Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: 3 pytania do ateistów
Mike29 napisał(a): Fraterze, Twój problem polega na tym, że w tym temacie nikt poza Tobą cudami nie jest zainteresowany. Idź lepiej na onet dyskutować o "cudach" wziętych z tvnu tudzież innych stacji TV i źródeł internetowych. Jest podstawowa informacja faktyczna - w cuda wierzą niektórzy ludzie religijni, żadnego z nich nauka nie potwierdziła = bajeczki. To są fakty. Nauka jest waszym bogiem. Człowiek w coś musi wierzyć, taka konstrukcja. Jeśli nie w Boga to w słońce, księżyc, naukę, w siebie, w pieniądz...Nauka nie potwierdziła wielu rzeczy ale czy to jest dowód na to że nie istnieją ? Czy fakt że czegoś nie widziałem na własne oczy przesądza o tym że ta rzecz nie istnieje ? Spójrzcie na swoja postawę, zarzucacie że wierzymy w bajeczki ale gdyby teraz jakiś naukowy autorytet ogłosił wobec całego świata że ziemia jednak jest płaska to musielibyśmy przyjąć ten dogmat nauki i pewnie byście w to uwierzyli. Cud z racji swojej natury ma być niewytłumaczalny Jeżeli cud da się naukowo wyjaśnić to wtedy przestaje być cudem, Panowie - logika....cud następuje wtedy kiedy nauka i medycyna mówi - nie wiem jak to się stało, jak to się dzieje że tak jest. To jest istota cudu. Ale aby wierzyć nie potrzeba spektakularnych cudów. Jezus nie robił show z chodzenia po wodzie zbierając za występ kasiorę. Ukazał się tak tylko swoim uczniom i to w pewnym celu. Piotr tez to zrobił, też chodził po wodzie bo uwierzył ze to jest możliwe. Kiedy zaczął wątpić wtedy zaczął tez tonąć. Jezus zrobił to ,,show,, w tym celu aby nam powiedzieć - jeśli naprawdę wierzysz to jesteś w stanie to zrobić.
|
Wt sty 08, 2013 21:36 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Tu macie wstępną listę Mszy Świętych połączonych z Modlitwą o Uwolnienie i Uzdrowienie. Na stronach poszczególnych Diecezji jest szersza, czasem na stronach grup Charyzmatycznych danej Diecezji. http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/egzorc ... uwolnienieCzyli miejsc tych Modlitw jest znacznie więcej. Jak ktoś ma problem jakiś trudny (bez wyjścia) to zgłaszajcie tu w tematach, a jak Charyzmatyk Posługujący Charyzmatami w KK to przeczyta to się Wstawi za Wami u BOGA OJCA.
|
Wt sty 08, 2013 21:44 |
|
 |
Nunka
|
equuleuss napisał(a): Spójrzcie na swoja postawę, zarzucacie że wierzymy w bajeczki ale gdyby teraz jakiś naukowy autorytet ogłosił wobec całego świata że ziemia jednak jest płaska to musielibyśmy przyjąć ten dogmat nauki i pewnie byście w to uwierzyli. Dogmaty w nauce? Takie rzeczy tylko w erze 
_________________ Dla ludu religia jest prawdą, dla mędrców fałszem, a dla władców jest po prostu użyteczna - Seneka Młodszy
|
Wt sty 08, 2013 22:07 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
ks. Mikołaj Kopernik `zatrzymał słoneczko, a ruszył ziemię` i Wy w to ślepo wierzycie, czy nie?
|
Wt sty 08, 2013 22:10 |
|
 |
MentalnaNiewola
|
frater napisał(a): Więc śledź dokładnie ten temat, bo wiele Cudów BOŻYCH w tym wątku dla Was Kochani Ateiści nauka potwierdzi  . Zresztą na kontrargumentację jestem otwarty i proponuję usilnie wałkować poruszane przeze mnie Cuda BOŻE. Tym ważniejsze jest to wałkowanie, gdyż będziecie tym samym mieli udział w Ewangelizacji znacznie niebezpieczniejszej części internetu nie tylko tej w wersji light jak racjonaliści i agnostycy, tudzież racjonaliści i homoseksualiści, ale też tej bardziej niebezpiecznej mrocznej części sieci, gdzie też prowadzona jest Ewangelizacja. Dobra widze, ze i tak sie nie dogadamy, doszedlem do jakiejs 6 strony i zwatpilem w Twoje teorie. Wezmy na tapete ten Twoj pierwszy cud ktory przedstawiles. Co z tego, że grupa krwi na całunie i w lanciano się zgadza. Nie ma pewności skąd ten całun się wziął. A Chusta też jest niewiadomego pochodzenia tak naprawde. Co to za problem na 3 rzeczach dać tą samą krew, hm? na co to jest dowód? Nie ma 100% potwierdzenia zadnego z cudów.
|
Wt sty 08, 2013 22:33 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Skąd zatem ślady tej SAMEJ KRWI tego samego CZŁOWIEKA podczas Cudu EUCHARYSTYCZNEGO w Lanciano z VIII w. n. e.?
Ostatnio edytowano Wt sty 08, 2013 22:48 przez frater, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt sty 08, 2013 22:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
equuleuss napisał(a): Nauka jest waszym bogiem. Człowiek w coś musi wierzyć, taka konstrukcja. Jeśli nie w Boga to w słońce, księżyc, naukę, w siebie, w pieniądz...Nauka nie potwierdziła wielu rzeczy ale czy to jest dowód na to że nie istnieją ? Czy fakt że czegoś nie widziałem na własne oczy przesądza o tym że ta rzecz nie istnieje ?
To, że nauka czegoś nie odkryła, nie oznacza, że to coś istnieje, a skoro nie odkryła nie ma żadnego powodu, byś sobie tworzył i wymyślał rozmaite fantazje. Jedyną ku temu przesłanką jest Twoje życzeniowe myślenie życia po śmierci. Czy Ty w ogóle bierzesz pod uwagę, że to w co wierzysz jest jedną wielką ściemą? equuleuss napisał(a): Spójrzcie na swoja postawę, zarzucacie że wierzymy w bajeczki ale gdyby teraz jakiś naukowy autorytet ogłosił wobec całego świata że ziemia jednak jest płaska to musielibyśmy przyjąć ten dogmat nauki i pewnie byście w to uwierzyli. Cud z racji swojej natury ma być niewytłumaczalny Jeżeli cud da się naukowo wyjaśnić to wtedy przestaje być cudem, Panowie - logika....cud następuje wtedy kiedy nauka i medycyna mówi - nie wiem jak to się stało, jak to się dzieje że tak jest. To jest istota cudu. Ale aby wierzyć nie potrzeba spektakularnych cudów. Jezus nie robił show z chodzenia po wodzie zbierając za występ kasiorę. Ukazał się tak tylko swoim uczniom i to w pewnym celu. Piotr tez to zrobił, też chodził po wodzie bo uwierzył ze to jest możliwe. Kiedy zaczął wątpić wtedy zaczął tez tonąć. Jezus zrobił to ,,show,, w tym celu aby nam powiedzieć - jeśli naprawdę wierzysz to jesteś w stanie to zrobić. Jak będzie to "gdyby" to pogadamy. Generalnie bazuję na tym co poznane i udowodnione prawami fizyki, biologii i innych dziedzin nauki. Zgadzam się odnośnie cudów, można w nie tylko wierzyć, bo polegają na niewyjasnieniu i dziwnych okolicznościach zaistnienia. Nauka nie ma z nimi nic wspólnego, poza tym, że nie potwierdzono w sposób naukowy żadnego cudu. @frater Ty naprawdę jesteś dowcipny. Bardzo nas ateistów interesują egzorcyzmy, "modlitwy o uwolnienie i uzdrowienie" itp 
|
Wt sty 08, 2013 22:43 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
@Mike29 Są tacy, których interesują. Zapewniam Cię. Ty natomiast żyjesz w grzechu sodomskim, którym się afiszujesz. Więc nie jest rzeczą dziwną z konstrukcji świata wynikającą, że Cię te sprawy brzydzą.
Tak działa właśnie szatan, na takie osoby co żyją w nieczystości cielesnej. Wypadkową takiego życia jest też kara w postaci HIV i Aids, oraz różne choroby. Statystyczny homoseksualista krótko żyje.
Ostatnio edytowano Wt sty 08, 2013 23:00 przez frater, łącznie edytowano 3 razy
|
Wt sty 08, 2013 22:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mike29 napisał(a): @frater Ty naprawdę jesteś dowcipny. Bardzo nas ateistów interesują egzorcyzmy, "modlitwy o uwolnienie i uzdrowienie" itp  I za to wszyscy kochamy Fratera  . A także za to, że dziś był cud, który opisał na tym forum Frater, ale żeby go zauważyć, to trzeba założyć okulary Fratera. Były awarie z poddomenami tegoż portalu wiara.pl. I wtedy był czas NawróceńTyle, że mało danych do analizy tego cudu Nawróceń.
|
Wt sty 08, 2013 23:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): Są tacy, których interesują. Zapewniam Cię. Ty natomiast żyjesz w grzechu sodomskim, którym się afiszujesz. Więc nie jest rzeczą dziwną z konstrukcji świata wynikającą, że Cię te sprawy brzydzą.
Tak działa właśnie szatan, na takie osoby co żyją w nieczystości cielesnej. Wypadkową takiego życia jest też kara w postaci HIV i Aids, oraz różne choroby. Statystyczny homoseksualista krótko żyje. Buhahahahaha, odpowiedź fratera na post dotyczący cudów i wiary w Bogów  Proszę Cię, nie lecz na mnie swoich kompleksów homofobicznych, nie sprowadzaj każdego mojego posta do tematu homo, bo ja nie poruszam tutaj tej kwestii. Są inne tematy o homo, gdzie masz wyłożone jak krowie na miedzy dowody burzące twoją myśl nieskalaną wiedzą naukową. Że Ty mi napiszesz o "sodomii", "nieczystości cielesnej", czy innych "grzechach" naprawdę mnie nie obowiązuje, ani mnie nie wzrusza. Dziekuję za troskę o moje zdrowie robię regularnie badania i jestem zdrów jak ryba  Val napisał(a): Mike29 napisał(a): @frater Ty naprawdę jesteś dowcipny. Bardzo nas ateistów interesują egzorcyzmy, "modlitwy o uwolnienie i uzdrowienie" itp  I za to wszyscy kochamy Fratera  . A także za to, że dziś był cud, który opisał na tym forum Frater, ale żeby go zauważyć, to trzeba założyć okulary Fratera. Były awarie z poddomenami tegoż portalu wiara.pl. I wtedy był czas NawróceńTyle, że mało danych do analizy tego cudu Nawróceń. Hehe no cóż... w takiej sytuacji nie pozostaje nic innego jak kolejny raz zaapelować do fratera o odpowiedź na pytanie kogo udało mu się tutaj nawrócić? Kogo mu się do czegokolwiek w ogóle udało przekonać? 
|
Wt sty 08, 2013 23:07 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
To jest zasługa Tych osób, a nie moja. Bo to są relacje między BOGIEM TRÓJJEDYNYM, a tymi osobami. A i o Cudach pogadamy tu więcej, by co poniektóre osoby z Was Ewangelizowały dalej same świat. @Val A jak jest Kochana moja Siostro w Wierze z Twoją Duszą? Czy w okularach, czy bez  (możesz odpowiedzieć w Duchu)  . ps także jeden z oportunistów mocnych do niedawna, został fizycznie Dotknięty przez PANA JEZUSA, a zmiana ta ma pozytywne daleko idące następstwa.
Ostatnio edytowano Wt sty 08, 2013 23:16 przez frater, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt sty 08, 2013 23:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moje okulary? Ano ray bany z zeszłego sezonu kupione na wyprzedaży za pół ceny. Założyłam, patrzę w monitor i tych cudów Nawróceń nadal nie widzę. A moja dusza? Żyję w nieświadomości co do jej stanu, więc cóż uradzić... Frater napisał(a): także jeden z oportunistów mocnych do niedawna, został fizycznie Dotknięty przez PANA JEZUSA, a zmiana ta ma pozytywne daleko idące następstwa. No cóż, oportuniści Fraterze muszą Ci się zameldować, bo kto się nie melduje, ten nawrócony?
Ostatnio edytowano Wt sty 08, 2013 23:18 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Wt sty 08, 2013 23:16 |
|
 |
Nunka
|
frater napisał(a): ks. Mikołaj Kopernik `zatrzymał słoneczko, a ruszył ziemię` i Wy w to ślepo wierzycie, czy nie? Ano nie, w nic ślepo nie wierzę? Dlaczego chcesz mnie upaskudzić swoją przypadłością, co? Czyżbyś Ty, jakże mądry i szczycący się wikipedyczną "wiedzą", forumowy "proroku", nie wiedział co to dogmat i jak ma się on do nauki? Nie, nie powiem Ci, sam musisz tę wiedzę zdobyć. Postaraj się, ja daję Ci tylko wskazówki:-)
_________________ Dla ludu religia jest prawdą, dla mędrców fałszem, a dla władców jest po prostu użyteczna - Seneka Młodszy
|
Wt sty 08, 2013 23:18 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
poczytajcie, poszukajcie. A ja pojawię się na utrwalanie wiedzy. http://www.youtube.com/watch?v=XG7NWrZGCkMhttp://www.voxdomini.com.pl/vox_art/lanciano.htmlhttp://adonai.pl/cuda/?id=9http://sanctus.pl/index.php?grupa=376&p ... 54&doc=403@val z własnymi .. nie będę polemizował ps nie jesteś tu sama, a zobaczysz co się będzie działo w Twoim życiu ... @Nunka Wiedza, rzecz nabyta. Czym tu się szczycić?
|
Wt sty 08, 2013 23:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): nie jesteś tu sama, a zobaczysz co się będzie działo w Twoim życiu ... Nie obraź się, ale brzmi to jak groźba  .
|
Wt sty 08, 2013 23:28 |
|
|
|