Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 11:20

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 37  Następna strona
 Orędzia na czasy ostateczne - połączone wątki 
Autor Wiadomość

Post Re: Orędzia na czasy ostateczne - połączone wątki
skąd te orędzia się biorą? Bóg Jezus przemawiają do kogo?

So lis 08, 2014 16:59
Do juz-nie-anonimowych-przekaznikow

A sw Pawel przestrzegal:
Cytuj:
Przyjdzie bowiem chwila, kiedy zdrowej nauki nie będą znosili, ale według własnych pożądań - ponieważ ich uszy świerzbią - będą sobie mnożyli nauczycieli. Będą się odwracali od słuchania prawdy, a obrócą się ku zmyślonym opowiadaniom. 2 Tm 4,3-4

So lis 08, 2014 17:01

Hufce napisał(a):
Nie będzie znaczyło nic ,bo będziesz bajki opowiadał albo kłamał.

O, to tak jak Twoja idolka. :)

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

So lis 08, 2014 18:10

Udowodnij mi ,że te wszystkie orędzia są nieprawdziwe ,nie jesteś w stanie ,a ja nie jestem w stanie udowodnić ,że są prawdziwe.Ja będe czytał dalej bo są one adresowane także do mnie a wy nie musicie wasza sprawa.
Orędzia do Żywego Płomienia nie są pisane przez Marie z Irlandii ale przez polaka który pisze je od 1991 roku do dzisiaj ,myśłicie ,że ktoś przez 23 lata pisałby banialuki tylko dlatego żeby wprowadzić ludzi w błąd ,O owce zagubione jakże możecie podważać orędzie do Żywego Płomienia o owce zagubione.

So lis 08, 2014 18:15

Hufce napisał(a):
Orędzia do Żywego Płomienia nie są pisane przez Marie z Irlandii ale przez polaka który pisze je od 1991 roku

Dlaczego tak uważasz?

Hufce napisał(a):
myśłicie ,że ktoś przez 23 lata pisałby banialuki tylko dlatego żeby wprowadzić ludzi w błąd

Nie tylko, może też być wariatem.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

So lis 08, 2014 18:29

Kiedy czytam(?) posty quasa, wyobrazam sobie pierwszych swietych, gloszacych prawde o Jezusie. Lazi taki, nic nie robi tylko Jezus - dobry, Swiatowid - zly. W kolko Macieju. Dziwic sie, ze namolnym glowy ucinali? :)

So lis 08, 2014 18:44
O, Żywy Płomień - fajna nazwa do zawłaszczenia na potrzeby religii starosłowiańskiej, cokolwiek synkretyzującej, ale niechrześcijańskiej u korzenia. : )

So lis 08, 2014 18:53
Hufce napisał(a):
Udowodnij mi ,że te wszystkie orędzia są nieprawdziwe ,nie jesteś w stanie ,a ja nie jestem w stanie udowodnić ,że są prawdziwe.Ja będe czytał dalej bo są one adresowane także do mnie a wy nie musicie wasza sprawa.
Orędzia do Żywego Płomienia nie są pisane przez Marie z Irlandii ale przez polaka który pisze je od 1991 roku do dzisiaj ,myśłicie ,że ktoś przez 23 lata pisałby banialuki tylko dlatego żeby wprowadzić ludzi w błąd ,O owce zagubione jakże możecie podważać orędzie do Żywego Płomienia o owce zagubione.

Wprowadzają w błąd jedynie ludzi nie dość znających swoją wiarę.
Jezus precyzyjnie wskazuje - kto się do Mnie przyzna przed ludźmi, do tego Ja sie przyznam przed Ojcem....."wizjonerzy" piszą anonimowo, czyli nie chcą, aby Jezus przyznał się do nich przed Ojcem.
Pytanie zatem kto ich inspiruje do pisania "orędzii".....

So lis 08, 2014 19:02
Hufce napisał(a):
O owce zagubione jakże możecie podważać orędzie do Żywego Płomienia o owce zagubione.

Możemy i będziemy.

So lis 08, 2014 20:16
Chcesz zobaczyć tekst prawdziwych objawień Boga Ojca? Przeczytaj te dwa teksty:
http://www.voxdomini.com.pl/ojciec/o_02.htm
http://www.voxdomini.com.pl/ojciec/o_03.htm

So lis 08, 2014 20:35
“Już ci powiedziałem i jeszcze raz mówię: Nie mogę już drugi raz ofiarować Mojego umiłowanego Syna, aby udowodnić Moją miłość do ludzi! Jednak przychodzę między nich, przyjmując podobieństwo do nich i ich ograniczoność, aby ich kochać i aby poznali tę Miłość. Popatrz, odkładam Moją koronę i całą Moją chwałę, aby przybrać postawę zwyczajnego człowieka!”

http://www.voxdomini.com.pl/ojciec/o_02.htm

Watro zastanowić się że człowiek jest ograniczony...i przyjąć ten fakt...i miłość.

Yarpen, dzięki za linki.

N lis 09, 2014 9:05

link:
Cytuj:
– położył kulę ziemską na Swym Sercu, podtrzymując ją lewą ręką.

Czy to ma byc poetycka wypowiedz? Jesli nie, ciekawi mnie wielkosc budynku dotyczaca wspomnianej rozmowy. Po co Bogu serce, pytac nie bede, nie uwazam sie za skonczonego glupka.
Cytuj:
Watro zastanowić się że człowiek jest ograniczony...

Nie wiem jak ty, ja za ograniczonego sie nie uwazam. Moze i na Marsa kiedys polece! Chyba sam Pan Bog nawet o tym nie marzyl. Sladow takowych marzen nie ma. :)

Wt lis 11, 2014 5:38
Ale do Mglawicy Andromedy wycieczki juz nie zrobisz...

Jak ma sie Nieskonczny i Nieogarniony Bog przekazac skonczonemu czlowiekowi? Zostaja tylko symboliczne obrazy, ktore nasz mozg moze przetworzyc.

Wt lis 11, 2014 8:29
lokis napisał(a):
Nie wiem jak ty, ja za ograniczonego sie nie uwazam.

Ale to nie oznacza że takim nie jesteś...(bez głupich podtekstów i zbędnych dociekań)

Pomyśl Misiu, proszę...
Nikt z nas nie jest doskonały :)

Wt lis 11, 2014 8:53
Cytuj:
Nie wiem jak ty, ja za ograniczonego sie nie uwazam. Moze i na Marsa kiedys polece! Chyba sam Pan Bog nawet o tym nie marzyl. Sladow takowych marzen nie ma. :)

Jesteś i to bardzo ograniczony - musisz jeść, pić, wydalać, a nadto zdobywać fundusze na wyżywienie, na leki, na korzystanie z pojazdów i rozrywki.

Wt lis 11, 2014 9:12
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 37  Następna strona