Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 12, 2025 19:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 113  Następna strona
 Wierzysz? Kim jesteś? 

Kim jesteś?
Katolikiem 65%  65%  [ 1262 ]
Muzłumaninem 0%  0%  [ 3 ]
Poganinem 1%  1%  [ 22 ]
Protestantem 3%  3%  [ 51 ]
Ateistą 15%  15%  [ 296 ]
Buddystą 1%  1%  [ 20 ]
Należę do sekty w rozumieniu KK 1%  1%  [ 19 ]
Teistą 2%  2%  [ 32 ]
Prawosławny 1%  1%  [ 11 ]
Inny 12%  12%  [ 231 ]
Liczba głosów : 1947

Wierzysz? Kim jesteś? 
Autor Wiadomość
Moderator

Nie mogę jakoś zrozumieć jak w dzisiejszych czasach niektórzy ludzie uważają jeszcze, że Bozia to, Bozia tamto...

No ja też ciągle się nad tym fenomenem zastanawiam i nie wiem jak to wyplenić z tego społeczeństwa... Ale myślę, że będzie coraz lepiej. Dobra formacja od podstaw i już nikt nie będzie wierzył w jakieś tam Bozie... Oby oświecić ten lud! :help:

(J 8, 32b)

Śr kwi 15, 2009 8:30

No tak, smok trzygłowy to bujda na resorach, tylko zacofani w takie bzdury wierzą, za to czterogłowy smok ma sens i wszyscy inteligentni wierzą w czterogłowego. Ahh, trzygłowy smok.. haha kto takie rzeczy wymyśla? :)

Śr kwi 15, 2009 12:59
Jestem ateistą, ale spokojnie - nie tym "walczącym".

So kwi 18, 2009 14:40
powinna być opcja "chrześcijanin", wybrałbym tę opcję,a takto pozostaje katolik-cyzm

Wt kwi 21, 2009 18:25

Hmm, wydaje mi się, że jeśli jesteś chrześcijaninem, to najprawdopodobniej jesteś albo katolikiem, albo prawosławnym, albo protestantem ( można to rozumieć bardzo szeroko - wystarczy chyba być członkiem jakiegokolwiek wyznania chrześcijańskiego posiadającego jako taką strukturę, a niebędącego " sektą " w rozumieniu KK ), albo " należysz do sekty w rozumieniu KK ". Można jeszcze być jakimś " wolnym chrześcijaninem ", ale wtedy można wybrać " inny ".

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr kwi 22, 2009 10:09

Cz kwi 23, 2009 23:03
Zobacz profil WWW

:-) :-) :-) :-) :-)

Pn kwi 27, 2009 19:31

Jestem katoliczką, tak jak pozostała część mojej rodziny.
Wierze w Boga, wiem że gdzieś tam jest i patrzy na mnie........
i pewnie sobie myśli często Co ty dziewczyno robisz?

Wiem jedno Bóg jest miłosierny i kocha nas mimo wszystko, mimo to jak my się odnosimy do Niego.

Pt maja 01, 2009 16:43

Pt maja 01, 2009 18:26

A ja wierze w UFO tak jak większość mojej rodziny.
Wierze ze gdzieś tam na niebie są Ufoludki które patrzą na mnie i zastanawiają się co robię.
A kiedy umrę to Ufoki przylecą i mnie wskrzeszą i całą moją rodzinę i moich bliskich i będziemy żyli długo i szczęśliwie. Amen. :)

N maja 03, 2009 19:28

W rozumieniu chrześcijańskim jestem (neo)poganinem. Moja religia to rekonstrukcjonizm politeistycznych wierzeń prasłowiańskich.

W spisach ludnościowych figuruję jako katolik, ochrzczony i z komunią. Do bierzmowania nie przystąpiłem, Aktu Apostazji nie podpisałem. Jednak nie czuję się powiązany z KK.

N maja 03, 2009 19:38

A ja jestem aniołem w podróży, aktualnie na ziemi:)
Wychowałem się w rodzinie katolickiej, poszukiwałem odpowiedzi na własny sposób, pracowałem ze swoimi kompleksami, uczyłem się obserwować i wyciagać prawidłowe wnioski. Sporą część życia wykorzystałem na studiowaniu świętych ksiąg, biblijnych i tych apokryficznych. Bardzo ciepło wczytywałem się w księgi gnostyczne. Nie ograniczałem się także tylko do chrześcijanizmu, był czas na studia nad historią chrześcijanizmu i był czas na studia jeszcze wcześniejszych czasów. Bardzo bliski był mi buddyzm i cała ta filozofia życia. Zbierałem wiedzę o życiu i człowieku. Kim jestem, po co tu jestem, co tu robię, itd... Na swojej drodze znalazłem Reiki, lub to może raczej ono mnie znalazło. Pokochałem Reiki od pierwszego spotkania. Tak, to była miłość od pierwszego wejrzenia! Reiki nadal jest moja miłością. Nie wiedziałem, jakie drzwi mi otworzy w moim życiu i gdzie minie zaprowadzi. Dziś nie żałuję. To była jedna z moich najwspanialszych wyborów, jakie kiedykolwiek dokonałem. Właściwie wszystkie wybory, nawet pomyłki, były dla mnie najlepsze i naj bardziej wartosciowsze. Wiele sie nauczyłem i wiele zrozumiałem. Dziś wiem kim jestem i co tu robię. Nie szukam. Jestem nauczycielem. W pewnym momencie życia odszedłem od kościoła, po przyjęciu mojego aktu apostazji przez proboszcza, stałem się apostatą. W tym czasie byłem już bardzo głeboko na własnej drodze życia, po wielu różnych i także traumatycznych doświadczeniach, zaczynałem czytać z własnego wnętrza, właściwie z każdą sekundą, zmniejszała się potrzeba poszukiwania wiedzy i odpowiedzi ze świata zewnętrznego, a otwierało się we mnie nowe źródło wiedzy wewnętrznej, wiedzy z własnego serca. Właściwie zawsze było ze mną i mi dobrze służyło, lecz odkryłem to całkiem niedawno.

Jestem szczęśliwy, Jestem czym Jestem. I jestem jak najbardziej sobą :)

(...) Bez wątpienia jesteś moim wybrańcem; i błogosławione są oczy, na które spojrzysz z radością. Lecz ciebie ja skryję pod maską smutku: ci, którzy ujrzą ciebie, lękać się będą żeś upadł: lecz ja ciebie wzniosę. [KP2,53]

Pt maja 08, 2009 16:29
Zobacz profil WWW

Jestem szczęśliwy, Jestem czym Jestem. I jestem jak najbardziej sobą Uśmiech...

Czy tak siebie nazywająć utożsamiasz się z Bogiem? A jesli tak, to dlaczego?

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

Pt maja 08, 2009 23:12

Jestem katoliczka i swiece ;) Jestem neonem

N maja 10, 2009 10:53

Cytuj:
Jestem szczęśliwy, Jestem czym Jestem. I jestem jak najbardziej sobą Uśmiech...

Czy tak siebie nazywająć utożsamiasz się z Bogiem? A jesli tak, to dlaczego?

http://bodhisattva.blog.onet.pl/
Zapraszam na swojego bloga, może tam znajdziesz odpowiedź.

(...) Bez wątpienia jesteś moim wybrańcem; i błogosławione są oczy, na które spojrzysz z radością. Lecz ciebie ja skryję pod maską smutku: ci, którzy ujrzą ciebie, lękać się będą żeś upadł: lecz ja ciebie wzniosę. [KP2,53]

Śr maja 13, 2009 17:28
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 113  Następna strona