie "Niemy krzyk". A tak to racja 11 sprawiedliwy niektórzy by oddali wszystko by móc mieć dzieciątko a ci co zostali obdarzeni taką łaską i pojawiło się u nich dziecko-chcą je zabić. To jakaś masakra. Czy nie jest oczywiste, że trzeba ponosić odpowiedzialność za soje czyny? Chcesz uprawiać seks to ok ale licz się z tym że możesz powołać do życia nowego człowieka. Chyba wszyscy w tych czasach wiedzą skąd się biorą dzieci? Dziecko to nie problem. Problemem jest brak odpowiedzialności ludzkiej i chowanie głowy w piasek jak to robią zwykłe tchórze.
Na koniec: Czy nie jest hipokryzją, że bulwersuje nas sprawa małej Madzi z Sosnowca a jak kobieta zabija dziecko poprzez aborcję-to jest jej prawo i wolny wybór? Nie bądźcie obłudnikami.

Pn gru 16, 2013 9:38
olijula napisał(a):
Na koniec: Czy nie jest hipokryzją, że bulwersuje nas sprawa małej Madzi z Sosnowca a jak kobieta zabija dziecko poprzez aborcję-to jest jej prawo i wolny wybór? Nie bądźcie obłudnikami.
Hipokryzja jest takze argument typu "to nie dziecko jest winne gwałtu, dlaczego ma ponosić konsekwencje/karę". Hipokryzja, bo nic tu nie jest biało czarne, bo kobieta także nie jest winna gwałtu i dlaczego ona ma ponosić konsekwencje/karę?
Nic tu nie jest biało-czarne stąd jest pewien "pas graniczny" na rozstrzygnięcie sprawy w swoim sumieniu.

Taki "pas graniczny" postawił także i KK odrózniając kwestię aborcji od leczenia skutkującego aborcją (rozróżnienie dosyć sztuczne, bo w obu przypadkach przewidzianym skutkiem świadomych działań jest śmierć płodu).

W Polsce obowiązuje zakaz aborcji poza trzema przypadkami:
- zagrożenie dla życia i zdrowia kobiety (w tym także mieści sie "pas graniczny" KK; i to bez ograniczeń ze względu na wiek płodu)
- cięzkie i nieodwracalne uposledzenie płodu
- gwałt ("czyn zabroniony")
Przy czym jest jeszcze wiele dodatkowych obostrzeń co do zastosowania tych wyjątków.

W Polsce obowiązuje jedna z najostrzejszych ustaw antyaborcyjnych na świecie.

Pn gru 16, 2013 11:41

I całe szczęście choć uważam, że powinien być zakaz całkowity.
Kobieta oczywiście nie jest winna gwałtu i to jest oczywiste, ale takiej kobiecie trzeba pomóc. Zapewnić opiekę, psychoterapeutów i pomóc jej przez to przejść. A później może dziecko oddać jeśli nie czuje się na siłach by je wychować, choć często zdarza się tak, że jak dziecko pojawia się na świecie kobiety decydują się je zatrzymać. Kobieta nie może być karana ale dziecko tym bardziej. Facet dostanie może parę lat więzienia a dziecko karę śmierci mimo, że nie jest niczemu winne. Pomocą nie jest dokonanie aborcji. Posłuchajcie co mówią kobiety, które dokonały tego "zabiegu". Jak wygląda potem ich życie. Więc to nie jest wyjście. One potrzebują zupełnie innej pomocy, którą państwo powinno zapewnić.

Pn gru 16, 2013 15:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 809 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 54  Następna strona