Okultyzm, magia - zagrożenia człowieka
Autor |
Wiadomość |
Anna27
|
Nazwisko dziewczyny zostało zmienione niemniej jednak film oparty jest na faktach Emilly - Anneliese była opętana a ks został tak jak i na filmie skazany ale nie za zabojstwo, jak rowniez nie zidentyfikowano glowow zarejestrowanych na tasmach, kto więc zabił Anneliese?
_________________ "Wydaje mi się, że widzę wszystko, całą nędze i całą wielkość, a nie widzę często, że depczę po cudach moimi gumowcami. Milowymi gumowcami, ale po cudach depczę. To jest przykre straszliwie. Smutne straszliwie to jest. I wstyd mi, ale ja się poprawie."
|
Pn paź 05, 2009 22:04 |
|
|
|
 |
No
|
Cytuj: zostali skazani za doprowadzenie do śmierci wskutek niedbalstwa
Nie lubię się powtarzać.
|
Pn paź 05, 2009 22:13 |
|
 |
Anna27
|
ocz argumentacje wyroku co znaczylo"niedbalstwo" wtedy porozmawiamy
_________________ "Wydaje mi się, że widzę wszystko, całą nędze i całą wielkość, a nie widzę często, że depczę po cudach moimi gumowcami. Milowymi gumowcami, ale po cudach depczę. To jest przykre straszliwie. Smutne straszliwie to jest. I wstyd mi, ale ja się poprawie."
|
Pn paź 05, 2009 22:24 |
|
|
|
 |
No
|
O ile pamiętam to zagłodzili ją na śmierć.
|
Pn paź 05, 2009 22:24 |
|
 |
Anna27
|
*przytocz
|
Pn paź 05, 2009 22:25 |
|
|
|
 |
Leontodon
|
No napisał(a): Emily Rose to postać fikcyjna a księża egzorcyzmujący Anneliese Michel na której była oparta zostali skazani za doprowadzenie do śmierci wskutek niedbalstwa więc na co to argument?
W tej sprawie nie uznano zadnego "szatana". uznano niedbalstwo egzorcystów. WŁAŚCIWIE POWINNO SIĘ UZNAĆ TAKŻE WINĘ LEKARZY DIAGNOZUJĄCYCH EPILEPSJĘ.(sorki za Capsa) Bo ta diagnoza była wręcz idiotyczna. Objawy choroby pasuja do katatonii hiperkinetycznej , będącej postacią schizofrenii.
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
Pn paź 05, 2009 22:25 |
|
 |
Anna27
|
I jak juz pisałam powyżej zawsze znajdzie sie wytlumaczenie opętania schizofrenia padaczką itd. Byle naukowo.
|
Pn paź 05, 2009 22:27 |
|
 |
No
|
Przepraszam trochę mi się pomieszało zdaje się, że sama podjęła decyzję o głodówce a winą egzorcystów było to, że jej w porę nie powstrzymali.
|
Pn paź 05, 2009 22:35 |
|
 |
Anna27
|
No..jasne bo Ty tam byłeś i wiesz że ona podjeła decyzje o głodówce? Sama z własnej woli. Sama z włąsnej woli sie okaleczała i co najlepsze mówiła róznymi językami i głosami...A to ciekawe. A ksieża mieli ja podłączyć do kroplowki tak? Co za bzdury.Poza tym ona sie zgodzila przyjąć to opetanie zeby pokazac swiatu czym jest szatan i jak jest niebezpieczny.
|
Pn paź 05, 2009 22:38 |
|
 |
Jonathan Sarkos
|
Anna27 napisał(a): No..jasne bo Ty tam byłeś i wiesz że ona podjeła decyzje o głodówce? Sama z własnej woli. Sama z włąsnej woli sie okaleczała i co najlepsze mówiła róznymi językami i głosami...A to ciekawe. A ksieża mieli ja podłączyć do kroplowki tak? Co za bzdury.Poza tym ona sie zgodzila przyjąć to opetanie zeby pokazac swiatu czym jest szatan i jak jest niebezpieczny.
I co tu można No, skoro nie o dyskusję tu chodzi, ale o twarde i uparte forsowanie swojej, jedynej słusznej i niepodatnej na żadną wymianę zdań, założonej z góry wersji? Jakie schizofrenie? Jakie padaczki? Szatan był. Koniec, kropka, inaczej być nie mogło  . Wśliznął się biednej kobiecie do głowy (zapewne przez uszy) i pomimo próśb wszelkiej maści nie chciał się wynieść. Swoją drogą ciekawe, że zazwyczaj szatan wchodzi właśnie do głowy. Kiedyś zostawiał czarne znamiona na skórze, dziś czasy się trochę zmieniły...
Spać iść można, ot co  .
|
Pn paź 05, 2009 22:58 |
|
 |
No
|
Anna27 napisał(a): No..jasne bo Ty tam byłeś i wiesz że ona podjeła decyzje o głodówce? Sama z własnej woli. Sama z włąsnej woli sie okaleczała i co najlepsze mówiła róznymi językami i głosami...A to ciekawe. A ksieża mieli ja podłączyć do kroplowki tak? Co za bzdury.Poza tym ona sie zgodzila przyjąć to opetanie zeby pokazac swiatu czym jest szatan i jak jest niebezpieczny.
Opieram się tu głównie na anglojęzycznym artykule z wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/Annelise_Michel Polska wersja jest niestety mocno podejrzana z resztą ciężko znaleźć jakieś bardziej obiektywne źródła, Nie widze tam informacji o tym by od razu wiedziała, że to opętanie a co dopiero z własnej woli dała się opętać(poco w takim razie leczyła by się psychiatrycznie przez siedem lat? ) smutna historia ale raczej bez nadprzyrodzonych mocy.
|
Pn paź 05, 2009 23:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziwi mnie, że jeszcze w XXI w. są ludzie, którzy tkwią w mentalności rodem sprzed kilku tysięcy lat i winę za zaburzenia psychiczne zwalają na jakieś postacie mitologiczne typu szatan. Niestety dla tego typu ludzi, nauka przez ostatnie stulecie poszła daleko naprzód w tej dziedzinie i w takie tłumaczenia wierzy już jednie niewielki margines.
|
Pn paź 05, 2009 23:09 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
frater napisał(a): Jak zatem wytłumaczysz fakt osób opętanych?
Jak wytłumaczysz fakt paniki demonów na Modlitwę Egzorcysty, który w IMIENIU CHRYSTUSA wypędza demony do piekła?
Jak wytłumaczysz fakt nadnaturalnej siły osób opętanych?
Jak wytłumaczysz fakt mówienia przez opętanych trzema głosami naraz?
Jak wytłumaczysz fakt satanistów, którzy są także tu na forum i hamują Ewangelizację?
Jak wytłumaczysz fakt nawiedzonych mieszkań, które na skutek ... , zostają uwolnione przez Egzorcystę od nawiedzenia?
Jak wytłumaczysz fakt, że podczas mszy satanistycznych, w których składają oni ofiary z ludzi, pokazuje się demon?
Pytania mogę mnożyć. Niewykluczone, że odsłonię trochę wiedzy na ten temat.
Puki co `lejecie wodę` niedowiarkowie, a odpowiedzi na pytania brak.
|
Pn paź 05, 2009 23:12 |
|
 |
Jonathan Sarkos
|
Prędzej 1000 wielbłądów przejdzie naraz przez Ucho Igielne, niż ktoś to Tobie wytłumaczy, frater. Osobiście myślę, że nawet sama Trójca Święta poległaby na takim zadaniu 
|
Pn paź 05, 2009 23:21 |
|
 |
Anna27
|
mauger niestety ten "margines" moj drogi bedzie zyl wiecznie a Ty juz niedługo..bo wg Ciebie szatan to mitologia  zabawny jestes człowieczku.
|
Pn paź 05, 2009 23:25 |
|
|
|