Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 21:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 614 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 41  Następna strona
 3 pytania do ateistów 
Autor Wiadomość
Post Re: 3 pytania do ateistów
frater napisał(a):
A czy jesteś po Pierwszej Komunii Świętej?

Opłatki jadłem nie były smaczne. Nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.

frater napisał(a):
Ta wiedza CI się przyda w tematach o homoseksualizmie, jako chorobie na skutek głównie źle przekazywanych wzorców w młodości.

Znowu jesteś na bakier z nauką, nie po raz pierwszy. Najpierw w przypadku "cudów", teraz w przypadku nazywania orientacji seksualnej "chorobą". Często używasz słowa "wiedza", której niestety wykazujesz ogromne braki.

frater napisał(a):
A temat się zowie "3 pytania do ateistów"

Dokładnie, a nie cuda i nie nawiedzone bajeczki fratera i jego żałosne próby werbunku ateistów.

Wt sty 08, 2013 16:22
Lepiej "chorować" na homoseksualizm niz byc wariatem jak frater.

Zresztą w przypadku fratera nie mówmy o werbunku, to mu tak nieudolnie idzie, że nawet próbą głoszenia ewangelii nazwac tego nie mozna.
Wyglada mi on na jakiegos przebierańca, który sobie żarty robi. Udaje wierzącego tylko po to by w ten sposób robic sobie jaja z Jezusa.

Wt sty 08, 2013 16:23
zbanowana na stałe

O Cudach BOŻYCH pogadamy w swoim czasie. Niecierpliwych odsyłam do tego tematu gdzie ta argumentacja już na Was czeka.

http://katolik.d500.pl/index.php?option ... Itemid=121

A puki co @Mike29 ustosunkuj się do tego pytania pierwszego w zielonym kolorze. Program jednak wydaje mi się, że był emitowany na TVN.

frater napisał(a):
Mike29 napisał(a):
Ludzki umysł lubi płatać figle, ludzie często mają różne "zwidy", a potem gotowi są oczy drugiemu wydrapać, że to co widzieli jest cudem/Bogiem/nagięciem praw fizyki. Zresztą nie dotyczy to tylko Waszej religii i Waszego Boga, bo już wielu ufoludki widziało, albo twierdzą z uporem maniaka, że ich UFO porwało na badania, a potem odesłało spowrotem na ziemię... Konstrukcja tego typu "zwidów" jest podobna, tylko historyjki różne, w zależności od tego w co kto wierzy. Siła autosugestii również ma tutaj duże znaczenie.

A co z Wizjami `Życia po życiu` u których ustała praca mózgu?

Nie słyszałeś o takich przypadkach? Jeden z nich był eksponowany na Polsacie. Poszukaj na Youtube. Lepiej Ci się wiedza utrwali.

Mike29 napisał(a):
Tak jak napisał WestSider na świecie nie istnieje ani jeden udowodniony zweryfikowany przez naukę cud. Zresztą zdaje się, ze sama istota cudów polega na tym, że mają pozostać niewyjaśnione, więc można w nie tylko wierzyć, inaczej nie mają sensu.

To już jest tylko i wyłącznie `lanie wody`. Jest Ich ogrom. Mogę tu Je zacząć wymieniać.

Życia Ci nie starczyłoby, by Je poznać, a co dopiero na nie odpowiedzieć. Jak można tak kłamać?

Weźmy na początek Cud Granulatu KRWI PANA JEZUSA z Cudu EUCHARYSTYCZNEGO w Lanciano. Ma bardzo szeroką dokumentację naukową.

Polega na tym, że Granulat ten jest w kilku Kawałkach i każdy Kawałek waży tyle co krotność ICH i wszystkie razem wzięte.
Ten Cud BOŻY ma ukazać nam, że w każdym Kawałeczku EUCHARYSTII jest CAŁY PAN JEZUS.

Więc nie puszczaj słów na wiatr tylko udowodnij @ Mike29, że to nie jest Cud BOŻY.
Nie wywiniesz się od tego. Byś na przyszłość tak jawnie nie kłamał.

Ja Ci przedstawię badania na ten temat i Ty @ Mike29 przedstaw badania ten Cud BOŻY negujące.

Mam nadzieję, że @WestSider Ci tu pomoże. Będzie miał dodatkowy problem - bo w książkach filozoficznych na ten temat odpowiedzi nie znajdzie. ;)

Wt sty 08, 2013 16:36
zbanowana na stałe

A ten schemat jest niebywały. Tam gdzie fizycznie są Nawrócenia pojawiają się właśnie takie wypowiedzi. To też wynika z konstrukcji Świata.

Odsyłam do Objawień Prywatnych na ten temat, w które nie trzeba Wierzyć, bo Wiara w Nie jest dodatkową Łaską BOŻĄ.

http://katolik.d500.pl/index.php?option ... Itemid=121

Po prostu duchy nad nami będące w innych wymiarach fizycznych podpowiadają.
Jak św. o Pio był za bardzo gorliwy to też się znajdowała taka grupka oportunistów. Pisze o tym byście poczytali jak świat wielowymiarowy jest skonstruowany. To nie jest wina moich przedmówców. Po prostu nie są w Stanie Łaski Uświęcającej i tyle.

Mógłbym tu napisać kto się Nawraca. Ale nie zrobię, bo to dotyczy danej Duszy. Pokazuję jednak na powtarzalność działania szatana.

Ps
Wtedy też dziwne (przez demona) atakowany jest często też fizycznie dany serwer nawet na liuxie.
Aż trudne do uwierzenia prawda. Ale atak na mnie - wyszydzający mnie się zachował. Więc łatwo to przeanalizować.

To nie pierwszy i nie ostatni przypadek. Nie dotyczy tylko fratera, ale prawie każdej skutecznej Ewangelizacji. Potrafi taka `awaria` załapać może kilka różnych serwerów o jednej tematyce różnych IP, ale związanych z tą samą domeną.
Czasem dotyczyć może tylko niektórych serwerów DNS.
I mimo tych schematów `ten z ogonem ` jest głupi i powtarzalny. Z racji tego, że jest schematyczny wiadomo co może w danym momencie zrobić.

Wt sty 08, 2013 17:58
Wiesz frater, tak napisałeś tego posta, że ja nie wiem o co Ci chodzi i co chciałeś przekazać.

Wt sty 08, 2013 18:17
zbanowana na stałe

Była awaria domeny wiara.pl z poddomenami. podczas Nawróceń. Taki materiał do przemyśleń daję. Była to awaria nie pierwsza i nie tylko tej domeny Ewangelizującej dotycząca. Ale warta analizy, bo w tym konkretnym dzisiejszym czasie dotycząca domeny wiara.pl.

Wt sty 08, 2013 18:21

frater napisał(a):

To już jest tylko i wyłącznie `lanie wody`. Jest Ich ogrom. Mogę tu Je zacząć wymieniać.

Życia Ci nie starczyłoby, by Je poznać, a co dopiero na nie odpowiedzieć. Jak można tak kłamać?

Weźmy na początek Cud Granulatu KRWI PANA JEZUSA z Cudu EUCHARYSTYCZNEGO w Lanciano. Ma bardzo szeroką dokumentację naukową.

Widze, ze fraza 'dowod naukowy' jest ci obca, ale to standard wsrod wierzacych.

Co do wszystkich tych cudow itp... jakos to dziwne prawda, ze w obliczu wszechobecnej technologii, telewizji, gps, internetu, yt itp... Jezus ukazuje sie w jakiejs dziurze zabitej deskami albo na toscie u biedaka na jakiejs wsi... Dziwny ten Bog znowu... moze niesmialy?

Wt sty 08, 2013 18:43
zbanowana na stałe

Jeżeli chodzi o Cuda EUCHARYSTYCZNE to występują one na ogół w miejscach;

1. Osób pokornych w celu zamanifestowania przez BOGA konkretnego przekazu.

2. W momencie, gdzie jest niedowiarstwo w OBECNOŚĆ PANA JEZUSA w EUCHARYSTII osób Duchownych.

3. w momentach nieuszanowania NAJŚWIĘTSZEGO SAKRAMENTU.

Jeżeli chodzi o ateistów to wiemy z Ewangelii, że duża część nie uwierzy w Cuda BOŻE. Więc chodzi nam tylko o to, by dać Im szansę. By na Sądach po śmierci nie twierdzili, że jej nie mieli. A jak postąpią to jest Ich Wolna Wola. Nie ma nic na siłę. Im się wydaje (nie wszystkim), że to werbunek.

A to jest tylko podniesienie poprzeczki na Sądach po śmierci cielesnej ziemskiej.

Ale fakt też jest taki, że wielu się Nawraca. Nieraz tak spektakularnie, że jesteśmy pod mocnym wrażeniem.
Nieraz źródłem Nawrócenia jest Ewangelizacja, nieraz PŚ, nieraz Objawienia Prywatne, nieraz Cuda BOŻE, a nieraz Świadectwa Wiernych. Te źródła są główne, ale nie jedyne.

Wt sty 08, 2013 19:09

frater napisał(a):
Jeżeli chodzi o Cuda EUCHARYSTYCZNE to występują one na ogół w miejscach;

1. Osób pokornych w celu zamanifestowania przez BOGA konkretnego przekazu.

2. W momencie, gdzie jest niedowiarstwo w OBECNOŚĆ PANA JEZUSA w EUCHARYSTII osób Duchownych.

3. w momentach nieuszanowania NAJŚWIĘTSZEGO SAKRAMENTU.

Ohoho... widze, ze wola Boga znana dokladnie i na przekroj. Gratuluje! Do tej listy dodalbym jeszcze, ze 'cuda' te sa na jakims zadupiu, zupelnie przypadkowo ktos sie na tym mocno dorabia malej fortuny

Dziwne... nie latwiej Bogowi tak jak kiedys przejsc sie po wodzie albo w TVN w faktach na zywo uzdrowic chorego na raka? Nie... lepiej jest ukazac sie w Pipidowce malej jako wielka tecza na drzewie...

Wt sty 08, 2013 20:10

frater napisał(a):
Jeżeli chodzi o ateistów to wiemy z Ewangelii, że duża część nie uwierzy w Cuda BOŻE. Więc chodzi nam tylko o to, by dać Im szansę. By na Sądach po śmierci nie twierdzili, że jej nie mieli. A jak postąpią to jest Ich Wolna Wola. Nie ma nic na siłę. Im się wydaje (nie wszystkim), że to werbunek.

A to jest tylko podniesienie poprzeczki na Sądach po śmierci cielesnej ziemskiej.

Ale fakt też jest taki, że wielu się Nawraca. Nieraz tak spektakularnie, że jesteśmy pod mocnym wrażeniem.
Nieraz źródłem Nawrócenia jest Ewangelizacja, nieraz PŚ, nieraz Objawienia Prywatne, nieraz Cuda BOŻE, a nieraz Świadectwa Wiernych. Te źródła są główne, ale nie jedyne.

Rozbrajają mnie te wasze tłumaczenia. Wiecie z Ewangelii, że duża część nie uwierzy, brawo... ale wydaje mi się, że nie trzeba czytać Ewangelii ani mieć doktoratu z psychologii, żeby wiedzieć, że myślący człowiek nie uwierzy w coś co nazywasz "cudem" - czego po prostu nie ma. Bardzo dziwny traf, że na żaden cud nie ma 100% dowodu. Po za tym to co kiedyś nazwałbyś cudem, dzisiaj jest rzeczą normalną i wszyscy o niej wiedzą. Sądzisz, że ludzie już wiedzą o wszystkim i wszystko odkryli?

Co do założyciela tematu, to wydaje mi się, że jeżeli ktoś jest ateistą to nie wierzy w coś takiego jak piekło. Ja np. uważam się za ateiste i dla mnie to jest totalna brednia rozmowa o piekle, więc nie wiem co Ci odpowiedzieć, po prostu go nie ma:)

Wt sty 08, 2013 20:21

marek_max dobrze gada... bez kitu kiedys to na zawolanie tych cudow było i to naprawde byl duzy kaliber: uzdrawianie chorych czy wspomniane wczesniej chodzenie po wodzie... potem wynaleziono kamery, aparaty i wszelkiego rodzaju ustrojstwa rejestrujace dzwiek i obraz o bardzo wysokiej jakosci i co? Cudow jak na lekarstwo :P

Wt sty 08, 2013 20:44
zbanowana na stałe

Nadal jest Tych Cudów BOŻYCH ogrom i wręcz trzeba się moim zdaniem ukrywać, by ich nie widzieć. Albo mieć dużo złej woli lub `nie wychylać nosa` poza racjonalista.pl

Na początek poczytajcie sobie ten temat o Cudach BOŻYCH i badaniach nad Nimi. Możemy mówić o Nich tak długo, puki Wam się nie znudzi (mam bardzo szeroką wiedzę w Mistyce KK) z przerwami jak jestem zajęty innymi sprawami (ale po jakimś czasie powrócę). Tak jak to jest do tej pory są tygodnie, że mnie niema ale zawsze jak macie pytania, a gdzieś mi umkną mogę odpowiedzieć jak je zgromadzicie lub prześlecie mi na PW. Nie uchylam się od odpowiedzi.

"Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza"

viewtopic.php?f=27&t=21361

Nadto mam z Cudami BOŻYMI codzienną styczność, ale w to nie musicie wierzyć. Skupiajmy się na Cudach BOŻYCH, które mają jakąś dokumentację. A jest Ich ogrom.

Żyjemy w ciekawych czasach, dlatego teraz na Mszach Świętych połączonych z Modlitwą o Uzdrowienie i Uwolnienie jest ogrom Cudów BOŻYCH.

Wybierzcie się tam choćby z ciekawości
Może PAN JEZUS i do Was bezpośrednio coś Powie. Takie przypadki też się zdarzają właśnie takim osobom jak Wy.
Wystarczy przyjść z Sercem otwartym na Łaskę BOŻĄ. Tylko tyle, by doświadczyć Fizycznego Dotknięcia BOGA.

Wt sty 08, 2013 20:53
Fraterze, Twój problem polega na tym, że w tym temacie nikt poza Tobą cudami nie jest zainteresowany. Idź lepiej na onet dyskutować o "cudach" wziętych z tvnu tudzież innych stacji TV i źródeł internetowych. Widać po źródłach, na których się opierasz, że zależy Ci na propagowaniu wyłącznie sensacji. Jeszcze tylko serwisu plotkarskiego pudelek brakuje do kompletu... Jest podstawowa informacja faktyczna - w cuda wierzą niektórzy ludzie religijni, żadnego z nich nauka nie potwierdziła = bajeczki. To są fakty. Jeśli twierdzisz inaczej przytocz źródło naukowe, nie polsaty, nie tvny.

Tak bardzo wszystkich chesz tutaj "edukować". Tym razem to ja zaproponuję ci poszerzenie wiedzy, w zakresach tego czym jest cud, co to oznacza dla nauki itd:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cud
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zjawiska_paranormalne

Polecam i przestań wreszcie klepać głupoty.

Wt sty 08, 2013 21:20

Frater, reklama jak u wróżbity Macieja :)

No dobra, powiedzmy, że interesują mnie cuda. Mówisz, że w naszych czasach jest ich ogrom. Proszę, podaj konkretny przykład.

Wt sty 08, 2013 21:31
zbanowana na stałe

Więc śledź dokładnie ten temat, bo wiele Cudów BOŻYCH w tym wątku dla Was Kochani Ateiści nauka potwierdzi ;). Zresztą na kontrargumentację jestem otwarty i proponuję usilnie wałkować poruszane przeze mnie Cuda BOŻE.

Tym ważniejsze jest to wałkowanie, gdyż będziecie tym samym mieli udział w Ewangelizacji znacznie niebezpieczniejszej części internetu nie tylko tej w wersji light jak ateiści i agnostycy, tudzież racjonaliści i homoseksualiści, ale też tej bardziej niebezpiecznej mrocznej części sieci, gdzie też prowadzona jest Ewangelizacja.

Ostatnio edytowano Wt sty 08, 2013 21:53 przez frater, łącznie edytowano 2 razy

Wt sty 08, 2013 21:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 614 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 41  Następna strona