Autor |
Wiadomość |
niewazny12
|
 Re: Miliardy w piekle
Kazeshini napisał(a): No dobra magda, ale co to ma teraz do chrztu nienarodzonego dziecka?
Nieważny - poza Kościołem nie ma zbawienia - jesteś fanatykiem, a nie chrześcijaninem. Radziłbym ci sięgnąć po kilka dobrych ksiąg. Żaden ksiądz ci nie może powiedzieć, że poza Kościołem nie ma zbawienia. Są ci, którzy nie mieli możliwości by poznać nauki Boga, i są ci, którzy postanowili iść przez życie bez kościoła, ale z wiarą w swoje dobre postępowanie. Ci pierwsi są w lepszej sytuacji, ale i jedni i drudzy mogą zostać zbawieni przez rozliczenie z życia na sądzie Bożym.
Ale nie widzę sensu, po co z tobą dyskutować, skoro ty byś wtrącił dzieci ledwo narodzone do piekła.a tfu..nawet 2 letnie dzieci bez chrztu do piekła byś rzucił. Bo Bóg tak nie uczyni. Ja nie chcę, aby ktokolwiek był potępiony na wieki, ale nawracajmy się!Ci drudzy to grzeszą (nie chcę tu oceniać...). Nie chcę być fanatykiem, ale zbawionym. Nie chcę podważać dogmatów katolickich. Szkoda, ze głupstwo grzechu zaistniało i tyle. Szatan to najgorszy złodziej, jaki istnieje. Wyrzeknijmy się siebie i świata!
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
Pn kwi 09, 2012 9:04 |
|
|
|
 |
WZasadzieNiegroźny
|
niewazny12 napisał(a): Wyrzeknijmy się siebie i świata! Dlaczego chcesz wyrzekać się dzieł bożych? Czujesz potrzebę związania się z... kimś innym?
|
Pn kwi 09, 2012 9:05 |
|
 |
niewazny12
|
W pewnym sensie tak, ale nie chcę jej zaspokajać. Bóg jest najważniejszy.
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
Pn kwi 09, 2012 9:17 |
|
|
|
 |
WZasadzieNiegroźny
|
Chyba się nie zrozumieliśmy. Miałem na myśli, że skoro odrzucasz dzieło Boga, to zostaje Ci chyba tylko Jego przeciwnik...
|
Pn kwi 09, 2012 9:49 |
|
 |
niewazny12
|
Nie chcę odrzucać Trójcy i zbawienia.
|
Pn kwi 09, 2012 10:07 |
|
|
|
 |
WZasadzieNiegroźny
|
Chyba nikt Ci nie karze wybierać... zdawało mi się, że w chrześcijaństwie chodzi o odwagę, nie ucieczkę. Jezus kazał swoim uczniom iść do ludzi, a nie siedzieć w jaskini.
|
Pn kwi 09, 2012 10:21 |
|
 |
Kazeshini
|
dokładnie. I nieważny nadal nie rozumiesz jednej rzeczy. Nic na świecie nie jest złe, nie ma uczuć, nie ma przedmiotów, nie ma pragnień, które są same z siebie złe - to człowiek może uczynić je złem. Budowniczy statku buduje statek, nie broń. To człowiek może ten statek uczynić rejsowym lub wojskowym.
tak samo: "W pewnym sensie tak, ale nie chcę jej zaspokajać. Bóg jest najważniejszy." pragnienie kogoś, dzielenie życia z kimś to samo dobro. Bóg to uczucie daje, nie szatan. Szatan tylko szepcze ci jak nadużyć te uczucia. I już samo twoje zdanie "jej zaspakajać" pokazuje co tobą kieruje i dlaczego próbujesz na siłę uciec zamiast stanąć twarzą w twarz z tym uczuciem.
Sprostaj drodze "bycia człowiekiem" i oddaj się prawdziwym uczuciom, bo to samo piękno:)
_________________ "The weak shall perish, the strong shall triumph. Prevail over my sword, and I shall grant it to thee. For honor..., let us fight"
|
So kwi 14, 2012 11:03 |
|
 |
niewazny12
|
 Makulacjonizm i malteizm wśród świętych?
Czy święci się mylili? Nie są przecież nieomylni! Jak stwierdził św. Wincenty Ferreriusz, nasz ogień jest zimny w porównaniu z ogniem piekielnym. Powodem tego jest to, iż ziemski ogień został stworzony po to, by nam służyć, ale ogień piekielny Bóg stworzył po to tylko, aby torturować potępionych. Gniew samego Boga rozpala ten ogień zemsty.Czy to jest (nieświadome) bluźnierstwo przeciwko Sercu Stwórcy? Oskarżanie go o takie postępowanie? Mi męki potępionych NIC nie dają, wręcz przeciwnie, wolałbym już,k żeby każda istota była zbawiona i może nawet cieszyła się więcej ode mnie, szatan także! Żadne zło nie powinno istnieć! http://www.michaeljournal.org/Realiapiekla.htmCytuj: Św. Alfons Maria de Liguori
Potępieni zostaną zesłani nie do ognia, ale w sam ogień. „Odejdźcie ode Mnie, wy przeklęci, w ognie wieczyste.” Tak więc, jak polano w piecu, tak potępieńcy będą otoczeni ogniem. Czeluść og-nia będą mieli pod sobą, nad sobą i z każdej swojej strony. Jeżeli czegokolwiek będą dotykać, albo cokolwiek będą widzieć, lub czymkolwiek będą oddychać, nie będzie to nic innego, jak ogień. Bę-dą żyć w ogniu tak, jak ryba żyje w wodzie. Ogień nie tylko będzie otaczał potępionych, ale wejdzie także we wszystkie ich wnętrzności, aby ich torturować. Ich ciała staną się ogniem. Ogień będzie palił wszystkie ich wnętrzności, serce, mózg, krew w żyłach, nawet szpik w kościach. Każdy potępiony stanie się piecem ogniowym.
Właściwości duszy będą również poddane cierpieniom. Pamięć potępionych będzie torturowana poprzez pamiętanie czasu, jaki był im dany za życia na ocalenie ich duszy, a który spędzili na przymnażaniu własnego potępienia; przez pamiętanie łask, jakimi obdarzył ich Bóg, a których nie umieli wykorzystać. Ich zdolność rozumowania będzie torturowana zrozumieniem tych wszystkich wspaniałych dóbr, które stracili tracąc niebo i Boga, i że strata ta jest nieodwracalna.
Ich wola cierpieć będzie, gdyż zobaczą, że wszystko, o co poproszą zostanie im odmówione. Te nędzne istoty nigdy nie będą miały tego, czego pragną i będą bezustannie gnębione katuszami, którymi sami się brzydzą . Ich pragnieniem będzie uwolnić się od cierpień i dostąpić pokoju, lecz w swoich cierpieniach na zawsze już pozostaną, a pokoju nigdy już nie zaznają.
Ja czegoś takiego nawet dla najgorszego zbrodniarza NIE CHCĘ! Ale jakiegokolwiek grzechu też oczywiście nie chcę! Precz z wszystkimi odczuciami seksualnymi!
|
So kwi 28, 2012 10:11 |
|
 |
Kazeshini
|
 Re: Makulacjonizm i malteizm wśród świętych?
niewazny12 napisał(a): Ja czegoś takiego nawet dla najgorszego zbrodniarza NIE CHCĘ! Ale jakiegokolwiek grzechu też oczywiście nie chcę! Precz z wszystkimi odczuciami seksualnymi!
te odczucia również dostałeś od Boga  żałuj za to i tyle - po samych twoich wypowiedziach widać, że żałujesz, więc nie widzę dlaczego miałbyś być potępiony - samym strachem żyć się nie da - trzeba cieszyć się wszystkim co stworzył Bóg i znaleźć dla siebie odpowiednią drogę. Poza tym samo pożądanie nie jest złem!
_________________ "The weak shall perish, the strong shall triumph. Prevail over my sword, and I shall grant it to thee. For honor..., let us fight"
|
So kwi 28, 2012 11:26 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: trzeba cieszyć się wszystkim co stworzył Bóg i znaleźć dla siebie odpowiednią drogę. I pomimo wielu niedoskonałości świata wierzyć,że jest On doskonały i miłosierny.Trzeba...
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
So kwi 28, 2012 17:29 |
|
 |
Rafka
|
zapomniałeś o dzieciach ''nienarodzonych'' czyli tych z aborcji. Piszesz, że są komunie świętokradzkie. Nie wykluczam że niektórym brak rozeznania. ale są tez ludzie którzy mogliby przystąpić do komunii ale nie przystępują. Może zając się w tym wypadku sobą a nie zaglądać na innych kto ile grzechów ma i dlaczego nie przytupuje do komunii. czy jest katolik czy innej wiary. Bóg chce każdego zbawić zależny czy z tego skorzystamy
|
Cz maja 03, 2012 16:45 |
|
 |
Rafka
|
Rafka napisał(a): zapomniałeś o dzieciach ''nienarodzonych'' czyli tych z aborcji. Piszesz, że są komunie świętokradzkie. Nie wykluczam że niektórym brak rozeznania. ale są tez ludzie którzy mogliby przystąpić do komunii ale nie przystępują. Może zając się w tym wypadku sobą a nie zaglądać na innych kto ile grzechów ma i dlaczego nie przystepuje do komunii. czy jest katolik czy innej wiary. Bóg chce każdego zbawić zależny czy z tego skorzystamy
|
Cz maja 03, 2012 16:46 |
|
 |
tanie_wino
|
niewazny12 napisał(a): Czy święci się mylili? Nie są przecież nieomylni!
Jak stwierdził św. Wincenty Ferreriusz, nasz ogień jest zimny w porównaniu z ogniem piekielnym. Powodem tego jest to, iż ziemski ogień został stworzony po to, by nam służyć, ale ogień piekielny Bóg stworzył po to tylko, aby torturować potępionych. Gniew samego Boga rozpala ten ogień zemsty.
Chwała Panu! że go nie ma  Cytuj: Czy to jest (nieświadome) bluźnierstwo przeciwko Sercu Stwórcy? Oskarżanie go o takie postępowanie? To jest nieświadome bluźnierstwo(choroba psychiczna), albo świadome kłamstwo, wszak wiadomo z historii, że i pośród tych, których KK wyświęcił nie brakuje hołoty wszelkiej maści. Cytuj: Mi męki potępionych NIC nie dają, wręcz przeciwnie, wolałbym już,k żeby każda istota była zbawiona i może nawet cieszyła się więcej ode mnie, szatan także! Żadne zło nie powinno istnieć! To dobrze o Tobie świadczy. Jesteś po prostu normalny i masz zdrowe odczucia. I jak dla mnie jesteś bardziej miłosierny i humanitarny niż chrześcijański Bóg w katolickiej wersji. Cytuj: Św. Alfons Maria de Liguori Potępieni zostaną zesłani nie do ognia, ale w sam ogień. „Odejdźcie ode Mnie, wy przeklęci, w ognie wieczyste.” Tak więc, jak polano w piecu, tak potępieńcy będą otoczeni ogniem. Czeluść og-nia będą mieli pod sobą, nad sobą i z każdej swojej strony. Jeżeli czegokolwiek będą dotykać, albo cokolwiek będą widzieć, lub czymkolwiek będą oddychać, nie będzie to nic innego, jak ogień. Bę-dą żyć w ogniu tak, jak ryba żyje w wodzie. Ogień nie tylko będzie otaczał potępionych, ale wejdzie także we wszystkie ich wnętrzności, aby ich torturować. Ich ciała staną się ogniem. Ogień będzie palił wszystkie ich wnętrzności, serce, mózg, krew w żyłach, nawet szpik w kościach. Każdy potępiony stanie się piecem ogniowym.
Właściwości duszy będą również poddane cierpieniom. Pamięć potępionych będzie torturowana poprzez pamiętanie czasu, jaki był im dany za życia na ocalenie ich duszy, a który spędzili na przymnażaniu własnego potępienia; przez pamiętanie łask, jakimi obdarzył ich Bóg, a których nie umieli wykorzystać. Ich zdolność rozumowania będzie torturowana zrozumieniem tych wszystkich wspaniałych dóbr, które stracili tracąc niebo i Boga, i że strata ta jest nieodwracalna.
Ich wola cierpieć będzie, gdyż zobaczą, że wszystko, o co poproszą zostanie im odmówione. Te nędzne istoty nigdy nie będą miały tego, czego pragną i będą bezustannie gnębione katuszami, którymi sami się brzydzą . Ich pragnieniem będzie uwolnić się od cierpień i dostąpić pokoju, lecz w swoich cierpieniach na zawsze już pozostaną, a pokoju nigdy już nie zaznają.
Chwalmy więc Pana za jego miłość. Cytuj: Ja czegoś takiego nawet dla najgorszego zbrodniarza NIE CHCĘ! Ale zdaniem wielu katolickich świętych Pan Bóg chce tego dla potępionych Cytuj: Precz z wszystkimi odczuciami seksualnymi! Niech żyją odczucia seksualne! Precz ze św. Alfonsem i jego sadystycznym Bogiem!
_________________ pajacyk.pl
|
Cz maja 03, 2012 23:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Chwała Panu! że go nie ma  .. Załącznik:
f.jpeg [ 31.62 KiB | Przeglądane 2000 razy ]
|
Cz maja 03, 2012 23:52 |
|
 |
tanie_wino
|
Bóg lubił Hitlera, a Żydów jednak nie 
_________________ pajacyk.pl
|