Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 5:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 223 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Następna strona
 Apokalipsa 2012 
Autor Wiadomość

Zmiany beda .W strone Ziemi leci planeta Nibiru ,ktora ma zachaczyc o biegun pólnocny.Wszystkie zmiany na ziemi jakie maja teraz miejsce to biblijne "drzewo figowe".Otworzcie oczy.
Pisalem tu juz o Projekcie Cheops ,ktorego zadaniem jest ratowanie Ziemi.
To zdanie pewnie waz rozsmeszyło.

Pozawiam wszystkich z cała powagą.

Wt lut 06, 2007 14:26
Naczytałeś się głupawych książek S-F, naoglądałeś prymitywnych programów w TV i dałeś sobie zamieszać w głowie bzdurnymi teoryjkami.
Daj sobie już spokój.

Śr lut 07, 2007 9:01
A to posiadłeś całą wiedzę wszechświata i wiesz z całą pewnością (albo posiadasz dowody na to), że on się myli?

Śr lut 07, 2007 9:23

Polecam książkę wydaną przez Towarzystwo Jezusowe "Koniec ludzkości" Christiana Godina, filozofa, wykładowcę na Uniwersytecie Blaise Pascal w Clermont Ferrand, autora "La Totalite" sześciotomowej encyklopedii filozoficznej.
Może niedowiarkowie zmienią zdanie :D

"Kościół nie może iść z duchem czasów - z tego prostego powodu, że duch czasów donikąd nie idzie. (...) Nie chcemy Kościoła, który, jak to piszą gazety, zmienia się wraz ze światem. Chcemy Kościoła, który zmieni świat".
[G.K.Chesterton]

Pt lut 09, 2007 9:58
Polecam książkę wydaną przez Towarzystwo Jezusowe "Koniec ludzkości" Christiana Godina, filozofa, wykładowcę na Uniwersytecie Blaise Pascal w Clermont Ferrand, autora "La Totalite" sześciotomowej encyklopedii filozoficznej.
Może niedowiarkowie zmienią zdanie :D

Tylko, że ta pozycja ma się nijak do tej śmiesznej daty 2012

Pt lut 09, 2007 18:37

Śr mar 21, 2007 22:18

Jestem w stanie zaakceptować koniec świata.
Ale dopiero po mojej kadencji.

A tak na poważnie, nie obchodzą mnie te wszystkie zapowiedzi końca świata w 2000, 2012, 2231 czy innym roku. Nadejdzie, kiedy nadejdzie, półki co, żyjmy.

Pt mar 23, 2007 19:20

Post 2012?
Mozna wierzyc we wszystko jak sie lubi.Od lat 70 tych bardzo modne jest ufo,wczesniej krasnoludki,pozniej dobrobyt w PRL i tez sie nie sprawdzil.
2012 to data wlasnie naukofcow.Naukowcy sie pod tym nie podpisza.
Temat dotyczyl na poczatku teorii ktora mowi ze nastapi przebiegunowanie Ziemi.Zaczal ta teorie naukowiec ktory z ufoidami
chodzi na kawe i moze przetrawiony kwas siarkowy.Dolaczyl do tego
Indianin tlumaczac rysunki naskalne.To ten sam ze serialu Danikena.
Po co te daty.Masoneria wie dokladnie ze motloch jest posluszny jak sie boi.A wiec straszyc czym sie da.Byly i komety,
naloty ufo,potwory,Yeti,Loch Ness i zamiast z tego stawu wypuscic wode
bo to niewiele wieksze od szer kilometra to oni robia polowanie przez
30 lat.Natomiast na morzu wylapia sygnal kazdej lodzi w promieniu dziesiatkow kilometrow.
Pamietaja tez dokladnie ze dinozaury padly 65mln lat temu.Dobrze ze nie podaja godziny.Inni tez podlapali ta date i stwierdzili ze wlasnie wtedy kometa ...lup.I tak sie chlopcy naukofcy bawia.
Sluchaj ,czytaj,ogladaj ale wnioski wyciagaj sam.

N mar 25, 2007 2:06
Zobacz profil WWW

[quote="Kropka"]No i nie wiadomo według jakiego kalendarza Bóg liczy czas. Prawdopodobnie ma jakiś swój własny. ;)[/quote]

Tlumaczy to Danielowi.
...za kazdy dzien,rok ci daje.
jeden dzien to .... tysiac lat
rok
miesiac
tydzien
dzien.

N mar 25, 2007 2:09
Zobacz profil WWW

Post odp
Nie wierze w to. Skąd ludziom przychodzą takie rzeczy do głowy. Przecież to jest kompletnie bez sensu, a robienie książek jak przeżyć wielki kataklizm to nie wyrabiam. Mówią że 2012, jeśli Bóg by chciałmógłby być i jutro i było by rozczarowanie. Te ksiązki i ten cały 2012 rok to dla mnie zywkła ściema.

Pn mar 26, 2007 19:46

Ściema , nie ściema poczekajmy jeszcze trochę , w końcu to nie tak odległa data.

Pn mar 26, 2007 22:18

Post Re: Apokalipsa 2012
Astronom napisał(a):
Apokalipsa 2012 - Wierzyć, nie wierzyć ?

Chciałem się spytać, czy są może jakieś ustalenia Kościoła Katolickiego w tej sprawie i czy Kościół Katolicki w jakikolwiek sposób odnosi się do tej daty Apokalipsy.

A jeśli KK uważa, że jest ta data sprzeczna z Biblią to dlaczego?

W Kościele nie brakuje ludzi wykształconych i inteligentnych. Ogłaszanie jakiejkowiek daty to bzdura,gdyż oznaczałoby koniec tej instytucji gdyby się to proroctwo nie sprawdziło. Możemy za to mówic o końcu naszej planety.
Wg. nauki - gdzieś za ok. 5-6 mld lat. Chyba nie będziemy mogli to sprawdzić, choć kto wie?? Ludzie wierzą w różne ,śmieszne rzeczy.

Wt mar 27, 2007 7:31

"Kościół nie może iść z duchem czasów - z tego prostego powodu, że duch czasów donikąd nie idzie. (...) Nie chcemy Kościoła, który, jak to piszą gazety, zmienia się wraz ze światem. Chcemy Kościoła, który zmieni świat".
[G.K.Chesterton]

Pn kwi 02, 2007 20:48

Ostatnio się zastanawiałem nad końcem swiata troche z innej strony.
Mianowicie zainteresowały mnie niezbadane dotychczas czarne dziury.

Podejrzewam, że jakaś krytyczna masa musi istnieć takiej czarnej dziury.Musi w końcu wybuchnąc.Gorzej jeśli by dopiero po wchłonięciu galaktyki wybuchła.A jesli mase krytyczna osiągnie dopiero wtedy gdy rózne czarne dziury sie ze soba połaczą i wchłona całą materię wszechświata naszego?
Dopiero wtedy nastąpiłby nowy Big-Bang.
Troche jest po drodze z teorią o kurczeniu się od pewnego momentu wszechświata.Ten moment byłby tylko zalezny od przypadkowości powstawania czarnych dziur na przestrzeni czasu, ale nieunikniony.

Jak takie myslenie się ma do wiary w to , iż jakis człek walnal podczas wizji lokalnej w lokalnym plemionku przy lokalnej muzyce i przy spozywaniu grzybków paleniu fajki niepokoju jakis stek bzdur?
Powiecie, że tez się zastanawiał tak jak ja?Powiecie, że katolicyzm też tak ma?

Mi jednak wydaje się, ze moja religia jest religią intelektu.
Pomaga ludziom wyjść z zabobonów i pozwala wejśc na tory poszukiwania prawdy metodami naukowymi.
Mamy w końcu niebagatelna teologie która też jest nauką.Jest ich wiele.Ktos pisał, ze papiez mawiał, iż jesteśmy solą tej ziemi.
Nie pomylił się.
Dał nam jednocześnie zwrócić uwagę na to,że choć nas malo jest to mamy ogromny wpływ na nauke.

Zastanawiam się jak sobie poradziłby świat bez nas.
Myślicie, że ateiści mieliby możliwośc powiedziec cos takiego: "jestescie zakłamani i wierzycie w zabobony".
Wątpie w to.
Nawet by nie doszło do możliwości zaistnienia rzeczy które by mogły spowodowac w pewnych dobrych warunkach wykiełkowanie takiej mysli.

Popatrzcie na fakty.Cala nauka siedzi na uczelniach zakładanych dzięki katolicyzmowi.
Jako pierwsi kapłani katoliccy myśleli o powszechnym nauczaniu tłumów ludzi.
Chrystus ze swymi naukami szedł do ludzi.Mysmy nie stracili tego.
Inne religie chocby ta z Egiptu ograniczała się do kapłanów i na tym tyle.Nikt nie pomyślał nawet o tym by robola zwykłego przyuczac do czegoś.Choc tak chwala ich pomysł wolnych ludzi i godzin pracy.

I co z tego co napisałem?

Macie swoje daty wychodzace wprost z zabobonów.
Moze jakiś czlowiek naćpał się i miał wizje. Nawet neronowa sieć nie miała szansy zaiskrzyc pożadnie.

Co z tego, że jest jakas nauka skoro jest wykorzystywana przez słabych psychicznie do głupot.

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pn kwi 02, 2007 21:59
Czemu uważasz, że czarna dziura musi w końcu wybuchnąć? Oo

Wt kwi 03, 2007 8:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 223 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Następna strona