Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 17:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Projekt Cheops 
Autor Wiadomość

" Plemię przewrotne i wiarołomne szuka znaku,lecz inny znak nie będzie
mu dany,jedynie znak Jonasza." Mat.16:4

Cud natomiast który przez wiarę jest możliwy nie od człowieka pochodzi.

Pt gru 08, 2006 1:02

powyzsze cytaty jasno pokazują ze zadanie cudu aby uwierzyc to nie to samo co modlitwa wynikająca z wiary
pozdrawiam :D

Pt gru 08, 2006 17:35

Odwiedziłem dziś pewną ksiegarnię, a tam, w dziale filozofia stało na półce zaledwie kilkanaście książek. Natomiast w dziale ezoteryka...kilkadziesiąt.

Skłamałem. Tam nie ma działu filozofia. Jest za to ezoteryka

:( :( :(

Pt gru 08, 2006 18:20

Marku_ powiem tobie ,ze nie jest tak jak mowisz.Owszem Lucyna jezdzi do USA czy to znaczy ze wywodzi sie ztego kraju.Wiem, ze bardzo cenisz sobie słowa bibli bardzo mnie to cieszy.Poczytaj sobie troche ta strone, nie oceniaj jej po "okładce".Nie wiem ale wielu z was odrzuca tego typu sprawy.

Pt gru 08, 2006 19:00

powyzsze cytaty jasno pokazują ze zadanie cudu aby uwierzyc to nie to samo co modlitwa wynikająca z wiary

Czym sie jedno od drugiego rozni?

Jesli czlowiek A poprosi szczerze Boga(za wstawiennictwem Jezusa) o to aby zostal uzdrowiony z raka to zostanie, tak? Tak w koncu pisze biblia. Wiec jest to cud. A przynajmniej byc powinien, jesli uznamy biblie za prawdziwa.

Natomiast jesli czlowiek B obserwuje czlowieka A to juz sie to nie wydarzy?

Tak mam to rozumiec?

Pt gru 08, 2006 19:07
Robercie, muszę przyznać, że równieć ja nie do końca zrozumiałem co chciałeś powiedzieć.

So gru 09, 2006 2:37

Choćby to że powstała z zamysłu pisarza scienice-fiction,
albo że bazuje na doświadczeniach paranormalnych, że przynosi
ratunek poprzez odszukanie i zrozumienie (ratunku),
egzaltuje się nowinkami i ekscytuje zagadkami.

JEST ZAMKNIĘTĄ FORMĄ jak........grobowiec faraona.

So gru 09, 2006 4:42

Choćby to że powstała z zamysłu pisarza scienice-fiction,
albo że bazuje na doświadczeniach paranormalnych, że przynosi
ratunek poprzez odszukanie i zrozumienie (ratunku),
egzaltuje się nowinkami i ekscytuje zagadkami.

Scjentologia jest swoja droga niesamowita. Pokazuje mi po prostu w jakie absurdy sa w stanie ludzie uwierzyc.

http://en.wikipedia.org/wiki/Xenu Polecam! :D

So gru 09, 2006 7:35

albo że bazuje na doświadczeniach paranormalnych (Objawieniu i cudach), że przynosi
ratunek poprzez odszukanie (Jezusa) i zrozumienie (jego nauk)

:)

gg 3287237

So gru 09, 2006 14:34

Dla tego też Jezus nauczał o znaku Jonasza,
Jonasz uratował ŻYCIE dzięki "rybie".

Czy ateista przeżyje błądząc w LABIRYNTACH starożytnych i nowożytbych
grobowców?

So gru 09, 2006 16:35
Tak samo mogę nazwać Ciebie Marku Świadkiem jegowy bo też wierzysz w Jezusa i czytasz Biblię.

Pn gru 11, 2006 11:07

Ciekawy acz smutny przykład narodzin plotki i dezinformacji. Marek Zubek wygrzebał skądś scjentologię, inni podchwycili temat i w końcu czytając temat ma się wrażenie, że projekt o którym mowa to jakaś scjentologia.

Wystarczy poświęcić 10 minut, aby stwierdzić fakty: projekt Cheops nie ma żadnego związku ze scjentologią. Nie ma żadnego związku z jakąkolwiek religią. Nie wywodzi się z innego kraju, ale powstał niedawno we Wrocławiu.
Na dodatek cel projektu nie jest efemeryczny, ale całkiem konkretny: "wykopać w Egipcie dwa obiekty". I dzięki temu sens i powodzenie całego projektu będą łatwe do osądzenia. Wykopią albo nie wykopią. Wystarczy poczekać.

Śr gru 13, 2006 16:41

GDYBY było jak piszesz (znaku zapytania), to temat ten nie pojawił by się na forum WIARA lecz na każdym innym poświeconym nauce.
Niestety miałem okazję czytać coś na temat tych "trans-objawień"
w Stanach, gdzie kilka dobrych lat temu były już prowadzone
spotkania w srodowisku polonijnym ( grupa Orion)
Parapsychologia z dodatkiem scenice-fiction nie jest czymś groznym
jako ciekawostka. Jednak traktowana na serio może się taką stać.

A scientologia jest tego najlepszym przykładem.
Już teraz nawiązuje ona do wiary chrześcijańskiej w gnostycznym wydaniu
a zaczeło sie tak niewinnie od technik uzdrawiania stresu.

Czy taki jest kierunek grupy Oriona? tego nie wiem, jednak uważam że
sprawiedliwiej jest napisać o jegj aspekcie naukowo badawczym a nie
bawić się w szukanie wyznawców.

Śr gru 13, 2006 20:31

(...)Ten czas od roku 00 do roku 12 niczym się nie różni od czasu, kiedy to na Ziemi był Noe i budował Arkę. Arkę,gdzie prosił o pomoc w budowie i cały czas prosił o to, żeby - kiedy nadejdzie wyznaczony czas - wejść razem z nim do tej Arki.Tą "Arką" dzisiaj jest Płaskowyż w Gizie i ta Główna Piramida.Cały czas mówiłem, kiedy pojawiała się niecierpliwość wasza – czekajcie, czekajcie, ale nie mówiłem - "nie pomagajcie". I tutaj też w obliczu was wszystkich proszę Barbarę, żeby moje słowa umieszczone zostały w radiu i żeby poszły daleko w eter. Niech słuchają na całym świecie tego orędzia dzisiejszego.Otóż dzisiejsza "Arka Noego" ma otwarte drzwi i zaprasza tak samo jak wtedy, ale tym razem do tej arki są bilety wstępu. I to, co słyszę - niech płacą bogaci!. Przypowieść o "wdowim groszu", którą mówił brat mój jest aktualna dzisiaj.Ten "wdowi grosz" to jest to, co dajecie z serca. To jest ta przepustka do dzisiejszej "Arki Noego". Jeśli nie zdoła się ukończyć dzisiejszej "Arki Noego" to wydarzenia, które się będą nawarstwiać, zrobią to, o czym już teraz się pisze i o czym mówią naukowcy.Był czas proszenia i był czas wskazywania drogi miłości. Nie ma już proszenia i nie ma już mówienia o miłości. Wy, którzy tu przybyliście, jesteście zaangażowani. Niektórzy są mniej świadomi. Po tym naszym dzisiejszym spotkaniu świadomość wasza się uzupełni. Ten tradycyjny "wdowi grosz" - to jest ta wasza energia, to jest ten wkład z serca, wkład miłości. Nie robicie tego dla misji – robicie to dla siebie i dla swoich rodzin.Okażcie tę miłość wobec swoich najbliższych i ten wdowi grosz, bez którego nie da się dostać do "Arki Noego" uratuje to, co jest najcenniejsze.Nie wasze konta w bankach, wasze piękne domy, ale najcenniejszą rzecz, którą jest życie! Czy ktoś jest w stanie podważyć to, co mówię, że największym darem i skarbem jest życie? To, co było spisane za czasów Jezusa, ma dzisiaj się uaktualizować i nabrać mocy.(...)

Barbara: Według przekazów, po roku 2012 wszystko się na Ziemi zmieni. Wobec tego, czy wszystkie instytucje państwowe przestaną istnieć? Czy tak to mamy rozumieć ?

Enki: Nie jest to proces jednego roku, jak to wielu myśli - rok 2012 - i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki wszystko się zmieni. Jest to proces i z roku na rok będą postepowały zmiany. Ten proces musi też nastąpić we wszystkich rządach świata, bo na dzień dzisiejszy, wszystkie rządy świata działają jak w amoku, w zaślepieniu nie widząc tego, co się wokół nich dzieje. To będzie zmienione. Rządy muszą istnieć – tylko, że na ten "najwyższy stołek" zasiądą ludzie kompetentni, czyli inaczej mówiąc - przybędą na Ziemię ludzie z Drugiej Ziemi i będą uczyć jak zarządzać, jak żyć. Z tych, którzy dzisiaj zdewastowali Ziemię, którzy ogłupiali i ogłupiają ludzi - nie zostanie nikt.

No i jeszcze z 70 sesji:

Andrzej: Jeżeli rok 2012 był zapisany od wieków w pismach Majów jako ostatni, jak też w Biblii jako Apokalipsa - to znaczy, że taka jest wola Boga. Dlaczego więc Bóg zmienił zdanie?

En-ki: Bóg nie zmienił zdania. Bóg obiecał Ziemię ludziom i słowa dotrzymał. Tak było przed 3 tysiącami lat, przyjście Jezusa na Ziemię. Ale, dał też ludziom prawo wolnej woli i rozumu. I tutaj osoba zadająca pytanie uważa, że Bóg jest niesprawiedliwy i chce końca istnienia istot ludzkich. Więc powtarzam... Bóg cały czas wyciąga do was rękę... Nie będzie końca świata. Jest to zmiana systemu i narodziny Nowej Ziemi, i narodziny nowych ludzi. To wy się macie narodzić na nowo. Celem nawet samego Boga jest "uśmiercić" dotychczasowy stosunek do życia. Rok dwunasty wprowadza Ziemię w nowy cykl zegara kosmicznego. Tak się działo i dziać będzie przez tysiąclecia. Cykl powtarza się co 25 000 lat. Istoty żyjące w tych dniach muszą się narodzić na nowo - i tę szansę narodzin daje Bóg. Tych informatorów od zmiany was na Ziemi jest dużo. Wszyscy mówią o zmianie was, w waszych sercach. Na pewno, trzeba inaczej spojrzeć na to, co szykuje Bóg. Otwórz się na płynącą zmianę, otwórz się na rok dwunasty tak, żeby ten czas ciebie nie zaskoczył. Zacytuję słowa brata mego, Jezusa: "Kiedy przyjdzie ten czas - jak złodziej w nocy, oby ciebie nie zaskoczył - bądź przygotowany"... Bóg nie chce was "zamienić". Zostaliście stworzeni do życia na Ziemi na wzór i podobieństwo bogów, więc bogowie tak długo będą pracować nad waszym doskonaleniem się, aż staniecie się godni reprezentowania swego DNA, a Ziemię uczynicie rajską planetą. Śmierć będzie pojęciem nieznanym. To jest szykowane dla istot ludzkich przez Boga. Słucham.

Iwona: Dziękuję bardzo. Samuelu – kolejne pytanie. Czy projekty takie, jak na przykład Projekt Cheops, mają prawo i pozwolenie na to, aby ratować ludzkość przez aktywację planetarnego systemu ochrony?

En-ki: Tak. Ziemia potrzebuje osłony... Osłony, która zabezpieczy Ziemię. I tutaj, oprócz zegara kosmicznego - czasu jest 25 tysięcy lat - Ziemię czeka jeszcze jedna niespodzianka... smutna... Otóż, cyklicznie też w kierunku Słońca leci planeta, zwana różne - jako "czyściciel", albo "planeta - bandyta", bo niszczy, co ma po drodze. Tę niszczycielską moc Ziemia odczuła 12 tysięcy lat temu, bo owa planeta cyklicznie obiega Ziemię co 12 tysięcy lat, powodując ogromne zniszczenia. To, że nie jesteście jedynymi istotami we wszechświecie - jest wiadome, i w trosce o waszą planetę i ludzi cywilizacje o wyższym stopniu rozwoju nie chcą dopuścić do katastrofy. Czas zrównania się planety z Ziemią wyliczony został na rok dwunasty. Energetyczna osłona Ziemi zniweluje skutki przelotu. Co ma Piramida i Faraon wspólnego? Odpowiem. Piramida Pierwsza, zwana Cheopsa stoi na centralnym punkcie osi Ziemi, czyli ma centralne połączenie z wszechświatem, tak zwany portal. Faraon, jako budowniczy, jest tym kluczem, który uruchomi główny "agregator" - kod czasu, jakim jest Piramida. Piramida nie jest zwykłym agregatorem na Ziemi. Jest ich mnóstwo na Ziemi, ale Piramida jest jedynym głównym - i jeśli nie otworzy się tej Bramy Głównej, inne agregatory nie zostaną uruchomione - i wtedy Ziemia nie otrzyma zabezpieczenia. Skutki przelotu owego "czyściciela" będą straszne. Niech nikogo nie zwiedzie pozór "ładnej, słonecznej pogody", bo pomimo ładnej pogody "piorun uderzy"... Czyż nie jest to objaw wielkiej miłości Boga do was, danie wam ratunku? "Koło ratunkowe" Boga, wykopać Faraona – czyż to są aż tak duże wymagania? Włożyć do sarkofagu jego mumię i czekać... To wszystko. Ratujecie siebie, ratujecie najbliższych. Dlatego, jak już mówiłem - o miłości, o energii miłości – dla istot ludzkich, pojęcie to jest - pojęciem nieznanym. Teraz mówię - wykopcie Faraona, a w prezencie otrzymacie coś najcenniejszego – życie. Słucham.

No i co o tym myślicie?,ja nie znalazłemw tym nic złego,a wy?

Śr cze 06, 2007 9:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3